Όμορφη αδελφική στιγμή σνίφ.
Δεν ξέρω αν έχει δίκιο. Αν όμως σου μιλάει έτσι ίσως αυτό είναι αυτό που η ίδια ποθεί. Κάποιον να την τοποθετεί σε ένα κλουβάκι διότι αδυνατεί να ζήσει αλλιώς. Είναι αλήθεια ότι πολλές γυναίκες που διδάχθηκαν να ζουν με αυτόν τον τρόπο από το οικογενειακό τους περιβάλλον, επιδιώκουν να βρίσκουν το πρότυπο του πατέρα τους στο μελλοντικό τους σύντροφο. Νόμιζα ότι αυτό συμβαίνει όταν δεν επιλέγεις τον σύντροφό σου, αλλά όταν παίρνεις από τον σωρό γιατί έτσι επιτάσσει η κοινωνική σου υπόσταση.
Ίσως είναι ο κόσμος αλλιώς από αυτό που ονειρεύομαι, και ίσως ζω στον κόσμο μου πιστεύοντας στην ανθρώπινη επικοινωνία γιατί αυτήν είχα την τύχη να δω γύρω μου. Μπορεί να είμαι απλά πολύ τυχερή και να είχα άλλα πρότυπα και άλλα δείγματα ανθρώπων. Πάντως δεν χρειάστηκα τον σύντροφό μου να με υποτάξει για να συμβιώσουμε. Δεν χρειάστηκε να μου επιβάλλει συνθήκες. Και σίγουρα δεν θα ήθελα να το κάνω σε αυτόν. Γιατί δεν νοιώθω ότι θέλω να παλέψω για να νικήσω. Ίσως είμαι ρομαντική, πιθανόν και ηλίθια σε αυτό το θέμα. Μπορεί να μου συμβαίνουν πράγματα που δεν κατανοώ και να είναι όπως τα λέτε. Δεν πίστεψα ποτέ ότι έτσι μπορείς να επικοινωνήσεις και να ζήσεις ευτυχισμένος στην προσωπική σου ζωή. Έτσι άθλια με κολπάκια, πουτανιές, θεωρώντας εχθρό αυτόν που υποτίθεται ότι είναι ο άνθρωπός σου, με την αίσθηση ότι πρέπει να τον διαλύσεις πριν σε διαλύσει, να επιβληθείς, να περάσει το δικό σου, γιατί τελικά αυτός ή αυτή θα σε καβαλήσει και θα δυστυχήσεις. Αν είναι έτσι τότε δεν υπάρχει λόγος πράγματι να διαιωνίσει κανείς αυτή την αθλιότητα κάνοντας οικογένεια.
Αν λοιπόν ο άνθρωπος που διάλεξες βιτρίνα στην ζωή σου είναι ένας ύπουλος κακεντρεχής άνθρωπος.. δεν νομίζω να σε σώσουν τα όρια και η επιβολή. Ίσως για αυτό παιδεύονται όλοι τελικά στην επιλογή συντρόφων. Γιατί αγοράζουν δύο βυζιά και ένα κώλο και πιστεύουν ότι αυτό τους εξασφαλίζει και ένα άνθρωπο, χωρίς να το ελέγχουν. Και οι γυναίκες αντίστοιχα για να μην είμαι άδικη, μια τσέπη και ένα αυτοκίνητο η κάτι παρόμοιο. ΑΝ είναι έτσι ρε παιδιά τότε ναι μετά χρειάζεται και όρια να βάλεις και να παλεύεις μπας και βγεις από πάνω.. οπότε έτσι κι αλλιώς είσαι δυστυχής κατά την ταπεινή μου άποψη. Εγώ επιλέγω να ζήσω αλλιώς. Και μέχρι σήμερα είμαι ευτυχής. Ελπίζω να μην ζήσω κάτι παρόμοιο με αυτά που περιγράφετε αν και δεν αποκλείω τίποτα γιατί είμαι αφελής σε αυτά τα θέματα. Δεν ξέρω πως θα φερθώ τότε, αλήθεια δεν ξέρω. Καταλαβαίνω όμως ότι μάλλον πρέπει να είναι πολύ δύσκολο και αποφθέγματα δεν νομίζω ότι έχω την εμπειρία για να βγάλω.
Και να σας πω και κάτι τελευταίο ; αρνούμαι να φερθώ έτσι όπως λέει η αδελφή του σνίφ και θα υποστώ τις συνέπειες..