Νέα

οταν " σβηνουν τα φωτα" υπαρχει κατι?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ACHILEAS77
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 145
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
btw ο άνθρωπος για θάνατο μιλούσε στο αρχικό ποστ και εσείς το γυρίσατε στις παντρειές  :2funny:

OP
OP
A

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Τα περι γαμου ασχεταμε το τοπικ, αλλα πολυ σχετικα στο να εχεις μια υποφερτη καλη ζωη.
+ο αντρας στο διαζυγιο αν υπαρχουν παιδια ΤΗΝ ΓΑΜΗΣΕ συναισθηματικα κ οικονομικα.
---
διαβασα πολυ ωραιες αποψεις, δεν αναφερομουν στην θρησκεια, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ σας, εξω απο το κουτι τηε σκεψης που μας μαθανε να σκεφτομαστε.
ΕΞΩ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ το αγνωστο....
Ακομη και εδω στην ελλαδα θεωρω τον χριστιανισμο ΤΣΙΡΚΟ...
εξηγω..
-δινει κανεις το 50% απο αυτα που εχει?
-η εστω ενα καινουργιο παντελονι οταν εχει δυο.
σε μια λεκτικη προκληση θα απαντησει, η ακομη ξυλο κτλ....
οτι διδασκε ο χριστος ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το εφαρμοζει στην πραξη....
δεν ειμαι ΑΘΕΟΣ, πιστευω αλλα ψαχνω,ισως παραπανω απο οσο πρεπει.
----
εγω ειπα η θεωρια μου ειναι οτι ολα ειναι μια επαναληψη στο απειρο...με μικρες διαφορες.
το ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ειναι η συνειδηση...πχ ξερεις το σωστο και λαθος ΜΕΣ σου ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
βαζω εξω πχ να κλεψεις αν δεν εχεις να φας(το να βρεις δουλεια το αφηνω εξω), μιλαω για καποιον που εχει ψαξει 5-6 χρονια κ για ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΘΑ ΚΛΕΨΕΙ..
αλλο παραδειγμα, να προσβαλεις ατομα χωρις λογο, να βαρεσεις καποιον κτλ...10000000 παραδειγματα...
συνειδηση....
μερικοι δεν εχουν καν, και δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται αυτο...
πχ δεν λεω καποιος πατησε καποιον με το αμαξι..ΑΠΟ ΦΟΒΟ της φυλακης, η αν τον εχει σκοτωσει θυμο απο συγγενεις του παθοντα κτλ...ΦΕΥΓΕΙ...
ΣΕ αντιθεση με αλλον που εκανε την ιδια πραξη κ βγηκε στα καπακια να πιει 2 ποτα..
------------
νομιζω δεν ειμαστε μπουρδελο στον κοσμο, οχι για τον φοβο της φυλακης η του θανατου=κολαση..
αλλα για αυτην την μικρη "φωνη" μεσα μας που μας αποτρεπει....
-----------
και παλι  αυτη Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ στην φυση και στα ζωα δεν μπορει να ειναι αλληλουχια η εξελιξη των ετων...
μια βολτα εκτος πολης σε φυσικο περιβαλλον δινει ολες τις απαντησεις...
--------
υ.ς
ο αλεξ τα ειπε πολυ σωστα με λιγα λογια...
π.χ εχω ενα γειτονα στα 88 τωρα..επι 20 χρονια η γυναικα του του εβγαζε την ψυχη...
τι παρεα να θελε στα γεραματα...τελικα πεθανε αυτη κ ο τυπος μια χαρα μια βουλγαρα μαγειρευει κ τον φροντιζει...
εδω ρε οταν ηταν 82...μια μερα του λεει(ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΓΑΜΑΣ!!!!!!!!!!!)...
ΜΟΥ φυγε το πηρουνι απο το χερι...
απο την αλλη εχω δει ζευγαρια 70+ να ειναι απολυτα happy together  και να εκτιμουν την καθε στιγμη

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.147
Πόντοι
506
-----------
και παλι  αυτη Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ στην φυση και στα ζωα δεν μπορει να ειναι αλληλουχια η εξελιξη των ετων...
αδερφε ποια τελειοτητα στην φυση; εδω γινονται ΟΡΓΙΑ!

dim883

Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Like
144
Πόντοι
1
Τα περι γαμου ασχεταμε το τοπικ, αλλα πολυ σχετικα στο να εχεις μια υποφερτη καλη ζωη.
+ο αντρας στο διαζυγιο αν υπαρχουν παιδια ΤΗΝ ΓΑΜΗΣΕ συναισθηματικα κ οικονομικα.
---
διαβασα πολυ ωραιες αποψεις, δεν αναφερομουν στην θρησκεια, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ σας, εξω απο το κουτι τηε σκεψης που μας μαθανε να σκεφτομαστε.
ΕΞΩ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ το αγνωστο....
Ακομη και εδω στην ελλαδα θεωρω τον χριστιανισμο ΤΣΙΡΚΟ...
εξηγω..
-δινει κανεις το 50% απο αυτα που εχει?
-η εστω ενα καινουργιο παντελονι οταν εχει δυο.
σε μια λεκτικη προκληση θα απαντησει, η ακομη ξυλο κτλ....
οτι διδασκε ο χριστος ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το εφαρμοζει στην πραξη....
δεν ειμαι ΑΘΕΟΣ, πιστευω αλλα ψαχνω,ισως παραπανω απο οσο πρεπει.
----
εγω ειπα η θεωρια μου ειναι οτι ολα ειναι μια επαναληψη στο απειρο...με μικρες διαφορες.
το ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ειναι η συνειδηση...πχ ξερεις το σωστο και λαθος ΜΕΣ σου ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
βαζω εξω πχ να κλεψεις αν δεν εχεις να φας(το να βρεις δουλεια το αφηνω εξω), μιλαω για καποιον που εχει ψαξει 5-6 χρονια κ για ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΘΑ ΚΛΕΨΕΙ..
αλλο παραδειγμα, να προσβαλεις ατομα χωρις λογο, να βαρεσεις καποιον κτλ...10000000 παραδειγματα...
συνειδηση....
μερικοι δεν εχουν καν, και δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται αυτο...
πχ δεν λεω καποιος πατησε καποιον με το αμαξι..ΑΠΟ ΦΟΒΟ της φυλακης, η αν τον εχει σκοτωσει θυμο απο συγγενεις του παθοντα κτλ...ΦΕΥΓΕΙ...
ΣΕ αντιθεση με αλλον που εκανε την ιδια πραξη κ βγηκε στα καπακια να πιει 2 ποτα..
------------
νομιζω δεν ειμαστε μπουρδελο στον κοσμο, οχι για τον φοβο της φυλακης η του θανατου=κολαση..
αλλα για αυτην την μικρη "φωνη" μεσα μας που μας αποτρεπει....
-----------
και παλι  αυτη Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ στην φυση και στα ζωα δεν μπορει να ειναι αλληλουχια η εξελιξη των ετων...
--------
υ.ς
ο αλεξ τα ειπε πολυ σωστα με λιγα λογια...
π.χ εχω ενα γειτονα στα 88 τωρα..επι 20 χρονια η γυναικα του του εβγαζε την ψυχη...
τι παρεα να θελε στα γεραματα...τελικα πεθανε αυτη κ ο τυπος μια χαρα μια βουλγαρα μαγειρευει κ τον φροντιζει...
εδω ρε οταν ηταν 82...μια μερα του λεει(ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΓΑΜΑΣ!!!!!!!!!!!)...
ΜΟΥ φυγε το πηρουνι απο το χερι...
απο την αλλη εχω δει ζευγαρια 70+ να ειναι απολυτα happy together  και να εκτιμουν την καθε στιγμη!
........υπάρχει το όταν βιάζεσαι κάθεσαι !
Αλλά δεν εφαρμόζεται γιατί όλα γύρω μας τρέχουν με 1000 όποτε σε επιρεαζουν θες δεν θες ....αυτό εαν μετριάσει ο άνθρωπος νομίζω θα ζει καλύτερα και θα έχει νόημα !

OP
OP
A

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Σορρυ για το οφ τοπικ ρε Αχιλλέα..
Το έφερε η συζητηση και είπα και εγω την εμπειρία μου στο θεμα που άλλαξε σιγα σιγά..Νομίζω όμως οτι το τι πιστεύουμε για την μεταθανατον ζωη εχει να κανει ένα πολύ μεγάλο ποσοστο στο τι λάβαμε απο αυτή την ζωη..Αμα μιλήσεις σε ανθρώπους που ειναι ερωτευμένοι αυτή την στιγμή θα σου βρουν το λουλούδι σαν θαύμα απο το θεό και το μετα θα ειναι κήποι της Εδέμ που θα τρέχουν γυμνοί με τα παπάρια τους να ανεμίζουν στην δροσιά!!!!  :jerking:
Ένας άνθρωπος που εχει ζήσει σκατα στην ζωη,μεσα στην μιζερια και δεν έλαβε αγάπη ποτέ,δεν έδωσε αγάπη ποτέ τι περιμένεις να πει για το μετα;;;
Οτι θα ειναι ευτυχισμένος οταν πεθάνει;;;Ναι μπορει να θέλει να πεθάνει για να απαλλαγεί αλλα δεν νομίζω να πιστεύει οτι θα ευτυχήσει μετα θανατον.
Άρα λοιπόν η πίστη και η λογική  εχει να κανει με το τι πήρε εδω..Η φράση εδω ειναι η κόλαση εδω και ο παράδεισος δεν νομίζω να ειναι πολυ μακρυά απο την πραγματικότητα τελικά..
----------
πολυ σωστη παρατηρηση τυπε, ααλα δεν συμβαινει παντα.
πχ ενας που εκλεψε και δεν τον πιασανε πχ μια μιζα 10εκατ...εχει να φαει 3 ζωες...
το καρμα δεν λειτουργει παντα...
τωρα αν παθει κατι αλλο, σχετικο ειναι θα το παθαινε ισως εκλεβε δεν εκλεβε.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
όταν σβηνουν τα φωτα παμε εκει ακριβως που ΔΕΝ ημασταν πριν αναψουν τα φωτα.

κατά τα αλλα επειδή πολλοι τρομαζετε με αυτό μπορειτε να ελπιζετε σε οποιο παραδεισο και να φοβαστε οποια κολαση γουστάρετε.
να εγω ελεγα τι ωραια που είναι τα ηλυσια πεδια των αρχαιων προχθες και λεω από αυριο να φανταζομαι την  νιρβανα μετα από αρκετες καλες ινδουιστικες μετενσαρκώσεις. τα ονειρα τζαμπα είναι αμα την βρίσκετε ετσι.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Συμφωνώ απόλυτα μαζι σου..Οταν λοιπόν εμένα η γυναικα μου πλέον....
Μου ζητάει πράγματα και προσπαθεί να μου επιβληθεί,ενώ δεν το έκανε ποτέ μεσα στην σχέση μας (8 χρόνια) τότε νομίζω οτι ένα καλό διαζύγιο ειναι εξαιρετική λύση..
Μίλησα,συζήτησα αλλα τπτ..τα ίδια και τα ίδια...τωρα εισαι παντρεμένος λέει..Της είπα προχθές οτι δεν ειμαι καλα και οτι μάλλον παντρευτήκαμε για να γαμαμε ο ένας την ζωη του άλλου,θέλω να χωρίσουμε..2 μήνες παντρεμένοι,θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με το διαζύγιο!!!!
Απο προχθές το γύρισε 180 μοίρες...Της ξεκαθάρισα οτι αν ξαναγίνει αυτο δεν θα υπάρχει αλλη ευκαιρία.
Για αυτο σας λεω....καλύτερα μόνος!!!!!!Να αγαπάς τον εαυτο σου και να ξέρεις στα σίγουρα οτι αγαπιέσαι απο κάποιον χωρίς όρους!
εγω την προειδοποιησα και της ξεφευγε γκρινια, ζηλεια και ελεγχος, κυριαρχια. στους τρισιμιση μηνες εφυγα και εδωσα εντολη σε δικηγορο. να προσεχε. μονη της ειπε ότι μπλοφαρε για να περναει το δικο της . ας προσεχε λοιπον και να ηταν ειληκρινης. όχι πριν το γαμο "ναι αγαπη μου δεν θα αλλαξει τιποτα , απλα θα λεμε ότι ειμαστε παντρεμένοι και θα κανουμε οικογενεια" και μετα το γαμο "τωρα ειμαστε παντρεμένοι ,όλα εχουν αλλαξει, θα τα συζητάμε όλα και θα αποφασίζουμε μαζι" βεβαια για τα δικα της το ξεχναγε ότι πρεπει να τα συζητάμε και να αποφασίζουμε μαζι, τα δικα μου δικα μου και τα δικα σου να τα συναποφασιζουμε... αντε γεια. δεν ξαναπαντρεύομαι με τιποτα. ας βρισκουν αλλου. ο παθων μαθων.

paulospaulos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2016
Κριτικές
7
Like
968
Πόντοι
86

ririkonav

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
48
Like
6.541
Πόντοι
11.445

Συνημμένα

• grave.jpg
    grave.jpg
    5,2 KB · Εμφανίσεις: 24

Trainspotting 13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
359
Πόντοι
316
Εντελώς φιλοσοφική συζήτηση με τελικό συμπέρασμα ότι κανείς δεν ξέρει

think2

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2017
Like
1
Πόντοι
0
Έχω διαβάσει δεκάδες θεωρίες. Περί διαστάσεων, περί χρόνου, περι ζωης και θανάτου. Κατανόησα όσο μπορώ λιγότερο η περισσότερο και όσο μπόρεσαν και οι άλλοι άνθρωποι τα κβαντικά φαινόμενα, την έννοια του χρόνου κλπ κλπ.

Αυτό που ζούμε είναι απλά μια "οθόνη" που μερικά πράγματα τα επιρρεάζουμε εμείς και τα υπόλοιπα οι άλλοι άνθρωποι και τα άλλα όντα. Με το θάνατο καταρρέει η υπόσταση μας. Ξαναγινόμαστε ενέργεια. Είμαστε φτιαγμένοι από άλλους ανθρώπους που έζησαν και θα ζήσουν τα προηγούμενα χρόνια και τα επόμενα χρόνια και είμαστε αναγκασμένοι να υπομενουμε κάθε βάσανο και κάθε χαρά των προηγούμενων και των επόμενων ανθρώπων. Είμαστε μέρος κάθε ανθρώπου που υπάρχει μπροστά μας. Αυτού που κοροιδεύουμε που βρίζουμε και αυτού που θαυμάζουμε. Είμαστε ο ζητιάνος, είμαστε ο φτωχός, είμαστε ο πλούσιος, είμαστε ο έξυπνος, είμαστε ο χαζός. Επειδή είμαστε και στο μπου, είμαστε και η πουτάνα και ο γαμιάς και ο πούστης και ο γλύφτης και ο μάγκας και τσιγκούνης και ο απλόχερος.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε αυτό τόσο καλύτερα για εμάς. Και να μη τον καταλάβουμε δεν πειράζει. Θα έρθει ή ώρα να το καταλάβουμε από μόνη της γιατί ο χρόνος θα το φέρει.

Αυτά που λέω τώρα κάποιος πονηρός θα τα περιγελάσει αλλά μόνος του κάποια στιγμή του περνάνε από το μυαλό και βαθύτερα όλοι μας ξέρουμε ότι είναι αλήθεια. Όλες οι κοσμολογικές θεωρίες από τους αρχαιους μέχρι τους σημερινούς επιστήμονες, όλες οι θρησκείες τα λένε και τα ξαναλένε.

Οι απλοί άνθρωποι το καταλαβαίνουν και το τραγουδάνε:

Όλα είναι ένα ψέμα
μια ανάσα μια πνοή
σαν λουλούδι κάποιο χέρι
θα μας κόψει μιαν αυγή

Δυο πόρτες έχει η ζωή
άνοιξα μια και μπήκα
σεργιάνισα ένα πρωινό
κι ώσπου να `ρθει το δειλινό
από την άλλη βγήκα

Dirty69

Γλομπεο-Μύστης