ολο διαπιστωεις εισαι και απο λυσεις τιποτα.. κοιτα δεν ειναι ετσι απολυτα που τα λες, δεν κατεχεις την απολυτη γνωση με το να δινεις καποια δεδομενα ετσι να τα πετας για να φανεις εξυπνος
Λύσεις του τύπου: "φιλαράκι, να το τηλέφωνο του μπαρμπα-Σβέν του φούρναρη στο Όσλο, που ψάχνει παραγιό, κατά προτίμηση Έλληνα, κι έχει και μια γκοθού κορη, που τα καταπίνει όλα", δυστυχώς δε μπορώ να δώσω. Μάλλον θα την κρατούσα για την πάρτη μου, για να σου πω και τη μαυρη αλήθεια!
Θα μπορούσα να προτείνω τα εξής, από πράγματα που έχω ακούσει σε συζητήσεις καφενείου, ανάμεσα στα πολιτικά, το Μπάοκ, το Μαρινάκη και τα ρέστα!
ανειδικευτος εργάτης στην ΕΕ δεν μπορεί να σταθεί σήμερα, οι μισθοί είναι οριακοί πάνω από το όριο επιβίωσης και τα χρόνια των μεταναστών στη Γερμανια και το Βέλγιο έχουν περάσει.Η Γερμανια ετοιμαζεται να χρησιμοποιει Συρους δούλους με βραχυχρόνια συμβολαια πεινας, που θα τους παιρνει κι επιστρεφει στη χαβουζα της Ελλαδας. Το οτι γεμισαμε με προσφυγες δεν ειναι τυχαιο - αυτοι οι δυστυχοι, κατευθυνθηκαν εδω σκοπιμα.
αποφύγετε χώρες των οποίων τη γλώσσα δε μιλάτε, όσο χαμηλότερα βρίσκεστε στη σκάλα της ανειδίκευσης. Υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα παληκαριών δικών μας που έφτυσαν αίμα στα χέρια Ελληνογερμανών μαγαζατόρων, που εκμεταλλευτηκαν την απογνωση, την κοινη πατρίδα και την έλλειψη γνωστών στην Γερμανία.
Κάποιοι που ετοιμάζονται να πάνε να ανοιξουν επιχειρήσεις σε ανατολική ευρώπη, Ρωσσία ή και Κίνα ακόμη, ενω δε μιλάνε γρι τις τοπικες γλώσσες, να το ξεχάσουν. Στα κράτη αυτά δεν υπάρχει νόμος, αλλά πανισχυρη μαφία που κανονιζει τα πάντα, οπως στο Σικάγο του 30. Μόνη λύση ειναι αν γνωριζετε καλά τη γλώσσα λόγω σπουδών, έχετε φίλη ή γυναικα από αυτά τα μέρη και μπορείτε έτσι να μπείτε στην τοπική κοινωνία.
θα πρότεινα χώρες αγγλόφωνες, που τυγχάνει να έχουν και μεγάλες ελληνικές παροικίες, γιατι συνήθως οι έλληνες μιλάνε τουλάχιστον αγγλικά. Πχ Αμερική - Καναδά - Αυστραλία - Αγγλία ή γιατι όχι Ν. Ζηλανδία. Ένα αλλο καλο που έχουν αυτες οι χώρες είναι ότι οι νομοι δουλευουν σε αυτα τα κρατη και δε μπορει να σε εκβιαζει κανενας δημοσιος λειτουργος (πχ πολεοδομια, εφορία κτλ)
Τυχεροί είναι αυτοί που δουλεύουν στο χώρο του διαδικτύου και του προγραμματισμού, για τους οποιους δεν υπάρχουν περιορισμοί από τα ανάλογα επιμελητηρια. Δυστυχως ομως θα πρέπει να εχουν καλά βιογραφικά και τις αναλογες δυνατοτητες γιατι ανταγωνιζονται πρακτικα ολο τον κόσμο.Φίλος προγραμματιστής δουλευει σε χώρα του Περσικού Κόλπου και κανει καλά χρήματα, αλλά πρακτικά ζει σε μια φυλακη, αφου το κλιμα ειναι απαγορευτικο για κυκλοφορια εξω στο δρομο, ενω οι αυστηροι θρησκευτικοί νόμοι δεν επιτρέπουν καμια κοινωνικη ζωη, του τυπου θα παω στο μπαρακι αποψε να καμακώσω. Τελευταια φορα που μιλήσαμε, δεν την πάλευε και προσπαθούσε να βρει άλλη θεση από την εταιρεία του σε Ευρωπαικη χώρα.
Γνωστοί μου, πάλι σε τεχνολογικά επαγγελματα και logistics, δουλευουν παντού (Αμερική, Νορβηγία, Κϊνα, Κορέα, χώρες του Περσικού κτλ).
Γνωστοί μου, παιδιά μεταναστων σε Αυστραλία, Αμερική και Καναδά, που είχαν λόγω γεννησης διαβατηρια εκεί, σηκώθηκαν κι έφυγαν πίσω
Για τα εκπαιδευτικά και νομικά επαγγέλματα, δε νομιζω οτι υπάρχει μέλλον. Ειδικα αν εχεις σπουδασει Ελλάδα. Λαμπερη εξαιρεση εδω είναι άτομα που είχαν τις καταλληλες γνωριμιες και βρέθηκαν σε πρεσβειες Ευρωπαικων χωρών, σε περιεργα πόστα στις Βρυξελες κτλ, αλλά αυτα ανήκουν σε μια σφαιρα που δεν αγγιζει εμας τους κοινους θνητούς.
Αυτο που εχει σημασια εδω ειναι το επάγγελμα που κάνετε, αν μπορειτε να το εξασκησετε στη νεα χωρα. Δλδ, αν ειστε γιατροί μετά την ειδικοτητα, έχω ακούσει ότι αυτο είναι πρακτικά αδύνατο, καθως οι χώρες αυτες προστατευουν πολύ το συγκεκριμενο επαγγελμα με δυσκολες εξετασεις κτλ. Μόνη λυση ειναι καποιος να φυγει αμέσως μετα τις σπουδες και να περάσει μια δυσκολη διαδικασία. Συνισταται ομως με σφαιρες σε φοιτητες που τελειώνουν σπουδες και ψαχνονται τι να κανουν.
Δεν ξερω τι συμβαινει με Αγγλία και ΕΕ. Πάντως ότι έχω ακουσει είναι οτι οι Ελληνες φευγουν μαζικά για Γερμανια λογω ΕΕ, μετα το Πανεπιστημιο για ειδικοτητα και να ζησουν εκει. Γνωστός μου οδοντογιατρός έχει πάει Ολλανδία, αμέσως μετά τη σχολή κι είναι ευχαριστημένος. Ξεκίνησε ομως να κανει λάντζα σε γιατρείο Ολλανδού κι ανεβασε αργότερα και την κοπέλα του. Από ό,τι λέει, η ροχάλα που είχε φαει κι ο ρατσισμός από τις Ολλανδές στη χώρα τους είναι πολύ έντονος. Μπορεί να φταίει το ότι είναι λιγουλάκι ευαισθητος και γιουφτοφέρνει στα χρώματα....
Γνωστός που τελειωσε οικονομικά στην Αγγλία, γυρισε Ελλαδα γιατι είχε ετοιμη δουλεια εδω στρωμενη (του πατερα του). Τωρα που τα πραγματα δεν πανε καλά, δε σκεφτεται να γυρισει πίσω, γιατι θα πρεπει να συγκατοικει με άλλες εθνικότητες και να φυτοζωεί οικονομικά, ειδικά στο Λονδίνο, από ο,τι μου λέει. Εχει μπλέξει και με ελλεηνιδα κι από οτι καταλαβαινω, οποιος δε θελει να ζυμωσει, 10 μερες κοσκινιζει.
Γενικά η διαδικασία είναι ότι ψάχνεσαι πολύ με βιογραφικά, μπαινεις στις ιστοσελιδες των επαγγελματικών επιμελητηρίων των χωρών που σε ενδιαφερουν και βλέπεις τι γινεται, ρωτας γνωστούς ήδη μεταναστες εκει που θες να πας, ρωτας σε πρεσβείες ή κοιταζεις μέσα απο τις επαγγελματικες επαφές της εταιρείας στην οποία ήδη δουλεύεις.
Καλό είναι οποιος το σκέφτεται, να φυγει οσο γρηγοροτερα γινεται.
Χρειάζεται καλο σχεδιασμο και προγραμματισμό κι απόφαση ότι ακολουθουν δυσκολα χρόνια όπου κι αν πάει κανείς.