Νέα

Να μεινω η να φυγω

• Μέλος που άνοιξε το νήμα qertq
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 476
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Υπαρει δουλεια στο εξωτερικο και σκεφτομαι να μεινω ελλαδα και να ψαξω για δουλεια η να φυγω αφου μ

• Ξυπνα ΜΑΛΑΚΑ και σηκω φυγε

Ψήφοι: 42 36,5%
  • Μα ποσο μαλακας εισι και το σκεφτεσαι ακομα

Ψήφοι: 16 13,9%
  • κατσε εδω και ψωφα μαζι μας θα ερθουνε καλυτερες μερες .Ισως σε καποια αλλη ζωη.

Ψήφοι: 8 7,0%
  • Αραξε ελλαδα και πηξε

Ψήφοι: 11 9,6%
  • Αμα μπορεις καντην και βλεπεις τι γινεται

Ψήφοι: 38 33,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    115

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
[size=15pt]Φυγε όσο προλαβαίνεις. Μη γίνεσαι κλάνα.
Όταν θα κλείσουν τα σύνορα θα είναι αργά.[/size]

Όταν κλείσουν τα σύνορα, αυτοί που θα τα κλείσουν
ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ.

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.591
Πόντοι
5.060
Ειμαι 37 χρονων, και εχω ερθει λογω δουλειας στην Αθηνα. Ειναι η δευτερη χρονια στην Ελλαδα, κανονικα το προγραμμα ελεγε για 1 χρονο αλλα πηρε απραταση για αλλον 1...τουλαχιστον. Ο λογος που εστειλαν και εμενα στην Ελλαδα ειναι φυσικα η γλωσσα και οτι ξερω πως δουλευει αυτο το μπουρδελο που λεγεται Ελλαδα. Η βαση μου ειναι η Ουασιγκτον, οπου μενω μονιμα εκει.
Εσύ δεν εξοφλούσες δάνειο; Εκτός αν το σπίτι που αγόρασες είναι Αμερική.

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Ειμαι 37 χρονων, και εχω ερθει λογω δουλειας στην Αθηνα. Ειναι η δευτερη χρονια στην Ελλαδα, κανονικα το προγραμμα ελεγε για 1 χρονο αλλα πηρε απραταση για αλλον 1...τουλαχιστον. Ο λογος που εστειλαν και εμενα στην Ελλαδα ειναι φυσικα η γλωσσα και οτι ξερω πως δουλευει αυτο το μπουρδελο που λεγεται Ελλαδα. Η βαση μου ειναι η Ουασιγκτον, οπου μενω μονιμα εκει.

Ρε τύπε πλάκα μας κάνεις; Αμά είσαι ομογενής που έμαθες από μετανάστευση σε ξένη χώρα;Στην Ελλάδα δεν είσαι σε ξένη χώρα και στην Αμερική μεγάλωσες δεν πήγες μετανάστης.Άσε να πει κανένας μια γνώμη που πήγε τώρα και τι δυσκολίες βρήκε.

Οι Έλληνες του 60 που πηγαιναν στη Γερμανία ή την Αμερική πήγαιναν συστημένοι συναγωνιστές.Υπήρχαν γραφεία μετανάστευσης του ελληνικού κράτους δεν πήγαιναν έτσι γεια σας ήρθα.Και συνήθως οι περισσότεροι είχαν κάποιον γνωστό ή συγγενή που τους βοήθησε στην αρχή.

Τώρα σου λέει ο κάθε παπάρας έλα σε θέλω για δουλειά τη Δευτέρα να είσαι εδώ ξεκινάς.Και πας εσύ τρέχεις να βρεις σπίτι χωρίς να ξέρεις γλώσσα, χαλάς ένα σκασμό λεφτά και μπορεί να σε σπάσουν στο δούλεμα και να παίρνεις ψίχουλα τελικά. Κι όταν δεν παίρνεις ψίχουλα είσαι μόνος κι έρημος και είσαι σπίτι δουλειά δουλειά σπίτι με αποτέλεσμα μετά από 3 χρόνια που σου έχει περάσει η καύλα του καινούργιου να κοιτάς να έρθεις πίσω αλλά δε θα μπορείς.Κι όλα αυτά γιατί; Για να δουλεύεις 20 χρόνια στα ξένα και να μη μπορείς να φτιάξεις ένα σπίτι στην Ελλάδα;;;Για τη χώρα που θα είσαι το σπίτι φυσικά δε συζητείται καν.Ε εντάξει γάμησέ μας τότε!!

Εγώ όσους ξέρω στο εξωτερικό, είτε ΕΕ είτε ΗΠΑ, όλα τα άλλα κάπως τα πάλεψαν και κάνουν υπομονή.Το μόνο που δεν παλεύεται είναι η νοσταλγία κια η μοναξιά.Γιατί κάποια στιγμή θαθες να πιεις ένα φραπέ ή να φας ένα σουβλάκι ως τρόπος αποσυμπίεσης και χαλάρωσης και δε θα μπορεις.

Όσο για τα κλειστά σύνορα η Ελλάδα μόνη της δε βγαίνει από την Ευρωπαική ένωση.Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να διαλυθεί η ΕΕ.Αν διαλυθεί εσείς που θα είστε μετανάστες τι νομίζετε ότι θα είστε ευπρόσδεκτοι; Να σας θυμίσω τους Αιγυπτιώτες ή τους Έλληνες της Πόλης ή τους Εβραίους πριν το 2ο ΠΠ; Δήμευση περιουσιών μέσω φόρολογίας έγινε.Κι αυτά πριν 2 γενιές όχι πριν αιώνες.
Και για του λόγου το άληθές:

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Εγώ όσους ξέρω στο εξωτερικό, είτε ΕΕ είτε ΗΠΑ, όλα τα άλλα κάπως τα πάλεψαν και κάνουν υπομονή.Το μόνο που δεν παλεύεται είναι η νοσταλγία κια η μοναξιά.Γιατί κάποια στιγμή θαθες να πιεις ένα φραπέ ή να φας ένα σουβλάκι ως τρόπος αποσυμπίεσης και χαλάρωσης και δε θα μπορεις.

Στην Αστόρια , μπορείς.

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Πολυ κουβεντα κι εδω και στο "θελω να φυγω απο αυτη τη σκατωχωρα" για Εΰρωπη και ΗΠΑ.
Μαγκες υπαρχουν κι αλλοι προορισμοι-ανερχομενες οικονομιες. Και δεν λεω για χωρες του κολπου. Αλλα Ν.Αμερικη, Αν. Ευρωπη, Ασια. Τον Αυγουστο γνωρισα Ελληνα στο Βερολινο που ετοιμαζεται να την κανει για Μοσχα. Σκεφτεται να ανοιξει ελληνικο εστιατοριο εκει. Βλαχος, αγραμματος, αλλα πανεξυπνος κι εχει την τυχη να εχει παντρευτει Ουκρανη που μιλαει ρωσικα. Για κοιταξε και για αλλου οσοι σκεφτεστε τη μεταναστευση.

Αν ημουν μεγαλος κασκαντερ θα πηγαινα στην Κινα. Μονο εκει.

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Στην Αστόρια , μπορείς.

Και στη Γερμανία και στη Σουηδία και στην Αυστραλία κπλ κλπ.Το θέμα είνια ότι αν είσαι σαν την καλαμιά στον κάμπο μόνος κι έρημος τότε εκεί η μοναξιά θα σου φαίνεται διπλά βαριά.

Όσο για τον παραλήμνιο που λέει για άλλες χώρε φίλε παραλήμνιε πιάσε κριτικές χωρών αναπτυσσόμενων:

Ο τύπος έχει ανεβάσει αρκετά βίντεο παρακολουθήστε τον.Έχει γκόμενα Κινέζα, ζούσε χρόνια στην Αγγλία και πάλι χρήμα δε βγάζει μόνο βιογραφικό φτιάχνει.

Για μένα το ξαναλέω το πρόβλημά μας είναι το ευρώ.Άυτό όπου και να πας μετανάστης σε γαμάει.Υπο την προυπόθεση ότι σκέφτεσαι να ξαναγυρίσεις βέβαια.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Αν ημουν μεγαλος κασκαντερ θα πηγαινα στην Κινα. Μονο εκει.

Θα πέθαινες από πλήξη.
Καραϊβική.
Εκεί αντέχει ο έλληνας βαλκάνιος πουτσαράς.
Και θα ... μουσκεύει την ψωλή του.

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Σε αυτές τις 2 όμως ΜΟΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ή ΕΡΓΑΤΗΣ.
Όχι επαγγελματίας.

Μην κολλάς ρε φίλε στις δουλειές. Το θέμα είναι πόσο χρήμα μπορείς να βγάλεις.Και δυστυχώς αν έχει ευρώ η χώρα σήμερα δε μπορεί ο μετανάστης να βγάλει χρήμα για δεδομένα Ελλάδας.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Μην κολλάς ρε φίλε στις δουλειές. Το θέμα είναι πόσο χρήμα μπορείς να βγάλεις.Και δυστυχώς αν έχει ευρώ η χώρα σήμερα δε μπορεί ο μετανάστης να βγάλει χρήμα για δεδομένα Ελλάδας.

Πως να μην κολλάω ;
Ο εργάτης και ο υπάλληλος θα είναι παντού φτωχοί.
Στις ΗΠΑ που μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα, έχεις πιθανότητα να ξεφύγεις από τη φτώχια.
Στη σουηδία και τη γερμανία , είσαι τελειωμένος.

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Και στη Γερμανία και στη Σουηδία και στην Αυστραλία κπλ κλπ.Το θέμα είνια ότι αν είσαι σαν την καλαμιά στον κάμπο μόνος κι έρημος τότε εκεί η μοναξιά θα σου φαίνεται διπλά βαριά.

Όσο για τον παραλήμνιο που λέει για άλλες χώρε φίλε παραλήμνιε πιάσε κριτικές χωρών αναπτυσσόμενων:

Ο τύπος έχει ανεβάσει αρκετά βίντεο παρακολουθήστε τον.Έχει γκόμενα Κινέζα, ζούσε χρόνια στην Αγγλία και πάλι χρήμα δε βγάζει μόνο βιογραφικό φτιάχνει.

Για μένα το ξαναλέω το πρόβλημά μας είναι το ευρώ.Άυτό όπου και να πας μετανάστης σε γαμάει.Υπο την προυπόθεση ότι σκέφτεσαι να ξαναγυρίσεις βέβαια.

Πολυ ενδιαφερον. Γκομενα Κινεζα το θεωρουσα αδυνατον αν δεν εισαι κονομημενος. Ειναι πολυ συμφεροντολογες και ζουν σε χωρα που οι αντρες ειναι πολλοι περισσοτεροι απο τις γυναικες.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16

CIA ????

έλα ρε αδερφέ, πες το να καμαρώσουμε λιγάκι!

εδώ μεσα έχουμε πήξει στους περιπτεράδες, τους οδοντίατρους, τους ταξιτζήδες και τους ΔΥ !

κι ολοι τα ξερουμε όλα...ενοειται !

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
στο 13:45 λέει πάνε έλληνες ανειδικευτοι στα κινεζικά ναυπηγεία,σιγά μη πάνε και στα διαλυτηρια του Μπαγκλαντές,μάλλον ο τύπος κατι παρανόησε

Επισκέπτης
Αλτη δεν ξερω κανενα μεταναστη το 2016 να εχει τη νοοτροπια του παω να βγαλω λεφτα για να γυρισω ελλαδα ματσωμενος.

Αυτο το ακουω μονο απο την γενια των παππουδων μου, οτι γινοταν τοτε και απο κατι φιλους μου ελληνες ξερολες, οι οποιοι δεν εχουν κανει τιποτα στην ζωη τους και εχουν αποψη για τα παντα.

Για να το λες αυτο, εγω καταλαβαινω οτι δεν εχεις ιδεα τι σημαινει μεταναστευση. Ουσιαστικα σκεφτεσαι τη μεταναστευση ως " δουλευω σε αλλη χωρα και ζω ελλαδα"

Δεν ειναι ετσι ομως. Απαξ και μεταναστευσεις η ζωη που ηξερες τελειωσε. Ακομα και αν επιστρεψεις δε θα μπορεσεις να ξαναβρεις την ζωη που αφησες. Γιατι απλα κι εσυ θα χεις γινει ενας αλλος ανθρωπος.

Αλλα και πες οτι υπαρχουν καπου οι συνθηκες ωστε να πας και με 10 χρονια δουλειας, να γυρισεις πισω με αρκετο μαρουλι για να κανεις οτι γουσταρεις απο κει και περα.

Και λοιπον; τα 10 αυτα χρονια θα στα δωσει καποιος πισω; ή νομιζεις οτι θα περασουν ετσι αναιμακτα και χαλαρα; στην ξενιτια " every day is a win for me" ειχα ακουσει καποιον να λεει και αυτο ειναι πολυ ακριβης περιγραφη της ζωης του μεταναστη.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Σε αυτή τη χώρα αν ξεφορτωθούμε τους κρατιστές και τα κουμμούνια,
θα είναι παράδεισος. Και δεν χρειάζεται να τους ξεφορτωθούμε όλους.
Τις κεφαλές και αυτούς που ξεσηκώνουν άλλους και τους κακομαθαίνουν.

Αυτό θα γίνει σύντομα.
ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346

Μου θύμησες τώρα τους Ξεσκισμένων Πουτάνων Γιούς της 17Ν
τους θαυμαστές τους και τους λιβανιστές τους
[size=13pt](γαμώ το σπίτι όλων τους, γαμώ την ιδεολογία τους, γαμώ τη φάρα τους
και σκατά στους τάφους των νεκρών τους).[/size]

Που έλεγαν ότι σκότωσαν το ...
ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ ΤΗΣ CIA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ....

Και ήταν ένας αφροαμερικάνος , υπεύθυνος φαρμακαποθήκης,
τελευταίας στάθμης χαμάλης στην αμερικάνικη βάση, ο οποίος δεν είχε όπλο.
Τοσο ... σταθμάρχης και ζάμπλουτος , που κανένας δικός του δεν μπόρεσε να έλθει ελλάδα.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
ολο διαπιστωεις εισαι και απο λυσεις τιποτα.. κοιτα δεν ειναι ετσι απολυτα που τα λες, δεν κατεχεις την απολυτη γνωση με το να δινεις καποια δεδομενα ετσι να τα πετας για να φανεις εξυπνος

Λύσεις του τύπου: "φιλαράκι, να το τηλέφωνο του μπαρμπα-Σβέν του φούρναρη στο Όσλο, που ψάχνει παραγιό, κατά προτίμηση Έλληνα, κι έχει και μια γκοθού κορη, που τα καταπίνει όλα", δυστυχώς δε μπορώ να δώσω. Μάλλον θα την κρατούσα για την πάρτη μου, για να σου πω και τη μαυρη αλήθεια!

Θα μπορούσα να προτείνω τα εξής, από πράγματα που έχω ακούσει σε συζητήσεις καφενείου, ανάμεσα στα πολιτικά, το Μπάοκ, το Μαρινάκη και τα ρέστα!

ανειδικευτος εργάτης στην ΕΕ δεν μπορεί να σταθεί σήμερα, οι μισθοί είναι οριακοί πάνω από το όριο επιβίωσης και τα χρόνια των μεταναστών στη Γερμανια και το Βέλγιο έχουν περάσει.Η Γερμανια ετοιμαζεται να χρησιμοποιει Συρους δούλους με βραχυχρόνια συμβολαια πεινας, που θα τους παιρνει κι επιστρεφει στη χαβουζα της Ελλαδας. Το οτι γεμισαμε με προσφυγες δεν ειναι τυχαιο - αυτοι οι δυστυχοι, κατευθυνθηκαν εδω σκοπιμα.

αποφύγετε χώρες των οποίων τη γλώσσα δε μιλάτε, όσο χαμηλότερα βρίσκεστε στη σκάλα της ανειδίκευσης. Υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα παληκαριών δικών μας που έφτυσαν αίμα στα χέρια Ελληνογερμανών μαγαζατόρων, που εκμεταλλευτηκαν την απογνωση, την κοινη πατρίδα και την έλλειψη γνωστών στην Γερμανία.

Κάποιοι που ετοιμάζονται να πάνε να ανοιξουν επιχειρήσεις σε ανατολική ευρώπη, Ρωσσία ή και Κίνα ακόμη, ενω δε μιλάνε γρι τις τοπικες γλώσσες, να το ξεχάσουν. Στα κράτη αυτά δεν υπάρχει νόμος, αλλά πανισχυρη μαφία που κανονιζει τα πάντα, οπως στο Σικάγο του 30. Μόνη λύση ειναι αν γνωριζετε καλά τη γλώσσα λόγω σπουδών, έχετε φίλη ή γυναικα από αυτά τα μέρη και μπορείτε έτσι να μπείτε στην τοπική κοινωνία.

θα πρότεινα χώρες αγγλόφωνες, που τυγχάνει να έχουν και μεγάλες ελληνικές παροικίες, γιατι συνήθως οι έλληνες μιλάνε τουλάχιστον αγγλικά. Πχ Αμερική - Καναδά - Αυστραλία - Αγγλία ή γιατι όχι Ν. Ζηλανδία. Ένα αλλο καλο που έχουν αυτες οι χώρες είναι ότι οι νομοι δουλευουν σε αυτα τα κρατη και δε μπορει να σε εκβιαζει κανενας δημοσιος λειτουργος (πχ πολεοδομια, εφορία κτλ)

Τυχεροί είναι αυτοί που δουλεύουν στο χώρο του διαδικτύου και του προγραμματισμού, για τους οποιους δεν υπάρχουν περιορισμοί από τα ανάλογα επιμελητηρια. Δυστυχως ομως θα πρέπει να εχουν καλά βιογραφικά και τις αναλογες δυνατοτητες γιατι ανταγωνιζονται πρακτικα ολο τον κόσμο.Φίλος προγραμματιστής δουλευει σε χώρα του Περσικού Κόλπου και κανει καλά χρήματα, αλλά πρακτικά ζει σε μια φυλακη, αφου το κλιμα ειναι απαγορευτικο για κυκλοφορια εξω στο δρομο, ενω οι αυστηροι θρησκευτικοί νόμοι δεν επιτρέπουν καμια κοινωνικη ζωη, του τυπου θα παω στο μπαρακι αποψε να καμακώσω. Τελευταια φορα που μιλήσαμε, δεν την πάλευε και προσπαθούσε να βρει άλλη θεση από την εταιρεία του σε Ευρωπαικη χώρα.

Γνωστοί μου, πάλι σε τεχνολογικά επαγγελματα και logistics, δουλευουν παντού (Αμερική, Νορβηγία, Κϊνα, Κορέα, χώρες του Περσικού κτλ).

Γνωστοί μου, παιδιά μεταναστων σε Αυστραλία, Αμερική και Καναδά, που είχαν λόγω γεννησης διαβατηρια εκεί, σηκώθηκαν κι έφυγαν πίσω

Για τα εκπαιδευτικά και νομικά επαγγέλματα, δε νομιζω οτι υπάρχει μέλλον. Ειδικα αν εχεις σπουδασει Ελλάδα. Λαμπερη εξαιρεση εδω είναι άτομα που είχαν τις καταλληλες γνωριμιες και βρέθηκαν σε πρεσβειες Ευρωπαικων χωρών, σε περιεργα πόστα στις Βρυξελες κτλ, αλλά αυτα ανήκουν σε μια σφαιρα που δεν αγγιζει εμας τους κοινους θνητούς.

Αυτο που εχει σημασια εδω ειναι το επάγγελμα που κάνετε, αν μπορειτε να το εξασκησετε στη νεα χωρα. Δλδ, αν ειστε γιατροί μετά την ειδικοτητα, έχω ακούσει ότι αυτο είναι πρακτικά αδύνατο, καθως οι χώρες αυτες προστατευουν πολύ το συγκεκριμενο επαγγελμα με δυσκολες εξετασεις κτλ. Μόνη λυση ειναι καποιος να φυγει αμέσως μετα τις σπουδες και να περάσει μια δυσκολη διαδικασία. Συνισταται ομως με σφαιρες σε φοιτητες που τελειώνουν σπουδες και ψαχνονται τι να κανουν.

Δεν ξερω τι συμβαινει με Αγγλία και ΕΕ. Πάντως ότι έχω ακουσει είναι οτι οι Ελληνες φευγουν μαζικά για Γερμανια λογω ΕΕ, μετα το Πανεπιστημιο για ειδικοτητα και να ζησουν εκει. Γνωστός μου οδοντογιατρός έχει πάει Ολλανδία, αμέσως μετά τη σχολή κι είναι ευχαριστημένος. Ξεκίνησε ομως να κανει λάντζα σε γιατρείο Ολλανδού κι ανεβασε αργότερα και την κοπέλα του. Από ό,τι λέει, η ροχάλα που είχε φαει κι ο ρατσισμός από τις Ολλανδές στη χώρα τους είναι πολύ έντονος. Μπορεί να φταίει το ότι είναι λιγουλάκι ευαισθητος και γιουφτοφέρνει στα χρώματα....

Γνωστός που τελειωσε οικονομικά στην Αγγλία, γυρισε Ελλαδα γιατι είχε ετοιμη δουλεια εδω στρωμενη (του πατερα του). Τωρα που τα πραγματα δεν πανε καλά, δε σκεφτεται να γυρισει πίσω, γιατι θα πρεπει να συγκατοικει με άλλες εθνικότητες και να φυτοζωεί οικονομικά, ειδικά στο Λονδίνο, από ο,τι μου λέει. Εχει μπλέξει και με ελλεηνιδα κι από οτι καταλαβαινω, οποιος δε θελει να ζυμωσει, 10 μερες κοσκινιζει.

Γενικά η διαδικασία είναι ότι ψάχνεσαι πολύ με βιογραφικά, μπαινεις στις ιστοσελιδες των επαγγελματικών επιμελητηρίων των χωρών που σε ενδιαφερουν και βλέπεις τι γινεται, ρωτας γνωστούς ήδη μεταναστες εκει που θες να πας, ρωτας σε πρεσβείες ή κοιταζεις μέσα απο τις επαγγελματικες επαφές της εταιρείας στην οποία ήδη δουλεύεις.

Καλό είναι οποιος το σκέφτεται, να φυγει οσο γρηγοροτερα γινεται.
Χρειάζεται καλο σχεδιασμο και προγραμματισμό κι απόφαση ότι ακολουθουν δυσκολα χρόνια όπου κι αν πάει κανείς.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Μου θύμησες τώρα τους Ξεσκισμένων Πουτάνων Γιούς της 17Ν
τους θαυμαστές τους και τους λιβανιστές τους
[size=13pt](γαμώ το σπίτι όλων τους, γαμώ την ιδεολογία τους, γαμώ τη φάρα τους
και σκατά στους τάφους των νεκρών τους).[/size]

Που έλεγαν ότι σκότωσαν το ...
ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ ΤΗΣ CIA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ....

Και ήταν ένας αφροαμερικάνος , υπεύθυνος φαρμακαποθήκης,
τελευταίας στάθμης χαμάλης στην αμερικάνικη βάση, ο οποίος δεν είχε όπλο.
Τοσο ... σταθμάρχης και ζάμπλουτος , που κανένας δικός του δεν μπόρεσε να έλθει ελλάδα.

άλλαξε ρε μαλάκα κασέτα...εχω βαρεθει να σε ακούω !

akhs3pgr

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2014
Like
0
Πόντοι
1
CIA ????

έλα ρε αδερφέ, πες το να καμαρώσουμε λιγάκι!

εδώ μεσα έχουμε πήξει στους περιπτεράδες, τους οδοντίατρους, τους ταξιτζήδες και τους ΔΥ !

κι ολοι τα ξερουμε όλα...ενοειται !
[size=11pt]
Γιαυτο ψαχνει και πρακτορισσα στη Ελλαδα.......εστω και προποτζου  :2funny: :2funny:
]

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Αλτη δεν ξερω κανενα μεταναστη το 2016 να εχει τη νοοτροπια του παω να βγαλω λεφτα για να γυρισω ελλαδα ματσωμενος.

Αυτο το ακουω μονο απο την γενια των παππουδων μου, οτι γινοταν τοτε και απο κατι φιλους μου ελληνες ξερολες, οι οποιοι δεν εχουν κανει τιποτα στην ζωη τους και εχουν αποψη για τα παντα.

Για να το λες αυτο, εγω καταλαβαινω οτι δεν εχεις ιδεα τι σημαινει μεταναστευση. Ουσιαστικα σκεφτεσαι τη μεταναστευση ως " δουλευω σε αλλη χωρα και ζω ελλαδα"

Δεν ειναι ετσι ομως. Απαξ και μεταναστευσεις η ζωη που ηξερες τελειωσε. Ακομα και αν επιστρεψεις δε θα μπορεσεις να ξαναβρεις την ζωη που αφησες. Γιατι απλα κι εσυ θα χεις γινει ενας αλλος ανθρωπος.

Αλλα και πες οτι υπαρχουν καπου οι συνθηκες ωστε να πας και με 10 χρονια δουλειας, να γυρισεις πισω με αρκετο μαρουλι για να κανεις οτι γουσταρεις απο κει και περα.

Και λοιπον; τα 10 αυτα χρονια θα στα δωσει καποιος πισω; ή νομιζεις οτι θα περασουν ετσι αναιμακτα και χαλαρα; στην ξενιτια " every day is a win for me" ειχα ακουσει καποιον να λεει και αυτο ειναι πολυ ακριβης περιγραφη της ζωης του μεταναστη.

πολύ σωστά !

ο κυριοτερος ανασταλτικός παραγοντας για μεταναστευση, ειναι η ωραια ζωη της Ελλάδας και το οτι οι περισσοτεροι θελουν να πεταγονται εξω για αρπαχτες και να γυρίζουν πισω, να τα τρωνε Ελλάδα.Δε νομιζω οτι αυτο μπορουν να το κανουν όλοι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom