Νέα

Διάλογος με την αδερφή μου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα SNIFsnif
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 186
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

andreoug

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
390
Πόντοι
6.055
Μια σερά από συμβιβασμούς, γίνονται πάντα κι από όλους στη ζωή παιδιά...Δεν υπάρχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ασυμβίβαστοι άνθρωποι, εκτός κι αν κάποιος πάρει τα βουνά!!!

Λαθος, ερχεται και αλλος τυπακος πιο κατω και με αποκαλει κοτα. Ωπα ρε. Σε ηξερα και απο χτες?

Στην δουλεια κανω πολλους συμβιβασμους, στα οικογενειακα αρκετους. Στα προσωπικα αρνουμαι. Τοσο απλα. Και ναι αντιμετωπιζεσαι ως ο περιεργος επειδη δεν ακολουθεις την πεπατημενη. Και λοιπον? Χρηματα εχεις γιατι συμβιβαζεσαι στην δουλεια, οικογενεια εχεις γιατι συμβιβαζεσαι στα οικογενειακα. Φιλους εχεις γιατι στην φιλια δεν πολυπαιζει το παιχνιδι ανταλλαγης και συμββασμων. Γαμας καλα ειτε εισαι αντικοινωνικος (κοιταξτε τους μουναρους στα διαφορα link του site) είτε ακομα καλυτερα αν εισαι κοινωνικος. Ποιο ειναι το γαμημενο προβλημα? Ν ανεβει κανεις τα γαμοσκαλια της γαμοεκκλησίας?

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Ν ανεβει κανεις τα γαμοσκαλια της γαμοεκκλησίας?
To ειπα σε μια φιλη μου και μου ειπε θα ηθελες οταν θα γινεις 50-60 χρονων να εισαι μονος σου και ολοι οι φιλοι σου με οικογενεια; Τι να της απανταω;  :-

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Ότι με τέτοια ψευτοδιλλήματα οι ελεεινίδες αναγκάζουν τους άντρες να τις ανέχονται, όταν ουσιαστικά δική τους είναι η ανάγκη για παιδιά.

Μόνο αν οι άντρες βρουν το θάρρος να αρνηθούν τη σύμβαση του γάμου και της δέσμευσης θα αναγκαστούν όλες οι κάριες να στρώσουν.

andreoug

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
390
Πόντοι
6.055
Δηλαδη στην ακραια και υπαρκτη περιπτωση καποιος που εχει προβλημα καποιου ειδους και δεν εχει οικογενεια απαραιτητα θα δυστηχησει. Οπως και ολοι οι ομοφυλόφιλοι. Αρχιδια.  Πρωτον οποιος δεν περναει υπεροχα και μονος του δεν παει καλα και δεν εχει ωριμασει. Δευτερον οικογενεια κανεις αν θελεις να κανεις και εχεις βρει τον καταλληλο ανθρωπο. Διαφορετικα δυστυχεις κι εσυ και η 'οικογενεια'. Τριτον, υπαρχουν και αλλοι δρομοι. Μπορεις να συζησεις και μαλιστα με καποια που εχει παιδια, ή να εχεις κανει παιδια εσυ και να σουταρεις αυτην που σου τα σπαει. Δεν υπαρχουν απολυτα, μαυρα ή ασπρα. Και πανω από ολα δεν υπαρχουν μονοδρομοι. Οι υπολοιποι ας συμβιβαστουν σε ΟΛΑ και στην δευτερη ζωη που θα ζησουν ας κανουν ο,τι τους ευχαριστεί.

Ενδιαφερον πειραμα. Το κανω τα τελευταια 15 χρονια. Προτεινετε σε οποιαδηποτε απελευθερωμενη μορφωμενη γυναικα καριερας κλπ κλπ κλπ με την οποια εχετε σοβαρη σχεση να παντρευτειτε μεν, με πολιτικο και μονο, γαμο δε. Οταν βρω καποια που να δεχτει και μαλιστα να το θεωρησει φυσιολογικο θα το σκεφτω πολυ σοβαρα κι εγω. Υπαρχουν παντως

Επισκέπτης
Ότι με τέτοια ψευτοδιλλήματα οι ελεεινίδες αναγκάζουν τους άντρες να τις ανέχονται, όταν ουσιαστικά δική τους είναι η ανάγκη για παιδιά.

κανεις δεν ειναι αναγκασμενος να κανει κατι χωρις τη θεληση του.....

ποιος σου ειπε οτι ειναι μονο γυναικεια αναγκη η τεκνοποιηση...??? κ ακομη χειροτερα ποιος σου ειπε οτι ενας αντρας δεν χαιρεται κ δεν αποζητα 1 εκατομμυριο φορες περισσοτερο ενα παιδι απ'οτι μια γυναικα....

μαλλον δεν εχεις δει κανεναν ευτυχισμενο πατερα μπροστα σου....
μαλλον δεν εχεις δει κανεναν μελλοντα πατερα μπροστα σου...
μαλλον δεν εχεις ιδεα του τι ειναι να περιμενεις να φερεις στον κοσμο κατι "δικο" σου...

μαλλον το πολυ διαβασμα σ'εχει κανει απανθρωπο...

κ αν δεν σ'επεισαν τα παραπανω...μπορω να σ'ενημερωσω πως ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Κ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ κοσμου (που εχουν συνειδητοποιησει τον λογο υπαρξης τους) ερχεται καποια στιγμη που αποζητουν το παιδι...

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Αφού λοιπόν έκανες εσύ παιδιά δεν υπάρχει λόγος να συμβάλλουμε κι εμείς στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού.

Επισκέπτης
Αφού λοιπόν έκανες εσύ παιδιά δεν υπάρχει λόγος να συμβάλλουμε κι εμείς στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού.
α μαλιστα....το ριξαμε στην τρελλη τωρα...αντε,κ εις ανωτερα....κ καλες βουτιες να δροσιζομαστε...:P

OP
OP
S

SNIFsnif

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
Όμορφη αδελφική στιγμή σνίφ.
Δεν ξέρω αν έχει δίκιο. Αν όμως σου μιλάει έτσι ίσως αυτό είναι αυτό που η ίδια ποθεί. Κάποιον να την τοποθετεί σε ένα κλουβάκι διότι αδυνατεί να ζήσει αλλιώς. Είναι αλήθεια ότι πολλές γυναίκες που διδάχθηκαν να ζουν με αυτόν τον τρόπο από το οικογενειακό τους περιβάλλον, επιδιώκουν να βρίσκουν το πρότυπο του πατέρα τους στο μελλοντικό τους σύντροφο.  Νόμιζα ότι αυτό συμβαίνει όταν δεν επιλέγεις τον σύντροφό σου, αλλά όταν παίρνεις από τον σωρό γιατί έτσι επιτάσσει η κοινωνική σου υπόσταση.
Ίσως είναι ο  κόσμος αλλιώς από αυτό που ονειρεύομαι, και ίσως ζω στον κόσμο μου πιστεύοντας στην ανθρώπινη επικοινωνία γιατί αυτήν είχα την τύχη να δω γύρω μου. Μπορεί να είμαι απλά πολύ τυχερή και να είχα άλλα πρότυπα και άλλα δείγματα ανθρώπων. Πάντως δεν χρειάστηκα τον σύντροφό μου να με υποτάξει για να συμβιώσουμε. Δεν χρειάστηκε να μου επιβάλλει συνθήκες. Και σίγουρα δεν θα ήθελα να το κάνω σε αυτόν. Γιατί δεν νοιώθω ότι θέλω να παλέψω για να νικήσω. Ίσως είμαι ρομαντική, πιθανόν και ηλίθια σε αυτό το θέμα. Μπορεί να μου συμβαίνουν πράγματα που δεν κατανοώ και να είναι όπως τα λέτε.  Δεν πίστεψα ποτέ ότι έτσι μπορείς να επικοινωνήσεις και να ζήσεις ευτυχισμένος στην προσωπική σου ζωή. Έτσι άθλια με κολπάκια, πουτανιές, θεωρώντας εχθρό αυτόν που υποτίθεται ότι είναι ο άνθρωπός σου, με την αίσθηση ότι πρέπει να τον διαλύσεις πριν σε διαλύσει, να επιβληθείς, να περάσει το δικό σου, γιατί τελικά αυτός ή αυτή θα σε καβαλήσει και θα δυστυχήσεις. Αν είναι έτσι τότε δεν υπάρχει λόγος πράγματι να  διαιωνίσει κανείς αυτή την αθλιότητα κάνοντας οικογένεια.
Αν λοιπόν ο άνθρωπος που διάλεξες βιτρίνα στην ζωή σου είναι ένας ύπουλος κακεντρεχής άνθρωπος.. δεν νομίζω να σε σώσουν τα όρια και η επιβολή. Ίσως για αυτό παιδεύονται όλοι τελικά στην επιλογή συντρόφων. Γιατί αγοράζουν δύο βυζιά και ένα κώλο και πιστεύουν ότι αυτό τους εξασφαλίζει και ένα άνθρωπο, χωρίς να το ελέγχουν. Και οι γυναίκες αντίστοιχα για να μην είμαι άδικη, μια τσέπη και ένα αυτοκίνητο η κάτι παρόμοιο. ΑΝ είναι έτσι ρε παιδιά τότε ναι μετά χρειάζεται και όρια να βάλεις και να παλεύεις μπας και βγεις από πάνω.. οπότε έτσι κι αλλιώς είσαι δυστυχής κατά την ταπεινή μου άποψη. Εγώ επιλέγω να ζήσω αλλιώς. Και μέχρι σήμερα είμαι ευτυχής. Ελπίζω να μην ζήσω κάτι παρόμοιο με αυτά που περιγράφετε αν και δεν αποκλείω τίποτα γιατί είμαι αφελής σε αυτά τα θέματα. Δεν ξέρω πως θα φερθώ τότε, αλήθεια δεν ξέρω. Καταλαβαίνω όμως ότι μάλλον πρέπει να είναι πολύ δύσκολο και αποφθέγματα δεν νομίζω ότι έχω την εμπειρία για να βγάλω.
Και να σας πω και κάτι τελευταίο ; αρνούμαι να φερθώ έτσι όπως λέει η  αδελφή του σνίφ και θα υποστώ τις συνέπειες..

Θα πρότεινα μάλιστα να μην ασχολείστε μαζί μου γιατί μου δίνεται αξία,

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ενδιαφερον πειραμα. Το κανω τα τελευταια 15 χρονια. Προτεινετε σε οποιαδηποτε απελευθερωμενη μορφωμενη γυναικα καριερας κλπ κλπ κλπ με την οποια εχετε σοβαρη σχεση να παντρευτειτε μεν, με πολιτικο και μονο, γαμο δε. Οταν βρω καποια που να δεχτει και μαλιστα να το θεωρησει φυσιολογικο θα το σκεφτω πολυ σοβαρα κι εγω. Υπαρχουν παντως

Αυτό το επαληθεύω 100%. Τι διάολο, όλες θέλουν να δουν τον εαυτό τους νυφούλα στην εκκλησία για να ζηλεύουν οι φίλες τους;

Τι διάολο το έχουν εγγεγραμμένο στα γονίδια; (εδώ τον θέλω τον Dawkins να δώσει την εξήγα και όχι στα εύκολα).

OP
OP
S

SNIFsnif

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
To ειπα σε μια φιλη μου και μου ειπε θα ηθελες οταν θα γινεις 50-60 χρονων να εισαι μονος σου και ολοι οι φιλοι σου με οικογενεια; Τι να της απανταω;  :-

Ένα απόγευμα, σ' ένα πάρκο, ένας φίλος 55άρης, αμετανόητος εργένης (ναι μεν συζεί, αλλά δεν παντρεύεται) μου έδειξε δυο ζευγάρια 50-60 ετών που έκαναν τον περίπατό τους.

"Κοίταξέ τους, τους δυστυχείς" μου λέει "Εγώ δεν θα καταντήσω σαν αυτούς. Ποτέ."

Γύρισα και κοίταξα. Και τρόμαξα.

Γιατί είδα δυο μέγαιρες εξηντάρες, ημιφάλαινες, δίχως ίχνος θηλυκότητας πάνω τους να προχωράνε μπροστά φλυαρώντας με ημιθριαμβευτικό ύφος...
Κι από πίσω ν' ακολουθούν δυο σκυφτοί, όντως κακομοιριασμένοι, υποταγμένοι εξηντάρηδες, σιωπηλοί, κοιτώντας κάτω και πότε πότε ανεβάζοντας το βλέμμα για να στραβοκοιτάξουν στιγμιαία τις σεινάμενες και κουνάμενες πλάτες των συμβιών τους.

Δεν τους είδα σε μια κοινωνική εκδήλωση, ντυμένους και φτιαγμένους και να φοράνε τις "μάσκες" τους.
Τους είδα σε μιαν ανύποπτη ζενική στιγμή.
Και είδα βαθιά ανελευθερία και δυστυχία.

Νομίζω πως αν τους έδινες μια ευχή, χαλαρά θα γύριζαν πίσω στον χρόνο και θα έμεναν εργένηδες. Και σήμερα θα τρώγανε τα ωραία τους λεφτουδάκια με τις τραγανές Σβετλάνες κι όχι για να αγοράζουν παντόφλες στις μέγαιρες.

Σαφώς και δεν είναι όοοολοι οι γάμοι έτσι.

Αλλά επίσης σαφώς δεν είναι όοοοολοι οι γάμοι ευτυχείς ή έστω ανεκτοί.

Άρα ο γάμος (για τον άντρα τουλάχιστον) σε καμμία περίπτωση δεν είναι μονόδρομος.

Είναι απλά μια πιθανότητα, μια δυνητική επιλογή, που ο αρσενικός πρέπει να την κάνει μόνο αν κρίνει ότι ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ γάμος είναι καλύτερος από το εργενιλίκι.

Αλλιώς, θα ξερογλείφεται και θα μετανιώνει μέχρι να πεθάνει (κι ως γνωστόν εμείς πεθαίνουμε πρώτοι).

OP
OP
S

SNIFsnif

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
Αυτό το επαληθεύω 100%. Τι διάολο, όλες θέλουν να δουν τον εαυτό τους νυφούλα στην εκκλησία για να ζηλεύουν οι φίλες τους;

Τι διάολο το έχουν εγγεγραμμένο στα γονίδια; (εδώ τον θέλω τον Dawkins να δώσει την εξήγα και όχι στα εύκολα).

Χμ... ίσως έχει να κάνει με το ότι οι "απελευθερωμένες, μορφωμένες γυναίκες καριέρας" κλπ κατ' ουσίαν είναι πολύ φοβισμένες, γιατί έχουν πια κατανοήσει ότι δεν τις παίρνει εκεί έξω.

Ο φόβος φέρνει ανασφάλεια.

Οπότε γυρίζουν πίσω σε μια χρονική περίοδο της ζωής τους, στην οποία ένιωθαν ασφαλείς.

Ποια ήταν αυτή η περίοδος;

Μα, τότε που έπαιζαν με τις κούκλες τους και ονειρεύονταν τον γάμο της Μπάρμπι και της ΜπιΜπιΜπο με νυφικό στην εκκλησία.

Τότε που έβλεπαν παραμύθια με πριγκίπισσες και πρίγκιπες που παντρεύονταν στην εκκλησία με άσπρα λουλούδια.

Τότε που είχαν τον μπαμπά με τη βαθιά φωνή, την ήρεμη εξουσιαστικότητα που τους έλεγε ότι θα τις φροντίσει αυτός.

Με άλλα λόγια, η πιθανότερη απάντηση στο ερώτημά σας είναι:

ΠΑΛΙΜΠΑΙΔΙΣΜΟΣ.

(Δεν κάνω καθόλου πλάκα. ΣΟβαρολογώ.)

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
κ ειναι καλυτερα να πανΤρευτεις για να mην εισαι mονος/η αλλα να εχεις κανει τους απειρους συμβιβασμους να μην εισαι ο εαυτος σου?τιειναι χειροτερο να εισαι με καποιον/α αλλα να αισθανεσαι μονος κ καταπιεσμενος η απλα να εισαι μονος.εγώ διαλεγω το 2ο.δεν προκειται να συμβιβαστω σε θλιβερο κατα τη γνωμη μου γαμο απλα για να μην ειμαι μονη μου φαινεται απιστευτη δυστυχια.αλλα ποτε δεν ειχα κ καμια καψα να παντρευτω.θεωρω απ οσο θυμαμαι τον εαυτο μου τους γαμους ανουσιους ποσω μαλλον τους θρησκευτικους.ποτε δεν ονειρευτηκα νυφικα εκκλησιες κ αλλες σαχλες.κανενα προβλημα με τη συμβιωση τους γαμους αντιπαθω.αυτα λεω στους φιλους μου κ με φωναζουν μπαμπη χαχαχα

Επισκέπτης
Δηλαδη στην ακραια και υπαρκτη περιπτωση καποιος που εχει προβλημα καποιου ειδους και δεν εχει οικογενεια απαραιτητα θα δυστηχησει.

Όχι, δεν είπαμε αυτό, ευτυχισμένοι μπορούν να ζήσουν και οι εργένηδες. Αλλά την ευτυχία που σου προσφέρει ένα παιδί, δεν μπορεί να στην δώσει τίποτε άλλο. Κι ιδιαίτερα αν είναι αγόρι, δηλαδή "διάδοχος" με το όνομα του πατέρα σου. Σε κάποιους "προοδευτικούς" και "προοδευτικές" αυτό θα φανεί παράξενο... εγώ σε αυτά όμως είμαι ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ!

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
υτο με τις κουκλες κ τους πριγκηπες των παραμυθιων ισχυει?χαχα γιατι εγω μικρη εβλεπα τρανσφορμερς κ χμεν κ οτι ειχε ξυλο μεσα κ επαιζα ποδοσφαιρο.γι αυτο βγηκα ετσι?θα παω σε ψυχολογο χαχαχαχα 
υγ. Ποιος ηταν που εψαχνε να περασει την ωρα του στο αεροδρ?δικαιο ειχε η βαρεμαρα δεν εχει τελειωμο γκρρ

OP
OP
S

SNIFsnif

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
Ώχου, τι πετάγεται σαν το τσουτσούνι η κυπραία σε κάθε ευκαιρία για να τονίσει ότι Αυτή είναι διαφορετική, Αυτή ξεφεύγει από τα στερεότυπα, Αυτή είναι σούπερ και γαμάουα.

Να γιατί ο μακράν καλύτερος τρόπος να τυλίξω μια ηλίθια δεν είναι τα "σ' αγαπώ", αλλά τα "είσαι ξεχωριστή, διαφορετική από τις άλλες που είχα μέχρι τώρα".
Με το που της λέω αυτή τη μαλακία, κολλάει σαν στρείδι.

Όλες διαφορετικές, όλες ξεχωριστές, όλες εξαιρέσεις.
Όλες ίδιες.
(Ευτυχώς δηλαδή... άντε να βρίσκεις διαφορετικούς τρόπους χειρισμού για κάθε μία)

Άντε, κύριε πιλότε, ξεκίνα το αεροπλάνο, να φύγετε. Άντε, αργείτε.

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
1. Απλα ειπα την αποψη μου.δεν μ ενδιαφερει ουτε στο ελαχιστο αν ειναι πιστευτη η οχι.εδω μεσα ειμαστε απλα νικς.  2. Το προηγουμενο ποστ μου ηταν της πλακας.ξερεις αυτο που δε διαθετεις 3.η κακια κ η μιζερια σου σε καρφωνουν δρ τζεκυλ προσεχε κ λιγο

OP
OP
S

SNIFsnif

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
1. Απλα ειπα την αποψη μου.δεν μ ενδιαφερει ουτε στο ελαχιστο αν ειναι πιστευτη η οχι.εδω μεσα ειμαστε απλα νικς. 

Ακόμα να ξεκινήσει το αεροπλάνο; Αίσχος με αυτές τις καθυστερήσεις.

2. Το προηγουμενο ποστ μου ηταν της πλακας.

Όπως και όλα σχεδόν τα ποστ σας, δεσποινίς. :cheesy:

3.η κακια κ η μιζερια σου σε καρφωνουν δρ τζεκυλ προσεχε κ λιγο

Ναι, αυτός είμαι.
Με καταλάβατε.
Έπεσε η μάσκα.
Απεκαλύφθη το μυστικόν.
Εκτός από Ξεχωριστή είστε και τόσο μα τόσο συγκλονιστικά Έξυπνη.

Κατά τ' άλλα... ακόμα να ξεκινήσει αυτό το αεροπλάνο;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom