Νέα

Δουλειά το καλοκαίρι στη Μύκονο, είναι τόσο καλή ιδέα όσο λένε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα givrgaras95
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 147
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Kvel

Μέλος
Εγγρ.
30 Σεπ 2007
Like
770
Πόντοι
81
Καλή σεζόν σου εύχομαι τυπε.Οι πακιστανοσυγκάτοικοι στο κοντέινερ φαίνονται πάντως καλά παιδιά :confused::confused::confused:
images (3).jpeg

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.636
Πόντοι
1.706
Τί γράφεις χριστιανέ μου!! Είναι δυνατόν να τελειώσεις κάποια σχολή μαγειρικής και να σε προσλάβουν αμέσως αρχιμάγειρα???
Ξέρεις κανέναν άλλο κλάδο που να μην μετράει η προϋπηρεσία, η πρακτική εξάσκηση, η απόκτηση εμπειρίας ως προαπαιτούμενα για επαγγ. ανέλιξη??
Ενα λάθος κάνεις.
Οι σπουδές στο συγκεκριμένο κλάδο είναι απαραίτητες αλλά δεν είναι και κάτι σπουδαίο γιατί εκεί μετράει η εμπειρία.
Τι εννοούμε εμπειρία για μαγειρική/ζαχαροπλαστική/σίτιση???
Μα να έχεις δουλέψει και να ξέρεις τι γίνεται στην κούζινα.
Δηλαδή(ς) τι κάνεις όταν ξεκινάει το μαγαζί και η κουζίνα δεν έχει κίνηση και τι κάνεις λίγη ώρα μετά που γίνεται της κακιάς καριώλας από τις παραγγελίες.
Το πιο σημαντικό όμως είναι να ξέρεις τι σου γίνεται με αυτά που σερβίρεις για να μην του γίνει του πελάτη το κωλάντερο πριονοκορδέλα.
Αυτό γράφουν τα βιογραφικά και οι συστατικές επιστολές για τον κλάδο....

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Καταλαβαίνω τί θές να πεις, αλλά το ωραιοποιείς. Είναι τραγικό να δουλεύεις μπροστά από μια οθόνη χωρίς καμία πραγματική επικοινωνία και αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Αυτός ο τρόπος ζωής κάνει κακό και στην ψυχολογία και στο σώμα. Δες πώς αυτή η κατάσταση έχει επεκταθεί και σε άλλους τομείς και για παράδειγμα πώς έχει διαταράξει (ανεπανόρθωτα) την επικοινωνία μεταξύ των φύλων.
Κάτσε να καταλάβω τι λες.
Αναφέρεσαι σε άτομα που δουλεύουν εντελώς remotely, απλό το σπίτι τους;
Αυτοί φέρω είναι η πλειοψηφία καταρχήν και δεύτερον μιλάγαμε πριν για νορμάλ δουλειές γραφείου.
Εκεί και με άλλους μιλάς, και διάλλειμα κάνεις με συναδέλφους για καφέ ή φαγητό, και κανένα κονέ κάνεις μέσα σε γραφείο και έχεις όρεξη μόλις τελειώσεις από τη δουλειά να πας γυμναστήριο ή για ένα καφέ με έναν κολλητό ή να πας ένα σινεμά.

Τι από όλα αυτά κάνεις αν τρέχεις σαν τον Βέγγο 14 ώρες μέσα σε μία κουζίνα ή σε ένα μπαρ;

Στο είπα και πριν, δείχνει ότι δεν έχεις ιδέα οπότε καλύτερα μη συγκρίνεις πράγματα που δε γνωρίζεις.

Και δεν μας είπες τι δουλειες έχεις κάνει και έχεις και άποψη για δουλειά γραφείου.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
ομως υπαρχει και μια ενδιαμεση κατηγορια επαγγελματικων κλαδων,οπου δεν χρειαζεται να εχεις 2 πτυχια+ μεταπτυχιακο για να προκοψεις και ουτε γαμιεσαι στο χαμαλικι ,οπως ορθα ανεφερες!

πωλητες,εξωτερικοι πωλητες-δειγματιστές,διαφημιστες,ιδιοκτητες ή υπάλληλοι σε φούρνους-ανθοπωλεία-βιβλιοθηκες,καφετεριες,ρεσεψιονιστ,ιδιοκτητες σχολων οδηγων,δασκαλοι καποιας τεχνης,ταξιτζηδες,δημοσιογραφοι,ξεναγοι,τουριστικοι πρακτορες

για μενα το πιο γαματο ειναι ο εξωτερικος πωλητης,ταξιδευει συνεχεια σε ολη την Ελλαδα,ξενογαμαει,γνωριζει συνεχεια καινουριο κοσμο ,το ιδιο και οι δημοσιογραφοι +ρεπορτερς + ραδιοφωνικοι παραγωγοι

κοινωνικη αλληλεπιδραση + καψιμο θερμιδων απο τη συνεχη κινηση ή ορθοστασία
Άμα δε βαριέσαι τα χιλιόμετρα καλά είναι.
Είχα δουλέψει εξωτερικός πωλητής για 6 μήνες για κάποια από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες της Ελλάδος.
Κάθε μέρα σε άλλη περιοχή της Αττικής. Καλοκαίρι γυρνούσα σπίτι κομμάτια από τη ζέστη.
Αλλά έφτιαχνα πρόγραμμα μόνος μου, αφεντικό δεν είχα πάνω από το κεφάλι μου τις καθημερινές. Μόνο μια συνάντηση στα κεντρικά, 1 φορά τη βδομάδα.
Όμως είχα τον κάθε γέρο στα περίπτερα να μου πρήζει τα αρχιδια ή να βρίζουν επειδή τα τσιγάρα ακριβυναν κλπ.

Εγγρ.
6 Νοε 2009
Κριτικές
10
Like
2.635
Πόντοι
4.125
Ολοι οσοι ζουμε σε Αθηνα-Θεσσαλονικη,ξερουμε λιγο πολυ πως ειναι η αγορα εργασιας στον ιδιωτικο τομεα,χαλια μαυρα,για να μην λεμε πολλα,και οι διαθεσιμες δουλειες,επισης πολυ λιγες,με μισθους βασικους,στις πιο πολλες δουλειες,απο την αλλη βλεπω αγγελιες για Μυκονο,φαινοντε καλες,οδηγος εννιαθεσιου βαν 1800 το μηνα,ρεσεψιονιστες,σερβιτοροι,μπαριστας με 2χιλιαρικα το μηνα,και λενε οτι προσφερουν δωρεαν διαμονη.Εμενα μου ακουγεται καλη ιδεα,να παει καποιος να δουλεψει εκει 4 μηνες,να μαζεψει λεφτα,να παρει και επιδομα ανεργιας,και να καθεται ολο το χειμωνα να ξεκουραζεται στην πολη,αντι να δουλευει ολο το χρονο για τον βασικο μισθο,ασε που μπορει να γαμησουμε και κανα γκομενακι στο νησι.Εχει δουλεψει καποιος στη Μυκονο σεζον,σε τι δουλεια,τι εμπειριες ειχατε,καλες η κακες,και,βρηκατε κανα γκομενακι,η εινα αστικος μυθος οτι βρισκεις ευκολα γυναικα στη Μυκονο?Να πω οτι εχει αγγελιες ακομα και τωρα για δουλεια,παραξενο να μην πηγαινουν με τετοια καλα λεφτα
ειναι δυνατόν να είναι καλά για δουλειά στη μυκονο? δηλαδή τι νομίζεις? οτι θα δουλεύεις 2-3 ωρίτσες και μετά θα πηδάς τα γκομενάκια ή οτι θα χορεύεις μαζί τους στα κλαμπακια? κουνια που σε κούναγε. ο χαμαλάκος τους θα είσαι ρε κακομοίρη. θα δουλεύεις τουλάχιστον 16 ώρες και μετά θα πηγαίνεις να κοιμάσαι σε κάτι τρόγλες σε κάτι χαμόσπιτα της κακιας ώρας μέχρι την επόμενη μέρα. κατά τα άλλα έρχεται η ανάπτυξη και ο τουρισμός με τις χιλιάδες θέσεις εργασίας.... μονο να εύχεσαι να σε πληρώνει το αφεντικό γιατί τότε θα σου μένει μόνο η κούραση και οι ευθύνες.

Άχθος Αρούρης

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Απρ 2021
Κριτικές
65
Like
20.403
Πόντοι
14.936
θα παρω κυρα,θα εισαι στο σπιτι εσυ με την κυρα σου,θα μας φιλοξενησεις 5 μερουλες και θα περασουμε μπεικα
Σας βλέπω ήδη να τρώτε αριστοκρατικά στον ανήφορο αριστερά στο
κοσμοπολίτικο Oregano δίπλα δίπλα με επενδυτές Ρομά,Αλβανούς στοχαστές και γενικότερα
ανθρώπους της τέχνης του θεάματος και των γραμμάτων..
Θα προσπαθήσω να κλέψω 2 μέρες να έρθω και εγώ αν μπορέσω και αν φυσικά με θέλετε..

OP
OP
G

givrgaras95

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2023
Like
1.020
Πόντοι
96
παντως λεφτα δεν μπορουν να σου φανε οι μυκονιατες,αφου στα πιο πολλα μαγαζια,πληρωνουν με τη μερα,συνηθως με την ωρα,δηλαδη εγω αμα εβλεπα οτι ο πονηρος δεν με πληρωσε μια δυο μερες,δεν θα καθομουνα αλλο,θα εφευγα και θα τον κρεμουσα να μεινει το μουνι χωρις σερβιτορο σε peak day

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.915
Πόντοι
6.946
Καλή σεζόν σου εύχομαι τυπε.Οι πακιστανοσυγκάτοικοι στο κοντέινερ φαίνονται πάντως καλά παιδιά :confused::confused::confused:
images (3).jpeg
Έχω ακούσει φήμες, ότι κοιμούνται πολύ στριμωχτα οι τύποι... παίζουν τίποτα αλλαξοκωλιες; Να πούμε του τύπου που θέλει δουλειά, να φορέσει το τσιγκινο.

Studiakias99

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
494
Πόντοι
26
μαλιστα αψογα η djhena kai h emanouella oi καλυτερες για μενα οπως και η gloria
Είναι ωραία τα βουλγαρικά βγάζουν μια παρακμή που τη γουστάρω,πάω σε μπουρδέλα μετά ακούω βουλγαρικά και νοιωθω να γεμίζω στη ζωή το ένα συμπληρώνει το άλλο,ο σωστός ο μπουρδελιαρης ακούει βουλγαρικά.

• Like
Αντιδράσεις: 69fil

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
1.599
Πόντοι
216
Κάτσε να καταλάβω τι λες.
Αναφέρεσαι σε άτομα που δουλεύουν εντελώς remotely, απλό το σπίτι τους;
Αυτοί φέρω είναι η πλειοψηφία καταρχήν και δεύτερον μιλάγαμε πριν για νορμάλ δουλειές γραφείου.
Εκεί και με άλλους μιλάς, και διάλλειμα κάνεις με συναδέλφους για καφέ ή φαγητό, και κανένα κονέ κάνεις μέσα σε γραφείο και έχεις όρεξη μόλις τελειώσεις από τη δουλειά να πας γυμναστήριο ή για ένα καφέ με έναν κολλητό ή να πας ένα σινεμά.

Τι από όλα αυτά κάνεις αν τρέχεις σαν τον Βέγγο 14 ώρες μέσα σε μία κουζίνα ή σε ένα μπαρ;

Στο είπα και πριν, δείχνει ότι δεν έχεις ιδέα οπότε καλύτερα μη συγκρίνεις πράγματα που δε γνωρίζεις.

Και δεν μας είπες τι δουλειες έχεις κάνει και έχεις και άποψη για δουλειά γραφείου.
Δε δουλεύουν όλοι στη Microsoft ή στη Google αγαπητέ.
Ο περισσότερος κόσμος που είναι υπάλληλοι γραφείου είναι σε τράπεζες, λογιστήρια, δημόσιες υπηρεσίες ή σε εταιρείες λογισμικού στην Ελλάδα τέταρτης κατηγορίας, για τέτοιες δουλειές μιλάμε τώρα.

Δούλευα ένα διάστημα παλια σε γραφείο, πήγαινα 9 το πρωΐ και έφευγα 8 και 9 το βράδι και λεφτά λίγα.

Καλύτερα σε κουζίνα και σε εστιατόρια, μπορεί να τρέχεις αλλά τουλάχιστον παίρνεις καλά λεφτά και δεν πήζεις σε ένα γραφείο.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Ο περισσότερος κόσμος που είναι υπάλληλοι γραφείου είναι σε τράπεζες, λογιστήρια, δημόσιες υπηρεσίες ή σε εταιρείες λογισμικού στην Ελλάδα τέταρτης κατηγορίας, για τέτοιες δουλειές μιλάμε τώρα.

Δούλευα ένα διάστημα παλια σε γραφείο, πήγαινα 9 το πρωΐ και έφευγα 8 και 9 το βράδι και λεφτά λίγα.

Καλύτερα σε κουζίνα και σε εστιατόρια, μπορεί να τρέχεις αλλά τουλάχιστον παίρνεις καλά λεφτά και δεν πήζεις σε ένα γραφείο.
Μα δε λέω κάτι διαφορετικό, εσύ φαίνεται να δούλευες σε τριτοκοσμικες εταιρίες.

Όσα περιγράφω παραπάνω δηλαδή για το διάλλειμα και το 8ωρο ισχύουν μόνο για τη Google;
Θα μας τρελάνεις;
Αλήθεια, είσαι από επαρχία ή από μεγάλη πόλη;
Μου κάνει εντύπωση να ακούω τόσο παρωχημένες αντιλήψεις από νέα παιδιά.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556

Θα συμφωνησω στο οτι μια κακη δουλεια γραφειου μπορει να ειναι πραγματικη κολαση.
Ειδικα οταν υπαρχει τοξικο κλιμα και εχεις μαλακες στα διπλανα γραφεια η μανατζερ
Αυτο ομως δεν θεοποιει τις σωματικες δουλειες οι οποιες επισης μπορει να ειναι κολαση

Εγω ως λατρης του remote, δε θα αλλαζα με τιποτα τη δουλεια με λαπτοπ 100% remote

Και πιστεψε με εχω κανει απειρες σωματικες δουλειες

Ενα λαθος που κανεις ειναι πως ταυτιζεις τη δουλεια γραφειου με 100% καθιστικη ζωη, το οποιο δεν ισχυει. Μια χαρα μπορεις να κανεις τα χιλιομετρα σου περπατημα η τρεξιμο, το ποδηλατο σου (οκ Ελλαδα οχι τοσο, αλλα πηγαινε πχ Ολλανδια να δεις τι γινεται) τα μπανακια σου, το τεννις σου, το μπασκετακι σου, τη μπαλιτσα σου το ΣΚ, το γυμναστηριο, κλπ
Οι περισσοτεροι εργαζομενοι σε γραφεια εχουν χομπυ που τους κρατανε σε εκγρηγορση και σε φυσικη φορμα και υγεια

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
1.599
Πόντοι
216
Μα δε λέω κάτι διαφορετικό, εσύ φαίνεται να δούλευες σε τριτοκοσμικες εταιρίες.

Όσα περιγράφω παραπάνω δηλαδή για το διάλλειμα και το 8ωρο ισχύουν μόνο για τη Google;
Θα μας τρελάνεις;
Αλήθεια, είσαι από επαρχία ή από μεγάλη πόλη;
Μου κάνει εντύπωση να ακούω τόσο παρωχημένες αντιλήψεις από νέα παιδιά.
Ε, όχι και νέο παιδί, κοντεύω 40. Και ναι μπορεί να έτυχε και να μην είχα πάει σε καλό περιβάλλον τότε, αλλά την βρήκα με τα εστιατόρια και έχω κάνει όλες τις δουλειές εκεί, βοηθός στη κουζίνα, λάντζα, βοηθός σερβιτόρου, σερβιτόρος και την καταβρήκα! Μπορεί καμιά φορά να βλαστιμάω αλλά όσο σκέφτομαι ότι μπορεί να είχα στοιχείωσει βιδωμένος σε μια καρέκλα να μην βλέπω άνθρωπο με πιάνει τρέμουλο. Ή να ήμουνα πουθενά πωλητής και να είχα το άγχος να πιάσω τους στόχους του μήνα.

Σίγουρα ένας με σπουδές είναι καλύτερα σε ένα γραφείο, αλλά δεν είμαστε όλοι επιστήμονες.

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
1.599
Πόντοι
216
Θα συμφωνησω στο οτι μια κακη δουλεια γραφειου μπορει να ειναι πραγματικη κολαση.
Ειδικα οταν υπαρχει τοξικο κλιμα και εχεις μαλακες στα διπλανα γραφεια η μανατζερ
Αυτο ομως δεν θεοποιει τις σωματικες δουλειες οι οποιες επισης μπορει να ειναι κολαση

Εγω ως λατρης του remote, δε θα αλλαζα με τιποτα τη δουλεια με λαπτοπ 100% remote

Και πιστεψε με εχω κανει απειρες σωματικες δουλειες

Ενα λαθος που κανεις ειναι πως ταυτιζεις τη δουλεια γραφειου με 100% καθιστικη ζωη, το οποιο δεν ισχυει. Μια χαρα μπορεις να κανεις τα χιλιομετρα σου περπατημα η τρεξιμο, το ποδηλατο σου (οκ Ελλαδα οχι τοσο, αλλα πηγαινε πχ Ολλανδια να δεις τι γινεται) τα μπανακια σου, το τεννις σου, το μπασκετακι σου, τη μπαλιτσα σου το ΣΚ, το γυμναστηριο, κλπ
Οι περισσοτεροι εργαζομενοι σε γραφεια εχουν χομπυ που τους κρατανε σε εκγρηγορση και σε φυσικη φορμα και υγεια
Αν έχεις άγχος και κάθεσαι είναι ότι χειρότερο, κυριολεκτικά δηλητήριο για την καρδιά. Αν όμως κινείσαι και κάνεις κάτι χειρονακτικά, τότε ξεδίνεις και το άγχος φεύγει αμέσως. Δεν είμαστε Ολλανδία εδώ δυστυχώς να μπορούμε να κάνουμε ποδήλατο άνετα (που όντως κάνει καλό στην υγεία). Και ο Έλληνας δεν το έχει και πολύ με τις δραστηριότητες εκτός δουλειάς κυρίως λόγου κόστους.

macchiato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2021
Like
2.948
Πόντοι
456
Άμα δε βαριέσαι τα χιλιόμετρα καλά είναι.
Είχα δουλέψει εξωτερικός πωλητής για 6 μήνες για κάποια από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες της Ελλάδος.
Κάθε μέρα σε άλλη περιοχή της Αττικής. Καλοκαίρι γυρνούσα σπίτι κομμάτια από τη ζέστη.
Αλλά έφτιαχνα πρόγραμμα μόνος μου, αφεντικό δεν είχα πάνω από το κεφάλι μου τις καθημερινές. Μόνο μια συνάντηση στα κεντρικά, 1 φορά τη βδομάδα.
Όμως είχα τον κάθε γέρο στα περίπτερα να μου πρήζει τα αρχιδια ή να βρίζουν επειδή τα τσιγάρα ακριβυναν κλπ.

εκει θα παιξεις το ρολο της παρηγορητρας,αρχιζεις δηλ να κραζεις και εσυ το συστημα,την ατιμη κοινωνια,το κεφαλαιο

διακηρυττεις οτι εισαι υπερ του λαου ,αλλα η αναγκη σ εβγαλε στο πεζοδρομιο κλπ κλπ:tooth:

επισης κουρεας ειναι καλη φαση και φουλ προσοδοφορα,αλλα πρεπει να σου αρεσει και να ξεκινησεις απο μικρη ηλικια:coffee:

προσωπικα δε θα γουσταρα συναναστροφη με αρχιδοκαμπους-λετσους-αμπαλους,παρα μονο με μουνια.

παλιοτερα εκανα μασαζ σε γυναικες, ενω δεν ειχα καμια σχεση με το αντικειμενο. καλα χαρτζιλικια και αρκετα τυχερα

στις πρωτες 2 που εκανα μου ελεγαν οτι επιαναν τα χερια μου και συνεχεια με γνωριζαν σε κυκλους μουνιων:tooth:

καποια στιγμη σκεφτηκα να βγαλω καρτα ,αλλα δε με συνεφερε αφου ολα ηταν μαυρα :coffee:

για τους αετονυχηδες και τους χυστες που δουλευουν ή βολταρουν στην Μυκονο δε θα ηταν ασχημα να βγαλουν εξτρα χαρτζιλικι καπως ετσι:hi:

....εκτος αν και σε αυτους τους κλαδους εχουν εισχωρησει κυκλωματα προστασιας:tooth::tooth::tooth:

Studiakias99

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
494
Πόντοι
26
μαλιστα αψογα η djhena kai h emanouella oi καλυτερες για μενα οπως και η gloria
Και να ξέρεις σε πάω και με χίλια διότι είσαι κατά του Κούλη και το κατάλαβα αυτό στο νήμα που έγραψε ένας καθυστερημενος πάμε αλλα 4 χρόνια επιτυχημένης πορείας και εσύ έκανες θυμό,εύγε μάγκα μου.

• Αγάπη
Αντιδράσεις: 69fil

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom