καλησπερα στην ομαδα.Θα μπω κατευθειαν στο θεμα.
Ειμαι 40 και ανεργος χωρις φιλους γκομενα οικογενεια και ολα τα σχετικα.Δεν πεθαινω τις πεινας.
Μου εχουν προσφερει δουλεια εξωτερικο(εκανα αιτησεις και εκατσε) λογο ειδικοτητας ετυχε και εκατσε προσφορα.
Ακομα και καποιες γκομενες που ειχα γνωρισει καποια χρονια (καναδεζες) μου εχανε πει τι κανεις εδω?(Ελα ντε!!)
Η εταιρεια μικρη αλλα μου εβαλε τα εισητηρια να παω εκει να με δουνε και εχει αρκετη δουλεια.
Μου λενε σκεψου το και πες μας δεν βιαζομαστε αλλα δεν θα περιμενουμε και μια ζωη.
Αλλα θελουνε να παω απο την μερια τους(δεν με αγαπανε για να βγαλουνε λεφτα θα παω και για να βγαλω λεφτα και εγω θα παω).
Τα λεφτα ειναι καλα.
Το κλιμα απο οσο δειχνει που μιλησα με αλλους ειναι καλο.
Τωρα στην δουλεια μπορει να πιασει και να ειμαι αυτο που θελουν μπορει και οχι.(Το μονο που μπορει να φοβαμαιισως να εχουν παραπανω απαιτησεις Αντεχω αλλα θα θελω χρονο).
Το μονο που εχω εδω στην ελλαδα ειναι το σπιτι μου και η μελλοντικη ελπιδα να βρω δουλεια γκομενα και τα σχετικα.
Αυτο που σκεφτομαι ειναι να βαλω λουκετο και να εξαφανιστω παντα μπορω να γυρισω πισω. Δωστε οτι συμβουλη μπορειτε.
Εφοσον δεν εχεις δουλεια και δε βλεπεις να αποκτας συντομα τοτε τι το σκεφτεσαι? Πανε κανε τη βολτα σου, προσπαθησε να βελτιωσεις τη ζωη σου και αν δεις οτι η ζωη σου στην Ελλαδα ηταν καλυτερη τοτε γυρνα πισω! Δε θα σε κρατησει κανεις πουθενα!
Εγω σπουδασα στην Ελλαδα, εψαχνα δουλεια στο αντικειμενο μου αλλα δεν βρηκα εργαστηκα ως καθαριστρια και ως νταντα σε παιδακια ωσπου στα 24 μου βρηκα μονη μου μια απλη δουλεια στην Αγγλια, ο εργοδοτης ανελαβε τα εισητηρια μου και τη διαμονη μου και το μονο που εκανα ηταν να πω στην οικογενεια μου οτι την επομενη βδομαδα πεταω Αγγλια γιατι βρηκα δουλεια!
Χωρις να το καταλαβω βρεθηκα εδω και δεν εχω μετανιωσει ουτε στιγμη! Μεσα σε ενα χρονο καταφερα να ειμαι πλεον σε μια δουλεια που μου αρεσει να ζω μονη μου και να ειμαι ανεξαρτητη!
Σιγουρα εδω δεν εινια ο παραδεισος, τα νοικια πανακριβα, το φαι ανοστο τπτ της προκοπης το συτημα υγειας χαλια αλλα δυο πραγματα με κρατουν εδω..το οτι εχω δουλεια που μου δινει την ευκαιρια να εχω μια ομορφη ζωη και το οτι παρα τα οποια προβληματα, η χωρα αυτη ειναι οργανωμενη και προσφερει ενα αισθημα ασφαλειας και τη σκεψη οτι, οτι κι αν χτισεις εδω δε θα παει χαμενο.
Παρολα αυτα ακομα ονειρευομαι τα χωματα μου, τις ριζες μου...τους ανθρωπους που θα μιλησω τη γλωσσα μου και θα με καταλαβουν..
Ομως το αισθημα αυτο δεν ειναι ακομα τοσο μεγαλο ωστε να μη με βαστα "η ξενιτια"!
Για μενα πατριδα ειναι εκει που ειμαι ευτυχισμενη..δε νιωθω οτι εριξα μαυρη πετρα πισω μου..
για οσο καιρο περναω καλα θα μενω εδω..αν αυριο αλλαξω γνωμη θα παω οπου μου κανει κεφι..
ετσι να το σκεφτεις κ εσυ..μη νομιζεις οτι δεν υπαρχει επιστροφη..
η Ελλαδα μας ειναι ο νοστος μας αλλα εμεις δε πρεπει να εχουμε συνορα..
Ελπιζω να βοηθησα καπως..και αν σε βγαλει ο δρομος προς τα εδω ελα να πιουμε ενα καφε!
Καλη τυχη σε οτι κ αν κανεις!
Π.