Νέα

Κάλεσμα σε φοιτητές: Μαζέψτε ελιές με εργόσημο και ημερομίσθιο πάνω από 60 ευρώ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nzg
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 128
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Εγγρ.
21 Φεβ 2023
Κριτικές
17
Like
15.707
Πόντοι
3.246
60-65€ μεροκαμμα την ημέρα και οι φοιτητές να αναλάβουν το κόστος του κολατσιού!

Του μεσημεριανού;Την διαμονή;Εισιτήρια για καράβια;Ποιος αναλαμβάνει γι αυτά;Μας δουλεύει;

Εν τω μεταξύ στην μπανανία εν έτη 2024 ακόμα τάζουν ένσημα ...Μαλακες δεν υπάρχει αυτό που ζει η νεολαία
φαντάζομαι μόνο για τους φοιτητές που μένουν Κρήτη

Dimp107

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Αυγ 2018
Κριτικές
6
Like
676
Πόντοι
361
Τύπε 700/30 = 23 ευρώ
Το 50 που το βρήκες;
Άντε με τα δώρα να πηγαίνει 30.
60 είναι τα διπλά.
εσυ 30 ημερες το μηνα δουλευεις?

700/22 εργασιμες=32 ευρω
1400(οι 2 εξτρα μισθοι των δωρων)/12 μηνες=116 ευρω, πες 110 ευρω στρογγυλα
110/22 εργασιμες=5 ευρω
32ευρω+5 ευρω=37 ευρω το μεροκαματο με τα δωρα ενσωματομενα...
37, οχι 50, οχι 30

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.831
Πόντοι
6.536
Δε μαζεύεις μία μία.Με τις ηλεκτρικές δέμπλες τις μαζεύουμε εμείς στη Μεσσηνία.Αλλά έχει κούραση,πονάει ο ώμος σου μετά...
Ώμος-μέση και λίγο γόνατα αν είσαι άμαθος.

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.831
Πόντοι
6.536
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά το συνεργείο που μαζεύουμε μαζί τις ελιές όταν είναι η περίοδος είναι 4 Έλληνες και ένας Αλβανός.
Οι πάκηδες είναι άχρηστοι για αυτή την δουλειά.
Επίσης για μένα δεν νοείται κάποιος που έχει ελιές να μην ιδρώνει για αυτές.Αν είναι γέροντας τα παιδιά του τότε.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.399
Πόντοι
2.356
Από τη μία θεωρώ ότι είναι για κλωτσιές όλο αυτό το αριστερό συρφετό που έχει μολύνει τα πανεπιστήμια με την τεμπελιά του και τον δικαιωματισμό του αλλά από την αλλη δεν μπορώ να μην σχολιάσω αρνητικά τέτοιες ΑΝΟΗΤΕΣ προτάσεις σαν αυτή του καθηγητού.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.989
Πόντοι
3.656
μεγαλύτερη μαλακία από αυτό δεν έχω ξανά ακούσει

θα φέρει άμαθους αγαθιάριδες που δεν έχουν ξανά σηκώσει τίποτα πιο βαρύ από το λαπτοπ τους να πάνε να μαζέψουν ελιές :2funny:

και επειδή είναι άμαθοι θα τους δώσουν έως 60 ευρώ με την υπόσχεση ότι θα τηρείται το 8ωρο αλλά θα πληρώνουν το φαί και το νερό τους.....δηλαδή πήγες αμέσως στα 50 το λιγότερο...

και αυτοί μόλις πάνε και δουν τι σημαίνει δουλειά θα ξαναγυρίσουν σίγουρα...ειδικά όταν την δεύτερη μέρα φύγουν από το χωράφι με όλα τους τα κόκαλα να πονάνε και θα πρέπει να πάρουν το λεωφορείο για να γυρίσουν στην πόλη τους :zombie:

ακούγεται για φοβερή ευκαιρία θα βρει σίγουρα αφού εδώ βλέπουμε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι δε ξέρουν ούτε πως υπολογίζεται ο μισθός τους :tooth::tooth::tooth:

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.633
Πόντοι
1.706
Ώμος-μέση και λίγο γόνατα αν είσαι άμαθος.
Μα δεν καταλαβες καλα μου φαινεται, ωμος μεση θα σε πιασουν αν εισαι οντως αμαθος ΑΛΛΑ οταν πας να μαζεψεις τις δικιες σου ελιες :confused:.
Εδω μιλαμε για να πας για τις δικιες σου, του διπλα και του παραδιπλα και αφου σε πετυχαμε ευκαιρο ολου του νομου.
Μαλλον που θα ποναει και ο κωλος σου μετα..........

unhuman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2024
Like
1.987
Πόντοι
206
θα ηταν πιο σωστο ,κατα τη γνωμη μου, να επαιρναν απο το ταμειο ανεργιας ....ολοι αυτοι οι μακροχρονια κοπριτες που παιρνουν επιδομα και κανουν και παραπονο οτι ειναι και λιγα.....η λογικη του ταμειου ανεργιας ηταν να μην μεινεις χωρις εισοδημα κι οχι να ζεις απο αυτο.....επισης απο το ταμειο ανεργιας θα επρεπε υποχρεωτικα να ειναι το 30% των εργατων καθε δημοσιου κατασκευαστικου εργου. κι επειδη υπαρχουν πολλοι ανεργοι εναλλαξ με 3μηνες τουλαχιστον συμβασεις....κι αν ο μαγκας απο το ταμειο δεν θελει να παει να χανει και το ταμειο.....παντως πιστευω οτι γενικοτερα οι ελληνες εχουν αρχισει να γινονται ολο και πιο τεμπεληδες και κατα ενα μεγαλο ποσοστο φταει η πολιτικη των επιδοματων.....
Σωστο, υπο την προυποθεση να εχει προηγηθει η παταξη της μαυρης εργασιας. Οταν βρισκουν εργατες χωρις αδεια εργασιας η και παραμονης χωρις να τους ελεγχει κανεις, καποια μεροκαματα που ο εργαζομενος δεν φαινεται στον πελατη, πεφτουν τοσο που δεν αξιζει να δουλεψεις. Εκτος αν σου αρκει να μενεις σε μια αποθηκη με αλλους 20

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.831
Πόντοι
6.536
Μα δεν καταλαβες καλα μου φαινεται, ωμος μεση θα σε πιασουν αν εισαι οντως αμαθος ΑΛΛΑ οταν πας να μαζεψεις τις δικιες σου ελιες :confused:.
Εδω μιλαμε για να πας για τις δικιες σου, του διπλα και του παραδιπλα και αφου σε πετυχαμε ευκαιρο ολου του νομου.
Μαλλον που θα ποναει και ο κωλος σου μετα..........
Για αυτό θα πληρωθείς παραπάνω από τον καθηγητή....

:coffee:

Wolf21

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2018
Κριτικές
4
Like
617
Πόντοι
21
Στην πλειονότητά τους είναι πάνω από 55. Σύμφωνα με EUROSTAT και διαΝΕΟσις.
Κι επίσης πωλούν μαύρα σε πολύ μεγάλο ποσοστό και αν ανήκουν στο ειδικό καθεστώς δικαιούνται και επιστροφή ΦΠΑ. Είναι γνωστό ότι γύρω από τα ελαιοτριβεία και δεδομένου οτι δεν υπάρχει ισοζύγιο λαδιού, όπως στην Ισπανία πχ όπου ανα πάσα στιγμή γνωρίζουν που υπάρχει το παραμικρό απόθεμα, γίνεται μεγάλο πανηγύρι.
Υποτίθεται ότι από το 2025 θα αλλάξουν κάποια πράγματα με το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής και την υποχρεωτική δήλωση συγκομιδής, αλλά ώσπου να τα δούμε, κρατάμε μικρό καλάθι.
Ο γενικός κανόνας σε όλα, όπως και στη γεωργία, είναι ένας. Όποιος δε βγάζει τα παρατάει και ψάχνει άλλο τρόπο να ζήσει.
Γιατί, για κάποιο περίεργο λόγο, ακούω πάμπολλους αγρότες να κλαίγονται ότι μπαίνουν μέσα κάθε χρόνο, όμως ξεχνούν να μας πουν πως ζουν και πως βρίσκουν χρήματα να συνεχίσουν τη δουλειά.
Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά.Αρχικά για την ηλικία,άσε να έχω μια καλύτερη άποψη.Από 50 ετών και άνω μένουν στο χωριό.
Τώρα το ειδικό καθεστώς δεν έχει σχέση με το ΦΠΑ και την επιστροφή του αλλά με τη μη υποχρέωση να τηρούν βιβλία και στοιχεία,και είναι για αγρότες που έχουν συγκεκριμένα κριτήρια εισοδηματικά εννοείται.
Δε θα σου πει κανείς,ότι ζει με δανεικά,ότι έχει χρεωμένες πιστωτικές,ότι δουλεύει η γυναίκα του συνεισφέρει περισσότερο στο σπίτι,ότι χρωστά το όργωμα στο φίλο που έχει το τρακτέρ στο χωριό,ότι χρωστάει τα λιπάσματα στο γεωπόνο του χωριού για να μπορέσει να έχει λίγα χρήματα να πάρει ψωμί.Αυτά δε θα στα πουν.
Αν θέλεις να βρεις την παραοικονομία,άσε την αγροτική παραγωγή και κοίτα στις υπηρεσίες.Ο άλλος που βγάζει 4-5-6 και παραπάνω τόνους,δεν τους πουλάει όλους με τενεκέδες,διότι δε θα βρει να το αγοράσουν σε αξιοπρεπή τιμή,θέλουν να το πάρουν και φθηνότερα απ΄ότι το αγοράζει το ελαιοτριβείο,άρα το πουλάει στο ελαιοτριβείο και παίρνει τα λεφτά μέσω τράπεζας.Αν πουλήσει και 10 τενεκέδες δεν έχει πρόβλημα να βάλει στην τιμή τον ΦΠΑ,εσύ θα έχεις πρόβλημα να πληρώσεις την αξία του.

πολυζωης

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Κριτικές
2
Like
75.390
Πόντοι
12.056
  • Ουάου
Αντιδράσεις: Nevio

πολυζωης

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Κριτικές
2
Like
75.390
Πόντοι
12.056

πολυζωης

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Κριτικές
2
Like
75.390
Πόντοι
12.056
Δεν βλέπω να έχει τοποθετηθεί επί του θέματος ο γνωστός συναγωνιστής που πλήρωνε τα γραφεία με τενεκέδες λάδι :headbaning1::headbaning2:

• Χαχα
Αντιδράσεις: Nevio

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.741
Πόντοι
2.356
Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά.Αρχικά για την ηλικία,άσε να έχω μια καλύτερη άποψη.Από 50 ετών και άνω μένουν στο χωριό.
Τώρα το ειδικό καθεστώς δεν έχει σχέση με το ΦΠΑ και την επιστροφή του αλλά με τη μη υποχρέωση να τηρούν βιβλία και στοιχεία,και είναι για αγρότες που έχουν συγκεκριμένα κριτήρια εισοδηματικά εννοείται.
Δε θα σου πει κανείς,ότι ζει με δανεικά,ότι έχει χρεωμένες πιστωτικές,ότι δουλεύει η γυναίκα του συνεισφέρει περισσότερο στο σπίτι,ότι χρωστά το όργωμα στο φίλο που έχει το τρακτέρ στο χωριό,ότι χρωστάει τα λιπάσματα στο γεωπόνο του χωριού για να μπορέσει να έχει λίγα χρήματα να πάρει ψωμί.Αυτά δε θα στα πουν.
Αν θέλεις να βρεις την παραοικονομία,άσε την αγροτική παραγωγή και κοίτα στις υπηρεσίες.Ο άλλος που βγάζει 4-5-6 και παραπάνω τόνους,δεν τους πουλάει όλους με τενεκέδες,διότι δε θα βρει να το αγοράσουν σε αξιοπρεπή τιμή,θέλουν να το πάρουν και φθηνότερα απ΄ότι το αγοράζει το ελαιοτριβείο,άρα το πουλάει στο ελαιοτριβείο και παίρνει τα λεφτά μέσω τράπεζας.Αν πουλήσει και 10 τενεκέδες δεν έχει πρόβλημα να βάλει στην τιμή τον ΦΠΑ,εσύ θα έχεις πρόβλημα να πληρώσεις την αξία του.
Νομίζω ότι εσύ δεν τα ξέρεις καλά. Παρόλο που επιμένεις ότι είσαι κατ' επάγγελμα αγρότης.
Εδώ το ηλικιακό. Αυτοί σίγουρα ξέρουν καλύτερα από σένα.

1727607864694.png

Κι όντως είναι αυτό που συμβαίνει σε όλα τα χωριά πλην του δικου σου.

Στα του ΦΠΑ καθε αγρότης γνωρίζει ότι οι του ειδικού καθεστώτος έχουν δικαίωμα επιστροφής του 6% του φορου, επί πωλήσεων και επί παροχής υπηρεσιών. Χωρίς καν να υποχρεούνται να τηρούν βιβλία. Μια απλή αίτηση και το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό.

Όσο για το τι θα μου πουν και τι όχι, πεθερό και κουνιάδο αγρότη έχω, μπόλικα στρέμματα με ξηροκαρπια έχω, λόγω της γυναίκας μου, και μια χαρα ακούω και βλέπω τι γίνεται στα χωριά.
Φίλοι που να οργώνουν τζάμπα πρέπει να υπάρχουν μόνον στο χωριό σου και γεωπόνοι που συνεχίζουν να δίνουν λιπάσματα και φάρμακα χωρίς να πληρωνονται μάλλον μόνο στο χωριό σου υπάρχουν. Εδώ που είναι οι δικοί μου αυτά έχουν σχολάσει εδώ και χρόνια.
Κι όποιος δε μπορεί να τα καταφέρει πουλάει και φεύγει

Όσο για την παραοικονομία, μια χαρά τη βλέπω στην αγροτική παραγωγή. Και μαϊμού τιμολόγια του εμπόρου που ευλογούν τις ελληνοποιησεις και καθόλου τιμολόγια και φορτηγά να ταξιδεύουν νύχτα, γεμάτα με ότι προϊόν θες.

Το γράφημα το πήρα από δω.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.234
Πόντοι
3.656
Αφού λιγόστεψαν οι ελιές στα δέντρα ρε ....

Όπως λιγόστεψε και το νερό ...

Στο μεταξύ λειψυδρία στην αττική .... και ακρίβεια στο νερό ... είχε ξανά μόνο το 1990-1993 ... για όποιον θυμάται .

Αμέσως μετά τις εκλογές του οκτωβρίου του 1993 .... αυξήθηκε το νερό στο μαραθώνα ..........

Wolf21

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2018
Κριτικές
4
Like
617
Πόντοι
21
Νομίζω ότι εσύ δεν τα ξέρεις καλά. Παρόλο που επιμένεις ότι είσαι κατ' επάγγελμα αγρότης.

1727607864694.png

Στα του ΦΠΑ καθε αγρότης γνωρίζει ότι οι του ειδικού καθεστώτος έχουν δικαίωμα επιστροφής του 6% του φορου, επί πωλήσεων και επί παροχής υπηρεσιών. Χωρίς καν να υποχρεούνται να τηρούν βιβλία. Μια απλή αίτηση και το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό.

Όσο για το τι θα μου πουν και τι όχι, πεθερό και κουνιάδο αγρότη έχω, μπόλικα στρέμματα με ξηροκαρπια έχω, λόγω της γυναίκας μου, και μια χαρα ακούω και βλέπω τι γίνεται στα χωριά.
Φίλοι που να οργώνουν τζάμπα πρέπει να υπάρχουν μόνον στο χωριό σου και γεωπόνοι που συνεχίζουν να δίνουν λιπάσματα και φάρμακα χωρίς να πληρωνονται μάλλον μόνο στο χωριό σου υπάρχουν. Εδώ που είναι οι δικοί μου αυτά έχουν σχολάσει εδώ και χρόνια.

Όσο για την παραοικονομία, μια χαρά τη βλέπω στην αγροτική παραγωγή. Και μαϊμού τιμολόγια του εμπόρου που ευλογούν τις ελληνοποιησεις και καθόλου τιμολόγια και φορτηγά να ταξιδεύουν νύχτα, γεμάτα με ότι προϊόν θες.

1727607864694.png

Ναι,αν ο παππούς που δεν πάει στα χωράφια έχει στο όνομά του την περιουσία για φορολογικούς λόγους στα στατιστικά που παραθέτεις φαίνεται ως η πλειοψηφία.Αυτοί που δουλεύουν ειναι άτομα μέχρι 50 ετών και κάποιοι λίγοι μέχρι 65 να πάρουν τη σύνταξη.Αυτοί που δουλεύουν όχι αυτοί που είναι ιδιοκτήτες.Αυτό δεν το καταλαβαίνεις.Σίγουρα..

Κατά ένα περίεργο τρόπο όταν δεν έχετε επιχειρήματα να στηρίξετε την άποψή σας,εμφανίζεστε με συγγενείς αγρότες,αγροτική περιουσία,που όλως τυχαίως δεν εκμεταλλεύεστε όμως να δείτε το "αγγούρι".
Κανείς δεν οργώνει τσάμπα.Πληρώνεται στη συγκομιδή.Δεν παίρνουν τηλ/νο κάθε φορά "στείλε λεφτά όργωσα".Και ο γεωπόνος ευχαρίστως σε εξυπηρετεί αν είσαι εντάξει και του δίνεις τα λεφτά.Με τον ίδιο τρόπο που στα φαρμακεία έχουν τεράστια λίστα οφειλών από συμμετοχή στα φάρμακα και άλλα που πληρώνει ο κόσμος στο τέλος του μήνα.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.868
Πόντοι
6.946
Βρήκε κολίγους για εκμετάλλευση, ο τσιφλικάς κεφαλαιούχος; Σύντροφοι, μαζέψτε τα ΚΝΑΤ να πάμε να πάρουμε από τα χωράφια, ότι δικαιωματικά μας ανήκει και να τιμωρήσουμε παραδειγματικά τους καπιταλιστές που πλουτίζουν εις βάρος του λαού.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.234
Πόντοι
3.656

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom