Έχω άλλη άποψη για την πολιτική κατάσταση αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας οπότε να μη σπαμάρουμε.Έχεις κάποια εμπειρία δική σου ή γνωστού σου που έφυγε και τα κατάφερε ενώ εδώ δε σταύρωνε ούτε ευρώ τσακιστό;;
Γιατί εγώ όσους ξέρω που έφυγαν και πήγαν Ευρώπη δεν το βρήκαν στρωμένο το τραπέζι και κυρίως το χρήμα που παίρνουν δε δικαιολογεί την ξενιτιά.Μόνο όσοι πήγαν Αμερική με σκοπό να μην ξαναγυρίσουν κάτι κάνουν.
Το ξαναλέω: Για μένα το πρόβλημα με τη μετανάστευση είναι ότι έχουμε ευρώ. Ο αλβανός ή ο Βούλγαρος ή ο Ρουμάνος με 50000 ευρώ αγοράζει μεζονέτα στη χώρα του γι' αυτό ερχόταν εδώ.Εμείς τώρα έχουμε σκληρό νόμισμα οπότε όπου και να πας το χρήμα που θα πάρεις δε θα πιάσει τόπο στην Ελλάδα.
1.5 ευρώ το γιαούρτι στη γερμανία, 1.5 στη γαλλία, 1.5 δολάριο όμως στην Αμερική και 1.5 λίρα στην Αγγλία.Μη νομίζετε ότι οι τιμές είναι διαοφρετικές το νόμισμα παίζει ρόλο.
το διατυπώνω λιγο καλύτερα:
οι μισθοί στην Ελλάδα συμπιέζονται σιγά-σιγά σε επίπεδα των υπό τα 700 γιούργια επιπέδων.
το κόστος ζωης δεν ακολουθει αυτην την πτώση, λόγω σκληρού ευρώ και συνειδητης καταστροφης της χώρας
στην ΕΕ οι πτυχιούχοι ξεκινάνε από 1500 κι ανεβαίνουν ως 4-5 χιλιάρικα, αναλογα τομέα κτλ
οι μισθοι αυτοι σου εξασφαλίζουν μια καλή ζωή εκει, για τα εκει δεδομένα (ξεχαστε την Ελλαδα του 80-90-00) ειδικά αν ειναι πάνω των 2500
ομως οχι - δε σου δινουν την ανεση να φτιαχτεις για μια ζωη, δουλευοντας 10 χρόνια ή και 20 ακόμη
αυτα γινότανε στην Αμερική όταν πήγε ο προπαππους μου πριν τον Α'ΠΠ
ο μεσος ελληνας νομιζει οτι θα παει σε μια δημοσια υπηρεσια της πχ Γαλλίας και θα τα ξύνει όπως στο ελλάντα και θα δουλεψει 5 χρόνια και θα λύσει το πρόβλημά του ;;;;;; no way!
ο μονος γρηγορος τρόπος είναι οι επιχειρήσεις, το Νοορ 2 και το οργανωμένο έγκλημα! τι λέμε τωρα....
όλοι οι υπόλοιποι θα ζήσουν απλά πιο αξιοπρεπώς, όχι καλύτερα, θα τους λείπει η πατρίδα και θα κλαίνε με μαυρο δάκρυ, ειδικά αν πάνε μπάκουροι και φανε την ήττα της μοναξιάς σε χωρες με 6 μηνες σκοταδι...
αλλά γι αυτη τη ρημαδα την αξιοπρέπεια, όποιος μπορεί ας το κάνει ! στο τελος δε θα μετανοιώσει
η ελλαδα τρωει τα παιδια της