Νέα

Άρση φοιτητικού ασύλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 355
  • Εμφανίσεις 21K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Είστε υπέρ ή κατά της άρσης του φοιτητικού ασύλου;

• Υπέρ

Ψήφοι: 3 75,0%
  • Κατά

Ψήφοι: 1 25,0%
  • Υπέρ υπό προϋποθέσεις

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Δεν ξέρω/δεν απαντώ/δεν με νοιάζει

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    4
Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Αν δηλαδή μας ενοχλούν τόσο τα πολιτικής φύσεως επεισόδια που γίνονται κάθε τόσο, γιατί δεν εισηγείται κάποιος την ΔΙΑΚΟΠΗ του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, όπου επίσης γίνονται συνέχεια επεισόδια και η κατάσταση δείχνει να είναι ενεξέλεγκτη;

Εννοείται ότι πρέπει να τους πάρει ο διάολος...

Μία Θάτσερ χρειάζεται για να τσούξουν αρκετοί κώλοι, including και τους ιδιοκτήτες ΠΑΕ (που κατά την ταπεινότατη γνώμη μου φέρουν την απόλυτη ευθύνη).

Ειδικότερα μάλιστα όταν παρατηρούνται φαινόμενα (έστω ελάχιστα μέχρι σήμερα) οι ταραξίες των γηπέδων να είναι και ταραξίες πορειών ή τούμπαλιν...

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Παράθεση από petrospelekanos
Μου αρέσει η συνέπεια των λόγων σου και ο τρόπος που σκέφτεσαι....
ο ένας που το διάβασε με τα μάτια του (και σου ανάφερε και την πηγή του) αμφισβητείται, ενώ ο άλλος που το είδε με τα μάτια του (και μας συμφέρει η άποψη του) γίνεται αποδεκτός?.  :huh: :huh:

Αν τον θεωρείς ψεύτη, γιατί μιλάς μαζί του τότε;

Επισκέπτης
Αλλά έχω θέσει εδώ και μέρες ένα ερώτημα, στο οποίο ουδείς απο τους υπέρμαχους της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου μου απάντησε: Αν δηλαδή μας ενοχλούν τόσο τα πολιτικής φύσεως επεισόδια που γίνονται κάθε τόσο, γιατί δεν εισηγείται κάποιος την ΔΙΑΚΟΠΗ του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, όπου επίσης γίνονται συνέχεια επεισόδια και η κατάσταση δείχνει να είναι ενεξέλεγκτη; Η θεωρούμε μονομερώς "αντικοινωνικά" στοιχεία αυτούς που τα σπάνε για κοινωνικοπολιτικούς λόγους (και πάντα με την προϋπόθεση τα σπασίματα να μη γίνονται σε αγαστή συνεργασία με κύκλους της αστυνομίας, που έχει κάθε συμφέρον να διαιωνίζεται η κατάσταση γιατί έτσι αναβαθμίζεται ο ρόλος της), ενώ θεωρούμε ως περίπου "φυσιολογικό" να διεξάγεται κανονικά το πρωτάθλημα, που με την ύπαρξή του και μόνο δίνει "δουλειά" στους χούλιγκανς;

Εγώ, ως υπέρμαχος της κατάργησης του Πανεπιστημιακού ασύλου, δεν σου απάντησα γιατί δεν είδα το post σου. Να σου απαντήσω τώρα αφού το θέλεις: ΣΑΦΩΣ και να διακοπεί το πρωτάθλημα.

Και γενικά είμαι υπέρμαχος της άποψης ότι η βία καταστέλλεται με βία. To θέμα είναι να μην φτάσουμε στην βία. Τελεία και παύλα. Κι αυτό γιατί ΑΝ ήσουν αστυνομικός (ματατζής, γουρούνι, μπέικον, ή όπως αλλιώς προτιμάνε κάποιοι να τους αποκαλούν) και έβλεπες 50 πιτσιρικάδες να έρχονται κατά πάνω σου με σκοπό να σε φουντώσουν σαν την μονή του Αρκαδίου με 10 μολότωφ, τότε θα μου έλεγες τι θα έκανες...

Το θέμα όμως είναι ότι όταν μιλάμε για ένα συγκεκριμένο θέμα, απαντάμε στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα. Δεν πετάμε κάτι άλλο για να επιχειρηματολογήσουμε ή όχι. Κι όπως έχω τονίσει καιρό τώρα, αυτό είναι και το μειονέκτημα πολλών συζητήσεών μας σε αυτό το site: αλλαγές θέματος, προσωπικές αντιπαραθέσεις, βρισίδια, κτλ.

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
α. Το οτι το διάβασες στις εφημερίδες που λες, χωρίς να μας δίνεις το ακριβές δημοσίευμα, δεν σημαίνει οτι αυτό που λες ισχύει κιόλας. Θα σε παρακαλούσα άλλη φορά να είσαι πιο προσεκτικός όταν ισχυρίζεσαι κάτι το οποίο αμφισβητείται. Αν δηλαδή κάποιος πει για σένα οτι διακινείς ναρκωτικά η κάνεις εμπόριο λευκής σαρκός χωρίς να μας το αποδείξει, και πει απλά οτι το διάβασε στο ΒΗΜΑ, πρέπει να το πιστέψουμε;

O τρόπος σκέψης σου ΝΑΙ είναι σωστός και τον αποδέχομαι. Δυστυχώς όμως και πολύ λυπάμαι για αυτό δεν κρατώ αποκόματα εφημερίδων και δεν τις κάνω συλογή. Δεν νομίζω επίσης ακόμη και στις ηλεκρονικές σελίδες των εφημερίδων να καταγράφονται και να αποθηκευονται ΟΛΑ τα άρθρα. Πρεπει απλά να εμπιστευτεις - είναι κάτι για το οποίο ούτε συμφέρον έχω, ούτε γνωριζω προσωπικά κάποιον από τους εμπλεκόμενους. Απλά το διάβασα (σε 2 διαφορετικές εφημερίδες) και μου εκανε τρομερή εντύπωση.

Για να απαντήσω μάλιστα κατα ανάλογο προς τον δικό σου τρόπο, θα σου πω "ΟΚ το καταλάβαμε οτι αδυνατείς να το πιστέψεις, αλλά αυτό είναι δικό σου πρόβλημα μάλλον. Τι να κάνουμε, η γη κινείται!"

β. Είναι απαραίτητο  να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο για να μας πεις αν σ αρεσουν όλα αυτά τα επεισόδια που βλέπουμε απο ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ κάθε Κυριακή; Και που κάποτε θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. Η έχεις επιλεκτική ευαισθησία στη βία;

Μην είσαι επιθετικός ειδικά απεναντί μου. Στην ουσία καταλαβαίνεις πως είμαστε και οι 2 μας προβληματισμένοι σκεπτόμενοι πολίτες. ΟΚ? Τώρα αν επιμείνω και σου πως οτι από ποδοσφαιρικά ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ θα με πιστεψεις? Αν σου πω οτι στο θέμα κατέχω τόσα σαν να είμαι από αλλο πλανήτη? Δεν κατέχω το θεμα - ΑΛΗΘΕΙΑ!

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Επ' αυτού δεν διαφωνώ.

Ο προβληματισμός μου είναι, ότι ο Κύπριος φοιτητής είχε πάει στην Θεσ/κη για σπουδές 10 ημέρες πριν το επεισόδιο.

α. Προφανώς οι αστυνομικοί δεν τον ήξεραν για να έχουν προηγούμενα.
β. Αν και 10 ημερών, έπεσε αμέσως στην πρώτη κακοτοπιά.
γ. Τα 4 χρόνια που υπολείπονται, ΤΙ έκανε;
δ. Γιατί από την Κύπρο πήγε άραγε στη Θεσ/κη;

Ο -τύπου Μις Μαρπλ- προβληματισμός σου σε τι ακριβώς συμπέρασμα προσπαθεί να καταλήξει;

By the way, κάνει να μάθουμε την άποψή σου για το αν καλώς η κακώς εδάρη απο "ζαρντινιέρα" ο φοιτητής, τη ζωή του οποίου έχεις τόσο ενδελεχώς παρακολουθήσει;

ntinosam

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Ιαν 2007
Κριτικές
33
Like
6.163
Πόντοι
11.005
Οι αστυνομικοι οφειλουν να ειναι εκπαιδευμενοι για να αντιμετωπισουν απλα κλεφτρονια,σκληρους εγκληματιες,και 50 πιτσιρικαδες που ερχονται καταπανω τους με σκοπο να τους φουντωσουν.Αν δεν εχουν εκπαιδευτει καταλληλα για να αντιμετωπιζουν τετοια περιστατικα,τοτε να ζητησουν ευθυνες απο την εκαστοτε πολιτικη ηγεσια τους.Σε καθε περιπτωση ομως δεν υποχρεωθηκε καποιος να γινει αστυνομικος,το επελεξε.

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Και τελικώς ας μου απαντησει κάποιος υποστηρικτής της νοοτροπίας "Κύπριος φοιτητής"

Θα πηγαίνατε ποτέ έξω από τη θεολογική Θεσσαλονίκης, στις 17 Νοεμβριου το βράδυ? Κι αν πηγαίνατε θα εμπλεκόσασταν ποτέ με ανθρώπους που έφεραν στα χέρια τους τα μαγικα μπουκαλάκια με τη βενζίνη και το στουπί? Ακόμη κι αν δεχτούμε πως είσασταν πραγματικά νομοταγής πολίτης που πήγε να τιμήσει τους ήρωες του Πολυτεχνείου 73 (έστω και στις 23.00 το βράδυ!)... θα τρέχατε όταν αστυνομικοί σας σταματούσαν στο δρόμο για τυπικό έλεγχο ταυτότητας? Ε?

Δηλαδή πόσο ΜΑΛΑΚΑΣ πρέπει να είναι κανείς για να παει στο στόμα του λύκου, μέσα σε μια ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ, ανάμεσα σε πετροπόλεμο αντιεξουσιαστών και αστυνομικών, στο πιο θερμό σημείο την πιο θερμή βραδυά των 365 του χρόνου? Πόσο?

Ξεφύγαμε λίγο από το θέμα... αλλά νομίζω πως κάνουμε αρκετα καλό διάλογο

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Και τελικώς ας μου απαντησει κάποιος υποστηρικτής της νοοτροπίας "Κύπριος φοιτητής"

Θα πηγαίνατε ποτέ έξω από τη θεολογική Θεσσαλονίκης, στις 17 Νοεμβριου το βράδυ? Κι αν πηγαίνατε θα εμπλεκόσασταν ποτέ με ανθρώπους που έφεραν στα χέρια τους τα μαγικα μπουκαλάκια με τη βενζίνη και το στουπί? Ακόμη κι αν δεχτούμε πως είσασταν πραγματικά νομοταγής πολίτης που πήγε να τιμήσει τους ήρωες του Πολυτεχνείου 73 (έστω και στις 23.00 το βράδυ!)... θα τρέχατε όταν αστυνομικοί σας σταματούσαν στο δρόμο για τυπικό έλεγχο ταυτότητας? Ε?

Αν ξερεις πως συμπεριφερονται γενικα οι μπατσοι επι δικαιων και -ιδιως- επι αδικων, ναι, θα ετρεχα.
Και απο που προκύπτει οτι ο Κυπριος εμπλεκεται με τυπους που κραταγανε μπουκαλακια;

ntinosam

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Ιαν 2007
Κριτικές
33
Like
6.163
Πόντοι
11.005

Δηλαδή πόσο ΜΑΛΑΚΑΣ πρέπει να είναι κανείς για να παει στο στόμα του λύκου, μέσα σε μια ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ, ανάμεσα σε πετροπόλεμο αντιεξουσιαστών και αστυνομικών, στο πιο θερμό σημείο την πιο θερμή βραδυά των 365 του χρόνου? Πόσο?

Εσυ φιλε μου,αν ησουν αστυνομικος στο συγκεκριμενο επεισοδιο,θα σαπιζες τον νεαρο στο ξυλο??

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Αν ξερεις πως συμπεριφερονται γενικα οι μπατσοι επι δικαιων και -ιδιως- επι αδικων, ναι, θα ετρεχα.

Φίλε petrospelekanos, όχι δεν θα έτρεχες! Ο λαός λέει "καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται".

Αλλά τι τα θες φίλε μου? Εδώ φτάσαμε να κάνουν 50 κοπρίτες αντιεξουσιαστές κουμάντο ολόκληρη τη πόλη. Φτάσαμε να ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ το κράτος να κάνει δωρεά σπίτι 120 τμ (μήπως κι αυτό δεν το διάβασες σε εφημερίδες?) στον μεθύστακα ΑΧΡΗΣΤΟ πατέρα του 10χρονου που "έπαιζε" πετώντας πέτρες και πατάτες με ξυραφάκια στους αστυνομικούς. Φτάσαμε στο σημείο το κράτος να επιβραβευει τον μεθύστακα ΑΧΡΗΣΤΟ πατέρα (ναι το επαναλαμβάνω) του 10χρονου, πληρώνοντας ΟΛΑ τα χρέη στις τράπεζες. Φτάσαμε να λέμε μπράβο σε οικογένεια 15 ατόμων που εκτός του γεγονότος οτι δεν έχουν δουλεψει ποτέ στη ζωή τους, μπαινοβγαίνουν σε φυλακες ως άλλοι συμβασιούχοι (6 μήνες μέσα - 6 μήνες έξω)!

Τι να λέμε τώρα για Κύπριους φοιτητες, κακούς μπάτσους που ξεκινούν φορτωμένοι από το σπίτι και την οικογένειά τους να σφάξουν/βαρέσουν/πυροβολήσουν/κακοποιήσουν και κινήσεις της σπουδαστικής νεολαίας για το Αρθρ 16 και το πανεπιστημιακό άσυλο!

Εσυ φιλε μου,αν ησουν αστυνομικος στο συγκεκριμενο επεισοδιο,θα σαπιζες τον νεαρο στο ξυλο??

Όσο για τη δική σου ερώτηση φίλε ntinosam, να σου απαντήσω:

EAN ήμουν αστυνομικός, ΟΧΙ δεν θα σαπιζα τον νεαρο στο ξυλο. Αυτό που έγινε ήταν 200% λάθος! Δεν μπορεί καν να θεωρηθεί ως "νόμιμη βία", όρος που ΥΠΑΡΧΕΙ και γίνεται δεκτός στα δικαστηρια! Αλλο η "νόμιμη βία" και άλλο η απιστευτη αγριότητα επί 20 λεπτα επί της οδού Εθν. ʼμυνας. Να αναφερθεί πως οι σκηνές που έπιασαν οι καμερες των τηλεοπτικών καναλιών είναι η στιγμή της ακινητοποίησης (και της 1ης κλωτσιάς). Το video με τα κλωτσομπουνίδια επί 20λεπτου... ποτε δεν βγήκε παραέξω.

Ναι λοιπόν, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, η τρικλοποδιά και η ανατροπή του νεαρού στο πεζοδρόμιο (όχι η κλωτσιά στο κεφάλι) θεωρούνται και είναι νόμιμη βία της αρχής που εφαρμόζει την ακινητοποίηση, όταν ο ελεγχόμενος αντιδρά ή προσπαθεί να αποφύγει τον έλεγχο. Το 20λεπτο ξύλο-πάρτυ... είναι μέγιστη παρανομία κι ας αποδώσουν οι ειδικοί τις ευθύνες εκει που πρέπει. Όχι όμως να ηρωποιήσουμε τον πεταμένο πρέζονα.. ε όχι!

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Φίλε petrospelekanos, όχι δεν θα έτρεχες! Ο λαός λέει "καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται".

Αλλά τι τα θες φίλε μου? Εδώ φτάσαμε να κάνουν 50 κοπρίτες αντιεξουσιαστές κουμάντο ολόκληρη τη πόλη. Φτάσαμε να ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ το κράτος να κάνει δωρεά σπίτι 120 τμ (μήπως κι αυτό δεν το διάβασες σε εφημερίδες?) στον μεθύστακα ΑΧΡΗΣΤΟ πατέρα του 10χρονου που "έπαιζε" πετώντας πέτρες και πατάτες με ξυραφάκια στους αστυνομικούς. Φτάσαμε στο σημείο το κράτος να επιβραβευει τον μεθύστακα ΑΧΡΗΣΤΟ πατέρα (ναι το επαναλαμβάνω) του 10χρονου, πληρώνοντας ΟΛΑ τα χρέη στις τράπεζες. Φτάσαμε να λέμε μπράβο σε οικογένεια 15 ατόμων που εκτός του γεγονότος οτι δεν έχουν δουλεψει ποτέ στη ζωή τους, μπαινοβγαίνουν σε φυλακες ως άλλοι συμβασιούχοι (6 μήνες μέσα - 6 μήνες έξω)!

Τι να λέμε τώρα για Κύπριους φοιτητες, κακούς μπάτσους που ξεκινούν φορτωμένοι από το σπίτι και την οικογένειά τους να σφάξουν/βαρέσουν/πυροβολήσουν/κακοποιήσουν και κινήσεις της σπουδαστικής νεολαίας για το Αρθρ 16 και το πανεπιστημιακό άσυλο!

Όσο για τη δική σου ερώτηση φίλε ntinosam, να σου απαντήσω:

EAN ήμουν αστυνομικός, ΟΧΙ δεν θα σαπιζα τον νεαρο στο ξυλο. Αυτό που έγινε ήταν 200% λάθος! Δεν μπορεί καν να θεωρηθεί ως "νόμιμη βία", όρος που ΥΠΑΡΧΕΙ και γίνεται δεκτός στα δικαστηρια! Αλλο η "νόμιμη βία" και άλλο η απιστευτη αγριότητα επί 20 λεπτα επί της οδού Εθν. ʼμυνας. Να αναφερθεί πως οι σκηνές που έπιασαν οι καμερες των τηλεοπτικών καναλιών είναι η στιγμή της ακινητοποίησης (και της 1ης κλωτσιάς). Το video με τα κλωτσομπουνίδια επί 20λεπτου... ποτε δεν βγήκε παραέξω.

Ναι λοιπόν, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, η τρικλοποδιά και η ανατροπή του νεαρού στο πεζοδρόμιο (όχι η κλωτσιά στο κεφάλι) θεωρούνται και είναι νόμιμη βία της αρχής που εφαρμόζει την ακινητοποίηση, όταν ο ελεγχόμενος αντιδρά ή προσπαθεί να αποφύγει τον έλεγχο. Το 20λεπτο ξύλο-πάρτυ... είναι μέγιστη παρανομία κι ας αποδώσουν οι ειδικοί τις ευθύνες εκει που πρέπει. Όχι όμως να ηρωποιήσουμε τον πεταμένο πρέζονα.. ε όχι!

Δεν ηρωοποιούμε κανέναν, απλά δεν θέλουμε και να δέρνεται κανένας απο την Αστυνομία. Και αν κρίνω απο την απότομη αλλαγή του τόνου σου, μάλλον δεν συμφωνείς. ʼκου "νόμιμη τρικλοποδιά"!
Καλό σου βράδυ, δεν συνεχίζω άλλο τη συζήτηση σ' αυτό τον τόνο, λυπάμαι.

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Τι θα πει φοιτητικό άσυλο και μαλακίες ?
Η απάντηση ειναι : MHΔENIKH ANOXH  έτσι θα αντιμετωπισθεί η σημερινη αναρχία - παρανομία - ασέβεια των αρχών και νόμων της Πολιτίας που βασιλευει σήμερα στην Ελλάδα.

Η παραμικρή παρανομία αντιμετωπίζεται με το αντίστοιχο τίμημα τιμωρίας.

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Εγώ, ως υπέρμαχος της κατάργησης του Πανεπιστημιακού ασύλου, δεν σου απάντησα γιατί δεν είδα το post σου. Να σου απαντήσω τώρα αφού το θέλεις: ΣΑΦΩΣ και να διακοπεί το πρωτάθλημα.

Και γενικά είμαι υπέρμαχος της άποψης ότι η βία καταστέλλεται με βία. To θέμα είναι να μην φτάσουμε στην βία. Τελεία και παύλα. Κι αυτό γιατί ΑΝ ήσουν αστυνομικός (ματατζής, γουρούνι, μπέικον, ή όπως αλλιώς προτιμάνε κάποιοι να τους αποκαλούν) και έβλεπες 50 πιτσιρικάδες να έρχονται κατά πάνω σου με σκοπό να σε φουντώσουν σαν την μονή του Αρκαδίου με 10 μολότωφ, τότε θα μου έλεγες τι θα έκανες...

Το θέμα όμως είναι ότι όταν μιλάμε για ένα συγκεκριμένο θέμα, απαντάμε στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα. Δεν πετάμε κάτι άλλο για να επιχειρηματολογήσουμε ή όχι. Κι όπως έχω τονίσει καιρό τώρα, αυτό είναι και το μειονέκτημα πολλών συζητήσεών μας σε αυτό το site: αλλαγές θέματος, προσωπικές αντιπαραθέσεις, βρισίδια, κτλ.

Η άποψή μου παραμένει η ίδια! ΟΧΙ στην άρση του ασύλου. Και παρατηρώ οτι αυτοί που εισηγούνται την κατάργησή του (δεν μιλάω για σένα, δεν σε ξέρω) είναι γενικά οι συντηρητικότεροι και δεξιότεροι, αυτοί που δεν θέλουν να γίνονται απεργίες, καταλήψεις, πορείες και διαδηλώσεις. Είναι όμως υποκριτες γιατί μιλάνε μονομερώς για βία, αφήνοντας απ' έξω τη βία της αστυνομίας, όπως και τη βία στα γήπεδα, για τα οποία δεν βγάζουν κιχ. Αν λοιπόν αυτοί θέλουν όλο και πιο πολύ αστυνομοκρατία στη ζωή τους, εμένα δεν με αφορά, σόρρυ.
Έχω όμως αντιπρόταση: ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η Ελληνική Αστυνομία. Μπας και γλυτώσουμε, συν τοις άλλοις, και απο τους μαλακισμένους θανάτους στο σπίτι, όταν ο μικρός γιος μπάτσου παίζει με το όπλο του μπαμπά, το οποίο εκείνος έχει ξεχάσει να κλειδώσει.

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Δεν ηρωοποιούμε κανέναν, απλά δεν θέλουμε και να δέρνεται κανένας απο την Αστυνομία. Και αν κρίνω απο την απότομη αλλαγή του τόνου σου, μάλλον δεν συμφωνείς. ʼκου "νόμιμη τρικλοποδιά"! Καλό σου βράδυ, δεν συνεχίζω άλλο τη συζήτηση σ' αυτό τον τόνο, λυπάμαι.

Να λες τα πράγματα ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα αναφέρω και όχι με παραποιησεις σε παρακαλώ. Ο όρος ΝΟΜΙΜΗ ΒΙΑ υφίσταται και όπως σου είπα γίνεται αποδεκτός από τα δικαστηρια. Είναι η απαραίτητη (και όχι περισσότερο από όσο χρειάζεται) βία που ασκούν οι αστυνομικοί για να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τον νόμο. Στην περιπτωσή που συζητούμε, οι αστυνομικοί εφάρμοσαν αρχές νόμιμης βίας διότι ο φοιτητής αρνήθηκε τον έλεγχο και αντιστάθηκε σε αυτόν... όμως κάπου έχασαν τη μπάλα και το παρακαναν.

Λυπάμαι που δεν θέλεις συνεχίσεις τη συζήτηση διότι όπως λες δεν σου αρέσει ο τόνος, όμως λυπάμαι... "η γη γυρίζει" και οι έννοιες αυτές (πχ ο όρος "νόμιμη βία") βασίζονται πάνω σε νόμους, ψηφίσματα και διατάγματα του κράτους - δεν τα βγάζω από το μυαλό μου.

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Να λες τα πράγματα ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα αναφέρω και όχι με παραποιησεις σε παρακαλώ. Ο όρος ΝΟΜΙΜΗ ΒΙΑ υφίσταται και όπως σου είπα γίνεται αποδεκτός από τα δικαστηρια. Είναι η απαραίτητη (και όχι περισσότερο από όσο χρειάζεται) βία που ασκούν οι αστυνομικοί για να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τον νόμο. Στην περιπτωσή που συζητούμε, οι αστυνομικοί εφάρμοσαν αρχές νόμιμης βίας διότι ο φοιτητής αρνήθηκε τον έλεγχο και αντιστάθηκε σε αυτόν... όμως κάπου έχασαν τη μπάλα και το παρακαναν.

Λυπάμαι που δεν θέλεις συνεχίσεις τη συζήτηση διότι όπως λες δεν σου αρέσει ο τόνος, όμως λυπάμαι... "η γη γυρίζει" και οι έννοιες αυτές (πχ ο όρος "νόμιμη βία") βασίζονται πάνω σε νόμους, ψηφίσματα και διατάγματα του κράτους - δεν τα βγάζω από το μυαλό μου.

Νόμος του Κράτους είναι και να μην δέρνουνε αδικαιολόγητα οι μπάτσοι τον κόσμο. Οπότε, αν δεν έγινε έτσι, γιατί τους διώκουν πειθαρχικά;

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
παιδιά ηρεμήστε... κατ αρχήν ας ορίσουμε τι είναι πανεπιστημιακό (και όχι φοιτητικό άσυλο).. είναι ένας χώρος όπου επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, η ελεύθερη έρευνη και η ελέυθερη έκφραση απόψεων..

τι σημαίνει αυτό.. ότι μέσα στον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου καθένας έχει το δικαίωμα

(α) της κριτικής
(β) της ανάπτυξης νέων ιδεών
(γ) της έρευνας χωρίς περιορισμούς (θρησκευτικούς κλπ)
(δ) της συζήτησης

τώρα σκεφτήτε κάτι

πότε από το 1974 και μετά (γιατί εγώ ζούσας αρκετά πιό πριν) έγινε στην ελλάδα δίωξη σε κάποιον διότι εξέφρασε απόψεις διαφορετικές? εδώ δημοσιοκάφροι ασύστολα συκοφαντούν και δεν διώκονται..

βέβαια εκτός αν εννοείται οτι έκφραση είναι η καταστροφή , το κάψιμο το βρίσιμο το ξύλο και το χειρότερο από όλα η στέρηση της δυνατότητας έκφρασης σε άλλον..

με την έννοια αυτή στο πανεπιστημιακό άσυλο δεν υπάρχει η έννοια της συλλογικότητας διότι καθένας μπορεί να έχει την δική του άποψη άρα οι αποφάσεις των λεγομενων γενικών συνελεύσεων δεν πολυδεσμεύουν και κανέναν..

σκεφτήτε και απαντήστε 

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Έχω όμως αντιπρόταση: ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η Ελληνική Αστυνομία. Μπας και γλυτώσουμε, συν τοις άλλοις, και απο τους μαλακισμένους θανάτους στο σπίτι, όταν ο μικρός γιος μπάτσου παίζει με το όπλο του μπαμπά, το οποίο εκείνος έχει ξεχάσει να κλειδώσει.

Εγω έχω καλύτερη πρόταση: Nα αφοπλιστεί ΚΑΙ ο στρατός, επειδή ενας βλακέντιος φΑνταρος αυτοκτόνησε λόγω αυξημένης μαλακίας στη σκοπιά του. Να κλείσουμε επίσης και τους δρόμους για να μην σκοτώνεται ο κόσμος. Να καταργήσουμε επίσης και το ιντερνετ γιατι ο κόσμος αποβλακώνεται. Μα τι λεμε τώρα??? Τι λέμε???

Προτείνω επίσης όταν ο διαρήκτης μπεί στο σπιτι σου petrospelekanos, όταν το παιδί σου δεχτεί επίθεση από πρεζονες για να του πάρουν τα 5 euro που έχει στην τσέπη, όταν βιάσουν την γειτόνισα, όταν σε στριμώξει καποιος τσετσένος σε καμια γωνιά με κανα λεπίδι στο λαιμό για να σου πάρει το ρολόι που φοράς...

... τότε να φωνάξουμε την ΑΟΠΛΗ αστυνομία, η οποία θα τους παρακαλέσει ΕΥΓΕΝΙΚΑ να σταματήσουν αυτό που κάνουν και να μπουν στον ίσιο δρόμο. Ε, τώρα αν δεν τους πεισουν, τι να κάνουμε!

ΥΓ. Μην κάνει κανεις το λαθος και μου αναφέρει το παράδειγμα της αοπλης Βρετανικής αστυνομίας (αλλάζει το καθεστώς αυτό σιγα - σιγά μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικες επιθεσεις) διότι θα του θυμίσω πόσο θα τον "καταπιεζαν" τα 4.5 εκατομύρια (καλα διαβασατε) καμερες ασφαλειας στην Μ. Βρετανία!

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Νόμος του Κράτους είναι και να μην δέρνουνε αδικαιολόγητα οι μπάτσοι τον κόσμο. Οπότε, αν δεν έγινε έτσι, γιατί τους διώκουν πειθαρχικά;

petrospelekanos, αρχίζω και πιστευω πως διαβάζεις επιλεκτικά ή απλά θέλεις να με κανεις να αυξάνω τον αριθμό των pοst μου στο forum. Ή απλά πουλάς τρέλα...!

Ειπα και εξήγησα ΤΙ είναι και σαν ΤΙ αναγνωρίζεται ΝΟΜΙΜΗ ΒΙΑ! Διαβασε παραπανω να καταλαβεις. Διώκονται δε ποινικά ΚΑΙ πειθαρχικα, διότι κάπου έχασαν τη μπάλα και το παρακαναν. ΑΝ είχαν ασκήσει ΜΟΝΟ την "νόμιμη βία" και όχι παραπάνω από όσο χρειαζόταν για να καταφέρουν να επιβάλουν τον έλεγχο, δεν θα είχε γίνει τίποτα. Υπάρχει ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ διαφορά και η αρνηση σου να το κατανοήσεις αν και ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ... μου προκαλεί δικαολογημένα υποψίες.

Το κατάλαβες φίλε μου?

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Εγω έχω καλύτερη πρόταση: Nα αφοπλιστεί ΚΑΙ ο στρατός, επειδή ενας βλακέντιος φΑνταρος αυτοκτόνησε λόγω αυξημένης μαλακίας στη σκοπιά του. Να κλείσουμε επίσης και τους δρόμους για να μην σκοτώνεται ο κόσμος. Να καταργήσουμε επίσης και το ιντερνετ γιατι ο κόσμος αποβλακώνεται. Μα τι λεμε τώρα??? Τι λέμε???

Προτείνω επίσης όταν ο διαρήκτης μπεί στο σπιτι σου petrospelekanos, όταν το παιδί σου δεχτεί επίθεση από πρεζονες για να του πάρουν τα 5 euro που έχει στην τσέπη, όταν βιάσουν την γειτόνισα, όταν σε στριμώξει καποιος τσετσένος σε καμια γωνιά με κανα λεπίδι στο λαιμό για να σου πάρει το ρολόι που φοράς...

... τότε να φωνάξουμε την ΑΟΠΛΗ αστυνομία, η οποία θα τους παρακαλέσει ΕΥΓΕΝΙΚΑ να σταματήσουν αυτό που κάνουν και να μπουν στον ίσιο δρόμο. Ε, τώρα αν δεν τους πεισουν, τι να κάνουμε!

ΥΓ. Μην κάνει κανεις το λαθος και μου αναφέρει το παράδειγμα της αοπλης Βρετανικής αστυνομίας (αλλάζει το καθεστώς αυτό σιγα - σιγά μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικες επιθεσεις) διότι θα του θυμίσω πόσο θα τον "καταπιεζαν" τα 4.5 εκατομύρια (καλα διαβασατε) καμερες ασφαλειας στην Μ. Βρετανία!

Αν το λες σοβαρά, δεν έχω κανένα πρόβλημα να συμφωνήσω στην κατάργηση του στρατού, δεν είμαι μιλιταριστής. ʼλλωστε προς τα εκεί πάνε τα πράγματα, μην ανησυχείς. Ο στρατός θα γίνει κάποτε αμιγώς επαγγελματικός.

Και ναι, με ενοχλούνε οι κάμερες που παρακολουθούν τη ζωή μας. Εσύ τόσο οπαδός του Μπιγκ Μπράδερ είσαι; Τίποτα δεν σε ενοχλεί; Μόνο η ύπαρξη του πανεπιστημιακού ασύλου;

Επισκέπτης
Το μόνο πράγμα που απαιτείται για το άσυλο είναι να εφαρμοστεί ο νόμος που προκλητικά δεν εφαρμόζεται...

Τι λέει ο νόμος:

ʼρση του ασύλου σε περίπτωση εγκλημάτων κατά ζωής. Έγινε ποτέ άρση εκτός του 1995?????
Όχι. ʼρα δεν φταίει το νομικό καθεστώς. Φταίει η μη εφαρμογή της νομοθεσίας.

Τα ίδια ισχύουν και για τη διακίνηση ναρκωτικών, διακεκριμένη φθορά κλπ.

Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom