Νέα

Άρση φοιτητικού ασύλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 355
  • Εμφανίσεις 21K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Είστε υπέρ ή κατά της άρσης του φοιτητικού ασύλου;

• Υπέρ

Ψήφοι: 3 75,0%
  • Κατά

Ψήφοι: 1 25,0%
  • Υπέρ υπό προϋποθέσεις

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Δεν ξέρω/δεν απαντώ/δεν με νοιάζει

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    4
Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

ntinosam

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Ιαν 2007
Κριτικές
33
Like
6.166
Πόντοι
11.005
Να καταργηθει και με χιλιους ψηφους.!!!!!!
Επαναλαμβανω οτι ο ισχυον νομος προβλεπει την αμμεση επεμβαση της αστυνομιας εντος του παν/κου ασυλου οταν τελουνται κακουργηματικες πραξεις.
Ο νομος εφαρμοστηκε μια μονο φορα το 1995 (αν θυμαμαι καλα).Αρα δεν ειναι θεμα νομοθεσιας παιδια. Ειναι θεμα πολιτικης βουλησης.Γιατι δεν μας εξηγει ο αρμοδιος υπουργος γιατι δεν εφαρμοζει τον ισχυοντα νομο???
Ειναι ανικανος? Αδιαφορος?? Η μηπως τελικα θελει να φτασουν τα πραγματα στα ακρα για να καταργησει εντελως καθε εννοια ασυλου???
Αν σημερα καταργησουν το παν/κο ασυλο,αυριο θα καταργησουν το ασυλο οικιας.

spyros_greece

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2005
Like
8
Πόντοι
0
Τελικά ρε spyros_greece... έχεις πολύ πλάκα! Από τα βάθη της καρδιάς μας σ' ευχαριστούμε που μας κάνεις και γελάμε. Ελπίζω να μην σε πειράζει που γελάμε μαζί σου. Θα πρότεινα (για το δικό σου καλό), όταν μάθεις να γράφεις σωστά την ελληνική γλώσσα, αν βρείς χρόνο να ανοίξεις κανένα βιβλίο (περι συνταγματικού δικαίου θα ήταν ιδανικό για την περίπτωσή σου) μπας και ξεστραβωθείς.

Σ' ευχαριστώ που μου είπες τι είναι άσυλο και τι όχι και που ή πότε παρέχεται σε κάποιον. ʼλλωστε εγώ που να τα ξέρω αυτά? ... εγώ μια απλή Νομική Θεσσαλονίκης έβγαλα, ενώ εσύ το πανεπιστήμιο της ζωής.

Αυτά τα λίγα φίλε μου... να 'σαι καλά. Τους χαιρετισμούς μου στον πρέσβη και τον παπα που θα σου παρέχουν άσυλο - αν είναι δυνατόν να ακούω αυτά που ακούω!
δεν βλέπω να γελάει καπιος
και για να ξεστραβώνεστε ...
Οσον αφορά το «άσυλο» (σελ. 156, «Λεξικό Μπαμπινιώτη»): Ασυλο είναι  ένας ιερός και ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟΣ τόπος όπου κάθε κυνηγημένος βρίσκει καταφύγιο. Ασυλο οι αρχαίοι πρόγονοί μας είχαν κυρίως τους ναούς τους

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
δεν βλέπω να γελάει καπιος και για να ξεστραβώνεστε ...
Οσον αφορά το «άσυλο» (σελ. 156, «Λεξικό Μπαμπινιώτη»): Ασυλο είναι  ένας ιερός και ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟΣ τόπος όπου κάθε κυνηγημένος βρίσκει καταφύγιο. Ασυλο οι αρχαίοι πρόγονοί μας είχαν κυρίως τους ναούς τους

Έγινε προφέσορα του πανεπιστημίου της ζωής.

Σου το είπα και προηγουμένως: Σ' ευχαριστώ που μου είπες τι είναι άσυλο και τι όχι και που ή πότε παρέχεται σε κάποιον. ʼλλωστε εγώ που να τα ξέρω αυτά? Εγώ μια απλή Νομική Θεσσαλονίκης έβγαλα, ενώ εσύ το πανεπιστήμιο της ζωής.

Μα τι κάθομαι και σ΄ακούω? Να μου λες οτι δεν υφίσταται "οικογενειακό άσυλο" στην Ελλάδα και πως η αστυνομία μπορεί "ότι ώρα θέλει" να κάνει "έφοδο" στο σπίτι σου? Από που αντλείς αλήθεια τις γνώσεις σου? Από ταινίες του Στήβεν Σηγκαλ?

Προφανώς δεν διαβάζεις τι σου γράφω. Θα σου το ξαναπώ κι ελπίζω να το πιάσεις: Βγες από το σπίτι, πήγαινε σε ενα εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο, αγόρασε οτιδήποτε σχετικό με δικαιώματα του πολίτη και συνταγματικό δίκαιο, γύρνα στο σπίτι και μελέτησε.

Όταν ξυπνήσεις από την κατάσταση ληθάργου στην οποία έχεις πέσει κι αντιληφθείς πόσο άσχετα κι ανώριμα είναι αυτά που έγραψες με το θέμα "άσυλο και άρση ασύλου" και πως παπαριές περί "ασύλου εντός ναών στην αρχαιότητα", παπάδων και πρεσβειών που δέχονται κάθε λογής κατατρεγμένο, τα ξαναλέμε. Εδώ μιλούμε για νομοθεσία και συνταγματικά δικαιώματα αν δεν το κατάλαβες... όχι για αέρα!

ΥΓ. Πλάκα - πλάκα φιλαράκο με την αντιπαράθεση... κατάφερες κι έκανες τα πρώτα σου 10 post στο forum!

Επισκέπτης
Ο νομος εφαρμοστηκε μια μονο φορα το 1995 (αν θυμαμαι καλα).Αρα δεν ειναι θεμα νομοθεσιας παιδια. Ειναι θεμα πολιτικης βουλησης.Γιατι δεν μας εξηγει ο αρμοδιος υπουργος γιατι δεν εφαρμοζει τον ισχυοντα νομο???
Ειναι ανικανος? Αδιαφορος?? Η μηπως τελικα θελει να φτασουν τα πραγματα στα ακρα για να καταργησει εντελως καθε εννοια ασυλου???

Γιατί πολύ απλά φίλε μου θα ξεσηκωθούν όλοι εναντίον του. Για παράδειγμα:

- Σπάνε οι αναρχικοί τα αμάξια και τις βιτρίνες, δεν παρεμβαίνουν οι μπάτσοι και βγαίνει το πόρισμα: Ανίκανη να επιβάλλει την τάξη η Αστυνομία

- Σπάνε οι αναρχικοί τα αμάξια και τις βιτρίνες, παρεμβαίνουν οι μπάτσοι, τους τουλουμιάζουν στο ξύλο και βγαίνει το πόρισμα: Βάρβαρα και με υπερβάλλοντα ζήλο δρα η Αστυνομία.

Τι περιμένεις κι εσύ δηλαδή τώρα? Για πες μου!!!

Αλλά ο κοσμάκης είναι τόσο ηλίθιος και συμφεροντολόγος που για να καταλάβει την μαλακία θα πρέπει να του σπάσουν το δικό του αμάξι, το δικό του μαγαζί, την δικιά του βιτρίνα.

Μπουρδέλο η ΕΛΛΑΔΑ (για να είμαστε και εντός θεματολογίας του site!!!).

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16

- Σπάνε οι αναρχικοί τα αμάξια και τις βιτρίνες, δεν παρεμβαίνουν οι μπάτσοι και βγαίνει το πόρισμα: Ανίκανη να επιβάλλει την τάξη η Αστυνομία

- Σπάνε οι αναρχικοί τα αμάξια και τις βιτρίνες, παρεμβαίνουν οι μπάτσοι, τους τουλουμιάζουν στο ξύλο και βγαίνει το πόρισμα: Βάρβαρα και με υπερβάλλοντα ζήλο δρα η Αστυνομία.

Αλλά ο κοσμάκης είναι τόσο ηλίθιος και συμφεροντολόγος που για να καταλάβει την μαλακία θα πρέπει να του σπάσουν το δικό του αμάξι, το δικό του μαγαζί, την δικιά του βιτρίνα.

λιωμα αν ηθελε η ελας να τους ποιασει εχει και την ικανοτητα και τα μεσα για να το κανει.........
το γιατι δεν το κανει ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα!

Επισκέπτης
λιωμα αν ηθελε η ελας να τους ποιασει εχει και την ικανοτητα και τα μεσα για να το κανει.........
το γιατι δεν το κανει ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα!

Φίλε μου μπορεί να έχεις δίκιο αλλά εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Έχουμε πήξει στις θεωρίες συνομωσίας αλλά καμιά απόδειξη δεν βλέπω. Κι εγώ γενικά στην ζωή μου πιστεύω ΜΟΝΟ αυτά που βλέπουν τα μάτια μου, κι όχι αυτά που ακούγονται κατά καιρούς.

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
δεν εχεις αδικο αλλα δεν μπορω να πιστεψω οτι ειναι τοσο ανικανοι με τα μεσα που εχουν να μην μπορουν να ποιασουν 100-200 ατομα!!

ntinosam

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Ιαν 2007
Κριτικές
33
Like
6.166
Πόντοι
11.005

Δεν θα συμφωνησω μαζι σου φιλε μου.Τα γεγονοτα δειχνουν το αντιθετο θα ελεγα.Το 1995 δεν ξεσηκωθηκε κανενας που μπηκε η αστυνομια στο πολυτεχνιο και συνελαβε 500-600 αναρχικους.Ισα ισα θεωρηθηκε επιτυχια της αστυνομιας.Απλα τοτε,δεν ξερω γιατι,υπηρξε πολιτικη βουληση.Τωρα ειτε λογω συμφεροντων ειτε λογω ανικανοτητας δεν υπαρχει πολιτικη βουληση.Οι πολιτικοι μας,ειναι ανικανοι φιλε.

ntinosam

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Ιαν 2007
Κριτικές
33
Like
6.166
Πόντοι
11.005
Τις απαντησεις για καθε ερωτημα μας.Μας τις δινουν οι ιδιοι οι πολιτικοι με τις ασυρνατησιες που λενε,και τα εκτος θεματος κειμενα που διαβαζουν.Επαναλαμβανω,ολα λυνονται οταν υπαρχει πολιτικοι βουληση. Οπως:
Το 1995 ή 1996 η αστυνομια συνελαβε 500-600 αναρχικους
Η 17Ν εξαρθρωθηκε οταν σοβαρεψαν τα πραγματα (βλεπε ολυμπιαδα).
Τελος η ολυμπιαδα στεφθηκε απο απολυτη επιτυχια στον τομεα της ασφαλειας,γιατι υπηρχε πολιτικη βουληση.
Μην αναμασαμε λοιπον τις δικαιολογιες που λενε οι πολιτικοι,για να καλυψουν την ανικανοτητα τους.Δεν θελουν.Δεν μπορουν.Πρεπει να πανε σπιτακι τους.

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Δεν θα συμφωνησω μαζι σου φιλε μου.Τα γεγονοτα δειχνουν το αντιθετο θα ελεγα.Το 1995 δεν ξεσηκωθηκε κανενας που μπηκε η αστυνομια στο πολυτεχνιο και συνελαβε 500-600 αναρχικους.Ισα ισα θεωρηθηκε επιτυχια της αστυνομιας.Απλα τοτε,δεν ξερω γιατι,υπηρξε πολιτικη βουληση.Τωρα ειτε λογω συμφεροντων ειτε λογω ανικανοτητας δεν υπαρχει πολιτικη βουληση.Οι πολιτικοι μας,ειναι ανικανοι φιλε.

Ίσως ο liomas μιλάει για άλλες "κακοτοπιές" τύπου "Κύπριος φοιτητής".

Ισως το ακόλουθο παράδειγμα φανεί ασχετο με το παρόν θέμα, όμως δεν είναι. Τότε, πολύ ΚΑΚΩΣ βέβαια οι φάπες & οι κλωτσιές πέσαν και μάλιστα μπροστά σε κάμερες αλλά "θάφτηκε" το γεγονός πως ο νεαρός ήταν μεγάλο κοπρόσκυλο και ΓΝΩΣΤΟΣ στους αναρχικούς κύκλους. Αντ' αυτού, φτάσαμε στο σημείο ολόκληρος πρωθυπουργός και υπουργός δημοσιας τάξεως να τηλεφωνουν στον νεαρό και να ζητούν (αν είναι δυνατόν) συγνώμη.

Δεν λέω οτι οι αστυνομικοί δεν κάνανε λάθη και μάλιστα θα επρεπε να τιμωρηθουν και να διωχθούν ποινικά οι μετέχοντες στο ξύλο-πάρτυ! ...φτάσαμε όμως στο σημείο και στα πλάισια "αντισταθμιστικών οφελών" ο υπουργός δημόσιας τάξης να προσφέρει θέση δημοσίου υπαλλήλου στο Πυροσβεστικό Σώμα στον νεαρο Κύπριο. Φυσικά ο Κύπριος φοιτητής δεν θα μπορούσε να εισαχθεί (έστω και χωρις εξετάσεις) στην Πυροσβεστικη ακαδημία που του προσέφερε ο υπουργός δημοσιας τάξεως, διότι αποδείχτηκε οτι είχε στην "πλάτη" του καταδικαστικές αποφάσεις (από Κυπριακά δικαστηρια) για θέματα χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών ενώ εκκρεμούν ακόμη δικαστήρια περί εμπορίας ναρκωτικών. Πάλι καλά που δεν ζήτησε η ΥπΕξ μας από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να του δώσει χάρη για να μπορέσει το άξιο τέκνο του νησιού της Αφροδίτης να μπεί στο ΠΣ.

Αλλά τι λέω τώρα...

Odysseas74

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
Από χθες περιμένω απάντηση από τους θιασώτες του ασύλου, να μας αναφέρουν τις περιπτώσεις που τα 15 τελευταία χρόνια το άσυλο χρησιμοποιήθηκε με την πραγματική του έννοια και αυτοί σαν πολίτες αναφώνησαν: «ουφ, ευτυχώς που υπάρχει το άσυλο?
Έχετε γράψει τόσες αράδες για τη σημαντικότητα του ασύλου και για το πόσο θεμελιώδες δικαίωμα αποτελεί και δεν μπορείτε να βρείτε 10 περιπτώσεις για τα τελευταία 15 χρόνια???

ntinosam

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Ιαν 2007
Κριτικές
33
Like
6.166
Πόντοι
11.005
Από χθες περιμένω απάντηση από τους θιασώτες του ασύλου, να μας αναφέρουν τις περιπτώσεις που τα 15 τελευταία χρόνια το άσυλο χρησιμοποιήθηκε με την πραγματική του έννοια και αυτοί σαν πολίτες αναφώνησαν: «ουφ, ευτυχώς που υπάρχει το άσυλο?
Έχετε γράψει τόσες αράδες για τη σημαντικότητα του ασύλου και για το πόσο θεμελιώδες δικαίωμα αποτελεί και δεν μπορείτε να βρείτε 10 περιπτώσεις για τα τελευταία 15 χρόνια???
Φιλε μου να νοιωθεις τυχερος που καποτε πισω απο το ασυλο μαζευτηκαν 200-300 νεοι και αντισταθηκαν στη χουντα.Αν σημερα καποιοι εκμεταλευονται το ασυλο για να βιαιοπραγουν και να καταστρεφουν δεν σημαινει οτι πρεπει να καταργηθει.Λυση υπαρχει,δοθηκε το 95 με εφαρμογη του νομου.Οι πολιτικοι μας ειναι ανικανοι.Στρεψε τα βελη σου σε αυτους και οχι στη δημοκρατια μας.

Odysseas74

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
Δηλαδή δεν έχεις ούτε ένα παράδειγμα πιο πρόσφατο από τα γεγονότα του πολυτεχνείου, η αναφορά των οποίων ούτε καλύπτει τα κριτήρια της ερώτησης μου, ούτε διαδραματίστηκαν σε περίοδο δημοκρατίας?

ntinosam

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Ιαν 2007
Κριτικές
33
Like
6.166
Πόντοι
11.005
Δηλαδή δεν έχεις ούτε ένα παράδειγμα πιο πρόσφατο από τα γεγονότα του πολυτεχνείου, η αναφορά των οποίων ούτε καλύπτει τα κριτήρια της ερώτησης μου, ούτε διαδραματίστηκαν σε περίοδο δημοκρατίας?
Εγω εχω πολλα,αλλα εσυ τι θελεις? μασημενη τροφη?
αναζητησε μονος σου την αληθεια.Εγω απλα να σε βοηθησω προσπαθω να αποφυγεις τις κακοτοπιες.

Επισκέπτης
Τότε, πολύ ΚΑΚΩΣ βέβαια οι φάπες & οι κλωτσιές πέσαν και μάλιστα μπροστά σε κάμερες αλλά "θάφτηκε" το γεγονός πως ο νεαρός ήταν μεγάλο κοπρόσκυλο και ΓΝΩΣΤΟΣ στους αναρχικούς κύκλους.

Όπως ήταν άλλωστε κι ο Καλτεζάς. Ο Κύπριος έπρεπε να είχε την ίδια τύχη με τον Καλτεζά ...

Odysseas74

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
quote author=ntinosam link=topic=4449.msg74196#msg74196 date=1169727958]
Εγω εχω πολλα,αλλα εσυ τι θελεις? μασημενη τροφη?
αναζητησε μονος σου την αληθεια.Εγω απλα να σε βοηθησω προσπαθω να αποφυγεις τις κακοτοπιες.
[/quote]

Φίλε η ερώτηση είναι ρητορική και η ανικανότητα ικανοποιητικής απάντησης, χαρακτηριστική![

ntinosam

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Ιαν 2007
Κριτικές
33
Like
6.166
Πόντοι
11.005
Φιλε βρες μονος τις απαντησεις που ζητας.Μην τα περιμενεις ολα ετοιμα,δουλεψε στο μυαλουδακι σου,διαβασε καμια εφημεριδα,βγες λιγο εξω και ειμαι σιγουρος οτι θα τα καταφερεις.καλο μεσημερι.

Odysseas74

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
Μάλλον δεν κατάλαβες τι θα πει ρητορική ερώτηση?.

Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom