Νέα

οταν " σβηνουν τα φωτα" υπαρχει κατι?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ACHILEAS77
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 145
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.408
Πόντοι
6.955
 Μιλάγαμε με φίλο μου ο οποίος δεν βρίσκεται πια την ζωή, σκοτώθηκε στα 31. Αναλύαμε τα θέματα γάμου, παιδιών γυναικών κτλ. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα οτι για τους παλιότερους το να έχουν ενα παιδι να τους κοιτάξει όταν θα γεράσουν επηρέαζε σε συντριπτικό ποσοστό την απόφαση τους να τεκνοποιήσουν. Η ανασφάλεια για τα γερατιά, για το ποιος θα νοιαστεί για αυτόν στην δύσκολη στιγμή απασχολεί τον άνθρωπο αυτό φάνηκε κι απο προλαλήσαντες που εξέφρασαν φόβο να μην κατουριούνται πάνω  τους στο νοσοκομείο. Είναι λογικός φόβος πηγάζει απο το ένστικτο της επιβίωσης.
Απο την άλλη η εργένικη ζωή έχει πλεονεκτήματα, έχει ελευθερίες και ευελιξίες. Οι ελευθερίες αυτές σε συνδιασμό με τα καταναλωτικά πρότυπα ζωής και τα χαλαρά ήθη έχουν ως αρνητική συνέπεια να χωρίζουν τα ζευγάρια και να έχουνε συναισθηματικά δράματα. Αυτά δένουν με τις τοποθετήσεις του Αλεξ , μην παντρευτείς, δεν ξέρεις εαν θα γεράσεις, δεν ξέρεις εαν θα σε κοιτάξουν, θα σε βασανίζει (με την γκρινια προφανως) η γρια κι ουτω καθεξής. Επιχειρήματα για να στηρίξουν τις σκέψεις αυτές βρίσκει κανείς έυκολα μόλις βάλει το μυαλό του να σκεφτεί.
Εγω ως εργένης που ζω μόνος μου μακρυα απο τους δικούς μου κι αποτυχημένος στα "γυναικολογικά θέματα" τα τελευταία 8 χρόνια εχω καταλήξει στο οτι η ζωη ειναι πιο ωραία και η καθημερινότητα ευκολότερη όταν την μοιραζόμαστε.

Πάω να κατεβάσω απο το μάτι τις φακές μου τώρα...  

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
  Μιλάγαμε με φίλο μου ο οποίος δεν βρίσκεται πια την ζωή, σκοτώθηκε στα 31. Αναλύαμε τα θέματα γάμου, παιδιών γυναικών κτλ. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα οτι για τους παλιότερους το να έχουν ενα παιδι να τους κοιτάξει όταν θα γεράσουν επηρέαζε σε συντριπτικό ποσοστό την απόφαση τους να τεκνοποιήσουν. Η ανασφάλεια για τα γερατιά, για το ποιος θα νοιαστεί για αυτόν στην δύσκολη στιγμή απασχολεί τον άνθρωπο αυτό φάνηκε κι απο προλαλήσαντες που εξέφρασαν φόβο να μην κατουριούνται πάνω  τους στο νοσοκομείο. Είναι λογικός φόβος πηγάζει απο το ένστικτο της επιβίωσης.
Απο την άλλη η εργένικη ζωή έχει πλεονεκτήματα, έχει ελευθερίες και ευελιξίες. Οι ελευθερίες αυτές σε συνδιασμό με τα καταναλωτικά πρότυπα ζωής και τα χαλαρά ήθη έχουν ως αρνητική συνέπεια να χωρίζουν τα ζευγάρια και να έχουνε συναισθηματικά δράματα. Αυτά δένουν με τις τοποθετήσεις του Αλεξ , μην παντρευτείς, δεν ξέρεις εαν θα γεράσεις, δεν ξέρεις εαν θα σε κοιτάξουν, θα σε βασανίζει (με την γκρινια προφανως) η γρια κι ουτω καθεξής. Επιχειρήματα για να στηρίξουν τις σκέψεις αυτές βρίσκει κανείς έυκολα μόλις βάλει το μυαλό του να σκεφτεί.
Εγω ως εργένης που ζω μόνος μου μακρυα απο τους δικούς μου κι αποτυχημένος στα "γυναικολογικά θέματα" τα τελευταία 8 χρόνια εχω καταλήξει στο οτι η ζωη ειναι πιο ωραία και η καθημερινότητα ευκολότερη όταν την μοιραζόμαστε.

Φακές βραδιατικα? Σαν σιδερο θα σου πεσουν.

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.087
Πόντοι
6.796
Και γω φακες εχω αλλα για αυριο..

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Η θεωρια μου ειναι οτι ολα ειναι ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΙΣΩΣ με μικρες διαφορες.
δεν υπαρχει Ο ΧΡΟΝΟΣ εστω και μετραμε τα παντα
Αυτο το εχεις σκεφθει μονος σου ή εχεις διαβασει τη θεωρια του Ραφαηλ Σταυριωτη περι αεναου κυκλου?

askeris

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2010
Like
674
Πόντοι
86
 Μιλάγαμε με φίλο μου ο οποίος δεν βρίσκεται πια την ζωή, σκοτώθηκε στα 31. Αναλύαμε τα θέματα γάμου, παιδιών γυναικών κτλ. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα οτι για τους παλιότερους το να έχουν ενα παιδι να τους κοιτάξει όταν θα γεράσουν επηρέαζε σε συντριπτικό ποσοστό την απόφαση τους να τεκνοποιήσουν. Η ανασφάλεια για τα γερατιά, για το ποιος θα νοιαστεί για αυτόν στην δύσκολη στιγμή απασχολεί τον άνθρωπο αυτό φάνηκε κι απο προλαλήσαντες που εξέφρασαν φόβο να μην κατουριούνται πάνω  τους στο νοσοκομείο. Είναι λογικός φόβος πηγάζει απο το ένστικτο της επιβίωσης.

δεν ειπαμε να μην τη μοιραζόμαστε. να την μοιραζόμαστε και μαλιστα γενναιοδωρα χωρις όμως τις συμβατικες νορμες που οι τραγοπαπαδες μας εχουν μαθει ή καλυτερα τις εχουν μαθει. Η πραγματικη σχεση των ανθρωπων γινεται καλυτερη εάν υπαρχει ο γαμος; οχι

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
22.928
Πόντοι
24.596

:kneel: :rockon: :rockon: :rockon:

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.698
Πόντοι
2.606
Και ποιος μπορει να σου εγγυηθει οτι η γυναικα που θα παρεις δεν θα σε παρατησει ή δεν θα πεθανει πριν απο σενα?
Και ποιος σου εγγυαται (χτυπα ξυλο βεβαια) οτι θα γερασεις?

Οποιος παντρευεται με την προοπτικη να εχει καποιον (γυναικα και παιδια) να τον γηροκομησουν παντρευεται για λαθος λογο.

:respect: :respect: :respect:

Για αυτο σε παω τυπε.  :hi:  :S :S :S

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.408
Πόντοι
6.955
δεν ειπαμε να μην τη μοιραζόμαστε. να την μοιραζόμαστε και μαλιστα γενναιοδωρα χωρις όμως τις συμβατικες νορμες που οι τραγοπαπαδες μας εχουν μαθει ή καλυτερα τις εχουν μαθει. Η πραγματικη σχεση των ανθρωπων γινεται καλυτερη εάν υπαρχει ο γαμος; οχι

Δεν ξέρω να σου πω....ίσως ο γάμος θεσπίστηκε απο τις ανθρώπινες κοινωνίες  για να οχυρώσει  το πρόσωπο (ανδρα/γυναίκα) απο διεκδικήσεις και φυγές απο την σχέση. Κοινωνιολόγος πρέπει να τοποθετηθεί για να μας φωτίσει. Αυτό που η παρατήρηση λέει είναι πως πιο παλιά, στα χρόνια τα συντηρητικά που ο κόσμος παντρευόταν.....δεν είχαμε φαινόμενα ελλεινήδας....ήταν "μαντρωμένες" κατα κάποιο βαθμό.

Οι φακές είναι για αύριο και θα συνοδευτούν με γαυράκι απο τα λίντλ και μπόλικο ξύδι. 
μμμ. Σήμερα έφαγα πιτόγυρα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Δεν ξέρω να σου πω....ίσως ο γάμος θεσπίστηκε απο τις ανθρώπινες κοινωνίες  για να οχυρώσει  το πρόσωπο (ανδρα/γυναίκα) απο διεκδικήσεις και φυγές απο την σχέση. Κοινωνιολόγος πρέπει να τοποθετηθεί για να μας φωτίσει. Αυτό που η παρατήρηση λέει είναι πως πιο παλιά, στα χρόνια τα συντηρητικά που ο κόσμος παντρευόταν.....δεν είχαμε φαινόμενα ελλεινήδας....ήταν "μαντρωμένες" κατα κάποιο βαθμό.

Οι φακές είναι για αύριο και θα συνοδευτούν με γαυράκι απο τα λίντλ και μπόλικο ξύδι. 
Τι γαυρακι ρε τύπε, σφαξε μια ρέγγα με τις φακες.

askeris

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2010
Like
674
Πόντοι
86

Παντοτε υπηρχαν φυγες από μια σχεση σε ολες τις εποχες και ολες τις κοινωνιες. Το ανθρωπινο ειδος δεν είναι μονογαμικο. Αρα ο γαμος αντιτίθεται στη φυση

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Παντοτε υπηρχαν φυγες από μια σχεση σε ολες τις εποχες και ολες τις κοινωνιες. Το ανθρωπινο ειδος δεν είναι μονογαμικο. Αρα ο γαμος αντιτίθεται στη φυση
Φυσικα και ειναι αντιθετος στη φυση. Εχεις δει κανεναν πιγκουινο να παντρευεται?

askeris

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2010
Like
674
Πόντοι
86
Φυσικα και ειναι αντιθετος στη φυση. Εχεις δει κανεναν πιγκουινο να παντρευεται?

Αρα και οι εντολη οι μοιχεύσεις είναι βαναυση και μη εφαρμοσιμη. τοτε γιατι μας τη διδασκει η θρησκεια; γιατι δεν μας τη διδασκει η θρησκεια αλλα οι βρωμοπαπαδες

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.087
Πόντοι
6.796
Εγω τυπε πάλι παντρεύτηκα πρόσφατα και ειμαι 31.Βαραω το κεφάλι μου στον τοίχο απο το πρωί μεχρι το βράδυ γιατί θα μπορούσα να παντρευτώ και στα 45!!!! 15 χρόνια ελεύθερος ακομα ειναι μεγάλη υπόθεση!!!
Ο καθένας με τον πόνο του λοιπόν....!

Το μετανιωσες τυπε που παντρευτηκες?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Εγω τυπε πάλι παντρεύτηκα πρόσφατα και ειμαι 31.Βαραω το κεφάλι μου στον τοίχο απο το πρωί μεχρι το βράδυ γιατί θα μπορούσα να παντρευτώ και στα 45!!!! 15 χρόνια ελεύθερος ακομα ειναι μεγάλη υπόθεση!!!
Ο καθένας με τον πόνο του λοιπόν....!
Tυπε αντι να βαρας το κεφαλι σου στον τοιχο, μια αιτησουλα διαζυγιου λυνει ολα τα θεματα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Αρα και οι εντολη οι μοιχεύσεις είναι βαναυση και μη εφαρμοσιμη. τοτε γιατι μας τη διδασκει η θρησκεια; γιατι δεν μας τη διδασκει η θρησκεια αλλα οι βρωμοπαπαδες
Ου μοιχευσεις λεει, δεν λεει "ου μεινεις ανυπαντρος".

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom