Δεν είναι θέμα διαφωνίας. Αναφέρεσαι σε ένα θέμα ως καθολικής αποδοχης.
Δεν είναι.
Υπάρχει τεράστιος διάλογος του τι αντιπροσωπεύει και αν έχει την εφαρμογή που του αποδίδεται, όπου του αποδίδεται.
Μια θεωρία είναι.
Που, όπως όλες, έχει φανατικούς υποστηρικτές αλλά έχει και ανθρώπους που στέκονται κριτικά απέναντί της.
Στο κομμάτι της "αντικειμενικης" ομορφιάς ισχύει αυτό που σου έγραψα.
However, it’s crucial to acknowledge the diversity and uniqueness of individual faces. Ethnicity and facial shape play significant roles in determining what is considered harmonious or aesthetically pleasing. Each ethnic group comes with its distinct facial characteristics, which means that the application of the golden ratio should be adapted to respect these differences. Consulting with an aesthetic professional who understands the nuances of facial diversity can ensure that recommendations are personalised and sensitive to individual characteristics, ensuring outcomes that are both beautiful and respectful of one’s heritage.
Υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που είναι κοινώς αποδεκτά ως όμορφα.
Με βάση αυτό που λες θα έπρεπε να μην μας αρέσουν οι μαύρες και οι Κινέζες επειδή διαφέρει το όμορφο από κοινωνία σε κοινωνία.
Δεν λέει κανένας ότι οι κοινωνικοί παράγοντες δεν επηρεάζουν τα πρότυπα και δεν τα μεταβάλλουν, αλλά υπάρχουν άπειρες έρευνες που αποδεικνύουν αυτό που σου λέω.
Αλήθεια ως προς αυτό το κομμάτι δεν νομίζω ότι υπάρχει βάση για να διαφωνούμε.
Συγγνώμη κιόλας αλλά δεν μπορώ να συζητάω για θέματα για τα οποία υπάρχει τεράστια βιβλιογραφία που στηρίζει.
Υπάρχουν ορισμένα κοινά στοιχεία που λαμβάνονται ως όμορφα σε όλους τους πολιτισμούς και σε όλες εποχές.
Τώρα αν υπάρχει και ένα ποσοστό που αποκλίνει από αυτό, μάλλον πρέπει να ψάξουμε γιατί αποκλίνει και δεν το δέχεται, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να συνεχίσω διαδικασία να συζητάω αν έξω είναι μέρα ή νύχτα επειδή κάποιοι στέκονται στο απόγευμα και το μεσημέρι και όχι στο φως ή στην απουσία του.
Το αν ο παρατηρητής αντιλαμβάνεται διαφορετικά δεδομένα ή όχι αυτό σχετίζεται με την αντιληπτική του ικανότητα και όχι με την πραγματικότητα. Όταν έχεις έναν ελαττωματικό αισθητήρα αλλάζεις τον αισθητήρα και όχι την πραγματικότητα επειδή υπάρχουν και άλλοι αισθητήρες που παρουσιάζουν την ίδια βλάβη.
Αυτά από εμένα.