Νέα

Άρση φοιτητικού ασύλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 355
  • Εμφανίσεις 21K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Είστε υπέρ ή κατά της άρσης του φοιτητικού ασύλου;

• Υπέρ

Ψήφοι: 3 75,0%
  • Κατά

Ψήφοι: 1 25,0%
  • Υπέρ υπό προϋποθέσεις

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Δεν ξέρω/δεν απαντώ/δεν με νοιάζει

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    4
Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Τι θα πει φοιτητικό άσυλο και μαλακίες ?
Η απάντηση ειναι : MHΔENIKH ANOXH  έτσι θα αντιμετωπισθεί η σημερινη αναρχία - παρανομία - ασέβεια των αρχών και νόμων της Πολιτίας που βασιλευει σήμερα στην Ελλάδα.

Η παραμικρή παρανομία αντιμετωπίζεται με το αντίστοιχο τίμημα τιμωρίας.

Που σημαίνει: Να διακοπεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου; Η έχουμε επιλεκτική μνήμη στις παρανομίες;

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
petrospelekanos, αρχίζω και πιστευω πως διαβάζεις επιλεκτικά ή απλά θέλεις να με κανεις να αυξάνω τον αριθμό των pοst μου στο forum. Ή απλά πουλάς τρέλα...!

Ειπα και εξήγησα ΤΙ είναι και σαν ΤΙ αναγνωρίζεται ΝΟΜΙΜΗ ΒΙΑ! Διαβασε παραπανω να καταλαβεις. Διώκονται δε ποινικά ΚΑΙ πειθαρχικα, διότι κάπου έχασαν τη μπάλα και το παρακαναν. ΑΝ είχαν ασκήσει ΜΟΝΟ την "νόμιμη βία" και όχι παραπάνω από όσο χρειαζόταν για να καταφέρουν να επιβάλουν τον έλεγχο, δεν θα είχε γίνει τίποτα. Υπάρχει ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ διαφορά και η αρνηση σου να το κατανοήσεις αν και ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ... μου προκαλεί δικαολογημένα υποψίες.

Το κατάλαβες φίλε μου?

ΠΟΙΑ -συγκεκριμένα όμως- είναι η νόμιμη βία; Και σε ποιο ακριβώς άρθρο του Συντάγματος περιγράφεται τι είναι νόμιμο και τι όχι; Δηλαδή, μέχρι ποιου σημείου επιτρέπεται να βαρέσουμε ένα διαδηλωτή;

Επισκέπτης
Και ναι, με ενοχλούνε οι κάμερες που παρακολουθούν τη ζωή μας. Εσύ τόσο οπαδός του Μπιγκ Μπράδερ είσαι; Τίποτα δεν σε ενοχλεί; Μόνο η ύπαρξη του πανεπιστημιακού ασύλου;
Απαντώ εγώ μιας και μου αρέσει το θέμα...
Οι κάμερες από την στιγμή που έχω εμπιστοσύνη στο πολίτευμα και τις ανεξάρτητες αρχές προστασίας των δικαιωμάτων μου θα με ενοχλούσαν στην περίπτωση κατά την οποία έκανα κάτι παράνομο (το ίδιο ισχύει και για την πιο ισχυρή αστυνόμευση). Από τη στιγμή που είμαι νομοταγής και επαναλαμβάνω για να μην ακούσω πίπες ότι έχω εμπιστοσύνη στο πολίτευμα (δεν μιλάμε για συνθήκες χούντας) δεν με χαλάνε καθόλου τα μέτρα αστυνόμευσης με κάμερες.

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Το μόνο πράγμα που απαιτείται για το άσυλο είναι να εφαρμοστεί ο νόμος που προκλητικά δεν εφαρμόζεται...

Τι λέει ο νόμος:

ʼρση του ασύλου σε περίπτωση εγκλημάτων κατά ζωής. Έγινε ποτέ άρση εκτός του 1995?????
Όχι. ʼρα δεν φταίει το νομικό καθεστώς. Φταίει η μη εφαρμογή της νομοθεσίας.

Τα ίδια ισχύουν και για τη διακίνηση ναρκωτικών, διακεκριμένη φθορά κλπ.

ο νομος λέει οτι και σε αυτή την περίπτωση απαιτέιται η ομόφωνη γνώμη της επιτροπής ασύλου 9στην οποία μετέχει και φοιτητής

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
petrospelekanos,

Προφανώς ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που ΣΥΝΕΧΩΣ κατηγορεί την αστυνομία, συνεχώς φωνάζει "μπατσοι - γουρούνια", συνεχώς κρίνει τις πράξεις της αστυνομίας (χωρίς βεβαία να είναι ειδικός)...

.... αλλά όταν έρθει το αυγό στον δικό τους κώλο και καποιος βλακας πρέζονας τους σπάσει το τζαμι του παρκαρισμένου αυτοκινήτου τους, για να αρπάξει τα ψιλά που εχουν στην κοσνόλα, όταν καποιος τσαντακιας επιτεθει στην γκόμενα, την γυναίκα ή (ακόμη χειρότερα) στην ίδια τους τη μανα, τότε φωνάζουνε "Μα που είναι επιτέλους η αστυνομία? Μα γιατί δεν υπάρχει αστυνομία να φοβούνται οι κλέφτες? Θέλω να βλέπω περιπολίες ΤΩΡΑ!"

Επισκέπτης
Teras έχεις δίκιο, ξέρω πολύ καλά τι λέει ο νόμος και επειδή ήμουν και ο φοιτητής που αναφέρεις το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν τολμάει να τον εφαρμόσει.

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
petrospelekanos,

Προφανώς ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που ΣΥΝΕΧΩΣ κατηγορεί την αστυνομία, συνεχώς φωνάζει "μπατσοι - γουρούνια", συνεχώς κρίνει τις πράξεις της αστυνομίας (χωρίς βεβαία να είναι ειδικός).... αλλά όταν έρθει το αυγό στον δικό τους κώλο και καποιος βλακας μας σπάσει το τζαμι του αυτοκινήτου για να παρει τα ψιλά που εχουμε στην κοσνόλα, όταν καποιος τσαντακιας επιτεθει στην γκόμενα, την γυναίκα ή (ακόμη χειρότερα) στην ίδια μας τη μανα, τότε φωνάζουνε "Μα που είναι επιτέλους η αστυνομία? Μα γιατί δεν υπάρχει αστυνομία να φοβούνται οι κλέφτες? Θέλω να βλέπω περιπολίες ΤΩΡΑ!"

Γιατί άραγε τόσο πολλοί πολίτες θεωρούν τους μπάτσους γουρούνια και δολοφόνους, αφού είναι τόσο καλοί άνθρωποι και χρήσιμοι στην κοινωνία; Δεν σε έχει προβληματίσει ποτέ;

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Teras έχεις δίκιο, ξέρω πολύ καλά τι λέει ο νόμος και επειδή ήμουν και ο φοιτητής που αναφέρεις το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν τολμάει να τον εφαρμόσει.

και ρωτάω και πάλι .. γιατί????

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Γιατί άραγε τόσο πολλοί πολίτες θεωρούν τους μπάτσους γουρούνια και δολοφόνους, αφού είναι τόσο καλοί άνθρωποι και χρήσιμοι στην κοινωνία; Δεν σε έχει προβληματίσει ποτέ;

Ας καταργήσουμε λοιπόν την αστυνομία (ναι κι εγω δεν αισθάνομαι καλά να κυκλοφορουν όπλα γύρω μου) κι ας αφήσουμε τα πρεζόνια, τους molotov builders, τα κλεφτρονια και τους βιαστες να κανουν κουμάντο.

Σε έχει προβληματίσει ποτέ αν οι βλακείες που ξεστομίζεις είναι αποτέλεσμα πλύσης εγκεφάλου, μονόπλευρης αγωγής ή απλά εγκεφαλικής ανεπάρκειας?

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
και ρωτάω και πάλι .. γιατί????

Γιατί την Αστυνομία τη βολεύει να γίνονται επεισόδια, ώστε να αναβαθμίζεται ο ρόλος της στην κοινωνία. Και φυσικά, όταν δεν τα προκαλεί η ίδια τα επεισόδια μέσω προβοκατόρων, δεν κάνει τίποτα για να τα σταματήσει, πουλάνε πολύ οι εικόνες με σπασμένες βιτρίνες στις ειδήσεις των 8.

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Ας καταργήσουμε λοιπόν την αστυνομία (ναι κι εγω δεν αισθάνομαι καλά να κυκλοφορουν όπλα γύρω μου) κι ας αφήσουμε τα πρεζόνια, τους molotov builders, τα κλεφτρονια και τους βιαστες να κανουν κουμάντο.

Σε έχει προβληματίσει ποτέ αν οι βλακείες που ξεστομίζεις είναι αποτέλεσμα πλύσης εγκεφάλου, μονόπλευρης αγωγής ή απλά εγκεφαλικής ανεπάρκειας?

ΔΕν σε έβρισα.
Καληνύχτα λοιπόν μικρέ μου φαν των μπάτσων, δε γουστάρω να μιλάω άλλο μαζί σου.

Odysseas74

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
Επί του πιεστηρίου: πριν από λίγο νεαρά άτομα (δεν ξέρω αν ήταν όλοι φοιτητές) έχτισαν την είσοδο του τμήματος ερευνών του Πολυτεχνείου, γράφοντας στην είσοδο: « Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές»
Την ίδια στιγμή που όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου επιδιώκουν συνεργασίες και χορηγίες με μεγάλες επιχειρήσεις, τα δικά μας βλαστάρια θεωρούν τους αυριανούς τους εργοδότες κάτι πολύ κακό. Στο μυαλό τους, η έρευνα (που θα έπρεπε να γίνεται μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα) και οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να πορεύονται μαζί?.
Ελλάδα 2007

Υ.Γ. Το επιχείρημα με τη σύγκριση του ασύλου και της βίας στα γήπεδα είναι πολύ σχετικό και έξυπνο.? να το πατεντάρεις!

Επισκέπτης
Το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν τους αριστεριστές μαλάκες άπλυτους και επικίνδυνα πρεζόνια παίζει κανένα ρόλο; Μήπως είναι περισσότεροι αυτοί που θεωρούν μαλάκες τους αριστεριστές σε σχέση με αυτούς που απαξιώνουν τους αστυνομικούς;

ʼλλωστε εσένα τι σε ενοχλεί το αστυνομοκρατούμενο κράτος. Και στα Soviet η αστυνομία γαμούσε και έδερνε δεν είναι ο υπαρκτό σοσιαλισμός το όραμα σου για την χώρα;

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Επί του πιεστηρίου: πριν από λίγο νεαρά άτομα (δεν ξέρω αν ήταν όλοι φοιτητές) έχτισαν την είσοδο του τμήματος ερευνών του Πολυτεχνείου, γράφοντας στην είσοδο: « Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές»
Την ίδια στιγμή που όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου επιδιώκουν συνεργασίες και χορηγίες με μεγάλες επιχειρήσεις, τα δικά μας βλαστάρια θεωρούν τους αυριανούς τους εργοδότες κάτι πολύ κακό. Στο μυαλό τους, η έρευνα (που θα έπρεπε να γίνεται μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα) και οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να πορεύονται μαζί?.
Ελλάδα 2007

Υ.Γ. Το επιχείρημα με τη σύγκριση του ασύλου και της βίας στα γήπεδα είναι πολύ σχετικό και έξυπνο.? να το πατεντάρεις!

Μόνο που δεν απάντησες στο πολύ συγκεκριμένο ερώτημα που έθεσα. Πολυ απλά γιατί ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ η βία όπως λες, αλλά μόνο το πως θα καταστρατηγηθούν οι δημοκρατικές κατακτήσεις.

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Καληνύχτα λοιπόν μικρέ μου φαν των μπάτσων, δε γουστάρω να μιλάω άλλο μαζί σου.

Eπίσης καληνύχτα μικρέ μου ιδεαλιστή, λάτρη των κοπρόσκυλων που αρέσκονται να σπάνε και να καίνε την περιουσία του κοσμάκη. Αν και θα ήθελα να μιλήσουμε, η τακτική της μολότωφ που ακολουθείς (πετάς μια αρλούμπα, βάζεις φωτιά και φευγεις) είναι γνώστη και αναμενόμενη.

Στο καλό λοιπόν και να περνάς καλά. Και ********! Edit by Tipos(

Επισκέπτης
Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι δημοκρατική κατάκτηση και συνταγματικό δικαίωμα.

Το πάρκο εκτόνωσης βίας είναι απλή μαλακία

Ο νοών νοεί τω

ntinosam

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Ιαν 2007
Κριτικές
33
Like
6.163
Πόντοι
11.005
Φιλε PATHFINDER,η απαντηση σου,σχετικα με το ξυλο που εφαγε ο φοιτητης απο τους αστυνομικους μου δειχνει οτι εισαι αντικειμενικος και εχεις σωστη κριση.Για μενα ομως ειναι πιο σημαντικο το γεγονος αυτο (η ανεξελεγκτη βια των αστυνομικων και η ατιμωρησια τους καθως και τα ψεματα περι ζαρντινιερας που ειπε ο υπουργος την πρωτη μερα).Γεγονοτα που δειχνουν την ποιοτητα τους πολιτισμου μας και το επιπεδο της δημοκρατιας μας.Αφου τελουνται απο θεσμικους παραγοντες του συστηματος(αστυνομια-υπουργος)
Απο το γεγονος οτι ισως ενα κλεφτρονι ή πρεζονι πεταγε πετρες στους αστυνομικους.

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν τους αριστεριστές μαλάκες άπλυτους και επικίνδυνα πρεζόνια παίζει κανένα ρόλο; Μήπως είναι περισσότεροι αυτοί που θεωρούν μαλάκες τους αριστεριστές σε σχέση με αυτούς που απαξιώνουν τους αστυνομικούς;

ʼλλωστε εσένα τι σε ενοχλεί το αστυνομοκρατούμενο κράτος. Και στα Soviet η αστυνομία γαμούσε και έδερνε δεν είναι ο υπαρκτό σοσιαλισμός το όραμα σου για την χώρα;

Που ξέρεις ποιο είναι το όραμά μου για τη χώρα; Η μίλησα πουθενά για Σοβιέτ; Να μη με πιάνεις στο στόμα σου λοιπόν, δεν σε παίρνει.

Αν πάντως ίσχυε και το πρώτο σου ερώτημα, το σύνθημα θα ήτανε "κάφροι-γουρούνια-αριστεριστές" και όχι "μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι", όπως φωνάζεται επι δεκαετίες.

Τι γίνεται λοιπόν; Έχουμε έλλειψη επιχειρημάτων και αρχίζουμε να τραμπουκίζουμε σιγά-σιγά;

POLYATAKTOS

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Εγώ θα ρωτήσω κάτι πολύ απλό, έτσι με το χαζό μου το μυαλό!

Το υπέρτατο άσυλο κάθε ανθρώπου είναι το σπίτι του. Σωστά? Τι πανεπιστήμια, πολυτεχνεία και μαλακίες. Μεγαλύτερο και ισχυρότερο άσυλο από τον προσωπικό σου χώρο δεν υπάρχει... σωστά? Κι έρχεται το ερώτημα:

Αν (ω μη γέννητο!) μπούνε μέσα στο σπίτι σου και αρχίζουν να σε κλέβουν, να τα σπάνε, κτλ, κτλ, θα αφήσεις να μπει η αστυνομία μέσα να τους πιάσει? Ή μήπως όχι?

Η απάντηση στο ερώτημα είναι εύλογη, έτσι δεν είναι? Οπότε δεν βλέπω τον λόγο γιατί "ναι" στο σπίτι και "όχι" στο Πανεπιστήμιο. Απλά το κάθε κόμμα έχει γαλουχίσει τους δικούς του "γενίτσαρους" με το παραμύθι "αν αρθεί το άσυλο θα καταργηθούν οι αγώνες σας" και άλλες τέτοιες παπαριές καμαρωτές.

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν θα πάει ΠΟΤΕ μπροστά αυτός ο ρημαδιασμένος ο τόπος...
+1000!!!!!

Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom