Νέα

Ο ορισμός του «Ναυαγίου»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Dsar263
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 79
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Alberto2

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2023
Like
370
Πόντοι
21
επιμένω οτι Ναυάγιο είναι κάτι πιο κατασταλαγμένο.Ο επιμένων προβληματικές γυναίκες ...δείχνει σταθερά πρόβλημα.Δεν μιλάω για την ατυχία .Όλοι πέφτουμε σε δύσκολες περιπτωσεις.
Ο προβληματικός ειναι αυτος που σχεδόν έχει αποδεχτει το πεσμένο του χαρακτήρα του...ότι ειναι για χαμηλές καταστάσεις κι αποφεύγει καν να ασχοληθει με κάτι καλό...

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.615
Πόντοι
216
Είχα συνάδελφο που παραμένει ναυάγιο της ζωής. Η οικογένεια του κολυμπάει στο χρήμα και αυτός δουλεύει για το βασικό ντελιβεράς. Μιλάμε 50 χρονών ίσως και παραπάνω. Από μικρό παιδί κουκουρούκου. Κουτοπόνηρος και όσες φορές και αν είχαμε προσπαθήσει να του κάνουμε κουβέντα δεν έλεγε να καταλάβει τίποτα.

Πέραν των διαμερισμάτων είχαν και κτήματα με ελιές. Ούτε καν με αυτά δεν ασχολούνταν. Να πάει να μαζέψει τον καρπό και να βγάζει δεύτερο μισθό. Κάθε Παρασκευή βράδυ γινόταν "κόκκαλο" μέχρι τη Δευτέρα.

Rtsth

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2025
Like
456
Πόντοι
21
Είχα συνάδελφο που παραμένει ναυάγιο της ζωής. Η οικογένεια του κολυμπάει στο χρήμα και αυτός δουλεύει για το βασικό ντελιβεράς. Μιλάμε 50 χρονών ίσως και παραπάνω. Από μικρό παιδί κουκουρούκου. Κουτοπόνηρος και όσες φορές και αν είχαμε προσπαθήσει να του κάνουμε κουβέντα δεν έλεγε να καταλάβει τίποτα.

Πέραν των διαμερισμάτων είχαν και κτήματα με ελιές. Ούτε καν με αυτά δεν ασχολούνταν. Να πάει να μαζέψει τον καρπό και να βγάζει δεύτερο μισθό. Κάθε Παρασκευή βράδυ γινόταν "κόκκαλο" μέχρι τη Δευτέρα.
Τον αποκληρωσαν και δουλεύει ντελιβερι? Αν όχι, πήρε μερίδιο, του δίνουν χρήματα ή θα πάρει με τη διαθήκη ό,τι πάρει?
Αν ο πατέρας του κι η μάνα του δεν τον συμπαθούν , πάει και δουλεύει για τα έξοδα του. Σχεδόν πάντα οι κακές σχέσεις με τους γονείς, οδηγουν σε κατάχρηση, για αυτό γίνεται κόκαλο όλο το σκ.
Σε αυτές τις περιπτώσεις φταίνε κι οι γονείς
Γενικά αν μπλέξεις με ουσίες οδηγείσαι σε ναυάγιο
Εσείς οι φίλοι πείτε του να πάει για απεξάρτηση

Τελευταία τροποποίηση:

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.615
Πόντοι
216
Τον αποκληρωσαν και δουλεύει ντελιβερι? Αν όχι, πήρε μερίδιο, του δίνουν χρήματα ή θα πάρει με τη διαθήκη ό,τι πάρει?
Αν ο πατέρας του κι η μάνα του δεν τον συμπαθούν , πάει και δουλεύει για τα έξοδα του. Σχεδόν πάντα οι κακές σχέσεις με τους γονείς, οδηγουν σε κατάχρηση, για αυτό γίνεται κόκαλο όλο το σκ.
Σε αυτές τις περιπτώσεις φταίνε κι οι γονείς
Γενικά αν μπλέξεις με ουσίες οδηγείσαι σε ναυάγιο
Εσείς οι φίλοι πείτε του να πάει για απεξάρτηση

Τίποτα. Απλά είναι κουκουρούκου όπως έγραψα. Μυαλό κουκούτσι. Δεν είναι χαζός ή εξαρτημένος. Απλά στην κοσμάρα του. Μένει με τους γονείς του αν και έχουν πολυκατοικία με κάμποσα διαμερίσματα συν ακίνητα. Να σου φέρω μερικά παραδείγματα για το πως σκέφτεται.

1ον θέλω να φύγω για ΠΣΚ. Πάω στη δουλειά έτοιμος με το αυτοκίνητο φορτωμένο και αρχίζει να λέει σε όλους ότι πάω να γαμήσω σε μπουρδέλο γιατί εδώ δε μου κάθεται καμία.

2ον Οικογενειακοί φίλοι έχουν ξενοδοχείο στο οποίο δουλεύει και μια πολύ καλή μου φίλη. Πάω και κάθομαι τα απογεύματα να πιω ένα καφέ. Έχω γνωρίσει μια Γαλλίδα ξεναγό που έρχεται συνέχεια με γκρουπ. Κάποια στιγμή το συζητάμε με ένα συνάδελφο και επεμβαίνει ο Χ λέγοντας ότι είναι τόσο αγάμητη και χαζή που έρχεται από τη Γαλλία για να τη γαμήσω εγώ.

3ον έχω αγροτικά εισοδήματα και όλο το χειμώνα λέει ότι τα κρύβω κάτω από το στρώμα μιας που δεν κάθομαι το ΣΚ ή φεύγω τρέχοντας μετά το ωράριο να πάω να βοηθήσω. Όταν κάνω μια "καλή" αγορά το καλοκαίρι ή πάω διακοπές αναρωτιέται πως δεν παθαίνω ανακοπή που ξόδεψα χρήμα.

Θα μπορούσε όλα αυτά τα χρόνια να ασχοληθεί με κάτι σοβαρά και να εκμεταλλευτεί και την περιουσία. Να μην αλλάζει δουλειές σαν τα πουκάμισα. Γίνε ταξιτζής, φορτηγατζής ή κάτι τέλος πάντων αλλά να το κάνεις σωστά. Αυτός τα γράφει όλα στα @@ του και είτε τον απολύουν, είτε παραιτείται, είτε δεν του ανανεώνουν τη σύμβαση. Δε γίνεται να είσαι 25-30 χρόνια στην αγορά εργασίας και να είσαι τόσο "λέσο". Να μην έχεις βρει κάτι που να σου αρέσει ή έστω κάτι εύκολο.

Και στο γκομενικό κομμάτι τέρμα ξεραϊλα. Σαχάρα. Για τους από πάνω λόγους που έγραψα. Όλη την ώρα λέει μαλακίες με αποτέλεσμα να τον έχουν στο φτύσιμο.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.666
Πόντοι
2.356
επιμένω οτι Ναυάγιο είναι κάτι πιο κατασταλαγμένο.Ο επιμένων προβληματικές γυναίκες ...δείχνει σταθερά πρόβλημα.Δεν μιλάω για την ατυχία .Όλοι πέφτουμε σε δύσκολες περιπτωσεις.
Ο προβληματικός ειναι αυτος που σχεδόν έχει αποδεχτει το πεσμένο του χαρακτήρα του...ότι ειναι για χαμηλές καταστάσεις κι αποφεύγει καν να ασχοληθει με κάτι καλό...
Όπως το περιγράφεις - και μου φαίνεται σωστό - νομίζω είναι η και αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Μήτσος Μπάμπολας

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
27 Μαΐ 2024
Κριτικές
106
Like
20.276
Πόντοι
26.376
Τα ναυάγια έχουν τη τάση να κρατούν ένα "δήθεν" αποδεκτό κοινωνικά προφίλ για τους τρίτους.

Δε διστάζουν όμως να πέφτουν σε κάθε ευκαιρία χαμηλά, για ασήμαντες αφορμές...

Π.χ. να επιμένουν σε γυναίκες που δεν τους θέλουν, να περιμένουν σε ουρές για να πηδήξουν, να κάθονται σε δουλειές που τους βρίζουν κ τους έχουν στη ξεφτίλα.

Τα ναυάγια μισούν θανάσιμα οποιονδήποτε αξιοπρεπή και ανεξάρτητο τύπο. Δεν αντέχουν τους ανθρώπους που ζουν ελεύθερα τη ζωή τους...

Επίσης, όλο το κομπλεξιλίκι τους το δείχνουν ανώνυμα στο πληκτρολόγιο και στην οδήγηση, κάνοντας σφήνες και ενοχλήσεις, με την ασφάλεια ότι δεν έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με κανένα...

Στην πραγματικότητα, τους ξεφτιλίζει ένας μάγκας για πλάκα...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
18.029
Πόντοι
3.656
προτείνω ανεπιφύλακτα την έναρξη διαγωνισμού Mr.Nauagio 2025 που θα τρέχει παράλληλα με τον mr.malakas και θα δώσει την ευκαιρία σε μέλη να διακριθούν αφού και οι 3 θέσεις του μρ.μαλάκα είναι πιασμένες από τους αιώνιους τιτάνες :coffee:

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
57.137
Πόντοι
12.756
προτείνω ανεπιφύλακτα την έναρξη διαγωνισμού Mr.Nauagio 2025 που θα τρέχει παράλληλα με τον mr.malakas και θα δώσει την ευκαιρία σε μέλη να διακριθούν αφού και οι 3 θέσεις του μρ.μαλάκα είναι πιασμένες από τους αιώνιους τιτάνες :coffee:
τι μας λες:coffee:

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
34.074
Πόντοι
5.506
δεν προαγει φιλε-Τρουμπ τον ρομαντισμο,την αγαπη,την κοινωνικοτητα,την σοβαρη κουβεντα
ολο και περισσοτερο πιστευω οτι ΟΛΑ τα νηματα εδω μεσα επρεπε να περνανε πρωτα απο την εγκριση σου :coffee:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
18.029
Πόντοι
3.656

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
18.029
Πόντοι
3.656
Δεν το βλέπεις από την σωστή πλευρά της ιστορίας.

όταν περιγράφουμε την αγάπη μελών για μελιτζάνες (πχ) όχι μόνο το κάνουμε με αγάπη αλλά τους συμπεριλαμβάνουμε στον κοινωνικό μας κύκλο ως μια ένδειξη συμπερίληψης και αποδοχής.

Υπάρχει τίποτα πιο ρομαντικό από αυτό?

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.853
Πόντοι
206
Και βέβαια είναι φαύλος κύκλος: Επειδή πας μόνο με προβληματικές γυναίκες δε μπορείς να χειριστείς μία ισορροπημένη και έτσι ξαναπέφτεις στις προβληματικές. Γενικά το ναυάγιο είναι αυτός που με τα λάθη του έχει φτάσει σε αδιέξοδο και πιστεύει ότι δε θα βγει ποτέ από εκεί.
[/QUOTE]
Οκ, τι γίνεται όμως όταν είσαι παντρεμένος και μετά τα μέλια, δείχνει άλλο πρόσωπο η γυναίκα, ή μετατρέπεται σε άλλον άνθρωπο; Εννοώ τις περιπτώσεις που από νορμάλ μετατρέπονται σε προβληματικές. Μένεις για τα παιδιά; ή φεύγεις; Βέβαια ισχύει και το αντίστροφο, ο άντρας να είναι στραβός. Πολλά παίζουν στους γάμους και εγώ απέφυγα την δέσμευση. Υπάρχουν ημέρες που νιώθω ναυάγιο και αυτό είναι στο πρόγραμμα για να βελτιώνω τη ζωή μου, τον εαυτό μου και να διεκδικώ καλύτερη ποιότητα ζωής

Rtsth

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2025
Like
456
Πόντοι
21
Ποιοι είναι οι Τιτάνες?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom