Νέα

Να μεινω η να φυγω

• Μέλος που άνοιξε το νήμα qertq
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 476
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Υπαρει δουλεια στο εξωτερικο και σκεφτομαι να μεινω ελλαδα και να ψαξω για δουλεια η να φυγω αφου μ

• Ξυπνα ΜΑΛΑΚΑ και σηκω φυγε

Ψήφοι: 42 36,5%
  • Μα ποσο μαλακας εισι και το σκεφτεσαι ακομα

Ψήφοι: 16 13,9%
  • κατσε εδω και ψωφα μαζι μας θα ερθουνε καλυτερες μερες .Ισως σε καποια αλλη ζωη.

Ψήφοι: 8 7,0%
  • Αραξε ελλαδα και πηξε

Ψήφοι: 11 9,6%
  • Αμα μπορεις καντην και βλεπεις τι γινεται

Ψήφοι: 38 33,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    115

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
καλα, δεν υπαρχουν μονο 2 σεναρια στη ζωη, ανεργος ή με ferrari.
ουτε οποιος κυνηγαει το 2χιλιαρο, εχει στησει κωλο.
και ειναι παραξενο που με τετοια πτυχια και σε τετοιο κλαδο δεν μπορει να βρει κατι στην Ελλαδα.
το λεω γιατι εχω γνωστο java developer που εχει αλλαξει 5 δουλειες τα τελευταια 3 χρονια (και παει για 6η) στην Ελλαδα.
κοινως, ο κλαδος προσφερει ακομα αρκετες θεσεις εργασιας παρ'ολη την κριση.

Το ξέρω φίλε μου έχω εικόνα από τον κλάδο λόγω γνωστών.Το θέμα συγκεκριμένα για την πληροφορική στην ελλάδα είναι ότι αν είσαι τεχνικός, admin, support  κτλ τον ήπιες.Αν είσαι developer  πρπεέι κάθε 5 χρόνια ναδινεις πανελλήνιες τουτέστιν να διαβάζεις από την αρχή τις καινούργιες τεχνολογίες.Οπότε αν πας στο εξωτερικό η όποια προυπηρεσία που θα πάρεις θα είναι άσχετη με μια θέση στην ελλάδα.Γι' αυτό του λέω ότι αν φύγεις φύγε με το σκεπτικο να μην ξαναγυρίσεις ποτέ.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Εγώ το παλλικάρι το ρώτησα τι θέλει από τη ζωή του.Εγώ πχ δε θέλω να αποκτήσω χρήμα εξουσία και δύναμη γιατί πρέπει να κοπιάσω πολύ γι' αυτά δεν έρχονται έτσι.Μου αρκεί να περνάω καλά.Στο κάτω κάτω μια ζωή την έχω.

Οπότε τα βιογραφικά, οι προοπτικές στα 40,τα κότερα, οι φεράρι και οι μεζονέτες στην Εκάλη δε μου λένε τίποτα αν πρέπει να δώσω κώλο για να τα αποκτήσω.Είναι θέμα προτεραιοτήτων φίλε.

καταλαβαινω τι εννοεις και δε συμβουλευω κανενα να δωσει κωλο για υλικα αγαθά

θα σου θεσω  παραδειγματα και δε χρειαζεται απάντηση, απλα δειχνει τι θελει ο καθενας:

ας πουμε οτι ο γερος σου έχει μια σοβαρη πάθηση που χρειάζεται μια θεραπεία που κάνει 25-30,000

α/ είναι 65 χρονων ο γερος, καλά εζησε, λεφτα δε μας άφησε, ας πάμε στο Λαικο κι ότι γινει
β/ θελω να βγαζω ενα μισθο που θα μου επιτρεπει όχι να ζω χλιδατα και να κανω τρελη ζωη, αλλά να μπορω να προσφέρω τα λεφτα μιας θεραπειας στην οικογενεια μου, αν καποιος τα χρειαστει, γιατι ετσι με μεγαλωσαν και δε θελω να ειμαι κατωτερος αυτου του ελληνικου μοντελου αλληλεγγυης. Γι αυτο φευγω απο Ελλαδα

η χωρα βουλιαζει στην κριση και με το προσφυγικο και τους Τουρκους μπορει να γινει πατατρακ και να χασουμε τη χωρα

α/ δε με πειραζει, ζησαμε και 400 χρονια τουρκοκρατιας, θα τη βγαλουμε καθαρη
β/ θελω ανα πάσα ωρα και στιγμη να μπορω να προσφερω ενα κεραμιδι στους γονεις και τα αδερφια μου σε μια αλλη χωρα, για να μη ζησουν οτι η γιαγια το 22 ή οι συριοι σημερα. Γι αυτο φευγω από Ελλαδα

η καθε πλευρα λεει τα δικα της
σωστες απαντησεις δεν υπαρχουν
ο καθενας διαλεγει ό,τι του ταιριαζει

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
517
Like
71.786
Πόντοι
41.129
Να μείνεις μεχρι να φύγεις τυπε. :hi:

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Εγώ το παλλικάρι το ρώτησα τι θέλει από τη ζωή του.Εγώ πχ δε θέλω να αποκτήσω χρήμα εξουσία και δύναμη γιατί πρέπει να κοπιάσω πολύ γι' αυτά δεν έρχονται έτσι.Μου αρκεί να περνάω καλά.Στο κάτω κάτω μια ζωή την έχω.

Οπότε τα βιογραφικά, οι προοπτικές στα 40,τα κότερα, οι φεράρι και οι μεζονέτες στην Εκάλη δε μου λένε τίποτα αν πρέπει να δώσω κώλο για να τα αποκτήσω.Είναι θέμα προτεραιοτήτων φίλε.

Ειδα το βιντεο του Ελληνα που πηγε στην Κινα μεχρι τελους. Ολο μιλαγε για το κενο στο βιογραφικο που θα πρεπει καποιος να δικαιολογησει, τα transferable skills, τα χρονια που περνανε και πρεπει να γραφτει κατι ως εμπειρια στο βιογραφικο για να μπορεις να το δειξεις αλλου.......μου θυμισε τα σχολικα μου χρονια, τις απουσιες που επρεπε να δικαιολογηθουν, τον πρασινο καταλογο που εκανε την καρδια μου να χορευει, τα απροειδοποιητα τεστ, τους ελεγχους... Για ποιο λογο να πρεπει καποιος μια ζωη να αποδεικνυει στους αλλους οτι αξιζει, συνεχεια να περναει τεστ, να εξαρταται η επιβιωση του, ο βιοπορισμος του, απο εναν αλλο ανθρωπο, ανωτερο, που θα του εξεταζει το βιογραφικο οπως εξεταζαν καποτε τις σταμπες των δουλων. Να γινει ενας δουλος του βιογραφικου...

Για εμενα ο καθε αντρας με αρχιδια θα πρεπει να εχει στοχο στη ζωη του να μην ειναι υπαλληλος κανενος....Μπορει να μην ειναι αμεσα εφικτο, αλλα θα πρεπει αυτος να ειναι ο πρωτος στοχος.

Μετα απο πολλα χρονια αφεντικο του εαυτου μου, δε μπορω να με φανταστω να πρεπει να δειξω ενα χαρτι σε καποιον αλλο ανθρωπο για να κρινει εκεινος αν ειμαι αξιος να φαω αποψε.... Μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι, μπορει και να τον σκοτωνα.

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
καταλαβαινω τι εννοεις και δε συμβουλευω κανενα να δωσει κωλο για υλικα αγαθά

θα σου θεσω  παραδειγματα και δε χρειαζεται απάντηση, απλα δειχνει τι θελει ο καθενας:

ας πουμε οτι ο γερος σου έχει μια σοβαρη πάθηση που χρειάζεται μια θεραπεία που κάνει 25-30,000

α/ είναι 65 χρονων ο γερος, καλά εζησε, λεφτα δε μας άφησε, ας πάμε στο Λαικο κι ότι γινει
β/ θελω να βγαζω ενα μισθο που θα μου επιτρεπει όχι να ζω χλιδατα και να κανω τρελη ζωη, αλλά να μπορω να προσφέρω τα λεφτα μιας θεραπειας στην οικογενεια μου, αν καποιος τα χρειαστει, γιατι ετσι με μεγαλωσαν και δε θελω να ειμαι κατωτερος αυτου του ελληνικου μοντελου αλληλεγγυης. Γι αυτο φευγω απο Ελλαδα

η χωρα βουλιαζει στην κριση και με το προσφυγικο και τους Τουρκους μπορει να γινει πατατρακ και να χασουμε τη χωρα

α/ δε με πειραζει, ζησαμε και 400 χρονια τουρκοκρατιας, θα τη βγαλουμε καθαρη
β/ θελω ανα πάσα ωρα και στιγμη να μπορω να προσφερω ενα κεραμιδι στους γονεις και τα αδερφια μου σε μια αλλη χωρα, για να μη ζησουν οτι η γιαγια το 22 ή οι συριοι σημερα. Γι αυτο φευγω από Ελλαδα

η καθε πλευρα λεει τα δικα της
σωστες απαντησεις δεν υπαρχουν
ο καθενας διαλεγει ό,τι του ταιριαζει

Νομίζω θα συμφωνήσω απολύτως!!!!! Εγώ τουλάχιστον έχω απάντηση και στις 2 ερωτήσεις για τον εαυτό μου!!! :hi: :hi: :hi:

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Ειδα το βιντεο του Ελληνα που πηγε στην Κινα μεχρι τελους. Ολο μιλαγε για το κενο στο βιογραφικο που θα πρεπει καποιος να δικαιολογησει, τα transferable skills, τα χρονια που περνανε και πρεπει να γραφτει κατι ως εμπειρια στο βιογραφικο για να μπορεις να το δειξεις αλλου.......μου θυμισε τα σχολικα μου χρονια, τις απουσιες που επρεπε να δικαιολογηθουν, τον πρασινο καταλογο που εκανε την καρδια μου να χορευει, τα απροειδοποιητα τεστ, τους ελεγχους... Για ποιο λογο να πρεπει καποιος μια ζωη να αποδεικνυει στους αλλους οτι αξιζει, συνεχεια να περναει τεστ, να εξαρταται η επιβιωση του, ο βιοπορισμος του, απο εναν αλλο ανθρωπο, ανωτερο, που θα του εξεταζει το βιογραφικο οπως εξεταζαν καποτε τις σταμπες των δουλων. Ενας δουλος του βιογραφικου...

Για εμενα ο καθε αντρας με αρχιδια θα πρεπει να εχει στοχο στη ζωη του να μην ειναι υπαλληλος κανενος....Μπορει να μην ειναι αμεσα εφικτο, αλλα θα πρεπει αυτος να ειναι ο πρωτος στοχος.

Μετα απο πολλα χρονια αφεντικο του εαυτου μου, δε μπορω να με φανταστω να πρεπει να δειξω ενα χαρτι σε καποιον αλλο ανθρωπο για να κρινει εκεινος αν ειμαι αξιος να φαω αποψε.... Μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι, μπορει και να τον σκοτωνα.

Δυστυχώς φίλε μου έτσι είναι το σκηνικό πλέον!!!Και που να δεις και τα υπόλοιπά του βιντεάκια για τις συνθήκες ζωής!!! :S :S :S

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Εγώ του λέω να συγκρίνει την προσπάθεια που θα καταβάλλει και την αμοιβή που θα πάρει.Γιατι οι προοπτικές και το χτίζω βιογραφικό για το μέλλον στην Ελλάδα δεν ισχύουν.Εκτός αν αποφάσισε να πάει να ζήσει για πάντα στο εξωτερικό.Τοτε αλλάζει.Αλλά δε θα μας ρωτούσε τότε.

Και ναι τα πρόβατα που θα φτιάξει αν έχει πρόσβαση σε κάποιο χωριό είναι πιο ξεκούραστα από το να πάει στη Γερμανία να δουλεύει σε γραφείο σαν προγραμματιστής σε γύρευε ποια εταιρεία στην οποία δε θα ξέρει ουτέ καν τη γλώσσα.

Δηλαδή οκ, ας πούμε ότι του δίνουν 2500 ευρώ καθαρά.Τον πρώτο χρόνο θα γαμεί πουτάνες σε ότι FKK υπάρχει στα ρέπα του και θα κάνει ταξίδια στην κεντρική ευρώπη με γκουπάκια γιατί παρέα προφανώς δε θα έχει.΄Μετά από 2 χρόνια που θα βαρεθεί το Άμστερνταμ και τη Βαρσοβία τι θα κάνει; Θα πίνει μπύρες στα ντονεράδικα μετά τη δουλειά; Ή θα τον περιμένουν οι ομογενείς οι μουνίτσες με ανοιχτά τα πόδια για παντρειά;
Και στην Ελλαδα με τα πρόβατα που προτείνεις τι θα κάνει;Θα ξεκινάει αξημερωτα να τα φτιάξει ,θα είναι μετα στο μαντρί να τα ταίζει και να τα αρμέγει;365 μέρες τον χρόνο;Και η μόνη του έξοδος θα είναι στο καφενείο του χωριού;
Ασε που είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρεις καν πόσο κάνει να αγοράσεις ένα πρόβατο ή να φτιάξεις ένα μαντρί.Για αρμεκτηρια κλπ δεν το συζητώ καν.
Αλήθεια την έχεις κάνει την δουλειά αυτή και την προτείνεις ή μονο στην τηλεόραση την έχεις δει;

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Καμια φορα ειναι προτιμοτερο να γινεις ληστης.

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Και στην Ελλαδα με τα πρόβατα που προτείνεις τι θα κάνει;Θα ξεκινάει αξημερωτα να τα φτιάξει ,θα είναι μετα στο μαντρί να τα ταίζει και να τα αρμέγει;365 μέρες τον χρόνο;Και η μόνη του έξοδος θα είναι στο καφενείο του χωριού;
Ασε που είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρεις καν πόσο κάνει να αγοράσεις ένα πρόβατο ή να φτιάξεις ένα μαντρί.Για αρμεκτηρια κλπ δεν το συζητώ καν.
Αλήθεια την έχεις κάνει την δουλειά αυτή και την προτείνεις ή μονο στην τηλεόραση την έχεις δει;

Που είπαμε ότι ζεις τύπε;;; Στο Μεταξουργείο;;;; :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

άσε να μιλήσει κανένας άλλος γι' αυτά τα θέματα. :hi: :hi: :hi:

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Που είπαμε ότι ζεις τύπε;;; Στο Μεταξουργείο;;;; :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

άσε να μιλήσει κανένας άλλος γι' αυτά τα θέματα. :hi: :hi: :hi:
Ζω με επάγγελμα πολύ κοντινό στην κτηνοτροφία.Με τσοπανους έχω τριβή κάθε μέρα.Τα βλέπω απο πρώτο χέρι.Οπότε ξέρω για τι πράγμα μιλάω.
Εσύ τι σχέση έχεις;Εισαι τσοπαναρέος;
Εχεις βρει άνθρωπο να δίνεις το γάλα;Πόσα φέσια έχεις φάει απο τυροκόμους;

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Ζω με επάγγελμα πολύ κοντινό στην κτηνοτροφία.Με τσοπανους έχω τριβή κάθε μέρα.Τα βλέπω απο πρώτο χέρι.Οπότε ξέρω για τι πράγμα μιλάω.
Εσύ τι σχέση έχεις;Εισαι τσοπαναρέος;
Εχεις βρει άνθρωπο να δίνεις το γάλα;Πόσα φέσια έχεις φάει απο τυροκόμους;

Αφού λοιπόν έχεις παρτίδες με τη ζωή αυτή και τον κόσμο αυτό τότε θα έπρεπε να ξέρεις ότι το φτιάξε πρόβατα είναι μια έκφραση που σημαίνει γύρνα στο χωριό σου.Προφανώς αν δεν έχει παππού ζωντανό με πρόβατα ΔΕΝ έχει πρόβατα και ΔΕ θα φτιάξει πρόβατα κυριολεκτικά.Θα σπείρει τα χωράφια του παππού του αν έχει και τα νοικιάζει ή είναι μπαίρια, θα βάλει κήπο και κότες - κουνέλια, θα περιορίσει τα έξοδά του, θα νοικιάσει το σπίτι που μένει τώρα στην αθηνα, θα παίρνει τις επιδοτήσεις του, θα δίνει ότι προιόν βγάζει χέρι με χέρι μαύρα χωρίς αποδείξεις και μαλακίες και έτσι το μονο έξοδό του θα είναι η ασφάλισή του και προσωπικά του έξοδα.Όλα αυτα που σου περιγράφω έχουν σώσει ζωές στην επαρχία.

Κι αν είναι και ζόρικος να φυτέψει καπνά για λαθραίο χύμα καπνό να κονομήσει τα άντερά του.Στη Γερμανία θα περάσει καλύτερα δηλαδή;

Σημειωτέον ότι αυτά που σου περιέγραψα προφανώς δε φτάνουν το καθημερινό 8ωρο ούτε κατ' ελαχιστον στο σύνολο του χρόνου.

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Αφού λοιπόν έχεις παρτίδες με τη ζωή αυτή και τον κόσμο αυτό τότε θα έπρεπε να ξέρεις ότι το φτιάξε πρόβατα είναι μια έκφραση που σημαίνει γύρνα στο χωριό σου.Προφανώς αν δεν έχει παππού ζωντανό με πρόβατα ΔΕΝ έχει πρόβατα και ΔΕ θα φτιάξει πρόβατα κυριολεκτικά.Θα σπείρει τα χωράφια του παππού του αν έχει και τα νοικιάζει ή είναι μπαίρια, θα βάλει κήπο και κότες - κουνέλια, θα περιορίσει τα έξοδά του, θα νοικιάσει το σπίτι που μένει τώρα στην αθηνα, θα παίρνει τις επιδοτήσεις του, θα δίνει ότι προιόν βγάζει χέρι με χέρι μαύρα χωρίς αποδείξεις και μαλακίες και έτσι το μονο έξοδό του θα είναι η ασφάλισή του και προσωπικά του έξοδα.Όλα αυτα που σου περιγράφω έχουν σώσει ζωές στην επαρχία.

Κι αν είναι και ζόρικος να φυτέψει καπνά για λαθραίο χύμα καπνό να κονομήσει τα άντερά του.Στη Γερμανία θα περάσει καλύτερα δηλαδή;
Συγνώμη αλλά προτρέπεις σε ένα τροπο ζωής με μηδενικές φιλοδοξίες.Ναι είναι μια διέξοδος αν έχεις φτάσει στο πάτο του βαρελιού και απλά προσπαθεις να επιβιώσεις.
Ο φίλος μας δεν έχει φτάσει σε αυτό το στάδιο.Αφού έχει τις δυνατότητες για κάτι καλύτερο γιατί να μπλεξει με τα σκατά ,στην κυριολεξία σκατά.

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Συγνώμη αλλά προτρέπεις σε ένα τροπο ζωής με μηδενικές φιλοδοξίες.Ναι είναι μια διέξοδος αν έχεις φτάσει στο πάτο του βαρελιού και απλά προσπαθεις να επιβιώσεις.
Ο φίλος μας δεν έχει φτάσει σε αυτό το στάδιο.Αφού έχει τις δυνατότητες για κάτι καλύτερο γιατί να μπλεξει με τα σκατά ,στην κυριολεξία σκατά.

Εδώ ακριβώς είναι η διαφωνία μας τύπε και γι' αυτό τον ρώτησα από την αρχή τι θέλει στη ζωή του.Εγώ προσωπικά θέλω να δουεύω για να ζώ και όχι να ζω για να δουλεύω..Δε θέλω να γίνω πολιτικός, μεγαλοεπιχειρηματίας, να έχω 44 μέτρα κότερο κτλ.

Αν βέβαια εσύ μιλάς για φιλοδοξίες και σκέφτεσαι μισθό πχ 4-5000 το μήνα τότε επέτρεψέ μου να σου πω χωρίς παρεξήγηση ότι είσαι house nigger...!!! :S :S :S

nimertis

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαΐ 2009
Κριτικές
1
Like
51
Πόντοι
16
αν εχεις ηδη στρωμενη δουλεια και πιστευεις θα την παλεψεις σε ενα αλλο περιβαλλον φυγε.

Εγω προσωπικα δεν θελω να φυγω, να εχω περισσοτερα λεφτα αλλα να μην βλεπω φιλους και οικογενεια?
Να μην εχω τις επιλογες της διασκεδασης που υπαρχουν εδω? Δεν μπορω

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
αν εχεις ηδη στρωμενη δουλεια και πιστευεις θα την παλεψεις σε ενα αλλο περιβαλλον φυγε.

Εγω προσωπικα δεν θελω να φυγω, να εχω περισσοτερα λεφτα αλλα να μην βλεπω φιλους και οικογενεια?
Να μην εχω τις επιλογες της διασκεδασης που υπαρχουν εδω? Δεν μπορω

ναι τωρα το λες αυτο.
κατσε να δεις το γαμησι που ερχεται σε 2-3 χρονακια και θα αλλαξεις γνωμη.

nimertis

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαΐ 2009
Κριτικές
1
Like
51
Πόντοι
16
ναι τωρα το λες αυτο.
κατσε να δεις το γαμησι που ερχεται σε 2-3 χρονακια και θα αλλαξεις γνωμη.

Τι ζορι τραβας εσυ? Δερβεναγα στο μουνι μου σε εβαλα? Τη γνωμη μου ειπα, αν μπορει και πιστευει πως θα ειναι ενταξει ας φυγει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom