Νέα

Διάλογος με την αδερφή μου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα SNIFsnif
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 186
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
Γεια στην παρέα. Εδώ και 1 χρόνο διαβάζω πολλά threads έχοντας γράψει ελάχιστες φορές, αλλά για αυτό το συγκεκριμένο thread πιστεύω πως έχω κάτι να πω.

Ως παντρεμένος, και μάλιστα με γυναίκα μεγαλύτερη από εμένα που έχει και ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα (το γιατί την παντρεύτηκα είναι άλλο κεφάλαιο) έχω βιώσει στο πετσί μου αυτή την εντονότατη αλλά και - τουλάχιστον για εμένα - αδιανόητη τάση των γυναικών να θέλουν να έχουν το πάνω χέρι σε έναν γάμο με τρόπο που εμείς οι άντρες δυσκολευόμαστε να τον καταλάβουμε, πόσο μάλλον να τον αντιμετωπίσουμε. Συμφωνώ λοιπόν απόλυτα με αυτούς που έκφρασαν παρόμοια άποψη. Ειδικά μάλιστα συμφωνώ τόσο με τα post του liomas που νιώθω σαν να τα έχω γράψει εγώ.

Έχω και μια προσωπική σχετική εμπειρία να αναφέρω...

Αγοράσαμε το διαμέρισμα στο οποίο μένουμε πριν περίπου 2 χρόνια και στα συμβόλαια γράφτηκε ελαφρώς μεγαλύτερο ποσοστό από το μισό στην γυναίκα μου, γιατί έδωσε λίγα περισσότερα χρήματα από εμένα για την αγορά του (είναι βλέπετε επιπλέον και πιο ευκατάστατη από εμένα). Λίγους μήνες μετά, και αφού είχε διακοσμήσει σχεδόν όλους τους χώρους του σπιτιού με το γούστο της (όχι οτι διαφωνώ με αυτό, ίσα-ίσα που έχει πολύ καλό γούστο), της είπα πως θα ήθελα να βάλω στον χώρο του γραφείου κάποιες φωτογραφίες συγγενών μου. Δεν της άρεσε η ιδέα, άγνωστο γιατί. Αυτό που με ενόχλησε όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησε να επιβάλει την άποψή της και η επιχειρηματολογία της. Ισχυρίστηκε οτι αυτή θα αποφασίζει τι θα μπαίνει στο σπίτι επειδή ανοίκει σε μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτήν! Φυσικά διαφώνησα έντονα με αυτό το σκεπτικό και οδηγηθήκαμε σε μια αντιπαράθεση που κράτησε περίπου 1 μήνα. Σε αυτό το διάστημα στήριζε επανελημένα την θέση της οτι θα έχει το πάνω χέρι σε ότι συμβαίνει στο σπίτι λόγω ποσοστών συμβολαίου, ενώ με απειλούσε για εκφοβισμό οτι θα σβήσει διάφορα αρχεία από το PC, από το οποίο μάλιστα δεν σηκωνόταν ενώ είχα δουλειά να κάνω, με την δικαιολογία οτι όπως όλο το σπίτι έτσι και το γραφείο ανοίκει σε μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτήν. Έγιναν πολλά άλλα που δεν αναφέρω για να μην σας κουράζω. Τελικά αυτή η αντιπαράθεση τελείωσε όταν, μη έχοντας άλλη επιλογή και αφού έκανα ότι μπορούσα από μόνος μου χωρίς αποτέλεσμα, αναγκάστηκα να γνωστοποιήσω την κατάσταση στο συγγενικό μας περιβάλλον, από το οποίο έφαγε χοντρό κράξιμο και επιτέλους κάπως μαλάκωσε, αν και έχω την εντονότατη αίσθηση πως είναι προσωρινό...

με καθε (ειλικρινη σεβασμο) σε σενα και σε αυτο που εισαι παληκαρι lubv, σε διαβαζουν τα κοριτσακια και ξερογλυφονται..

εχω ξαναγραψει στο φορουμ πως δεν φταινε οι γυναικες για την καταντια τους/μας..

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Υπάρχουν ισχυρές προσωπικότητες γυναίκες και αδύναμες προσωπικότητες άνδρες. Τώρα πια οι γυναίκες απέκτησαν το δικαίωμα να "εκφράσουν" :2funny: τη προσωπικότητά τους. Πρέπει όσοι νίωθουν ότι "αδικούνται" να κάνουν το ίδιο. Και τα δύο φύλα φταίνε. Είμαστε σε μια διαδικασία μετάλλαξης. Τα νεότερα κορίτσια <23 έχω παρατηρήσει ότι είναι πολύ πιο ισσοροπημένα (για Ελληνίδες :2funny: )

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
23
Πόντοι
16
τα πραγματα ειναι απλά..
υπαρχουν δυο ειδων γυναίκες:οι ΚΑΡΙΟΛΕΣ(που δεν εχουν συναισθημα,πανε με ολους,δεν τις νοιαζει τπτ) και οι ΚΟΙΝΕΣ..Οι ΚΟΙΝΕΣ χωριζονται στις Βασιλισσες και τις Υπηκόους..Το θέμα ειναι οτι οι γυναίκες-υπήκοοι ειναι  οι γυναικες οπως οι μητερες μας,οπως οι παλιες γυναικες..ΌΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ yesman γκόμενες αλλα με τάση για υποταγή..
ΟΙ βασίλισσες ειναι αυτες που ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ μπορουν να κατσουν διπλα στον αντρα και να φερθουν ανταξια του.
Οι ελληνίδες ειναι υπηκοοι που ΘΕΛΟΥΝ να γινουν Βασίλισσες αλλα ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ γιατι απο μικρες τις μεγάλωσαν με την ιδεα πως ΕΙΝΑΙ βασίλισσες,αλλα κανενας δεν ΕΙΝΑΙ,γίνεται...

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
πουλάνε κάτι χωρίς να πιστεύουν στη αξία του :2funny: :2funny: :2funny:, in general :2funny:
Και πολλοί, φυσικά

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Αυτό είναι πολύ σωστό και το λέω και εγώ που έχω την ανάλογη εμπειρία. Το θέμα είναι ότι σε ένα γάμο/μακροχρόνια σχέση αυτά ισχύουν για τη μέση Ελληνίδα/Έλληνα. Ο συμβιβασμός-πουτανιά ή ο χωρισμός. Αν θέλεις να είσαι ειλικρινής και ας πούμε ορθολογική προσωπικότητα, χρειάζεσαι και το ανάλογο άτομο απέναντί σου. Κάτι for the Griechische society πολύ δύσκολο

Με πρόλαβες αδερφέ. Όλα στις σχέσεις είναι ρευστά και αυτό είναι ο μεγαλύτερος κανόνας. Ξέρω ζευγάρια που κοιτιόντουσαν στα μάτια και έλιωναν για καμιά 20ριά χρόνια ...και βρέθηκε μία γυναίκα που βρήκε ένα κουμπί που ο άλλος δεν ήξερε καν πως το είχε και ο γάμος χάλασε. Ξέρω ζευγάρια που μιλάνε ανοιχτά μεταξύ τους για τα πάντα (από σεξουαλικά μέχρι οτιδήποτε) και δεν μαλλώνουνε ποτέ και άλλα που μαλλώνουνε κάθε τρεις και λίγο και παρόλαυτά είναι μαζί γιατί τους αρέσει αυτή η ένταση (τρεχαγυρευόπουλοι). :idiot: :idiot:
Προσωπική γνώμη: Παντρεύεσαι αυτό που σου ταιριάζει εσένα σαν συμπεριφορά. Αν θέλεις εσύ να είσαι ειλικρινής, καλό θα είναι να βρεις μια αντίστοιχη κοπέλα. Αν θες να κάνεις πουτανιές, τότε η πουτανιάρα γυναίκα θα σου τύχει. Κι επειδή όπως είπαμε απόλυτο δεν υπάρχει, για αυτό και βγαίνουν και αταίριαστα ζευγάρια και υπάρχουν χωρισμοί.
Οι συμβιβασμοί πρέπει να γίνονται στην ικανοποίηση των αναγκών του καθενός και όχι στη συμβίωση. Θές να βγεις μοναχούλης σου παλικάρι μου; Να ξέρεις πως κάποια στιγμή θα πρέπει να βγει και εκείνη...γιατί κι εκεινη έχει φίλες και φίλους. Δεν το αντέχεις αυτό; Τότε αρχίζουν οι πουτανιές....αλλά αυτό σημαίνει πως από την αρχή έκανες λάθος που επέλεξες να παντρευτείς αυτή τη γυναίκα.
Γιατί χωρίζουνε μετά από 30 χρόνια γάμου; Γιατί ήταν 30 χρόνια συμβιβασμού. Καλό είναι αυτό να περναει του καθενός με πουτανιά, αν σου αρέσει έτσι, αλλά είνια πολύ ψυχοφθόρο να προσπαθείς διαρκώς να βρεις τρόπους να πείθεις τον άλλον.
Το καλύτερο είναι να σου δίνει ο άλλος τον χώρο και το χρόνο και να του δίνεις κι εσύ όταν εκείνος χρειάζεται.

Άσχετο....πολύ μου άρεσε το γερμανοαγγλικό: Griechische (german) Society :helpplea:

Και κάτι τελευταιο. Ένας όμορφος γάμος για μένα είναι αυτός που ο ένας ικανοποιείται όταν κάνει κάτι που κάνει τον άλλον ευτυχισμένο...κι όχι όταν κάνει κάτι που κάνει τον ίδιο ευτυχισμένο (γι¨αυτό πρέπει να φροντίζει το έτερο μέλος). Για τον εαυτό του ο καθένας μπορεί να κάνει πράγματα για να ευτυχίσει ακόμα και όταν είναι μπακούρι...γάμος σημαίνει "μοιράζεσαι και νοιάζεσαι" και από τους δύο.

Αυτά τα ολίγα....(τρομάρα μου...πάλι cosmopolitan δημοσίευση έκανα) :rockon:

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
924
Πόντοι
96
Κατά την εντύπωσή μου φίλε έχεις μεγάλο πρόβλημα που θα μεγαλώνει με τα χρόνια, όπως και αυτή. Συμφωνώ με liomas ότι η "αποκοπή" από την οικογένειά σου δείχνει πολύ άσχημα πράγματα. Κοίταξε να "ισσοροπήσεις" τα πράγματα όσο είναι καιρός, γιατί στο τέλος είτε από τη πόρτα δε θα περνάς, είτε θα κάνετε παιχνίδια με το δονητή. Μη φοβάσαι, με τσαμπουκά

εγω παντως πιστευω οτι οσα ξερει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κοσμος όλος.

Ενας παντρεμενος λεει το προβλημα του για ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ καπου οχι  για να του βρουνε λύσεις.
 Η σωστη απαντηση ειναι "I' ll get the whiskey, I;ll get the ice"
ή
 "Γκαρσον 2 απο τα ιδια" και συζητηση για τον Καστιγιο και τον κωλο της σερβιτόρας
 Το αντιστοιχο σε ενα ιντερνετικο φορουμ ισως να ειναι redirect σε σαιτ με κωλους και βυζα

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
με καθε (ειλικρινη σεβασμο) σε σενα και σε αυτο που εισαι παληκαρι lubv, σε διαβαζουν τα κοριτσακια και ξερογλυφονται..

εχω ξαναγραψει στο φορουμ πως δεν φταινε οι γυναικες για την καταντια τους/μας..

με κάθε σεβασμό και από εμένα...αφενός το γεγονός πως τα ποσοστά συνιδιοκτησίας καθορίζονται από τα εισοδήματά σας και αφετέρου πως τα δικαιώματα χρήσης καθορίζονται από τα ποσοστά προφανώς σημαίνει πως ο γάμος σας δεν είναι από συναίσθημα αλλά από ένωση εισοδημάτων.
Ακόμα και αν εσύ την αγαπάς ειλικρινά, εκείνη αγαπάει τα χρήματά της και τη γνώμη της περισσότερο από εσένα.
Σόρρυ αδερφέ, αλλά κάνω κάποιες μαύρες σκέψεις για σενα που ελπίζω ειλικρινά να μη γίνουν αλήθεια....για καλό και για κακό πάντως φρόντισε να έχεις καλό δικηγόρο....και όλα από δω και στο εξής 50-50%

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ή ΖΩΝΤΟΧΗΡΑ (ΕΓΥΡΕΙ ΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ) ΠΑΡΑ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ.Θελει λοιπόν να παντρευτει ΕΝΑΝ -οποιον απο μια ηλικια και μετα για να δειξει να εγω τα κατάφερα τωρα αν χωρισα ε ο αλλος εφταιγε.[size=11pt]ΟΥΤΕ Γ.Τ.Π μετα τα 30 οι περισσοτερες.[/size]

Αρχίζω να έχω ενστάσεις και τις λιγότερο από τα 30 :think:

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
  εγω παντως πιστευω οτι οσα ξερει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κοσμος όλος.

Ενας παντρεμενος λεει το προβλημα του για ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ καπου οχι  για να του βρουνε λύσεις.
  Η σωστη απαντηση ειναι "I' ll get the whiskey, I;ll get the ice"
ή
  "Γκαρσον 2 απο τα ιδια" και συζητηση για τον Καστιγιο και τον κωλο της σερβιτόρας
  Το αντιστοιχο σε ενα ιντερνετικο φορουμ ισως να ειναι redirect σε σαιτ με κωλους και βυζα

Σαφώς, αλλά λογω "ανωνυμίας" και σοβαρότητας αυτών που λέει, κάποιοι ας πούμε μπαρουτοκαπνισμένοι :cheesy: εδώ μέσα μπορούν να του πουν μια κουβέντα

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Με πρόλαβες αδερφέ. Όλα στις σχέσεις είναι ρευστά και αυτό είναι ο μεγαλύτερος κανόνας. Ξέρω ζευγάρια που κοιτιόντουσαν στα μάτια και έλιωναν για καμιά 20ριά χρόνια ...και βρέθηκε μία γυναίκα που βρήκε ένα κουμπί που ο άλλος δεν ήξερε καν πως το είχε και ο γάμος χάλασε. Ξέρω ζευγάρια που μιλάνε ανοιχτά μεταξύ τους για τα πάντα (από σεξουαλικά μέχρι οτιδήποτε) και δεν μαλλώνουνε ποτέ και άλλα που μαλλώνουνε κάθε τρεις και λίγο και παρόλαυτά είναι μαζί γιατί τους αρέσει αυτή η ένταση (τρεχαγυρευόπουλοι). :idiot: :idiot:
Προσωπική γνώμη: Παντρεύεσαι αυτό που σου ταιριάζει εσένα σαν συμπεριφορά. Αν θέλεις εσύ να είσαι ειλικρινής, καλό θα είναι να βρεις μια αντίστοιχη κοπέλα. Αν θες να κάνεις πουτανιές, τότε η πουτανιάρα γυναίκα θα σου τύχει. Κι επειδή όπως είπαμε απόλυτο δεν υπάρχει, για αυτό και βγαίνουν και αταίριαστα ζευγάρια και υπάρχουν χωρισμοί.
Οι συμβιβασμοί πρέπει να γίνονται στην ικανοποίηση των αναγκών του καθενός και όχι στη συμβίωση. Θές να βγεις μοναχούλης σου παλικάρι μου; Να ξέρεις πως κάποια στιγμή θα πρέπει να βγει και εκείνη...γιατί κι εκεινη έχει φίλες και φίλους. Δεν το αντέχεις αυτό; Τότε αρχίζουν οι πουτανιές....αλλά αυτό σημαίνει πως από την αρχή έκανες λάθος που επέλεξες να παντρευτείς αυτή τη γυναίκα.
Γιατί χωρίζουνε μετά από 30 χρόνια γάμου; Γιατί ήταν 30 χρόνια συμβιβασμού. Καλό είναι αυτό να περναει του καθενός με πουτανιά, αν σου αρέσει έτσι, αλλά είνια πολύ ψυχοφθόρο να προσπαθείς διαρκώς να βρεις τρόπους να πείθεις τον άλλον.
Το καλύτερο είναι να σου δίνει ο άλλος τον χώρο και το χρόνο και να του δίνεις κι εσύ όταν εκείνος χρειάζεται.

Άσχετο....πολύ μου άρεσε το γερμανοαγγλικό: Griechische (german) Society :helpplea:

Και κάτι τελευταιο. Ένας όμορφος γάμος για μένα είναι αυτός που ο ένας ικανοποιείται όταν κάνει κάτι που κάνει τον άλλον ευτυχισμένο...κι όχι όταν κάνει κάτι που κάνει τον ίδιο ευτυχισμένο (γι¨αυτό πρέπει να φροντίζει το έτερο μέλος). Για τον εαυτό του ο καθένας μπορεί να κάνει πράγματα για να ευτυχίσει ακόμα και όταν είναι μπακούρι...γάμος σημαίνει "μοιράζεσαι και νοιάζεσαι" και από τους δύο.

Αυτά τα ολίγα....(τρομάρα μου...πάλι cosmopolitan δημοσίευση έκανα) :rockon:

Σωστά.
Πάει με το Griechenland, χώρα των γραικών...

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Γεια στην παρέα. Εδώ και 1 χρόνο διαβάζω πολλά threads έχοντας γράψει ελάχιστες φορές, αλλά για αυτό το συγκεκριμένο thread πιστεύω πως έχω κάτι να πω.

Ως παντρεμένος, και μάλιστα με γυναίκα μεγαλύτερη από εμένα που έχει και ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα (το γιατί την παντρεύτηκα είναι άλλο κεφάλαιο) έχω βιώσει στο πετσί μου αυτή την εντονότατη αλλά και - τουλάχιστον για εμένα - αδιανόητη τάση των γυναικών να θέλουν να έχουν το πάνω χέρι σε έναν γάμο με τρόπο που εμείς οι άντρες δυσκολευόμαστε να τον καταλάβουμε, πόσο μάλλον να τον αντιμετωπίσουμε. Συμφωνώ λοιπόν απόλυτα με αυτούς που έκφρασαν παρόμοια άποψη. Ειδικά μάλιστα συμφωνώ τόσο με τα post του liomas που νιώθω σαν να τα έχω γράψει εγώ.

Έχω και μια προσωπική σχετική εμπειρία να αναφέρω...

Αγοράσαμε το διαμέρισμα στο οποίο μένουμε πριν περίπου 2 χρόνια και στα συμβόλαια γράφτηκε ελαφρώς μεγαλύτερο ποσοστό από το μισό στην γυναίκα μου, γιατί έδωσε λίγα περισσότερα χρήματα από εμένα για την αγορά του (είναι βλέπετε επιπλέον και πιο ευκατάστατη από εμένα). Λίγους μήνες μετά, και αφού είχε διακοσμήσει σχεδόν όλους τους χώρους του σπιτιού με το γούστο της (όχι οτι διαφωνώ με αυτό, ίσα-ίσα που έχει πολύ καλό γούστο), της είπα πως θα ήθελα να βάλω στον χώρο του γραφείου κάποιες φωτογραφίες συγγενών μου. Δεν της άρεσε η ιδέα, άγνωστο γιατί. Αυτό που με ενόχλησε όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησε να επιβάλει την άποψή της και η επιχειρηματολογία της. Ισχυρίστηκε οτι αυτή θα αποφασίζει τι θα μπαίνει στο σπίτι επειδή ανοίκει σε μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτήν! Φυσικά διαφώνησα έντονα με αυτό το σκεπτικό και οδηγηθήκαμε σε μια αντιπαράθεση που κράτησε περίπου 1 μήνα. Σε αυτό το διάστημα στήριζε επανελημένα την θέση της οτι θα έχει το πάνω χέρι σε ότι συμβαίνει στο σπίτι λόγω ποσοστών συμβολαίου, ενώ με απειλούσε για εκφοβισμό οτι θα σβήσει διάφορα αρχεία από το PC, από το οποίο μάλιστα δεν σηκωνόταν ενώ είχα δουλειά να κάνω, με την δικαιολογία οτι όπως όλο το σπίτι έτσι και το γραφείο ανοίκει σε μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτήν. Έγιναν πολλά άλλα που δεν αναφέρω για να μην σας κουράζω. Τελικά αυτή η αντιπαράθεση τελείωσε όταν, μη έχοντας άλλη επιλογή και αφού έκανα ότι μπορούσα από μόνος μου χωρίς αποτέλεσμα, αναγκάστηκα να γνωστοποιήσω την κατάσταση στο συγγενικό μας περιβάλλον, από το οποίο έφαγε χοντρό κράξιμο και επιτέλους κάπως μαλάκωσε, αν και έχω την εντονότατη αίσθηση πως είναι προσωρινό...

Φίλε, περαστικά...Κρίμα, γιατί από το λόγο σου φαίνεσαι συγκροτημένο και συνεννοήσιμο παλληκάρι (διερωτώμαι αν αυτός είναι ο λόγος που σε θέτει "υπό")...

Φιλαράκο μου, sorry που θα στο πω, αλλά τα θέματα που είχα εγώ ουδεμία σχέση είχαν με τα δικά σου... Σε περίπτωση που είχε τέτοια "επιχειρήματα" (τα εισαγωγικά δεν είναι τυχαία) θα είχε πάρει τον πούλο (στην περίπτωσή μου που είμαι πολύ πιο ευκατάστατος από εκείνη) ή θα είχα φύγει (στην περίπτωση που ήταν εκείνη πιο ευκατάσταση). Το να σου ζητάει εμμέσως πλην σαφώς να "ξεχάσεις" τα συγγενικά σου πρόσωπα, εμένα μου λέει πολλά.

Δεν αναφέρεις πουθενά για παιδί, οπότε να φανταστώ ότι δεν έχετε? ΠΡΟΣΕΞΕ πολύ αυτό το θέμα γιατί, να μου το θυμηθείς, θα σε "εκβιάζει" και με αυτό μετά. Στην περίπτωση την δική μου δεν ήθελε να κρατάει το παιδί η μάνα μου αλλά μόνο η δική της μάνα (όταν βγαίναμε κάνα βράδυ, κτλ). Αλλά το έφερνε λάου-λάου, όχι επιτακτικά. Χωρίς λοιπόν να πω τίποτα ή να πέσω σε αντιπαράθεση "γιατί στην δικιά σου μάνα κι όχι στην δικιά μου" απλά της είπα το εξής απλό πράμα με πολύ ωραίο και κομψό τρόπο: "Ούτε στην μάνα μου, ούτε στην μάνα σου. Εμείς το κάναμε το παιδί, εμείς θα το μεγαλώσουμε στο σπίτι ΤΟΥ και εν ανάγκη δεν θα πηγαίνουμε πουθενά για τα επόμενα 2-3-4 χρόνια, μέχρι το παιδί να πάει παιδικό σταθμό ή σχολείο. Κι όποιος θέλει να μας βλέπει, μετά χαράς να έρχεται από εδώ". Τώρα αυτό δεν ξέρω τι κατάληξη θα έχει, είναι πρόσφατο, εδώ και κάνα μήνα. Το γεγονός όμως είναι ότι δεν μπορούσε παρά να συμφωνήσει μαζί μου κι έτσι ούτε καυγάδες υπάρχουν ούτε τίποτα, το έχει πάρει απόφαση.

Εσένα η γυναίκα σου σε "χτυπάει" σε άσχημο σημείο για έναν άντρα. Το να σου φέρεται έτσι επειδή είσαι πιο χαμηλόμισθος από εκείνη και επειδή το σπίτι ανήκει περισσότερο σε εκείνη, είναι επιεικώς απαράδεκτο. Εδώ εγώ που βγάζω τα 4πλάσια από την γυναίκα μου και το σπίτι είναι δικό μου (100%, ούτε 0,00000001% δεν πρόκειται να της γράψω, το σπίτι θα γραφτεί στο όνομα του γιου μου όταν πρέπει), δεν έχω γυρίσει να της πω τέτοια κουβέντα και να την μειώσω έτσι.

Τι να σου πω, εύχομαι ότι καλύτερο. Δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο ή πως να φερθείς γιατί δεν έχω βρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις.

Πού να ήξερε η γυναίκα σου ότι παντρεύτηκε τον LiOmAs  :2funny:  άρα πώς να βγάλει  άκρη ...
Αριστοτεχνικός και σατανικός ο τρόπος που χειρίστηκες το θέμα "πού θα μείνει το παιδί όταν βγαίνουμε έξω"...

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
924
Πόντοι
96
Σαφώς, αλλά λογω "ανωνυμίας" και σοβαρότητας αυτών που λέει, κάποιοι ας πούμε μπαρουτοκαπνισμένοι :cheesy: εδώ μέσα μπορούν να του πουν μια κουβέντα

Ισα ισα που λογω ανωνυμιας δεν μπορει ο καθενας να λεει το μακρυ του και το κοντο του . Ασε που η ζωη μια σειρα απο συμβιβασμους ειναι. Απο το πρωι που ξυπνας συμβιβαζεσαι!

Το ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ειναι ο μεγιστος συμβιβασμος.

Ή θεωρεις οτι ο παντρεμενος γουσταρει  να πινει μπυρες τα Σαββατοβραδα μπροστα στην TV και δεν θα γουσταρε να πάει ενα στριπτιζάδικο!!

Απλα λες ΟΚ δεν χαθηκε και ο κοσμος θα πάω τον άλλο μήνα!!!!

lubv

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
0

Αγαπητέ Παπαγιώργη, έχεις απόλυτο δίκιο πως δεν φταίνε οι γυναίκες για την κατάντιά τους, γιατί αυτή προϋποθέτει και έναν ανεκτικό σύντροφο. Μετά από 7 χρόνια σχέσης και άλλα 6 χρόνια γάμου έχω συμπεράνει οτι κάθε φορά που κάποιος κάνει μια - φαινομενικά αμελητέα - υποχώρηση με το σκεπτικό "έλα μωρέ, ας κάνει το δικό της για να σταματήσει να μου τα πρήζει" την προκαλεί άθελά του να συνεχίσει να του απαιτεί και άλλες υποχωρήσεις.

Συμφωνώ με τον troueno οτι το πάνω χέρι το έχουν by default οι γυναίκες και συμπληρώνω οτι απαιτείται μεγάλη (και το κυριότερο, συνεχή) προσπάθεια από τους άντρες προκειμένου να αποτρέψουν αυτή την κατάσταση.

Και ένα ανεκδοτάκι για να ελαφρύνει η ατμόσφαιρα, σχετικό βέβαια με το θέμα μας:

Σε ένα χωριό γίνεται ένας πρωτότυπος διαγωνισμός. Η επιτροπή χαρίζει από ένα άλογο σε όσες οικογένειες κάνει κουμάντο ο άντρας και από μια κότα σε όσες οικογένειες το πάνω χέρι το έχει η γυναίκα. Τα ζευγάρια κάνουν σειρά μπροστά από την επιτροπή, η οποία ρωτάει το πρώτο:
- "Ποιος κάνει κουμάντο σε εσάς";
- "Η γυναίκα μου", απαντάει ο άντρας, ο οποίος παίρνει μια κότα.
Επόμενο ζευγάρι:
- "Σε εσάς;"
- "Επίσης η γυναίκα μου", απαντάει και ο δεύτερος
- "Πιάσε άλλη μια κότα."

Αυτό συνεχίζεται, όσπου κοντεύουν να τελειώσουν οι κότες και ακόμα δεν έχει βρεθεί ούτε ένα ζευγάρι όπου να κυριαρχεί ο άντρας. Επιτέλους, έρχεται ένα ζευγάρι, με το οποίο γίνεται ο ακόλουθος διάλογος:
- "Σε εσάς ποιος από τους δύο κάνει κουμάντο;"
- "Εγώ" απαντάει ο άντρας.
- "Α, ωραία. Θα σας δώσουμε ένα άλογο. Τι χρώμα το θέλετε;"
Οπότε γυρνάει πίσω το κεφάλι του ο άντρας και ρωτάει:
- "Γυναίκα, τι χρώμα άλογο θέλουμε;"

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
924
Πόντοι
96
............Μετά από 7 χρόνια σχέσης και άλλα 6 χρόνια γάμου έχω συμπεράνει οτι κάθε φορά που κάποιος κάνει μια - φαινομενικά αμελητέα - υποχώρηση με το σκεπτικό "έλα μωρέ, ας κάνει το δικό της για να σταματήσει να μου τα πρήζει" την προκαλεί άθελά του να συνεχίσει να του απαιτεί και άλλες υποχωρήσεις.

και αν τσακωθεις ή σου λεω η γυναικα καλα καλα θα το συζητησουμε μια αλλη φορα ή σου λεει ειδες τσακωθήκαμε και τα ξεκαθαρίσαμε τα πραγματα (εσυ εκεινη τη στιγμη απο τα νευρα κοντευεις να πάθεις εγκεφαλικο) και κανουν το δικό τους. ΟΠΟΤΕ......

σας παραθετω διαλογο με την γυναικα μου

-...............
-Ναι
-.............
-Ναι
-.............
-Ναι
-Τι "ναι" αδικο εχω??
-Οχι βεβαια
-............

Αν δεν καταλαβαινει οτι εσαι κουρασμενος και εχεις αποσυνδεσει τι να πεις??

Να τσακωθεις 1 ωρα οτι εισαι κουρασμενος και δεν μπορεις να τσακωθεις??

Πετας ενα ΝΑΙ και ελπιζεις να ειναι η σωστη απαντηση!

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
 Ισα ισα που λογω ανωνυμιας δεν μπορει ο καθενας να λεει το μακρυ του και το κοντο του . Ασε που η ζωη μια σειρα απο συμβιβασμους ειναι. Απο το πρωι που ξυπνας συμβιβαζεσαι!

Το ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ειναι ο μεγιστος συμβιβασμος.

Ή θεωρεις οτι ο παντρεμενος γουσταρει  να πινει μπυρες τα Σαββατοβραδα μπροστα στην TV και δεν θα γουσταρε να πάει ενα στριπτιζάδικο!!

Απλα λες ΟΚ δεν χαθηκε και ο κοσμος θα πάω τον άλλο μήνα!!!!

Αυτό λέω και εγώ, αν κατάλαβα, λέει κάτι που ισχύει και απαντάμε με κάτι που ισχύει

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
  και αν τσακωθεις ή σου λεω η γυναικα καλα καλα θα το συζητησουμε μια αλλη φορα ή σου λεει ειδες τσακωθήκαμε και τα ξεκαθαρίσαμε τα πραγματα (εσυ εκεινη τη στιγμη απο τα νευρα κοντευεις να πάθεις εγκεφαλικο) και κανουν το δικό τους. ΟΠΟΤΕ......

σας παραθετω διαλογο με την γυναικα μου

-...............
-Ναι
-.............
-Ναι
-.............
-Ναι
-Τι "ναι" αδικο εχω??
-Οχι βεβαια
-............

Αν δεν καταλαβαινει οτι εσαι κουρασμενος και εχεις αποσυνδεσει τι να πεις??

Να τσακωθεις 1 ωρα οτι εισαι κουρασμενος και δεν μπορεις να τσακωθεις??

Πετας ενα ΝΑΙ και ελπιζεις να ειναι η σωστη απαντηση!

Έχω διαφορετική άποψη για τη θέση των γυναικών στη σχέση και οικογενειακή και προσωπική. Πιστεύω ότι κάνει κουμάντο ο ισχυρότερος και ότι αν την αφήσεις σε συγκριμένα θέματα, επειδή οι σύγχρονες Ελληνίδες σε ηλικία γάμου  :2funny: είναι ακόμα(?) αμετροεπείς, θα σε πάρει. Πχ, μετά τη δουλειά και πριν τον ύπνο, 21 Απριλίου(με ξύλο στα κωλόπαιδα που 'κάψαν τον Άγνωστο :2funny: :2funny: :2funny:, που 'σαι laki)

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
924
Πόντοι
96
  Εγω δεν ειμαι τετοιος ανθρωπος, να διαταζει και ετσι, και μου αρεσει καπου καπου να ευχαριστω τον αλλον, δηλαδη να του κάνω τα χατηρια!

Θελω να παιρνει πρωτοβουλίες η γυναικα (εκτος απο το κρεβατι γιατι θα ειναι ακυρες και τα ψωνια γιατι θα μεινει καμμενη γη).

Για την ανωνυμία στο net εννοω πρεπει να ξερεις ΠΟΙΟΝ συμβουλευες. Λεει καποιος "χωστης ενα χαστουκι" για πλακα αλλα καποιος μπορει να το πάρει σοβαρα και να αρχισει τις φαπες.

Ασχετο αλλα εδω υπαρχει αυτο το θεμα ξυρισμα αρχιδιων και ειλικρινα φοβαμαι μην το παρει κανεις στα σοβαρα και κόψει τίποτα.

Αυτο που ειλικρινα με εκπλήσει ειναι πως βλέπουν ι ελευθεροι το γάμο!!!!

Επισκέπτης
Κωστας. (γεννηθεις το 75 φιλε liomas).

Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι! Και από την στιγμή που κάνει παρέα μαζί σου... καταλαβαίνω απόλυτα!

Όταν λοιπόν Κωστάκη θα έχεις κι εσύ 2 παιδάκια, κάντο please!!! Σε θερμοπαρακαλώ να το κάνεις δηλαδή. Θα δεις τι ωραία που θα περάσεις! Μου ΥΠΟΣΧΕΣΑΙ ότι θα το κάνεις? Είμαστε σύμφωνοι, ΟΚ? :)

OP
OP
S

SNIFsnif

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
κάντο please!!! Σε θερμοπαρακαλώ να το κάνεις δηλαδή. Θα δεις τι ωραία που θα περάσεις! Μου ΥΠΟΣΧΕΣΑΙ ότι θα το κάνεις? Είμαστε σύμφωνοι, ΟΚ? :)

Χεχε... πρόπερσι σε σπίτι φίλου παντρεμένου.
Η παρέα όλοι παντρεμένοι πλην δύο.
Οι γυναίκες στην κουζίνα, οι άντρες μόνοι τους στη βεράντα.
Κουβέντα μεταξύ αντρών για κάποιον που ετοιμάζεται να παντρευτεί.

Κι ένας από την παρέα σπάει κάποια στιγμή κι αρχίζει να λέει:

"Έτσι το μουνόπανο, το αρχίδι, έτσι! Να παντρευτεί να φάει κι αυτός το γαμήσι. Τι, μόνο εμείς θα το τρώμε κι αυτός ο καργιόλης θα γλεντάει στις πουτάνες και θα καλοπερνάει; Εκεί τον πούστη, άμα είναι να του δανείσω και λεφτά για να παντρευτεί πιο γρήγορα, να δει τη γλύκα, το μουνί!"

Και μιλάμε, δεν έκανε πλάκα.
Την κάθε λέξη την έφτυνε με μίσος!!!!! Χαχαχα!!

(Αφού φοβήθηκα κι εγώ που είμαι ελεύθερος)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom