Νέα

Βενζινη απλη ή 100αρα?

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
517
Like
71.800
Πόντοι
41.129
αυτο το κανω στα διοδια του μπομπολα φιλε

εγω δινω στα διοδια πλαστα 5ευρα και τους λεω μου το δωσανε στα προηγουμενα διοδια ρεστα, παρτε το πισω για να μην κανω φασαρια το παιρνουν και δε λενε τιποτα μια άλλη φορα τους ειχα

δωσει κατι τουρκικα που μοιαζανε με ευρω και μια άλλη φορα τους εδωσα το φλουρι από τη βασιλοπιτα και το πηρανε και αυτό δεν το προσεξαν.

masistas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2012
Κριτικές
6
Like
1.325
Πόντοι
486
εγω μια φορα ειχα βαλει 2 ευρω

και όταν εδωσα το 2ευρο στον βενζινα τον κατσαπλια, μου λεει με υφακι.." ρεστα θες?"

μου πουλησε και πνευμα

εγω που πηγα σε εναν μλκα με το αμαξι της θειας μου και τον λεω βαλε 15ε και εβαλε 45??? Εβαζαν και αλλο αμαξι και νομιζα το 45 ειναι για τον λλον γιατυο δεν τον σταματησα... εκεινη την ωρα τι τον λες τον μαλακα??? ενας κακομοιρης υπαλληλος ηταν και δεν εδωσα συνεχεια,αλλα αμα ελεγα δεν εχω να πληρωσω παιζει να τα βαζε κ απ την τσεπη του

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
517
Like
71.800
Πόντοι
41.129
Η V Power Racing της Shell είναι η μόνη εισαγόμενη και έιναι 100ρα και έχει αισθητή διαφορά στο αυτοκίνητο

:thumbsup:  τους ειχα ρωτησει γιατι την κανουν εισαγωγή και μου ειχαν πει ότι δεν υπαρχουν εγκαταστασεις και τεχνογνωσια για να φτιαχτει εδώ, ισως η μονη καθαρη βενζινα αφου την φερνουν απεξω και ετσι δεν βαζω στο αυτοκινητο μου βοθρονερα που πουλανε οι αλλοι

gari10

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Κριτικές
10
Like
2.333
Πόντοι
1.720
η v-power ειναι πολυ καλη

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
μονο στα χιλιομετρα βγαζει παραπανω

εγω ειδα αμελητεα διαφορα. ισως στην ποιοτητα καυσης και συντηρησης του κινητηρα να επαιζε καποιο ρολο αλλα απο την αλλη δεν εμπιστευομαι κανενα ελληναραδικο βενζιναδικο.

taraxias

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2006
Κριτικές
8
Like
19
Πόντοι
1
τα οκτανια ειναι μονο και μονο ο βαθμος αντι-εκρηκτικοτητας της βενζινης και τιποτα παραπανω. Η θερμογονος δυναμη ειναι και παραμενει η ιδια. Αντι-εκρηκτικοτητα εννοω ποσο αντιστεκεται το καυσιμο στην συμπιεση και στη θερμοκρασια χωρις να αυταναφλευκτει, πραγμα που το θελουμε στο πετρελαιο γιατι αυτο αυταναφλεγεται (δεν εχει μπουζι, σπηνθιριστες). Απο προσωπικη εμπειρια λοιπον, ειχα βαλει ενα προγραμματακι για χαβαλε σε ενα σμαρτακι που χα και μου χε πει ο μαστορας, οτι το προγραμμα ειναι για βενζινη 11- οκτανιων και λεω καλα που θα το βρω αυτο? lol , λεει βαζε απλα 100αρα και ολα καλα και οντως ολα καλα και μαλιστα το ευχαριστηθικα το προγραμμα με μεγαλυτερες πιεσεις τουρμπινας, ιπποδυναμη κτλ, εκανα το χαβαλε μου. μετα απο μερικα γεμισματα, ειπα να βαλω απλη( πολλα τα λεφτα της 100αρας) και διαπιστωσα οτι σε ζορια (υψηλα φορτια) χτυπουσε πυρακια) δηλαδη σε χαμηλες στροφες και αρκετο γκαζι. αυτο ειναι καταστροφικο για τον κινητηρα κι ετσι το ξαναγυρισα σε 100αρα ως που να το πουλησω το αμαξι. υπ οψιν με την απλα δεν ειδα διαφορα στην αποδοση.
Τα οκτανια εμπειρικα και μονο τα ανεβαζεις μονο οταν εχεις θεματα αντιεκρηκτικοτητας της βενζινης (πυρακια κτλ), αλλος λογος δεν υπαρχει. Το ποσο καθαρη ειναι μια  βενζινη ειναι αλλο 8εμα. (πρατηρια, περιοχες κτλ)
Τα συμπερασματα δικα σας.

Zantarien

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2016
Like
43
Πόντοι
1
Εγώ βάζω πάντα απλή και σπάνια 100στάρα.
Να σου πώ την αλήθεια δεν έχω παρατηρήσει διαφορά αλλά πιστεύω που και που καλό είναι να βάζεις..

megaSponsoras

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2016
Like
2
Πόντοι
1
πραγματι μονο 30-40 χιλ, στο φουλαρισμα ειδα παραπανω με την (100), το αμαξι τα ιδια  (Volvo S40 1.6)  :hi: :hi:

SSGT-i

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2007
Like
68
Πόντοι
166
αναλογα σε ποιο πηγαινεις

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
H εντυπωση μου ειναι πως η shell δεν ειναι αξια εμπιστοσυνης. Η shell του Χ, Ψ που παει καποιος χρονια και ξερει και αλλους να μην εχουν προβλημα (ισως και βενζιναδικο που προτιμουν οι ταριφες), ειναι αξιοπιστη. Θελω να πω ο,τι δεν κανει η μαρκα την αξιοπιστια. Προσωπικα εχω μια Εκο, απο την οποια βαζω αποκλειστικα.

OP
OP
Δ
Εγγρ.
8 Οκτ 2015
Like
40
Πόντοι
1
H εντυπωση μου ειναι πως η shell δεν ειναι αξια εμπιστοσυνης. Η shell του Χ, Ψ που παει καποιος χρονια και ξερει και αλλους να μην εχουν προβλημα (ισως και βενζιναδικο που προτιμουν οι ταριφες), ειναι αξιοπιστη. Θελω να πω ο,τι δεν κανει η μαρκα την αξιοπιστια. Προσωπικα εχω μια Εκο, απο την οποια βαζω αποκλειστικα.
σωστο,βενζιναδικα που προτιμουν οι ταριφες ;)

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.031
Πόντοι
2.606
τα οκτανια ειναι μονο και μονο ο βαθμος αντι-εκρηκτικοτητας της βενζινης και τιποτα παραπανω. Η θερμογονος δυναμη ειναι και παραμενει η ιδια. Αντι-εκρηκτικοτητα εννοω ποσο αντιστεκεται το καυσιμο στην συμπιεση και στη θερμοκρασια χωρις να αυταναφλευκτει, πραγμα που το θελουμε στο πετρελαιο γιατι αυτο αυταναφλεγεται (δεν εχει μπουζι, σπηνθιριστες). Απο προσωπικη εμπειρια λοιπον, ειχα βαλει ενα προγραμματακι για χαβαλε σε ενα σμαρτακι που χα και μου χε πει ο μαστορας, οτι το προγραμμα ειναι για βενζινη 11- οκτανιων και λεω καλα που θα το βρω αυτο? lol , λεει βαζε απλα 100αρα και ολα καλα και οντως ολα καλα και μαλιστα το ευχαριστηθικα το προγραμμα με μεγαλυτερες πιεσεις τουρμπινας, ιπποδυναμη κτλ, εκανα το χαβαλε μου. μετα απο μερικα γεμισματα, ειπα να βαλω απλη( πολλα τα λεφτα της 100αρας) και διαπιστωσα οτι σε ζορια (υψηλα φορτια) χτυπουσε πυρακια) δηλαδη σε χαμηλες στροφες και αρκετο γκαζι. αυτο ειναι καταστροφικο για τον κινητηρα κι ετσι το ξαναγυρισα σε 100αρα ως που να το πουλησω το αμαξι. υπ οψιν με την απλα δεν ειδα διαφορα στην αποδοση.
Τα οκτανια εμπειρικα και μονο τα ανεβαζεις μονο οταν εχεις θεματα αντιεκρηκτικοτητας της βενζινης (πυρακια κτλ), αλλος λογος δεν υπαρχει. Το ποσο καθαρη ειναι μια  βενζινη ειναι αλλο 8εμα. (πρατηρια, περιοχες κτλ)
Τα συμπερασματα δικα σας.
τα μπραμπους για να βγαλουν τα αλογα που υποσχονται θελουν 98 οκτανια μπετζινα απο τον κατασκευαστη οπως και αυτοκινητα πειραγμενα με μεγαλες ιπποδυναμεις η εργοστασιακα με πολλα αλογα

rouchat

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2013
Like
53
Πόντοι
1
Καλημερα
Ας καταθεσω και εγω την αποψη μου.
Νομιζο οτι απο τη στιγμη που οσα αυτοκινητα εχουν (τουλαχιστον τα τελευταια 20 χροννια )  ηλεκτρονικο εγκεφαλο και αισθητηρες στον κινητηρα για "πειρακια, μετρηση παροχης αερα στην εισαγωγη, θερμοκρασιες κ.α. ) και ο κατασκευαστης εχει στο προγραμμα του κινηρα  συγκεγκριμενουσ παραμετρους λειτουργειας και μια απο αυτες ειναι βενζινη 96 οκτανιων. Βαζοντας 100αρα  για το κινητηρα δεν υπαρχει καμια διαφορα παρα γιατι εχουμε αλλαξει μια μονο απο της παραμετρους, και η οποιες μετρησεις διαφορες σιγουρα δεν μπορουμε να της δουμε παρα μονο πιθανον σε εργαστηριακο περιβαλλον. Εξαιρουνται φυσικα τα κολοπειραγμενα τουρμο, κατεβασμα καπακι και τα λοιπα.

Νομιζω οτι η διαφορες που "βλεπουμε" εμεις στο δρομο ειναι καθαρα ψυχολογικες.

Η διαφορα απο μαρκα σε μαρκα πιθανον να ειναι στα προσθετα για καθαρισμα στον κινητηρα αλλακαι εκει μιλαμε οτι η οποιες διαφορες θα ειναι αισθητες μετα απο αρκετο καιρο χρησεις

Επισκέπτης
Ἀνεξαρτήτως καυσίμου, χρειάζεται καὶ ὀξυγόνον. Ὅταν ὁ ἀὴρ δὲν ἐπαρκεῖ, καλεῖται τὸ ὑπέρτατον ὀξειδωτικόν  :dancing:

URL]]

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
Οσο περισσοτερα οκτανια, τόσο πιο ομοιομορφη ειναι η καυση. Οποτε δεν εχει σημασια τί αμαξι εχει καποιος. Οποιοδηποτε κινητηρας θα αποδιδει πιο κοντα στην ονομαστικη του ισχυ, όταν η καυση γινεται σωστά. Να συμπληρωσω πως εγω που τα χιλιομετρα μου ειναι στην εθνικη κατα ενα 80+%, με 100 οκτανια βγαζω 100-110 χλμ περισσοτερα (volvo s60 T3 2013).

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom