Νέα

Ο ορισμός του «Ναυαγίου»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Dsar263
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 47
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Intruder80

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2020
Κριτικές
2
Like
4.984
Πόντοι
456
Eπειδη βαριέμαι ολιγον να απανταω με νεο "σεντόνι" θα αρκεστω να ορίσω τον όρο με ενα απλο καθημερινό παράδειγμα...ποδοσφαιρική Πανάθα!!!!Κάθε χρονο εδω και 14 περιπου χρόνια ξεκινάμε με ενα υπερωκεάνειο όνειρα και πεφτουμε σε ξέρες...με ευθύνη του καρφλοκαπετάνιου ξεκάθαρα!!!!Και να σου οι βαρκούλες στην θάλασσα να σωσουμε οτι μπορούμε...και οταν μας την λένε οι απέναντι να έχουμε να τους λέμε ενδοξες στιγμές των προαιώνιων χρόνων να σωσουμε τις εντυπώσεις!!!!Ε....this is Titanic...nothing else!!!!!

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.116
Πόντοι
206
H Ελλαδαρα του Κούλη είναι ένα τεράστιο ναυάγιο εν σχέση με άλλες χώρες.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
16.979
Πόντοι
3.846
Ωραίο θέμα παικταρά, έχεις πιάσει την ψυχολογία των συναγωνιστών.

Ναυάγιο είναι η οριστική αποτυχία. Το πλοίο που ναυάγησε το ανασύρεις και το πας για πέταμα.
Μεταφορικά είναι ένας άνθρωπος που έχει πέσει σε τόσο βαθύ τέλμα που πολύ δύσκολα θα σηκώσει κεφάλι. Γιατί φυσικά όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις αποτυχίες μας, τα κάτω μας, αλλά ο δυνατός ο άνθρωπος θα ξανασηκωθεί.

Ναυάγιο δεν είναι μόνο μία περίπτωση ανθρώπου για μένα.

- Ναυάγιο είναι αυτός που τρώει σφαλιάρες από την παρέα, τη γυναίκα, τη δουλειά και δε σηκώνει κεφάλι να αντισταθεί επειδή έχει τόσο χαμηλή αυτοπεποίθηση που τον έχουν πείσει ότι αξίζει μόνο σφαλιάρες.
- Ναυάγιο είναι αυτός που για να βρει γκόμενα ή για να βγάλει δυο δεκάρες θα κάνει τα πάντα. Θα τσακωθεί με τους φίλους του, θα αλλάζει γούστα κάθε μήνα, θα ανέχεται να τον ξεφτιλίζει η άλλη και να τον κερατώνει, θα κλέψει από αδύναμους, θα στηρίξει απατεώνες. Αυτός που νομίζει ότι θυσιάζοντας την αξιοπρέπειά του θα πετύχει κάτι στη ζωή του ,αυτός είναι ναυάγιο.
- Αυτός που ενώ δεν είναι ευτυχισμένος ,δεν κάνει τίποτα για να βελτιώσει τη ζωή του, δηλαδή τα έχει παρατήσει όλα, αυτός είναι ναυάγιο.

Για μένα αυτός που χωρίζει τη γυναίκα του επειδή δε θέλει ούτε να τη βλέπει και ας μείνει μόνος του, αυτός που φεύγει από μία δουλειά επειδή δεν του φέρονται καλά και ας ξέρει ότι θα ζοριστεί οικονομικά, αυτός είναι γενναίος δεν είναι ναυάγιο.

Εγγρ.
22 Ιαν 2025
Like
454
Πόντοι
21
αν θέλετε να γνωρίσετε έναν απολογητή του καθεστώτος προσέξτε πώς αντιμετωπίζουν τα ναυάγια, αυτούς δλδ που απομένουν αβοήθητοι ως κι απ’ τους ίδιους τους εαυτούς τους

αν η ευθύνη βαρύνει πρωτίστως τα ναυάγια και όχι την κοινωνία, αν η γενεσιουργός αιτία του ναυαγίου δλδ ξεπηδάει απ’ το ίδιο το ναυάγιο, τότε είναι η κοινωνία που έχει ναυαγήσει καθώς καθαγιάζει τις συνθήκες που επιτρέπουν στον έναν να ζει και στον άλλον να πεθαίνει

δεν αποσείω καθόλου τις ευθύνες από το ναυάγιο, λέω απλώς ότι θα ήταν ενδιαφέρον να διερωτηθούμε αν ένα ναυάγιο έχει το δικαίωμα στην ευθανασία π.χ.

γιατί αν του αναγνωρίσουμε το αυτεξούσιο και δεν το θεωρήσουμε ανίκανο να αποκτήσει συνείδηση και να κατανοήσει τη θέση του, (αναθέτοντας έτσι την περίπτωσή του στους ειδικούς), τότε αναγνωρίζοντάς του και το δικαίωμα στην αυτοχειρία (ή στην ευθανασία) αποδεχόμαστε τον παρόντα κόσμο ως τον καλύτερο δυνατό

μια κοινωνία λοιπόν που έχει αναγάγει σε απαράβατο κανόνα το παντοδύναμο άτομο που δεν έχει και δεν πρέπει να έχει ανάγκη κανέναν και τίποτα πέρα από τον ίδιο τον εαυτό του και τις δυνάμεις του για να τα καταφέρει, μια τέτοια κοινωνία έχει ναυαγήσει εξ ορισμού -και είναι αυτή που δημιουργεί τα ναυάγια

οπότε αν ενδιάφερεται κάποιος να αλλάξει κάτι σχετικά με αυτό τον χορό του ζαλόγγου στη μικρή μας οθωμανία (και όχι μόνο), καλό είναι να κοιτάζει αυτήν, την οθωμανία δλδ, και όχι το δάχτυλο (το ναυάγιο), που ξέρει μόνο να καταδείχνει σαν τους προγόνους μας, εκείνους τους μικρούς κουκουλοφόρους της κατοχής

SpermCountry

Μέγας
Εγγρ.
15 Δεκ 2016
Κριτικές
11
Like
20.240
Πόντοι
3.796
Δεν νομιζω οτι εισαι ναυαγιο...κανεις ζωαρα εκει στο τριγωνο....
Κ μονο που εχω φτασει στο τριγωνο ναυαγησα ειτε οικονομικα ειτε συναισθηματικα ειτε σεξουαλικα,ολα μαζι η συνδυαστικα.Εχω κανει κι εγω τις μαλακιες μου που μπορουσα να αποφυγω για να χα μονο καλα

White Othellos

Σεβαστός
Εγγρ.
3 Ιουν 2022
Κριτικές
8
Like
6.858
Πόντοι
1.336
Κ μονο που εχω φτασει στο τριγωνο ναυαγησα ειτε οικονομικα ειτε συναισθηματικα ειτε σεξουαλικα,ολα μαζι η συνδυαστικα.Εχω κανει κι εγω τις μαλακιες μου που μπορουσα να αποφυγω για να χα μονο καλα
Φίλε συνέχισε την ζωή σου , ο πάτος είναι η αναστάση σου μιας και έχεις το '' Γνῶθι σεαυτόν '' .

SpermCountry

Μέγας
Εγγρ.
15 Δεκ 2016
Κριτικές
11
Like
20.240
Πόντοι
3.796

Teddyboys78

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2025
Like
342
Πόντοι
21
Για να δω τι θα πουν οι ειδικοί
Kevin James Eating GIF by TV Land
Ορισμός του ναυαγίου είναι όλα τα παλιά μέλη εδώ μέσα
Τα νέα είμαστε υπέρ ναυάγια

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
12.922
Πόντοι
3.506
Στο χέρι σου είναι να βγεις από αυτή τη σαπίλα του τριγώνου που σε τραβάει χειρότερα και από τα ζακια που έχουν επιλέξει να ψοφήσουν σε κείνο το βούρκο.

Είναι θέμα απόφασης και αυτοπειθαρχιας.

trelakos146

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Αυγ 2015
Like
1.510
Πόντοι
216
Eδω μεσα μιλαμε για συναισθηματικα ναυαγια. Αλλου τα πανε ισως καλα, αλλα στον ερωτικο τομες δεν εχουν επιτυχιες.

johnm650

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2016
Κριτικές
5
Like
811
Πόντοι
361
Να αναφέρω ένα παράδειγμα. Δυστυχώς δεν θυμάμαι ονόματα αλλά πιστεύω κάποιοι θα καταλάβετε. Ένας πιθανός ορισμός του ναυάγιου είναι ο τύπος ο οποίος καθαρίζει 5000 ευρά τον μήνα και καταθέτει 3000 ευρά σε ονλυφαντζού (πρώην νικήτρια του My Style Rocks) και ο τύπος δέχτηκε να τον βγάλει βίντεο/συνέντευξη (???) στο Instagram. Δίνει το 60% του μηνιαίου εισοδήματός του απλά για λίγο γυμνό...

Magi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2023
Κριτικές
9
Like
4.869
Πόντοι
736
Τα ναυάγια προσελκύουν χιλιαδες κοσμο καθε χρονο.. υπαρχουν ναυαγια με εντονο ενδιαφερον και αλλα που δεν νοιάστηκε κανεις...

Καπως ετσι ειναι και τα ατομα που απαρνιούνται τα κοινωνικα προτυπα και γενικοτερα τη γνωμη τον πολλων..κάποιοι θα γινουν σημείο θαυμασμού καποιοι απλα θα σκουριάσουν..:coffee:

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
16.979
Πόντοι
3.846
Να αναφέρω ένα παράδειγμα. Δυστυχώς δεν θυμάμαι ονόματα αλλά πιστεύω κάποιοι θα καταλάβετε. Ένας πιθανός ορισμός του ναυάγιου είναι ο τύπος ο οποίος καθαρίζει 5000 ευρά τον μήνα και καταθέτει 3000 ευρά σε ονλυφαντζού (πρώην νικήτρια του My Style Rocks) και ο τύπος δέχτηκε να τον βγάλει βίντεο/συνέντευξη (???) στο Instagram. Δίνει το 60% του μηνιαίου εισοδήματός του απλά για λίγο γυμνό...
Εσύ και εγώ μπορεί να μην το κάναμε ποτέ αυτό, αλλά ο τύπος που λες μπορεί να είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Μπορεί να έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.
Για μένα ναυάγιο είναι ο δυστυχισμένος.

lycienr

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Νοε 2011
Κριτικές
37
Like
1.559
Πόντοι
1.720
νομίζω ότι ναυάγιο είναι ο μπιτ τελειωμένος βλάκας που δεν έχει πια σωτηρία

πχ το άνανδρο κήτος κτήνος που ξέσπασε στην κοπελίτσα (μακάρι να ήμουν μπροστά) :

SpermCountry

Μέγας
Εγγρ.
15 Δεκ 2016
Κριτικές
11
Like
20.240
Πόντοι
3.796
Στο χέρι σου είναι να βγεις από αυτή τη σαπίλα του τριγώνου που σε τραβάει χειρότερα και από τα ζακια που έχουν επιλέξει να ψοφήσουν σε κείνο το βούρκο.

Είναι θέμα απόφασης και αυτοπειθαρχιας.
Εννοειται.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom