Νέα

Έλληνας μαθηματικός λύνει επιτέλους τον -άλυτο επί 60 χρόνια- γρίφο του Nash.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Διαγραμμένο μέλος 136408
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 67
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

diomides

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2009
Μηνύματα
9.810
Κριτικές
1
Like
155
Πόντοι
166
οι γκομενες πρεπει να μην του μιλησαν ποτε γτ τον θεωρουσαν προβληματικο

αντιθετα  το πρεζονι κλεφτρονι με γυαλι αρνετ τσουλουφι κ πειραγμενο σκουτερ πρεπει να ξεπαρθενιασε πανω απο 6-7 σε καθε λυκειο κ επαλ
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ

Ο ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΑΝΙΑ ΣΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ
 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.117
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Τα κλισέ αυτά δεν ισχύουν!
Είναι γνωστό ότι ο Αϊνστάιν υπήρξε φοβερός γκομενιάρης και παρά την ανωμαλιάρικη εμφάνισή του είχε και πολλές κατακτήσεις...
 

mounodoulos34

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2015
Μηνύματα
213
Like
313
Πόντοι
21
Τα κλισέ αυτά δεν ισχύουν!
Είναι γνωστό ότι ο Αϊνστάιν υπήρξε φοβερός γκομενιάρης και παρά την ανωμαλιάρικη εμφάνισή του είχε και πολλές κατακτήσεις...

Ο κορυφαίος όλων ομως και στους 2 τομεις ηταν ένας.

ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ Ψαχτείτε λίγο...   :huh:
 

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Μηνύματα
2.485
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Και μετα έρχοναται οι μάγειρες να σου μιλήσουν επιστημονικά για το ψήσιμο της μπάμιας

Τα κύτταρα των λαχανικών περιέχουν το καθένα από ένα μεγάλο κυστίδιο (τα οποία ονομάζονται κενοτόπια ή vacuoles) γεμάτο υγρό που αποτελείται από νερό και άλλα θρεπτικά στοιχεία σε περιβάλλον ελαφρά όξινο. Το ότι τα λαχανικά διατηρούν το σχήμα και την τραγανότητά τους  οφείλεται στην πίεση που εξασκεί το υγρό στα κενοτόπια, ενώ αντίστοιχα η γεύση τους, στα στοιχεία που αυτά περιέχουν.
[size=12pt]Μετά τους 60°C όμως, στο μαγείρεμα, όταν τα λαχανικά έρχονται σε επαφή με νερό, επειδή αυτό είναι αλκαλικό, δημιουργείται όσμωση από το εσωτερικό των κυττάρων προς τα έξω παρασύροντας τα υγρά τους, οπότε τα λαχανικά μαλακώνουν μέχρι που εντέλει διασπάται το εξωτερικό κέλυφος τους. Αν όμως το εξωτερικό περιβάλλον κατά το μαγείρεμα είναι όξινο, δημιουργείται αντίστροφη όσμωση και έτσι το λαχανικό δεν χάνει το σχήμα του και ταυτόχρονα διατηρεί τη γεύση του εσωτερικά[/size].
Τόσο απλά σε μοριακό επίπεδο…



Λές και η όσμωση είναι φαινόμενο που συμβαίνει μεταξύ όξινων και αλκαλικών διαλυμάτων και την γυρνας ανάποδα με λίγο ξύδι!!!

Έλλάδα χώρα μαγική. Δημοσιογράφοι και Μάγειρες απο 3 νόμπελ ο καθένας
 

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Μηνύματα
6.011
Κριτικές
8
Like
3.282
Πόντοι
506

ILIAS1339

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Σεπ 2017
Μηνύματα
539
Κριτικές
21
Like
1.110
Πόντοι
1.016
“Το γέλιο διώχνει τον φόβο, και χωρίς φόβο δεν μπορεί να υπάρξει πίστη, επειδή χωρίς τον φόβο του διαβόλου δεν υπάρχει πια ανάγκη για θεό.”

-Το Όνομα του Ρόδου-
κινηματογραφική μεταφορά

Umberto Eco ( 05-01-1932 , 19-02-2016 )
 

Συνημμένα

  • ΕΚΟ26233276_1980676621948598_6690366428014418095_o.jpg
    ΕΚΟ26233276_1980676621948598_6690366428014418095_o.jpg
    63,7 KB · Εμφανίσεις: 56

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom