Αν ξερεις πως συμπεριφερονται γενικα οι μπατσοι επι δικαιων και -ιδιως- επι αδικων, ναι, θα ετρεχα.
Φίλε petrospelekanos, όχι δεν θα έτρεχες! Ο λαός λέει "καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται".
Αλλά τι τα θες φίλε μου? Εδώ φτάσαμε να κάνουν 50 κοπρίτες αντιεξουσιαστές κουμάντο ολόκληρη τη πόλη. Φτάσαμε να ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ το κράτος να κάνει δωρεά σπίτι 120 τμ (μήπως κι αυτό δεν το διάβασες σε εφημερίδες?) στον μεθύστακα ΑΧΡΗΣΤΟ πατέρα του 10χρονου που "έπαιζε" πετώντας πέτρες και πατάτες με ξυραφάκια στους αστυνομικούς. Φτάσαμε στο σημείο το κράτος να επιβραβευει τον μεθύστακα ΑΧΡΗΣΤΟ πατέρα (ναι το επαναλαμβάνω) του 10χρονου, πληρώνοντας ΟΛΑ τα χρέη στις τράπεζες. Φτάσαμε να λέμε μπράβο σε οικογένεια 15 ατόμων που εκτός του γεγονότος οτι δεν έχουν δουλεψει ποτέ στη ζωή τους, μπαινοβγαίνουν σε φυλακες ως άλλοι συμβασιούχοι (6 μήνες μέσα - 6 μήνες έξω)!
Τι να λέμε τώρα για Κύπριους φοιτητες, κακούς μπάτσους που ξεκινούν φορτωμένοι από το σπίτι και την οικογένειά τους να σφάξουν/βαρέσουν/πυροβολήσουν/κακοποιήσουν και κινήσεις της σπουδαστικής νεολαίας για το Αρθρ 16 και το πανεπιστημιακό άσυλο!
Εσυ φιλε μου,αν ησουν αστυνομικος στο συγκεκριμενο επεισοδιο,θα σαπιζες τον νεαρο στο ξυλο??
Όσο για τη δική σου ερώτηση φίλε ntinosam, να σου απαντήσω:
EAN ήμουν αστυνομικός, ΟΧΙ δεν θα σαπιζα τον νεαρο στο ξυλο. Αυτό που έγινε ήταν 200% λάθος! Δεν μπορεί καν να θεωρηθεί ως "νόμιμη βία", όρος που ΥΠΑΡΧΕΙ και γίνεται δεκτός στα δικαστηρια! Αλλο η "νόμιμη βία" και άλλο η απιστευτη αγριότητα επί 20 λεπτα επί της οδού Εθν. ʼμυνας. Να αναφερθεί πως οι σκηνές που έπιασαν οι καμερες των τηλεοπτικών καναλιών είναι η στιγμή της ακινητοποίησης (και της 1ης κλωτσιάς). Το video με τα κλωτσομπουνίδια επί 20λεπτου... ποτε δεν βγήκε παραέξω.
Ναι λοιπόν, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, η τρικλοποδιά και η ανατροπή του νεαρού στο πεζοδρόμιο (όχι η κλωτσιά στο κεφάλι) θεωρούνται και είναι νόμιμη βία της αρχής που εφαρμόζει την ακινητοποίηση, όταν ο ελεγχόμενος αντιδρά ή προσπαθεί να αποφύγει τον έλεγχο. Το 20λεπτο ξύλο-πάρτυ... είναι μέγιστη παρανομία κι ας αποδώσουν οι ειδικοί τις ευθύνες εκει που πρέπει. Όχι όμως να ηρωποιήσουμε τον πεταμένο πρέζονα.. ε όχι!