Νέα

Ανακάλυψα κατατεθειμένη ψευδή ένορκη βεβαίωση εγγύτερων συγγενών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα MASTER CHIEF CAPTAIN
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 72
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

digger

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
35
Like
5.072
Πόντοι
7.195
Καλησπέρα Καπεταναίοι,
Παρακαλω για τα φωτα των Νομικων συναθλητών μας για το κατωθι, καθως εχω εννομο συμφερον:
.....
Τύπε εγώ θα στο θέσω αλλιώς.
Όλο αυτό το θέμα ήταν προσωπική υπόθεση του πατέρα σου.
Αφού ο πατέρας σου δεν θέλησε, για τους δικούς του λόγους να εμπλακεί, εσύ γιατί ανακατεύεσαι ;
Ζήσε τη δική σου ζωή.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
928
Πόντοι
96
Μετα απο 35 χρονια παρτο το αβγό ......

Αν ξερεις τα στοιχεια του συγχωρεμενου πρεπει να μαθεις τι ακινητη περιουσια ειχε και τι εχει απογινει και να δεις αν αξιζει να διεκδικησεις το 1/6 .

ισως το χαρτι που βρηκες να μην ειναι ψευδης ενορκη βεβαιωση εγγυτερων συγγενων αλλα καποιο χαρτι που αναφερει οτι τα αδελφια παρατουνται τον δικαιωματων τους .

Αν ειναι οπως τα λες εσυ τοτε ΣΗΜΕΡΑ δεν μπορουν να μεταβιβασθουν τα ακινητα

patsav0

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2024
Κριτικές
7
Like
838
Πόντοι
301
Καλησπέρα Καπεταναίοι,

Παρακαλω για τα φωτα των Νομικων συναθλητών μας για το κατωθι, καθως εχω εννομο συμφερον:

Αν και τα γεγονοτα εχουν λαβει χωρα πολλα χρονια πισω, ανακαλυψα προσφατα κατόπιν της εκδοσης εισαγγελικης εντολης απο την Εισαγγελια Πρωτοδικών που αιτήθηκα, οτι υποβληθηκε στο γραφειο Δημοτολογιου του Δημου οπου διεμενε θειος μου εξ αίματος (αδελφος του πατερα μου) ενορκη βεβαιωση που συνταχθηκε σε συμβολαιογραφειο η οποία αναφέρει οτι κατα τον θανατό του αφησε μονη πλησιεστερο σε αυτον συγγενή την εκ του πρωτου και μονου νομιμου γαμου συζυγό του (παιδια ΔΕΝ ειχαν). Στην πραγματικότητα κατα τον θανατό του ειχε εν ζωή, περαν της συζυγου του, τα αδελφια του, δηλ τον πατερα μου και τα υπολοιπα 3 αδελφια του. Εντωμεταξυ τα ονοματα των 2 μαρτυρων που υπογραφουν την ενορκη βεβαιωση ειναι αγνωστα σε μενα και τους κοντινους μου συγγενης (μητερα μου κτλ....).

Η υπαρξη της ψευδους δηλωσεως περιηλθε στην γνωση μου πολυ προσφατα καθως ο πατερας μου δεν ηθελε να ασχοληθει με την τυχον περιουσια που ειχε ο αδελφος του, ως εχων εννομο συμφερον (καθως δεν ηξερε αν ειχε ο αδελφος του περιουσια ή δεν ειχε τιποτα), ενω ο θειος απεβιωσε στα μεσα της δεκαετιας του 1980, ενω η "κυρια" του απεβιωσε στην συνεχεια μια 5ετια αργοτερα. Εντος της βεβαιωσης του Δημοτολογιου αναφέρεται οτι η ενορκη βεβαιωση εγγυτερων χορηγήθηκε (φανταζομαι εννοει στο Δημοτολογιο) κατοπιν αιτησης της κορης της αδελφης της συζυγου του θείου μου . Η γυναικα του θειου μου ειχε μονο μια αδελφη η οποια ειχε μια κορη, δεν ειχε αλλα αδελφια .

ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ.

Ερωτήσεις πολλες προς τους νομικους μας.
1) Δεν ξερω αν ειχε περιουσια ο θειος μου (κινητη ή ακίνητη). Πως μπορω να βρω αν ειχε στο ονομα του ακινητα στην ελληνικη επικρατεια? Εξ οσων γνωριζω μεχρι το 1989 που απεβιωσαν και οι 2 , δεν υπηρχε Ε9, κτηματολογια . Υπάρχει καποια υπηρεσια που κραταει στο συνολο την περιουσια? Προφανως δεν μπορω να τρεχω σε ολα τα υποθηκοφυλακεια της Ελλαδας.
2) Νομικά, η σύζυγος θεωρείται πλησιέστερος συγγενής με τον θανόντα απο οτι τα εξ αίματος αδέλφια του θανόντος? Γιατι αν δεν ειναι πλησιεστερος συγγενης απο τα εξ αιματος αδελφια του, τοτε η ενορκη βεβαιωση ειναι ΨΕΥΔΗΣ καθως την αναφερει ως την ΜΟΝΗ πλησιεστερη συγγενη του.
3) Για να αιτηθηκε την χορηγηση της ενορκης βεβαιωσης, καπου θα ηθελε να την χρησιμοποιησει. Για αποδοχη κληρονομιας φανταζομαι, οπου με βασει αυτη τη βεβαιωση φαινεται οτι ο θανων δεν ειχε κανεναν αλλον στη ζωη περαν την συζυγο του, και ετσι αυτη θα λαμβανε το 100% της κληρονομιας , ενω βασει του ΑΚ θα επρεπε να λαβει μονο το 50% και το υπολοιπο 50% οι της Δευτερης ταξης κληρονομοι (αδελφια , γονεις). Που μπορω να βρω που την εχει χρησιμοποιησει?
4) Εννοειται οτι η αιτουσα ηξερε την εν ζωή υπαρξη και των υπολοιπων αδελφων του θειου μου, αλλα παρολα αυτα αιτηθηκε την βεβαιωση που αναφερει οτι δεν αφησε κανεναν. Με αυτη τι μπορω να κανω που χρησιμοποιησε ενα χαρτι που ξερε οτι δεν ειναι αληθες?
5) Με τους μαρτυρες τι μπορω να κανω?

Πως θα με συμβουλευαν να κινηθω οι εγκριτοι νομικοι μας?
Αν ειναι να μπλεξω χωρις να υπαρχει σοβαροτατες ελπιδες, δεν ειμαι διατεθειμενος να σκορπιζω χρηματα για το 1% να εχω θετικα αποτελεσματα.

Ευχαριστω !

ΥΓ.
Βάσει των άρθρων 1823 έως 1824 ΑΚ το κληρονομικό δίκαιο η κληρονομιά χωρίς διαθήκη ή αλλιώς η κληρονομική εξ αδιαθέτου διαδοχή κατηγοριοποιείται σε τάξεις, με βάση τις οποίες καθορίζονται ποιοι καλούνται πρώτοι, δεύτεροι κλπ στην κληρονομιά με σκοπό την αποδοχή ή την αποποίησή της.

1) Πρώτη τάξη: Kαλούνται οι κατιόντες του κληρονομουμένου.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην κληρονομιά καλούνται είτε να αποδεχτούν είτε να αποποιηθούν τα τέκνα του θανόντος, τα οποία κληρονομούν κατ’ισομοιρία, δηλαδή στο ίδιο ποσοστό. Τεκνα δεν ειχε ο εν λογω.
2) Δεύτερη τάξη: Εφόσον δεν υπάρχουν κληρονόμοι πρώτης τάξης (τέκνα και εγγόνια του θανόντος) τότε ακολουθούν οι κληρονόμοι δεύτερης τάξης. Στη δεύτερη τάξη υπάγονται οι γονείς και τα αδέλφια του θανόντος. Ο επιζώντας συζυγος του θανόντος κληρονομεί με τα τέκνα του το 1/4 της περιουσίας του θανόντος. Όταν δεν υπάρχουν τέκνα, κληρονομεί το μισό της κληρονομιάς και το άλλο μισό κατανέμεται στους κληρονόμους δεύτερης, τρίτης, τέταρτης κλπ τάξης. Ειμαστε σε αυτη την περιπτωση. Εν ολιγοις η κυρια επρεπε να κληρονομησει το 1/2 μονο και το υπολοιπο 1/2 οι κληρονομοι Δευρετης τάξης (αδελφια, γονεις).
Δεν είμαι δικηγόρος να σου πω αν παραγράφεται το αδίκημα αλλά μετά από 25 χρόνια δεν νομίζω ότι μπορείς να αποδείξεις πολλά χωρίς έγγραφα. Πχ τίτλους ιδιοκτησίας, βιβλιάρια καταθέσεων κλπ. Όλα τότε ήταν σε χαρτιά δεν υπήρχε ηλεκτρονική καταγραφή

patsav0

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2024
Κριτικές
7
Like
838
Πόντοι
301
Αφού ο πατέρας σου δεν θέλησε, για τους δικούς του λόγους να εμπλακεί, εσύ γιατί ανακατεύεσαι ;
Ζήσε τη δική σου ζωή.
Άμα μπορεί να πάρει ας πάρει και ας τους τρέχει και για ποινικές ευθύνες αν θέλει. Αλλά χλωμό το κόβω να μπορεί μετά από τόσα χρόνια

OP
OP
MASTER CHIEF CAPTAIN
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
944
Πόντοι
81
Ζήσε τη δική σου ζωή.
Γιατι 1 εχω εννομο συνφερο ( ο πατερας μου δεν ξερω γιατι δεν το εψαξε), και 2) γιατι σιχαινομαι τους ζητουλες και τα λαμογια. Φερθηκαν ξεφτιλισμενα, καθως την ενορκη βεβαιωση προφανως θα την χρησιμοποιησαν για ΚΑΤΙ , προφανεστατα για αποδοχη κληρονομιας, ενω ξερουν οι ιδιοι οτι ο ανθρωπος που πεθανε ειχε και αδελφια που δικαιουνται το 50%.
Τετοιες γυφτιες θελουν ξεφτιλισμα.
Θελω να δω τα μουτρα της κορης της αδελφης της συζυγου του στο δικαστηριο να μου εξηγει πως τις διεφυγαν απο το μυαλο τα αδελφια του. Τι κριμα που το ξεχασε, ενω τους ξερει και τους συαντουσε στα οικογενειακα τραπεζωματα. Τοτε καθοταν και περιδρομιαζε

Τελευταία τροποποίηση:
OP
OP
MASTER CHIEF CAPTAIN
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
944
Πόντοι
81
Μετα απο 35 χρονια παρτο το αβγό ......

Αν ξερεις τα στοιχεια του συγχωρεμενου πρεπει να μαθεις τι ακινητη περιουσια ειχε και τι εχει απογινει και να δεις αν αξιζει να διεκδικησεις το 1/6 .

ισως το χαρτι που βρηκες να μην ειναι ψευδης ενορκη βεβαιωση εγγυτερων συγγενων αλλα καποιο χαρτι που αναφερει οτι τα αδελφια παρατουνται τον δικαιωματων τους .

Αν ειναι οπως τα λες εσυ τοτε ΣΗΜΕΡΑ δεν μπορουν να μεταβιβασθουν τα ακινητα
Ειναι οπως τα λεω. Το χαρτι μου το εξεδωσε το Δημοτολογιο του Δημου κατοπιν εισαγελλικης εντολης που πηρα ως εχων εννομο συμφερον, και λεει οτι εχει μονο πλησιεστερο συγγενη τη γυναικα του και οτι δεν αφησε τεκνα. Τιποτε αλλο δεν λεει.

Δεν ξερω πως να μαθω τι ακινητη περιουσια ειχε. Αυτο ρωταω, αν υπαρχει καποιος φορεας που να μπορω να αποτανθω (μην μου πειτε τα υποθυκοφυλακεια, γιατι ολη η επικρατεια εχει πολλα). Αυτος μπορει να ειχε στη ΣΑαντορινη και στην Βουκουρεστιου πχ. Πως θα τα βρω??

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
3.394
Πόντοι
456
Ειναι οπως τα λεω. Το χαρτι μου το εξεδωσε το Δημοτολογιο του Δημου κατοπιν εισαγελλικης εντολης που πηρα ως εχων εννομο συμφερον, και λεει οτι εχει μονο πλησιεστερο συγγενη τη γυναικα του και οτι δεν αφησε τεκνα. Τιποτε αλλο δεν λεει.

Δεν ξερω πως να μαθω τι ακινητη περιουσια ειχε. Αυτο ρωταω, αν υπαρχει καποιος φορεας που να μπορω να αποτανθω (μην μου πειτε τα υποθυκοφυλακεια, γιατι ολη η επικρατεια εχει πολλα). Αυτος μπορει να ειχε στη ΣΑαντορινη και στην Βουκουρεστιου πχ. Πως θα τα βρω??
Τύπε ξέχνα το.
Χρησικτησία έχει επέλθει και για τα κινητά και για τα ακίνητα με την παροδο τόσων ετών.
Και για το ποινικό αδίκημα παραγραφή.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
7.653
Πόντοι
2.356
Δεν υφισταται σιωπηρη αποποιηση κληρονομιας. Για την αποποιηση της κληρονομιας πρεπει να κατατεθει αιτηση (νομιζω μεσα σε 4 μηνες απο ο,τι μου εχουν πει). Και αν περασουν οι 4 μηνες τοτε θωρειται σιωπηρη αποδοχη κληρονομιας. .
6 μηνες εκτος αν ειναι ανηλικος οποτε εχει προθεσμια ενος ετους οταν γινει 18.... με την αποποιηση παιρνει σειρα ο επομενος κληρονομος (δηλαδη οταν αποποιηθει ο πατερας σου ερχεται η δικη σου σειρα να αποποιηθεις η οχι)
οποτε απο τη στιγμη που θεωρητικα ηταν κληρονομος τωρα που απεβιωσε το ποσοστο (12,5%) που κληρονομησε παει στη συζυγο και εσενα και τα αδερφια σου...
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Η απαντηση στον προεδρο ειναι , κυριε προεδρα ο Αστικος Κωδικας οριζει οτι θα απωλεσουμε το δικαιωμα στα ποσοστα που μας αναλογουν αν περασουν Χ χρονια ?
μεσες ακρες η απαντηση θα ειναι ΝΑΙ γιατι η περιουσια που κληρονομηθηκε παιζει να μην υπαρχει πια...

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
7.653
Πόντοι
2.356
Η απαντηση στον προεδρο ειναι , κυριε προεδρα ο Αστικος Κωδικας οριζει οτι θα απωλεσουμε το δικαιωμα στα ποσοστα που μας αναλογουν αν περασουν Χ χρονια ?
μεσες ακρες η απαντηση θα ειναι ΝΑΙ γιατι η περιουσια που κληρονομηθηκε παιζει να μην υπαρχει πια... αλλα και να υπαρχει διατηρηθηκε με μεριμνα της συζυγου...

θα πας σε δικηγορο δεν εχεις αλλη επιλογη

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.924
Πόντοι
216
Καλησπέρα Καπεταναίοι,

Αν και τα γεγονοτα εχουν λαβει χωρα πολλα χρονια πισω, ανακαλυψα προσφατα κατόπιν της εκδοσης εισαγγελικης εντολης απο την Εισαγγελια Πρωτοδικών που αιτήθηκα, οτι υποβληθηκε στο γραφειο Δημοτολογιου του Δημου οπου διεμενε θειος μου εξ αίματος (αδελφος του πατερα μου) ενορκη βεβαιωση που συνταχθηκε σε συμβολαιογραφειο η οποία αναφέρει οτι κατα τον θανατό του αφησε μονη πλησιεστερο σε αυτον συγγενή την εκ του πρωτου και μονου νομιμου γαμου συζυγό του (παιδια ΔΕΝ ειχαν). Στην πραγματικότητα κατα τον θανατό του ειχε εν ζωή, περαν της συζυγου του, τα αδελφια του, δηλ τον πατερα μου και τα υπολοιπα 3 αδελφια του. Εντωμεταξυ τα ονοματα των 2 μαρτυρων που υπογραφουν την ενορκη βεβαιωση ειναι αγνωστα σε μενα και τους κοντινους μου συγγενης (μητερα μου κτλ....).

Η υπαρξη της ψευδους δηλωσεως περιηλθε στην γνωση μου πολυ προσφατα καθως ο πατερας μου δεν ηθελε να ασχοληθει με την τυχον περιουσια που ειχε ο αδελφος του, ως εχων εννομο συμφερον (καθως δεν ηξερε αν ειχε ο αδελφος του περιουσια ή δεν ειχε τιποτα), ενω ο θειος απεβιωσε στα μεσα της δεκαετιας του 1980, ενω η "κυρια" του απεβιωσε στην συνεχεια μια 5ετια αργοτερα. Εντος της βεβαιωσης του Δημοτολογιου αναφέρεται οτι η ενορκη βεβαιωση εγγυτερων χορηγήθηκε (φανταζομαι εννοει στο Δημοτολογιο) κατοπιν αιτησης της κορης της αδελφης της συζυγου του θείου μου . Η γυναικα του θειου μου ειχε μονο μια αδελφη η οποια ειχε μια κορη, δεν ειχε αλλα αδελφια .

ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ.

Ερωτήσεις πολλες προς τους νομικους μας.
1) Δεν ξερω αν ειχε περιουσια ο θειος μου (κινητη ή ακίνητη). Πως μπορω να βρω αν ειχε στο ονομα του ακινητα στην ελληνικη επικρατεια? Εξ οσων γνωριζω μεχρι το 1989 που απεβιωσαν και οι 2 , δεν υπηρχε Ε9, κτηματολογια . Υπάρχει καποια υπηρεσια που κραταει στο συνολο την περιουσια? Προφανως δεν μπορω να τρεχω σε ολα τα υποθηκοφυλακεια της Ελλαδας.
2) Νομικά, η σύζυγος θεωρείται πλησιέστερος συγγενής με τον θανόντα απο οτι τα εξ αίματος αδέλφια του θανόντος? Γιατι αν δεν ειναι πλησιεστερος συγγενης απο τα εξ αιματος αδελφια του, τοτε η ενορκη βεβαιωση ειναι ΨΕΥΔΗΣ καθως την αναφερει ως την ΜΟΝΗ πλησιεστερη συγγενη του.
3) Για να αιτηθηκε την χορηγηση της ενορκης βεβαιωσης, καπου θα ηθελε να την χρησιμοποιησει. Για αποδοχη κληρονομιας φανταζομαι, οπου με βασει αυτη τη βεβαιωση φαινεται οτι ο θανων δεν ειχε κανεναν αλλον στη ζωη περαν την συζυγο του, και ετσι αυτη θα λαμβανε το 100% της κληρονομιας , ενω βασει του ΑΚ θα επρεπε να λαβει μονο το 50% και το υπολοιπο 50% οι της Δευτερης ταξης κληρονομοι (αδελφια , γονεις). Που μπορω να βρω που την εχει χρησιμοποιησει?
4) Εννοειται οτι η αιτουσα ηξερε την εν ζωή υπαρξη και των υπολοιπων αδελφων του θειου μου, αλλα παρολα αυτα αιτηθηκε την βεβαιωση που αναφερει οτι δεν αφησε κανεναν. Με αυτη τι μπορω να κανω που χρησιμοποιησε ενα χαρτι που ξερε οτι δεν ειναι αληθες?
5) Με τους μαρτυρες τι μπορω να κανω?

Πως θα με συμβουλευαν να κινηθω οι εγκριτοι νομικοι μας?
Αν ειναι να μπλεξω χωρις να υπαρχει σοβαροτατες ελπιδες, δεν ειμαι διατεθειμενος να σκορπιζω χρηματα για το 1% να εχω θετικα αποτελεσματα.

Ευχαριστω !

ΥΓ.
Βάσει των άρθρων 1823 έως 1824 ΑΚ το κληρονομικό δίκαιο η κληρονομιά χωρίς διαθήκη ή αλλιώς η κληρονομική εξ αδιαθέτου διαδοχή κατηγοριοποιείται σε τάξεις, με βάση τις οποίες καθορίζονται ποιοι καλούνται πρώτοι, δεύτεροι κλπ στην κληρονομιά με σκοπό την αποδοχή ή την αποποίησή της.

1) Πρώτη τάξη: Kαλούνται οι κατιόντες του κληρονομουμένου.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην κληρονομιά καλούνται είτε να αποδεχτούν είτε να αποποιηθούν τα τέκνα του θανόντος, τα οποία κληρονομούν κατ’ισομοιρία, δηλαδή στο ίδιο ποσοστό. Τεκνα δεν ειχε ο εν λογω.
2) Δεύτερη τάξη: Εφόσον δεν υπάρχουν κληρονόμοι πρώτης τάξης (τέκνα και εγγόνια του θανόντος) τότε ακολουθούν οι κληρονόμοι δεύτερης τάξης. Στη δεύτερη τάξη υπάγονται οι γονείς και τα αδέλφια του θανόντος. Ο επιζώντας συζυγος του θανόντος κληρονομεί με τα τέκνα του το 1/4 της περιουσίας του θανόντος. Όταν δεν υπάρχουν τέκνα, κληρονομεί το μισό της κληρονομιάς και το άλλο μισό κατανέμεται στους κληρονόμους δεύτερης, τρίτης, τέταρτης κλπ τάξης. Ειμαστε σε αυτη την περιπτωση. Εν ολιγοις η κυρια επρεπε να κληρονομησει το 1/2 μονο και το υπολοιπο 1/2 οι κληρονομοι Δευρετης τάξης (αδελφια, γονεις).
Για ακόμα μια φορά θα πω: πήγαινε σε ένα δικηγόρο, πες του το ιστορικό και κυρίως το τι θες εσύ να πετύχεις.
Είναι καλύτερο κυρίως για εσένα να λάβεις νομικές συμβουλές από έναν άνθρωπο που έχεις μπροστά σου παρά από κάποιον άγνωστο στο ίντερνετ.
Επίσης, θα σου ζητηθούν ή θα αναζητηθούν λεπτομέρειες για το θέμα, από τις οποίες εξαρτάται και η απάντηση.
Τέλος, νομικές συμβουλές pro bono απαγορεύονται.

OP
OP
MASTER CHIEF CAPTAIN
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
944
Πόντοι
81
Για ακόμα μια φορά θα πω: πήγαινε σε ένα δικηγόρο, πες του το ιστορικό και κυρίως το τι θες εσύ να πετύχεις.
Είναι καλύτερο κυρίως για εσένα να λάβεις νομικές συμβουλές από έναν άνθρωπο που έχεις μπροστά σου παρά από κάποιον άγνωστο στο ίντερνετ.
Επίσης, θα σου ζητηθούν ή θα αναζητηθούν λεπτομέρειες για το θέμα, από τις οποίες εξαρτάται και η απάντηση.
Τέλος, νομικές συμβουλές pro bono απαγορεύονται.
Παρακαλω παραθεσατε την σχετικη δικονομικη παραγραφο περι απαγορευσης pro bono νομικων συμβουλων :hi::woldman::grin:
Κατά τα λοιπά συμφωνω

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
7.653
Πόντοι
2.356
Παρακαλω παραθεσατε την σχετικη δικονομικη παραγραφο περι απαγορευσης pro bono νομικων συμβουλων :hi::woldman::grin:
Κατά τα λοιπά συμφωνω
απαγορευεται και πεφτει και γερο προστιμο....

σε παραπεμπουμε στους "τηλεδικηγορους" οι οποιοι κληθηκαν προσφατα γιατι διναν νομικες συμβουλες στον αερα!!!!!

ΧΧΧ-Man

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Οκτ 2008
Κριτικές
47
Like
4.548
Πόντοι
5.595
..και τελικα.... γιατι να δικαιούσαι εσυ χρήματα ή ακίνητα του θειου σου....???!!!
Δουλεψε ο ανθρωπος.. τα εβγαλε....
μετα πέθανε... τα πήρε η γυναικα του.. (που πολυ πιθανών θα τον φρόντιζε στα τελευταία του....) κ μετα το σοι-κορη-?αδερφη? της...!! (που επισης μπορει να φροντιζε την θεια σου!!!)
Εσυ λογικα εισουν απων... ισως κ δεν μιλιόσασταν.... (οπως γινεται συνηθως στα σογια...).... και έρχεσαι τωρα.. μετα απο χρονια να διεκδικήσεις περιουσια...!!!!:headbang:
Και ετσι.. ουτε τον θειο σου σέβεσαι.....(αν ηθελε κατι να σου αφησει.. θα το ειχε κανει...) αλλα ουτε κ τον πατερα σου..... που ο άνθρωπος δεν ηθελε κατι απο τον αδερφο του.....!!!Αν ηθελε... θα ειχε κινήσει αυτος διαδικασίες...τοτε....!!!

OP
OP
MASTER CHIEF CAPTAIN
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
944
Πόντοι
81
..και τελικα.... γιατι να δικαιούσαι εσυ χρήματα ή ακίνητα του θειου σου....???!!!
Δουλεψε ο ανθρωπος.. τα εβγαλε....
μετα πέθανε... τα πήρε η γυναικα του.. (που πολυ πιθανών θα τον φρόντιζε στα τελευταία του....) κ μετα το σοι-κορη-?αδερφη? της...!! (που επισης μπορει να φροντιζε την θεια σου!!!)
Εσυ λογικα εισουν απων... ισως κ δεν μιλιόσασταν.... (οπως γινεται συνηθως στα σογια...).... και έρχεσαι τωρα.. μετα απο χρονια να διεκδικήσεις περιουσια...!!!!:headbang:
Και ετσι.. ουτε τον θειο σου σέβεσαι.....(αν ηθελε κατι να σου αφησει.. θα το ειχε κανει...) αλλα ουτε κ τον πατερα σου..... που ο άνθρωπος δεν ηθελε κατι απο τον αδερφο του.....!!!Αν ηθελε... θα ειχε κινήσει αυτος διαδικασίες...τοτε....!!!
1) Στην πρωτη προταση σου, δηλ γιατι να δικαιουμαι εγω χρηματα η ακινητα του θειου μου, η απαντηση ειναι απλη, γιατι το αναφερει ΡΗΤΑ ο Αστικος Κωδικας. Τοσο απλα.Αυτος ειναι ο βασικος λογος που ασχολουμαι, πέραν της παραβατικης στασης τους. Εγω κινουμαι απολυτως νομιμα.

2) Στη δευτερη προταση σου οτι τα πηρε η γυναικα του, η απαντηση ειναι οτι α) επρεπε να παρει το 50% και οχι ΟΛΑ, και β) τελικα δεν τα πηρε η μεγαιρα η γυναικα του (γιατι μεσα σε 4 χρονια απεβιωσε και αυτη και ηταν σε προχωρημενη ηλικια για να τα φαει-πουλησει κτλ) ΑΛΛΑ τα πηρε η αδελφη της γυναικας του, και για να ειμαστε ακομα πιο συγκεκριμενοι τα πηρε η κόρη της αδελφης της γυναικας του (εμαθα χθες οτι υπαρχουν 2 οικοπεδα του θειου που εχουν πλεον μεταγραφει σε αυτην, ενω επρεπε να λαβει το 50% αυτων. Εχουν κανει ΑΠΑΤΗ ΞΕΚΑΘΑΡΑ εδω. Με αυτα τα 2 οικοπεδα εχω να κανω την αρχη της διωξης. Αν υπηρχαν αλλα ακινητα σε αλλους Δημους-Νομους δεν ξερω που να τα βρω. Τα 2 αυτα τα ηξερα και εψαξα στο υποθηκοφυλακειο.) Δηλαδη τα πηρε ατομο που δεν ειναι καν εξ αιματος συγγενης, εμενα ηταν θειος μου εξ αιματος (το οποιο στην τελικη δεν με νοιαζει αν ειναι η οχι εξ αιματος. Με νοιαζει οτι κανανε απατη).

3) Για την τριτη προταση σου, ναι ημουνα απων σε ενα μεγαλο βαθμο, αλλα ο νομος ειναι νομος. Δεν τους εφτανε το 50% που οριζει ρητα ο νομος? Θελανε και οτι δεν τους αντιστοιχει? Ε οχι.

4) Ο πατερας μου δεν ηθελε να μπει σε κουβεντες με την μεγαιρα τη γυναικα του που τον ειχε αποξενωσει απο ολα τα αδελφια του δεκαετιες πριν (οπως και τα υπολοιπα αδελφια δεν ειχαν επαφη μαζι του, εξου και κανεις απο τα αδελφια δεν γνωριζει λεπτομερειες της περιουσιας του ). Εγω τους εχω γραμμενους ξερετε που. Οποτε θα φαει η μυγα σιδερο και το κουνουπι ατσαλι. Δεν θα τους αφησω σε χλωρο κλαρι. Ο,τι μου επιτρεπει ο νομος θα κανω. Και να μου πουνε ενωπιω του Προεδρου στο Δικαστηριο γιατι τοσο ΒΟΛΙΚΑ "ΞΕΧΑΣΑΝ" οτι εχει και αδελφια, ενω στα τραπεζωματα στρογγυλοκαθονταν πρωτοι. Καθως ολοι γνωριζουμε, για την αποδοχη κληρονομιας πρεπει να παρουμε απο το Δημοτολογια του θανόντος αυτο το χαρτι, το οποιο το χρησιμοποιει ο συμβολαιογραφος για να κανει τα συμβολαια και να μοιρασει τα μεριδια βασει των κληρονομων. Την βεβαιωση αυτη την ΖΗΤΗΣΕ η κορη της αδελφης της γυναικας του, προφανως για να την κανει κατι.

Τελευταία τροποποίηση:

paparoupas

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
13
Like
2.031
Πόντοι
4.180
Επιτέλους ένα νομικό ερώτημα, καθότι οι έγκριτοι νομικοί του μπου είχαν απηυδήσει να μιλάνει για πουτάνες.
Γιατί μονο τετοια αξιζει το σαιτ μας!

Οταν τελικα παντως πας σε δικηγορο, να του πεις ''μα στο μπου αλλιως μου τα ειπαν, σιγουρα εισαι δικηγορος??''

OP
OP
MASTER CHIEF CAPTAIN
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
944
Πόντοι
81
Επιτέλους ένα νομικό ερώτημα, καθότι οι έγκριτοι νομικοί του μπου είχαν απηυδήσει να μιλάνει για πουτάνες.
Γιατί μονο τετοια αξιζει το σαιτ μας!

Οταν τελικα παντως πας σε δικηγορο, να του πεις ''μα στο μπου αλλιως μου τα ειπαν, σιγουρα εισαι δικηγορος??''
Πεστα !!!

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.093
Πόντοι
216
4) Ο πατερας μου δεν ηθελε να μπει σε κουβεντες με την μεγαιρα τη γυναικα του που τον ειχε αποξενωσει απο ολα τα αδελφια του δεκαετιες πριν (οπως και τα υπολοιπα αδελφια δεν ειχαν επαφη μαζι του, εξου και κανεις απο τα αδελφια δεν γνωριζει λεπτομερειες της περιουσιας του ). Εγω τους εχω γραμμενους ξερετε που. Οποτε θα φαει η μυγα σιδερο και το κουνουπι ατσαλι. Δεν θα τους αφησω σε χλωρο κλαρι. Ο,τι μου επιτρεπει ο νομος θα κανω. Και να μου πουνε γιατι τοσο ΒΟΛΙΚΑ "ΞΕΧΑΣΑΝ" οτι εχει και αδελφια, ενω στα τραπεζωματα στρογγυλοκαθονταν πρωτοι. Καθως ολοι γνωριζουμε, για την αποδοχη κληρονομιας πρεπει να παρουμε απο το Δημοτολογια του θανόντος αυτο το χαρτι, το οποιο το χρησιμοποιει ο συμβολαιογραφος για να κανει τα συμβολαια και να μοιρασει τα μεριδια βασει των κληρονομων. Την βεβαιωση αυτη την ΖΗΤΗΣΕ η κορη της αδελφης της γυναικας του, προφανως για να την κανει κατι.

Εδώ υπάρχει αντίθεση. Τελικά υπήρχε επαφή ή αποξένωση;

Κάτι έχει γίνει λάθος πάντως στο συμβόλαιο διανομής. Το πιστοποιητικό εγγύτερων φαίνεται να έχει εκδοθεί σωστά (χωρίς να αναφέρονται αδέρφια), πρέπει να δεις τι άλλο ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να ζητήσει ο συμβολαιογράφος για να προχωρήσει στη σύνταξη του συμβολαίου διανομής. Αφού στο πιστοποιητικό εγγύτερων δεν είναι υποχρεωτικό να αναφε΄ρονται τα αδέρφια, αλλά είναι υποχρεωτικό να λάβουν αυτά το 1/2 της περιουσίας (όταν δεν υπάρχουν τέκνα) τότε πως πρέπει να ενημερώνεται ο συμβολαιογράφος;

Τέλος για τα ακίνητα, αν μπορέσεις να δεις το Ε9 της ανιψιάς, λογικά ό,τι είναι να διεκδικήσεις θα βρίσκεται εκεί.

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.093
Πόντοι
216
Έστω πεθαίνει κάποιος που έχει μία συζυγο και 3 αδέρφια και καθόλου παιδιά. Το πιστοποιητικό εγγυτερων συγγενων στην περιπτωση αυτη θα αναφέρει μονο τη συζυγο. Πως ομως θα ξερει ο συμβολαιογραφος την υπαρξη των αδερφων ωστε να τους διανειμει το 1/2 της περιουσιας που απο το νομο δικαιουνται;

ChatGPT said:​

Στην περίπτωση που περιγράφετε, το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών εκδίδεται από τον Δήμο ή την Κοινότητα και συνήθως περιλαμβάνει μόνο τα άμεσα μέλη της οικογένειας, δηλαδή τη σύζυγο και τα παιδιά, εάν υπάρχουν. Εάν ο θανών δεν έχει παιδιά, το πιστοποιητικό θα αναφέρει μόνο τη σύζυγο.
Ωστόσο, για τη διαδικασία της κληρονομιάς και τη σωστή διανομή της περιουσίας, ο συμβολαιογράφος βασίζεται σε περισσότερα έγγραφα και μαρτυρίες:
  1. Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης: Αυτό εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχει διαθήκη που να ορίζει διαφορετική διανομή της περιουσίας.
  2. Πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών: Εάν το πιστοποιητικό περιλαμβάνει μόνο τη σύζυγο, ο συμβολαιογράφος συνήθως ζητά επιπλέον έγγραφα ή έρευνα για να διαπιστώσει την ύπαρξη άλλων συγγενών, όπως αδέρφια.
  3. Ληξιαρχικές πράξεις και πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης: Αυτά βοηθούν στην επιβεβαίωση της ύπαρξης άλλων συγγενών, όπως τα αδέρφια, με βάση το γενεαλογικό δέντρο.
  4. Μαρτυρίες: Αν υπάρχει αμφιβολία για την ύπαρξη συγγενών, ο συμβολαιογράφος μπορεί να ζητήσει μαρτυρίες ή να ερευνήσει το δημοτολόγιο του αποβιώσαντος για να εντοπίσει αδέρφια ή άλλους συγγενείς.

Νομικό Πλαίσιο​

Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, εάν ο θανών δεν έχει παιδιά, η κληρονομιά μοιράζεται ως εξής:
  • Η σύζυγος λαμβάνει το 1/2 της περιουσίας.
  • Τα αδέρφια (ή τα τέκνα αυτών, εάν έχουν αποβιώσει) λαμβάνουν το υπόλοιπο 1/2, το οποίο μοιράζεται εξίσου.
Ο συμβολαιογράφος, προτού προχωρήσει στη διανομή, πρέπει να διασφαλίσει ότι έχει πλήρη γνώση όλων των δικαιούχων της κληρονομιάς. Εάν δεν ενημερωθεί για την ύπαρξη των αδερφών, οι ίδιοι ή οι κληρονόμοι τους μπορούν να προσφύγουν νομικά για τη διεκδίκηση του μεριδίου τους.

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.093
Πόντοι
216
Αν η διανομή είχε γίνει λάθος ( ίσως και με δόλο) προτού 35 χρόνια, μπορούν οι κληρονόμοι των αδερφών σήμερα να διεκδικήσουν κάτι, ή έχει επέλθει παραγραφή ή/και χρησικτησία των ακινήτων;

Η δυνατότητα διεκδίκησης της κληρονομιάς από τους κληρονόμους των αδερφών του θανόντος μετά από 35 χρόνια εξαρτάται από το αν έχουν επέλθει παραγραφή ή χρησικτησία. Ας εξετάσουμε τα δεδομένα:

1. Παραγραφή Αξιώσεων Κληρονομιάς

Σύμφωνα με το άρθρο 1962 του Αστικού Κώδικα:
  • Οι αξιώσεις για διανομή κληρονομιάς παραγράφονται μετά από 20 έτη από την αποδοχή της κληρονομιάς ή την έναρξη της κτήσης της.
  • Εάν υπάρχει δόλος, η παραγραφή μπορεί να ανασταλεί, αλλά ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αποδείξει ότι υπήρξε δόλος και ότι δεν είχε γνώση των γεγονότων που τον ζημιώνουν. Αυτό είναι συχνά δύσκολο μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. Χρησικτησία Ακινήτων

Εάν πρόκειται για ακίνητα, μπορεί να έχει επέλθει χρησικτησία από τους κληρονόμους που κατέχουν τα ακίνητα, με βάση τα εξής:
  • Τακτική χρησικτησία: Απαιτεί 20 έτη νομότυπης και αδιάλειπτης νομής, με βάση τίτλο κτήσης (π.χ. συμβόλαιο ή διαθήκη) και καλή πίστη. Εάν τα ακίνητα έχουν περιέλθει στη σύζυγο ή άλλους κληρονόμους με συμβολαιογραφική πράξη και δεν έχει αμφισβητηθεί η κυριότητα εντός 20 ετών, η τακτική χρησικτησία έχει ολοκληρωθεί.
  • Έκτακτη χρησικτησία: Απαιτεί 30 έτη συνεχούς, αδιάλειπτης και ειρηνικής νομής, ακόμη και χωρίς τίτλο κτήσης. Αν κάποιος από τους κληρονόμους έχει κατέχει ακίνητα για 30 χρόνια ή περισσότερο χωρίς αμφισβήτηση, η κυριότητα μπορεί να έχει κατακυρωθεί σε αυτόν.

3. Δυνατότητα Διεκδίκησης

• Εάν έχει επέλθει χρησικτησία: Οι κληρονόμοι των αδερφών δύσκολα μπορούν να διεκδικήσουν τα ακίνητα, καθώς ο νόμος προστατεύει τη νομική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέσω χρησικτησίας.
  • Εάν δεν έχει ολοκληρωθεί χρησικτησία: Οι κληρονόμοι των αδερφών μπορούν να ασκήσουν αγωγή για τη διεκδίκηση της περιουσίας, αλλά πρέπει να αποδείξουν ότι η κληρονομιά τους δεν έχει διανεμηθεί σωστά.
  • Δόλος: Αν αποδειχθεί δόλος (π.χ. απόκρυψη ύπαρξης συγγενών, ψευδή στοιχεία), οι αξιώσεις τους μπορεί να ευδοκιμήσουν, αλλά αυτό απαιτεί συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία.

4. Τι Πρέπει να Κάνουν οι Κληρονόμοι των Αδερφών

• Νομικός έλεγχος: Να συμβουλευτούν δικηγόρο που ειδικεύεται στο κληρονομικό δίκαιο, ο οποίος θα ελέγξει τα αρχεία (π.χ. τίτλους ιδιοκτησίας, κληρονομικά πιστοποιητικά, δημοσιεύσεις διαθηκών).
  • Διεκδίκηση δικαιωμάτων: Αν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία ότι δεν έχει επέλθει χρησικτησία ή ότι υπάρχει δόλος, μπορούν να ασκήσουν αγωγή.

Συμπέρασμα

Μετά από 35 χρόνια, είναι πιθανό να έχει επέλθει παραγραφή ή χρησικτησία, κάνοντας δύσκολη τη διεκδίκηση της κληρονομιάς. Ωστόσο, αν υπάρχουν βάσιμες υποψίες δόλου ή αν δεν έχει ολοκληρωθεί χρησικτησία, υπάρχει περιθώριο να αναζητηθούν ένδικα μέσα. Η συμβουλή δικηγόρου είναι απαραίτητη για την ακριβή εκτίμηση της περίπτωσης.

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.093
Πόντοι
216
Πως μπορούν να μάθουν σήμερα οι κληρονόμοι τι ακίνητα υπήρχαν τότε στο όνομα του θείου τους;

Οι κληρονόμοι μπορούν να ερευνήσουν τα ακίνητα που ανήκαν στον θείο τους (αποβιώσαντα) μέσα από διάφορες διαδικασίες και πηγές. Ακολουθεί μια αναλυτική προσέγγιση:

1. Έρευνα στο Κτηματολόγιο

• Ποιος μπορεί να κάνει την έρευνα: Οι κληρονόμοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα στοιχεία του Κτηματολογίου, εφόσον αποδείξουν τη συγγένεια τους με τον θανόντα (π.χ. με πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών).
  • Ποια διαδικασία ακολουθείται:
    1. Εντοπίζετε τον τόπο όπου βρίσκονταν τα ακίνητα (π.χ. Δήμος, Κοινότητα).
    2. Υποβάλλετε αίτηση στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο ή Υποθηκοφυλακείο.
    3. Ζητάτε αναλυτική έκθεση για ακίνητα που ήταν καταχωρισμένα στο όνομα του θείου κατά τον χρόνο θανάτου του.
  • Προβλήματα που μπορεί να προκύψουν: Εάν η περιοχή δεν έχει κτηματογραφηθεί πλήρως ή αν τα ακίνητα μεταβιβάστηκαν έκτοτε, η έρευνα μπορεί να απαιτήσει περισσότερη προσπάθεια.

2. Υποθηκοφυλακείο

• Στις περιοχές που δεν έχει ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο, τα στοιχεία τηρούνται στα υποθηκοφυλακεία.
  • Οι κληρονόμοι μπορούν να ζητήσουν αντίγραφα:
    • Τίτλων ιδιοκτησίας.
    • Μεταγραφών και εγγραφών που σχετίζονται με ακίνητα του θανόντος.
  • Απαραίτητα δικαιολογητικά:
    • Πιστοποιητικό θανάτου.
    • Πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών.
    • Αίτηση από δικηγόρο ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

3. Δημόσια Έγγραφα & Αρχείο Εφορίας

• Εφορία (ΔΟΥ): Αν γνωρίζετε το ΑΦΜ του θείου, μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες για τα δηλωμένα ακίνητα (Ε9) από το αρχείο της εφορίας.
  • Αρχεία δήμων: Στα μητρώα των δήμων μπορεί να υπάρχουν στοιχεία για την ακίνητη περιουσία, όπως τα δημοτολόγια ή αρχεία ιδιοκτησίας.

4. Αρχεία Διαθήκης

• Εάν έχει δημοσιευθεί διαθήκη, αυτή μπορεί να περιέχει αναλυτική περιγραφή της περιουσίας.
  • Μπορείτε να ζητήσετε από το αρμόδιο Ειρηνοδικείο αντίγραφο της δημοσιευμένης διαθήκης.

5. Πληροφορίες από Οικογένεια ή Γνωστούς

• Συγγενείς, γείτονες ή παλιοί συνεργάτες του θείου μπορεί να γνωρίζουν για την ακίνητη περιουσία που είχε στην κατοχή του.
  • Ελέγξτε παλιές επιστολές, λογαριασμούς ή συμβόλαια που ενδεχομένως να βρίσκονται στην οικογενειακή κατοχή.

6. Έρευνα Μέσω Δικηγόρου ή Συμβολαιογράφου

• Δικηγόρος που ειδικεύεται στο κληρονομικό δίκαιο μπορεί να κάνει συστηματική έρευνα σε όλες τις παραπάνω πηγές.
  • Συμβολαιογράφος που έχει χειριστεί την κληρονομιά μπορεί να έχει αρχεία ή να σας καθοδηγήσει.

Συμπέρασμα

Οι κληρονόμοι μπορούν να ξεκινήσουν την έρευνα από το Κτηματολόγιο, το Υποθηκοφυλακείο και τα αρχεία της Εφορίας. Η συνεργασία με έναν δικηγόρο ή συμβολαιογράφο είναι συχνά απαραίτητη, ώστε να διασφαλιστεί ότι η έρευνα θα είναι ολοκληρωμένη και νόμιμη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom