Νομίζω ότι εσύ δεν τα ξέρεις καλά. Παρόλο που επιμένεις ότι είσαι κατ' επάγγελμα αγρότης.
Εδώ το ηλικιακό. Αυτοί σίγουρα ξέρουν καλύτερα από σένα.
Κι όντως είναι αυτό που συμβαίνει σε όλα τα χωριά πλην του δικου σου.
Στα του ΦΠΑ καθε αγρότης γνωρίζει ότι οι του ειδικού καθεστώτος έχουν δικαίωμα επιστροφής του 6% του φορου, επί πωλήσεων και επί παροχής υπηρεσιών. Χωρίς καν να υποχρεούνται να τηρούν βιβλία. Μια απλή αίτηση και το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό.
Όσο για το τι θα μου πουν και τι όχι, πεθερό και κουνιάδο αγρότη έχω, μπόλικα στρέμματα με ξηροκαρπια έχω, λόγω της γυναίκας μου, και μια χαρα ακούω και βλέπω τι γίνεται στα χωριά.
Φίλοι που να οργώνουν τζάμπα πρέπει να υπάρχουν μόνον στο χωριό σου και γεωπόνοι που συνεχίζουν να δίνουν λιπάσματα και φάρμακα χωρίς να πληρωνονται μάλλον μόνο στο χωριό σου υπάρχουν. Εδώ που είναι οι δικοί μου αυτά έχουν σχολάσει εδώ και χρόνια.
Κι όποιος δε μπορεί να τα καταφέρει πουλάει και φεύγει
Όσο για την παραοικονομία, μια χαρά τη βλέπω στην αγροτική παραγωγή. Και μαϊμού τιμολόγια του εμπόρου που ευλογούν τις ελληνοποιησεις και καθόλου τιμολόγια και φορτηγά να ταξιδεύουν νύχτα, γεμάτα με ότι προϊόν θες.
Το γράφημα το πήρα από δω.
Όπως γερνάει ο πληθυσμός της Ελλάδας, έτσι μεγαλώνει και ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Το πρόβλημα αυτό αναδεικνύει έρευνα της διανέοσις για τον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα. Από την έρευνα προκύπτει ότι δύο στους τρεις αγρότες είναι τουλάχιστον 55 ετών...
www.reporter.gr