Νέα

Συμπλοκές φοιτητών!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα karvelas007
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 130
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

TiLesTora

Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2005
Κριτικές
2
Like
71
Πόντοι
1
κανουν καταληψεις ,λετε οτι ειναι αντισυνταγματικο!!βγαινουν στους δρομους,φωναζετε οτι δεν μπορειτε να πατε στις δουλειες σας!!πειτε ρε παιδια αλλη λυση!!
Χαριτολογώντας θα έλεγα ότι υπάρχει λύση εξίσου ακραία αλλά νόμιμη. ʼμα πιστεύεις τόσο πολύ ότι οι ιδέες σου είναι σωστές και πρέπει να θυσιαστείς γι αυτές λούζεσαι με βενζίνη στο Σύνταγμα και λαμπαδιάζεις.
Νομίζω ότι αν το έκανε αυτό ένας την ημέρα για 2-3 ημέρες θα σταματούσαν όλα. Αν πάλι κανείς δεν βρίσκεται να το κάνει τότε το ζήτημα δεν θα είναι τόσο σημαντικό.....
Το να θυσιάζεις άλλους εν ονόματι των δικών σου ιδεών είναι αρκετά βολική λύση.
Διαφορετικά φίλε war κάντε επιτέλους την επανάσταση να κάνετε ότι γουστάρετε ....

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
μουνιτσα δεν ξερω ποιος θα βγει στις επομενες εθνικες εκλογες!!οποιος ξερει να μου πει και μενα!!τι ρολο εχουν οι εθνικες εκλογες με αυτη την κουβεντα ,δεν καταλαβαινω!!δηλαδη αν βγει το πασοκ τι σημαινει??

Σημαίνει ότι η κυβέρνηση έφαγε χυλόπιτα ... τόσο δύσκολο να το καταλάβεις?

Εάν όμως συμβεί το αντίθετο, σημαίνει ότι παίρνει ευλογία...

Σιγά σιγά αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί γίνονται μερικά πράγματα που μου φάινονται απίστευτα.

Odysseas74

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
οταν ημουν εγω φοιτητης επρεπε να ειχαμε απαρτια για να γινει συνελευση!!και ο αδελφος που ειναι στην φιλοσοφικη παλι τα ιδια!!για να γινουν καταληψεις ψηφιζουν κιολας.ειτε με αναταση χεριου ειτε με πασο!πως λοιπον κρινεις εσυ οτι ειναι μειοψηφια ενω στις περισσοτερες σχολες  γινεται χαμος στις συνελευσεις?

Καλά πραγματικά μας κάνεις πλάκα???
Σήμερα στην ΑΣΟΕΕ (με περισσότερους από 9.000 φοιτητές) ψήφησαν συνολικά 1.369 άτομα? Υπέρ της κατάληψης ψήφησαν τα 921 άτομα, δηλαδή την κατάληψη τη στηρίζει το 10% των εγγεγραμμένων φοιτητών!!!

Επισκέπτης
στο ξαναλεω γιωργο για πολλοστη φορα!!τα πανεπιστημια εχουν ανεξαρτητη αρχη!!ψηφισαν και αποφασισαν καταληψη!!!!κριναν οτι επρεπε να κανουν καταληψη!!εσυ δεν το δεχεσαι αυτο το πραγμα!!δεν ξερω τι θα γινει στις επομενες εθνικες εκλογες!!!αν βγει δηλαδη το πασοκ τι σημαινει?ρε οδυσσεα εγω εκφαρζω την κασικη ελληνικη νοοτροπια?μηπως να κοιταχτεις στον καθρεφτη!!εγω θελω την καλυτερη δημοσια ,δωρεαν εκπαιδευση για ολους!!εσυ κοιτας τον εαυτο σου! βριζεις και κατακρινεις οποιον διαφωνει σε κατι!!

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Προσωπικά τις απόψεις μου τις έχω γράψει στο thread του προηγούμενου forum.

Κατά την άποψη μου δεν υπάρχει γιατρειά.

* Όταν στις ΓΣ πασχίζουμε αυτοί που ψηφίζουν να επιδεικνύουν την φοιτητική τους ταυτότητα (για να ξέρουμε αν όντως είναι φοιτητές), και όταν το καταφέρνουμε συμπτωματικά πάντα λύνεται η κατάληψη.

* Όταν οι ΓΣ βασίζονται σε κανονισμό του 1969 (αν και πολλοί ισχυρίζονται ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανονισμός για τις ΓΣ).

* Όταν η Νομική έχει πάνω από 16800 φοιτητές και κατάληψη έχουν αποφασίσει (πέρυσι) 80 σε σύνολο 132.

* Όταν τα κυριότερα και πιο πειστικά επιχειρήματα κάποιων είναι "να κάνουμε μια ώρα αρχύτερα διακοπές", ή "να πάμε Πάτρα για το καρναβάλι".

* Όταν από τα κυριότερα αιτήματα της κατάληψης είναι να σταματήσει η ιμπεριαλιστική πολιτική των αμερικάνων, και να περάσει σε φοιτητικά χέρια το κυλικείο της σχολής.

* Όταν συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις διακόπτουν συνελεύσεις καθηγητών που θέμα τους έχουν πως θα αναπληρωθούν χαμένες εξεταστικές, για να συνεχιστεί ετσιθελικά η κατάληψη.

* Όταν στα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια συμμετέχουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ και οι λοιπές περιφερόμενες - διαμαρτυρόμενες δυνάμεις.

* Όταν οι φοιτητοπατέρες, ανεξαρτήτως κόμματος, περνάνε μαθήματα με λίστα. Όταν οι φοιτητοπατέρες μπορούν να προσδιορίσουν, τόσο την εκλογή των πρυτανικών αρχών όσο και το πρόγραμμα σπουδών (σε σημείο που να μαθαίνουν σε λίγο στα πανεπιστήμια οικοκυρικά και τάβλι).

* Όταν το αντίκρισμα που έχει ένα πτυχίο στην αγορά εργασία μειώνεται καθημερινά.

* Όταν δεν υπάρχει πολιτικό έρεισμα στο 80% του ελληνικού λαού.

Και φυσικά μετά θλίψης παρατηρώ, ότι τα παθήματα του καλοκαιριού και τα φιάσκα του Σεπτεμβρίου δεν έγιναν μαθήματα σε κανένα.

Έχοντας περάσει από τα έδρανα τριών διαφορετικών ΑΕΙ (της Αθήνας) το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι κρίμα που δεν έφυγα έξω όταν τελείωσα το λύκειο. Και θα είχα σπουδάσει εξ αρχής ότι ήθελα (χωρίς το λόττο των πανελληνίων) και τώρα θα είχα τελειώσει, και το πτυχίο μου θα είχε μεγαλύτερη αξία απ' ότι προσδοκώ να πάρω από τη Νομική.

Δεν με ενοχλεί τόσο η άθλια κατάσταση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με ενοχλεί που όλοι, βλακωδώς, αν και αναγνωρίζουν τα χάλια της, αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια αλλαγής της. Χωρίς να έχουν αντιπρόταση παρά μόνο ευχολόγια.

Όπως είχε πει και ο Αντενάουερ, "είναι θλιβερό να σκέφτεσαι ότι ο Θεός μας έδωσε περιορισμένη ευφυΐα, όταν μας προίκισε με ατελείωτη βλακεία".

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
μουνιτσα δεν ξερω ποιος θα βγει στις επομενες εθνικες εκλογες!!οποιος ξερει να μου πει και μενα!!τι ρολο εχουν οι εθνικες εκλογες με αυτη την κουβεντα ,δεν καταλαβαινω!!δηλαδη αν βγει το πασοκ τι σημαινει??

μπαρδον?

Επισκέπτης
δηλαδη σε προηγουμενες συνελευσεις που επαιρνε η δαπ ηταν περισσοτεροι φοιτητες??θα με τρελανεις τωρα??

ereunitikos

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
6
Σημαίνει ότι η κυβέρνηση έφαγε χυλόπιτα ... τόσο δύσκολο να το καταλάβεις?

Εάν όμως συμβεί το αντίθετο, σημαίνει ότι παίρνει ευλογία...

Σιγά σιγά αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί γίνονται μερικά πράγματα που μου φάινονται απίστευτα.

Yorgos είσαι η μουνίτσα?

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Τι πάει να πει ανεξάρτητη αρχή?

Σου απαντήσαμε και σε αυτό?

Εάν ψηφίσουν να μην σπουδάζουν οι Αλβανοί δλδ είναι ΟΚ?

Και επιμένεις ότι οι εθνικές εκλογές είναι άσχετες?

Που ζεις ρε war?

Στο πριγκιπάτο του ΕΜΠ?

Τέλος από εμένα....

Οι συχνότητές μας είναι σε διαφορετική μπάντα....δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθούμε (όχι να συμφωνήσουμε...να συνεννοηθούμε!)

Odysseas74

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
ρε οδυσσεα εγω εκφαρζω την κασικη ελληνικη νοοτροπια?μηπως να κοιταχτεις στον καθρεφτη!!εγω θελω την καλυτερη δημοσια ,δωρεαν εκπαιδευση για ολους!!εσυ κοιτας τον εαυτο σου! βριζεις και κατακρινεις οποιον διαφωνει σε κατι!!

Δεν έβρισα κανένα, απλά σου απαντώ με γεγονότα και αριθμούς και όχι με γενικολογίες και αυτό φαίνεται σε χαλάει.
Είναι λογικό να μην θέλουμε να γίνει τίποτα καινούριο επειδή θα είναι καλύτερο? Είναι νοοτροπία υγιούς ανθρώπου? Πως τη θέλεις την καλύτερη δημόσια παιδία, με κλειστά τα πανεπιστήμια? Δηλαδή τι πρεσβεύεις? Να κλείσει κ΄?αθε τι ιδιωτικό για να φανεί το μεγαλείο του Δημόσιου Τομέα??
Είμαστε στην Ελλάδα του 2007, ιδιωτικά πανεπιστήμια υπάρχουν όχι μόνο σε όλες της χώρες της Ε.Ε. αλλά σε όλες της χώρες του κόσμου, κι εσύ προτείνεις να κλειστούμε στα καβούκι μας και να στρουθοκαμιλήσουμε?.

Επισκέπτης
γιωργο συνεχεια ρωτας,τι θα γινει ΑΝ ξαναβγει η νδ ?τι θα γινει ΑΝ ψηφισουν να μην μπαινουν στις σχολες αλβανοι!!ολο ΑΝ και αν.... εχεις δικιο δεν μπορουμε να συνενοηθουμε!!!οχι σξ δεν πηγαινε σε σενα η ερωτηση!!

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
δηλαδη σε προηγουμενες συνελευσεις που επαιρνε η δαπ ηταν περισσοτεροι φοιτητες??θα με τρελανεις τωρα??

Οι δαπιτες είναι τα μελλοντικά στελέχη της δεξιάς! Αυτό τα εξηγεί όλα!

Odysseas74

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
Δεν με ενοχλεί τόσο η άθλια κατάσταση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με ενοχλεί που όλοι, βλακωδώς, αν και αναγνωρίζουν τα χάλια της, αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια αλλαγής της. Χωρίς να έχουν αντιπρόταση παρά μόνο ευχολόγια.

+1000

Επισκέπτης
θελω οδυσσεα την καλυτερη δημοσια και δωρεαν παιδεια για ολους μας!!!και μην συγκρινεις το εξωτερικο με την ελλαδα!!ειναι η μερα με την νυχτα!!!και φυσικα μην νομιζεις οτι θα ερθει το χαρβαρντ στην ελλαδα!!

Odysseas74

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0

Πoιο χαρβαρτ φίλε μου, δεν είμαι ανόητος να κάνω τέτοιες συγκρίσεις. Το ALBA που λειτουργεί λίγα χρόνια στην Ελλάδα (μόνο για μεταπτυχιακά) έχει οργάνωση και αναγνώριση καλύτερη από πολλά ελληνικά πανεπιστήμια.

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
οταν οι δαπιτες πληρωναν φουσκωτους ηταν καλα?οταν μπαιναν στις καταληψεις και προσπαθουσαν με τσαμπουκα να σπασουν καταληψεις ηταν καλα?οταν εχει ψηφιστει να γινει καταληψη τοτε δεν εχει κανενα δικαωμα να προσπαθησει να τη σπασει!!

Το πως και γιατί γίνεται μια κατάληψη είναι μεγάλη ιστορία. Εκτός πολύ λίγων εξαιρέσεων, οι καταλήψεις γίνονται απο μεοψηφίες που έχουν κομματικά-ιδεολογικά συμφέροντα και ΚΥΡΙΩΣ λόγω μεγάλης αποχής του κύριου σώματος φοιτητών!

ereunitikos

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
6
Εγώ δεν έχω λευτά για Χαρβαρτ θα πάω ΜΙΤ :P

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
απο την στιγμη ομως που οι φοιτητες της εκαστοτε σχολης ψηφιζουν,δηλαδη μεσα απο δημοκρατικες διαδικασιες,να κανουν καταληψη ,τοτε η δαπ και η καθε δαπ δεν εχει κανενα δικαιωμα να προσπαθησει να την σπασει!!
Κατάληψη άμα θες κάνε στον Περισσό...Κανείς δεν έχει δικαιώμα να μου πει αν θα κάνω μάθημα ή όχι, πότε θα πάρω το πτυχίο μου, πότε θα κάνω το μεταπτυχιακό μου και πότε θα εργαστώ...
Αν κάποιοι θέλουν να πάρουν το πτυχίου τους με 5,5, μετά από 8 χρόνια σπουδών και με αντιγραφές ας μην το κάνουν εις βάρος μου..
Οι δε ¨συνελευσεις" στις οποίες τόσο πιστεύεις και οι "ψηφοφορίες" δι' ανατάσεως χειρός μετά από 10ωρες συνελέυσεις όπου κάθε αντίθετη άποψη έχει αποχώρήσει είναι παρωδίες δημοκρατικής διαδικασίας...
Εκεί όπου γίνονται πραγματικές εκλογές με κάλπες και καταλόγους η ΔΑΠ παίρνει 40-50% και η ΠΚΣ 15% στο τσακίρ κέφι και οι υπόλοιποι αντιεξουσιαστές άλλο τόσο, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες νοθείας (και please μη μου αρχίσεις να μου λες πάλι για δεντρα που ψηφίζανε το 61! Έχουμε 2007 αν δεν το πήρατε χαμπάρι)

Συμφωνώ - πάνω κάτω - αλλά ας μη μιλήσουμε για νοθείες (συστηματικές ή όχι, εκτεταμένες ή μη), και ασ είναι 2007!... 15 χρόνια κοντεύω στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας (είτε σαν φοιτητής ειτε σαν εργαζόμενος) κι εχω δει πολλά...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom