Νέα

Να μεινω η να φυγω

• Μέλος που άνοιξε το νήμα qertq
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 476
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Υπαρει δουλεια στο εξωτερικο και σκεφτομαι να μεινω ελλαδα και να ψαξω για δουλεια η να φυγω αφου μ

• Ξυπνα ΜΑΛΑΚΑ και σηκω φυγε

Ψήφοι: 42 36,5%
  • Μα ποσο μαλακας εισι και το σκεφτεσαι ακομα

Ψήφοι: 16 13,9%
  • κατσε εδω και ψωφα μαζι μας θα ερθουνε καλυτερες μερες .Ισως σε καποια αλλη ζωη.

Ψήφοι: 8 7,0%
  • Αραξε ελλαδα και πηξε

Ψήφοι: 11 9,6%
  • Αμα μπορεις καντην και βλεπεις τι γινεται

Ψήφοι: 38 33,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    115

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Δηλαδη θεωρείς πως ειναι ευκολότερο η καλύτερο για το μέλλον του να παει σε κανα κατσικοχώρι να ζει με τα πρόβατα... Αντί να παει Γερμανία να δουλέψει σαν εξειδικευμένος υπάλληλος πανω στο αντικείμενο του... Ο καθένας με την αποψη του...

Εγώ του λέω να συγκρίνει την προσπάθεια που θα καταβάλλει και την αμοιβή που θα πάρει.Γιατι οι προοπτικές και το χτίζω βιογραφικό για το μέλλον στην Ελλάδα δεν ισχύουν.Εκτός αν αποφάσισε να πάει να ζήσει για πάντα στο εξωτερικό.Τοτε αλλάζει.Αλλά δε θα μας ρωτούσε τότε.

Και ναι τα πρόβατα που θα φτιάξει αν έχει πρόσβαση σε κάποιο χωριό είναι πιο ξεκούραστα από το να πάει στη Γερμανία να δουλεύει σε γραφείο σαν προγραμματιστής σε γύρευε ποια εταιρεία στην οποία δε θα ξέρει ουτέ καν τη γλώσσα.

Δηλαδή οκ, ας πούμε ότι του δίνουν 2500 ευρώ καθαρά.Τον πρώτο χρόνο θα γαμεί πουτάνες σε ότι FKK υπάρχει στα ρέπα του και θα κάνει ταξίδια στην κεντρική ευρώπη με γκουπάκια γιατί παρέα προφανώς δε θα έχει.΄Μετά από 2 χρόνια που θα βαρεθεί το Άμστερνταμ και τη Βαρσοβία τι θα κάνει; Θα πίνει μπύρες στα ντονεράδικα μετά τη δουλειά; Ή θα τον περιμένουν οι ομογενείς οι μουνίτσες με ανοιχτά τα πόδια για παντρειά;

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Φίλε θυμάσαι πριν 3 χρονια που με ρώταγες γιατι δεν παω εξω; Και σου έλεγα για τον ήλιο της Ελλάδας; Και τωρα που έφυγα δε θελω να ξανά γυριςω... Πρεπει να ειχα ανοίξει και θέμα, θα ψάξω να το βρω.

Έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τότε τύπε.Άλλα τόσα σου δίνω!!! Το έχω ξαναδεί το έργο πολλές φορές!!! :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Να πω και εγώ δύο λόγια μιας και έχω δική μου δουλειά στο εξωτερικό σε χώρα με αρκετούς Έλληνες.

Κατ' αρχάς οι Έλληνες που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια και κατάφεραν να ενταχθούν έχουν ένα επίπεδο ζωής λίγο χειρότερο από τους Αλβανούς στην Ελλάδα και λίγο καλύτερο από τους Πακιστανούς στα φανάρια,για τα δεδομένα της χώρας.Αυτό που πέτυχαν δηλαδή,είναι να μπορούν να συντηρούν τον εαυτό τους χωρίς να τους μένει κάτι.Όμως στους δικούς τους από ντροπή λένε πόσο καλά είναι εδώ πόσο ανώτερο επίπεδο ζωής έχει η χώρα κ.τ.λ. ότι λένε δηλαδή και οι μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα στους δικούς τους στο Πακιστάν,Αυγανιστάν κ.τ.λ. Δεν λέω ότι είναι όλοι έτσι αλλά η συντριπτική πλειοψηφία που έχει έρθει στα χρόνια της "κρίσης".

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό επειδή κουβαλάνε την μαλακισμένη ελληνική νοοτροπία.Για παράδειγμα μαθαίνουν για τις "ελληνικές" επιχειρήσεις της χώρας και έρχονται να ζητήσουν δουλειά νομίζοντας ότι έχεις υποχρέωση να τους προσλάβεις επειδή είναι συμπατριώτες σου.Στην δικιά μου εταιρεία τις περισσότερες φορές τις συνεντεύξεις τις κάνουν ημεδαποί και συνέχεια τους τονίζουν ότι είναι Έλληνες όπως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και αν μπορούν να τον συναντήσουν...δηλαδή δεν προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι για να πάρουν την θέση.Η εντολή που έχω δώσει είναι αυτοί οι υποψήφιοι να απορρίπτονται αμέσως εξηγώντας τους το λόγο.Το αποτέλεσμα είναι να λαμβάνω συχνά οργισμένες επιστολές του τύπου ότι οι Έλληνες δεν αλληλοβοηθιούνται γι'αυτό και η χώρα μας έχει φτάσει σ'αυτό το σημείο και λοιπές ανοησίες.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι όσοι έχουν σημειώσει επιτυχίες στο εξωτερικό το έχουν καταφέρει επειδή επιλέγουν τους καλύτερους χωρίς να κάνουν "χαρές".Αν γινόταν αυτό στη χώρα μας σίγουρα δεν θα είχαμε φτάσει σ'αυτό το σημείο.Αυτή είναι η φασόν απάντηση που τους αποστέλλεται η δε ανταπαντήσεις τους έχουν πολύ γέλιο...ή καλύτερα είναι για γέλια και για κλάματα καθώς εκεί φαίνεται όλη η νοοτροπία του νεοέλληνα.

Ένας μεγάλος μύθος είναι ότι η νέα γενιά είναι πολύ μορφωμένη,με πτυχία από τα χαμηλού επιπέδου ελληνικά πανεπιστήμια.Πανεπιστήμια που δεν χρειάζεται να παρακολουθείς τα μαθήματα για να πάρεις πτυχίο,πανεπιστήμια που αν ανήκεις σε κάποια φοιτητική παράταξη παίρνεις πτυχίο χωρίς εξετάσεις,πανεπιστήμια που μπορείς να αγοράσεις την πτυχιακή σου εργασία,με λίγα λόγια πανεπιστήμια που σε πολλές περιπτώσεις το πτυχίο δεν αντιπροσωπεύει απολύτως τίποτα. Έλα όμως που στις χώρες που δεν έχουν φτάσει στο δικό μας σημείο καλείσαι να αποδείξεις τις γνώσεις σου...εκεί αρχίζει το δράμα.Μην ανοίξω το θέμα της εμπειρίας...στις αποτυχημένες ελληνικές εταιρείες.Όλοι οι επιτυχημένοι  επιχειρηματίες έχουν καταφέρει να αυξήσουν την περιουσία τους μέσα στην κρίση εκτός από τους Έλληνες (πλην εξαιρέσεων).Δείτε την σχετική λίστα του Forbes πως έχουν κατρακυλήσει οι Έλληνες επιχειρηματίες και μιλάω για τρανταχτά ονόματα.Άρα μιλάμε για "εμπειρία" πάνω σ'ένα αποτυχημένο μοντέλο.

Επειδή στις προηγμένες χώρες για να τα κατεφέρεις πρέπει να αποδεικνύεις καθημερινά ότι είσαι ανώτερος,όχι ίσος, ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τους ημεδοπούς,ελάχιστοι πετυχαίνουν οι υπόλοιποι αντιμετωπίζονται όπως οι  Πακιστανοί στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της εργατικής εκμετάλλευσης).Δεν μιλάω για τους 3ης ή 4ης γενιάς μετανάστες όπου εκεί το ποσοστό που πετυχαίνει είναι υψηλότερο, βέβαια αυτοί δεν έχουν νεοελληνική παιδεία.

Συνεπώς για το αν θα φύγεις θέλει πολλή σκέψη...

Και κάτι άλλο η συντριπτική πλειοψηφία όσων τα έχουν καταφέρει έχουν πτυχίο ή μεταπτυχιακά/διδακτορικά ξένης χώρας και εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό ή κεφάλαιο.

συμφωνω κι επαυξάνω !

δυστυχώς η νοοτροπία του Έλληνα δεν έχει αλλάξει παρά την κρίση

όσο για τους Ελληνες επιχειρηματιες, να πω ότι βασικά φτιάχτηκαν κλέβοντας το Ελληνικό Δημόσιο με τη συνεργασια των πολιτικών

πχ ο Μπόμπολας κι η Αττική οδός ή τα ΜΜΕ του ή οι κατασκευαστικές του

είναι λογικο τωρα που η χωρα πατωνει, να πατωσει κι αυτός, γιατι ψοφαει η χρυσοφόρος όρνιθα (=Δημοσιο) που ταιζε ολα αυτα τα λαμογια

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
Φίλε θυμάσαι πριν 3 χρονια που με ρώταγες γιατι δεν παω εξω; Και σου έλεγα για τον ήλιο της Ελλάδας; Και τωρα που έφυγα δε θελω να ξανά γυριςω... Πρεπει να ειχα ανοίξει και θέμα, θα ψάξω να το βρω.

o ηλιος λαμπει μπαμπη μου

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
03/07/12, 21:09
o ilios lampei mpamph moy

ουα ουα ουα

Τσάρκας4

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2009
Like
872
Πόντοι
96
Η απάντηση για την Ελλάδα είναι τόσο απλή όσο και τρομερή.Πρέπει να χυθεί αίμα! Χωρίς θυσίες δεν γίνεται τίποτα.Πάμε σε εξαφάνιση! :'(

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τότε τύπε.Άλλα τόσα σου δίνω!!! Το έχω ξαναδεί το έργο πολλές φορές!!! :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Τύπε κανεις δεν ξέρει πως του τα φέρνει η ζωη, αλλα αν δεν ηταν η "καριέρα" μου στη μέση δε θα έφευγα ποτε απο τη χωρα που ειμαι τωρα...

03/07/12, 21:09
o ilios lampei mpamph moy

ουα ουα ουα

Α ρε ντόπα φάγαμε τα νιάτα μας εδω μεσα...

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Το τι ξέρω εγώ από εξωτερικό από τις εμπειρίες μου και από κουβέντες με ανθρώπους που εμπιστεύομαι και έχω δει πως ζουν έξω προφανώς δε μπορείς να το ξέρεις.Εδώ όμως δεν τις μετράμε για να δουμε ποιος την έχει μεγαλύτερη.Εδω προσπαθούμε να συμβουλέψουμε το φίλο για αυτό που ρώτησε.

Λέω λοιπόν ότ ο τύπος μας είπε ότι έχει σπίτι δικό του, δε χρωστάει,είναι 40 χρονών, έχει πτυχίο στην πληροφορική και 2 Msc και 8 χρόνια προυπηρεσία.Και ρωτάει να σηκωθώ να πάω στην Γερμανία ή την Ολλανδία ή τη Δανία;
Και τον ρωτάω: να πας να κάνεις τι; Να φτιάξεις το βιογραφικό σου που είναι ήδη μια χαρά;Να πάρεις προυπηρεσία που έχεις;Να βγάλεις λεφτά που δε θα βγάλεις; Να παντρευτείς που θα είσαι μετανάστης ψωμόλυσσας και θα σε αντιμετωπίζουν υποτιμητικά;Να ζήσεις την τρελή ζωάρα στην κεντρική Ευρώπη που έρχεται διακοπές Ελλάδα; Να ταίσεις τα παιδιά που δεν έχεις; Να έχεις καλά γεράματα στην Ολλάνδια που οι άνθρωποι είναι έξω καρδιά και σε περιμένουν να κάνετε παρέα;Να απολαύσεις το συνταξιοδοτικό και τις παροχές υγείας που κόβονται παντού; Να κάνεις τι στα 40 σου;Τι περιμένεις δηλαδή ότι θα σε ωφελήσει η πουτσα που θα φας σα μετανάστης;

Αν είχες μια γκόμενα Ολλανδέζα οκ πήγαινε θα έχεις κάποιον να πεις μια κουβέντα.Αν είσουν άστεγος ή έμενες στα 40 σου με το μπαμπά και τη μαμά και ζούσες με τη σύνταξή τους οκ.Τώρα που πας μόνος κι έρημος σε ξένο τόπο; Τι περιμένεις να κερδίσεις;

Καλύτερα κάτσε εδώ και δούλεψε με 600 ευρώ αν μπορείς ή τράβα στο χωριό σου αν έχεις όπως ο Ntountaras και φτιάξε πρόβατα, πιο ξεκούραστη και ήσυχη ζωή θα έχεις.Και μην ξεχνάς ότι αν φτιάξει η κατάσταση στην Ελλάδα φτιάχνει για όλους είτε Αθήνα είτε επαρχία.Αν πάλι ο Ευρωπαικός Nότος συνεχίσει να γαμιέται πόσο πιστεύεις ότι θα συνεχίσει η ΕΕ να υπάρχει;ΣΚέψου το σκηνικό στα 50 σου που θα έχεις κάπως ψιλοστήσει τη ζωή σου σε μια ξένη χώρα να γίνει της πουτάνας και να σου ζητάνε διαβατήριο και έξτρα φορολογίες για να πάρεις άδεια παραμονής.Κοίτα πχ τους Έλληνες στην Αγγλία που τους έχει πιάσει κωλοκαούρα με το brexit.Ή ρώτα κανένα Αλβανό να σου πει τι τραβάει κάθε χρόνο με την πράσινη κάρτα.Εμείς που είμαστε Ευρωπαίοι της μεταπολεμικής περιόδου δεν τα έχουμε νιώσει αυτά.Ρώτα να δεις τι πούτσα μπορεί να σε σερβίρουν στα καλά καθούμενα.

Εκτός αν ερωτεύτηκες τη Γερμανία ή την Ολλανδία σα χώρα και λες θέλω να περάσω εκεί την υπόλοιπη ζωή μου.Αλλά προφανώς δε θα ρωτούσες τη γνώμη μας τότε.

Θες να μου πεις που διαφωνείς σε αυτά που λέω στο φίλο τύπε Bardamu;

δεν ισχυει η λογικη σου φίλε....
παροτρυνεις εναν άνθρωπο με προσοντα να κατσει να σαπίσει σε μια Ελλάδα που βουλιάζει, επειδη εξω θα ζοριστεί !
ή ακομη χειροτερα του λες να παει να φτιαξει προβατα και να ξαναγυρισει σε παραγωγικους τομεις που άνθιζαν στη βαλκανικη ήδη από την πρώιμη εποχη του Χαλκού, αλλά δεν έχουν επαφη με τη σημερινη πραγματικοτητα ή με τις δυνατοτητες του φίλου

εγω θα του πρότεινα να βγει έξω και να μαζεψει εμπειρια και γνωση (μαζι με τις σφαλιαρες που θα φαει) κι αν δεν το λεει η ψυχη του ας γυρισει πίσω

θα μπορουσε να φτιαξει εταιρία και να κυνηγησει συμβολαια στο εξωτερικό, ζώντας στην Ελλάδα και ταξιδεύοντας οπου υπάρχει συμβόλαιο, αν ειναι όντως καλος προγραμματιστης και του αρεσει να ψαχτει σε αυτην την κατευθυνση και να μην παραμεινει μια ζωη μισθωτος

ευκολες λυσεις δεν υπάρχουν για αργόσχολους !

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Τύπε κανεις δεν ξέρει πως του τα φέρνει η ζωη, αλλα αν δεν ηταν η "καριέρα" μου στη μέση δε θα έφευγα ποτε απο τη χωρα που ειμαι τωρα...

Οκ θα το κάνω το ατόπημα: Σε ποια χώρα είσαι; :cheesy: :cheesy: :cheesy:

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
δεν ισχυει η λογικη σου φίλε....
παροτρυνεις εναν άνθρωπο με προσοντα να κατσει να σαπίσει σε μια Ελλάδα που βουλιάζει, επειδη εξω θα ζοριστεί !
ή ακομη χειροτερα του λες να παει να φτιαξει προβατα και να ξαναγυρισει σε παραγωγικους τομεις που άνθιζαν στη βαλκανικη ήδη από την πρώιμη εποχη του Χαλκού, αλλά δεν έχουν επαφη με τη σημερινη πραγματικοτητα ή με τις δυνατοτητες του φίλου

εγω θα του πρότεινα να βγει έξω και να μαζεψει εμπειρια και γνωση (μαζι με τις σφαλιαρες που θα φαει) κι αν δεν το λεει η ψυχη του ας γυρισει πίσω

θα μπορουσε να φτιαξει εταιρία και να κυνηγησει συμβολαια στο εξωτερικό, ζώντας στην Ελλάδα και ταξιδεύοντας οπου υπάρχει συμβόλαιο, αν ειναι όντως καλος προγραμματιστης και του αρεσει να ψαχτει σε αυτην την κατευθυνση και να μην παραμεινει μια ζωη μισθωτος

ευκολες λυσεις δεν υπάρχουν για αργόσχολους !

Εγώ το παλλικάρι το ρώτησα τι θέλει από τη ζωή του.Εγώ πχ δε θέλω να αποκτήσω χρήμα εξουσία και δύναμη γιατί πρέπει να κοπιάσω πολύ γι' αυτά δεν έρχονται έτσι.Μου αρκεί να περνάω καλά.Στο κάτω κάτω μια ζωή την έχω.

Οπότε τα βιογραφικά, οι προοπτικές στα 40,τα κότερα, οι φεράρι και οι μεζονέτες στην Εκάλη δε μου λένε τίποτα αν πρέπει να δώσω κώλο για να τα αποκτήσω.Είναι θέμα προτεραιοτήτων φίλε.

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Φιλε εσυ βλεπεις 10 - 20 - 30 χρονια μπροστα. Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι τοσο διορατικοι.

Αυτό ακριβώς είναιτο θέμα αγαπήτέ μου.Ότι σε 30 χρόνια από τώρατο παλλικάρι θα είναι 70 χρονών.Το σκέφτεσαι να ζει σε ένα ολλανδικό γηροκομείο της κακιάς ώρας και να πίνει κρυφά για να ξεχνά την κατάθλιψή του;

Δεν ξέρεις ότι προ κρίσης όλοι οι κεντροευρωπαίοι αγόραζαν σπίτια στην ισπανία για τα γεράματά τους; Αυτοί λες ότι ήταν μαλάκες;;

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Να πω και εγώ δύο λόγια μιας και έχω δική μου δουλειά στο εξωτερικό σε χώρα με αρκετούς Έλληνες.

Μεγάλε ...

το υφάκι σου, θα δικαιολογούνταν μόνο αν ήσουν ένας εκ των δύο ...
Aristotelis_Onasis.jpg

Stavros_Niarchos.jpg

ή απόγονός τους ...

Δεν είσαι ένας από τους δύο , αφού έχουν αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο ...
και είναι εξαιρετικά απίθανο να είσαι απόγονός τους.

Οπότε θα έλεγα ξεκαβάλα λίγο ............

karnezis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2012
Κριτικές
11
Like
639
Πόντοι
531

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
καλησπερα στην ομαδα.Θα μπω κατευθειαν στο θεμα.
Ειμαι 40 και ανεργος χωρις φιλους  γκομενα οικογενεια και ολα τα σχετικα.Δεν πεθαινω τις πεινας.  

Μου εχουν προσφερει δουλεια εξωτερικο(εκανα αιτησεις και εκατσε) λογο ειδικοτητας ετυχε και εκατσε προσφορα.
Ακομα και καποιες γκομενες που ειχα γνωρισει καποια χρονια (καναδεζες) μου εχανε πει τι κανεις εδω?(Ελα ντε!!)

Η εταιρεια μικρη αλλα μου εβαλε τα εισητηρια να παω εκει να με δουνε και εχει αρκετη δουλεια.
Μου λενε σκεψου το και πες μας δεν βιαζομαστε αλλα δεν θα περιμενουμε και μια ζωη.  

Αλλα θελουνε να παω απο την μερια τους(δεν με αγαπανε για να βγαλουνε λεφτα θα παω και για να βγαλω λεφτα και εγω θα παω).
Τα λεφτα ειναι καλα.

Το κλιμα απο οσο δειχνει που μιλησα με αλλους ειναι καλο.
Τωρα στην δουλεια μπορει να πιασει και να ειμαι αυτο που θελουν μπορει και οχι.(Το μονο που μπορει να φοβαμαιισως να εχουν παραπανω απαιτησεις Αντεχω αλλα θα θελω χρονο).

Το μονο που εχω εδω στην ελλαδα ειναι το σπιτι μου και η μελλοντικη ελπιδα να βρω δουλεια γκομενα και τα σχετικα.

Αυτο που σκεφτομαι ειναι να βαλω λουκετο και να εξαφανιστω  παντα μπορω να γυρισω πισω. Δωστε οτι συμβουλη  μπορειτε.

Εφοσον δεν εχεις δουλεια και δε βλεπεις να αποκτας συντομα τοτε τι το σκεφτεσαι? Πανε κανε τη βολτα σου, προσπαθησε να βελτιωσεις τη ζωη σου και αν δεις οτι η ζωη σου στην Ελλαδα ηταν καλυτερη τοτε γυρνα πισω! Δε θα σε κρατησει κανεις πουθενα!

Εγω σπουδασα στην Ελλαδα, εψαχνα δουλεια στο αντικειμενο μου αλλα δεν βρηκα εργαστηκα ως καθαριστρια και ως νταντα σε παιδακια ωσπου στα 24 μου βρηκα μονη μου μια απλη δουλεια στην Αγγλια, ο εργοδοτης ανελαβε τα εισητηρια μου και τη διαμονη μου και το μονο που εκανα ηταν να πω στην οικογενεια μου οτι την επομενη βδομαδα πεταω Αγγλια γιατι βρηκα δουλεια!

Χωρις να το καταλαβω βρεθηκα εδω και δεν εχω μετανιωσει ουτε στιγμη! Μεσα σε ενα χρονο καταφερα να ειμαι πλεον σε μια δουλεια που μου αρεσει να ζω μονη μου και να ειμαι ανεξαρτητη!

Σιγουρα εδω δεν εινια ο παραδεισος, τα νοικια πανακριβα, το φαι ανοστο τπτ της προκοπης το συτημα υγειας χαλια αλλα δυο πραγματα με κρατουν εδω..το οτι εχω δουλεια που μου δινει την ευκαιρια να εχω μια ομορφη ζωη και το οτι παρα τα οποια προβληματα, η χωρα αυτη ειναι οργανωμενη και προσφερει ενα αισθημα ασφαλειας και τη σκεψη οτι, οτι κι αν χτισεις εδω δε θα παει χαμενο.

Παρολα αυτα ακομα ονειρευομαι τα χωματα μου, τις ριζες μου...τους ανθρωπους που θα μιλησω τη γλωσσα μου και θα με καταλαβουν..
Ομως το αισθημα αυτο δεν ειναι ακομα τοσο μεγαλο ωστε να μη με βαστα "η ξενιτια"!
Για μενα πατριδα ειναι εκει που ειμαι ευτυχισμενη..δε νιωθω οτι εριξα μαυρη πετρα πισω μου..
για οσο καιρο περναω καλα θα μενω εδω..αν αυριο αλλαξω γνωμη θα παω οπου μου κανει κεφι..
ετσι να το σκεφτεις κ εσυ..μη νομιζεις οτι δεν υπαρχει επιστροφη..
η Ελλαδα μας ειναι ο νοστος μας αλλα εμεις δε πρεπει να εχουμε συνορα..

Ελπιζω να βοηθησα καπως..και αν σε βγαλει ο δρομος προς τα εδω ελα να πιουμε ενα καφε!

Καλη τυχη σε οτι κ αν κανεις!

Π.

invisible_man

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2014
Like
0
Πόντοι
0
Εγώ το παλλικάρι το ρώτησα τι θέλει από τη ζωή του.Εγώ πχ δε θέλω να αποκτήσω χρήμα εξουσία και δύναμη γιατί πρέπει να κοπιάσω πολύ γι' αυτά δεν έρχονται έτσι.Μου αρκεί να περνάω καλά.Στο κάτω κάτω μια ζωή την έχω.

Οπότε τα βιογραφικά, οι προοπτικές στα 40,τα κότερα, οι φεράρι και οι μεζονέτες στην Εκάλη δε μου λένε τίποτα αν πρέπει να δώσω κώλο για να τα αποκτήσω.Είναι θέμα προτεραιοτήτων φίλε.
καλα, δεν υπαρχουν μονο 2 σεναρια στη ζωη, ανεργος ή με ferrari.
ουτε οποιος κυνηγαει το 2χιλιαρο, εχει στησει κωλο.
και ειναι παραξενο που με τετοια πτυχια και σε τετοιο κλαδο δεν μπορει να βρει κατι στην Ελλαδα.
το λεω γιατι εχω γνωστο java developer που εχει αλλαξει 5 δουλειες τα τελευταια 3 χρονια (και παει για 6η) στην Ελλαδα.
κοινως, ο κλαδος προσφερει ακομα αρκετες θεσεις εργασιας παρ'ολη την κριση.

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Εφοσον δεν εχεις δουλεια και δε βλεπεις να αποκτας συντομα τοτε τι το σκεφτεσαι? Πανε κανε τη βολτα σου, προσπαθησε να βελτιωσεις τη ζωη σου και αν δεις οτι η ζωη σου στην Ελλαδα ηταν καλυτερη τοτε γυρνα πισω! Δε θα σε κρατησει κανεις πουθενα!

Εγω σπουδασα στην Ελλαδα, εψαχνα δουλεια στο αντικειμενο μου αλλα δεν βρηκα εργαστηκα ως καθαριστρια και ως νταντα σε παιδακια ωσπου στα 24 μου βρηκα μονη μου μια απλη δουλεια στην Αγγλια, ο εργοδοτης ανελαβε τα εισητηρια μου και τη διαμονη μου και το μονο που εκανα ηταν να πω στην οικογενεια μου οτι την επομενη βδομαδα πεταω Αγγλια γιατι βρηκα δουλεια!

Χωρις να το καταλαβω βρεθηκα εδω και δεν εχω μετανιωσει ουτε στιγμη! Μεσα σε ενα χρονο καταφερα να ειμαι πλεον σε μια δουλεια που μου αρεσει να ζω μονη μου και να ειμαι ανεξαρτητη!

Σιγουρα εδω δεν εινια ο παραδεισος, τα νοικια πανακριβα, το φαι ανοστο τπτ της προκοπης το συτημα υγειας χαλια αλλα δυο πραγματα με κρατουν εδω..το οτι εχω δουλεια που μου δινει την ευκαιρια να εχω μια ομορφη ζωη και το οτι παρα τα οποια προβληματα, η χωρα αυτη ειναι οργανωμενη και προσφερει ενα αισθημα ασφαλειας και τη σκεψη οτι, οτι κι αν χτισεις εδω δε θα παει χαμενο.

Παρολα αυτα ακομα ονειρευομαι τα χωματα μου, τις ριζες μου...τους ανθρωπους που θα μιλησω τη γλωσσα μου και θα με καταλαβουν..
Ομως το αισθημα αυτο δεν ειναι ακομα τοσο μεγαλο ωστε να μη με βαστα "η ξενιτια"!
Για μενα πατριδα ειναι εκει που ειμαι ευτυχισμενη..δε νιωθω οτι εριξα μαυρη πετρα πισω μου..
για οσο καιρο περναω καλα θα μενω εδω..αν αυριο αλλαξω γνωμη θα παω οπου μου κανει κεφι..

Ελπιζω να βοηθησα καπως..και αν σε βγαλει ο δρομος προς τα εδω ελα να πιουμε ενα καφε!

Π.

Μπουμπού το παλικάρι είναι 40 χρονών και ψάχνει γυναίκα για παντρειά κατά κύριο λόγο.Όχι 26 και να γυρνάει στα dungeon.Άλλη περίπτωση εσύ άλλη αυτός!!! ;) ;) ;) ;)

antiosmuchachos

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2016
Like
16
Πόντοι
1

Π.

ωραια βυζομπαλα εχεισ

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι