δεν βλέπω να γελάει καπιος και για να ξεστραβώνεστε ...
Οσον αφορά το «άσυλο» (σελ. 156, «Λεξικό Μπαμπινιώτη»): Ασυλο είναι ένας ιερός και ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟΣ τόπος όπου κάθε κυνηγημένος βρίσκει καταφύγιο. Ασυλο οι αρχαίοι πρόγονοί μας είχαν κυρίως τους ναούς τους
Έγινε προφέσορα του πανεπιστημίου της ζωής.
Σου το είπα και προηγουμένως: Σ' ευχαριστώ που μου είπες τι είναι άσυλο και τι όχι και που ή πότε παρέχεται σε κάποιον. ʼλλωστε εγώ που να τα ξέρω αυτά? Εγώ μια απλή Νομική Θεσσαλονίκης έβγαλα, ενώ εσύ το πανεπιστήμιο της ζωής.
Μα τι κάθομαι και σ΄ακούω? Να μου λες οτι δεν υφίσταται "οικογενειακό άσυλο" στην Ελλάδα και πως η αστυνομία μπορεί "
ότι ώρα θέλει" να κάνει "
έφοδο" στο σπίτι σου? Από που αντλείς αλήθεια τις γνώσεις σου? Από ταινίες του Στήβεν Σηγκαλ?
Προφανώς δεν διαβάζεις τι σου γράφω. Θα σου το ξαναπώ κι ελπίζω να το πιάσεις: Βγες από το σπίτι, πήγαινε σε ενα εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο, αγόρασε οτιδήποτε σχετικό με δικαιώματα του πολίτη και συνταγματικό δίκαιο, γύρνα στο σπίτι και μελέτησε.
Όταν ξυπνήσεις από την κατάσταση ληθάργου στην οποία έχεις πέσει κι αντιληφθείς πόσο άσχετα κι ανώριμα είναι αυτά που έγραψες με το θέμα "
άσυλο και άρση ασύλου" και πως παπαριές περί "
ασύλου εντός ναών στην αρχαιότητα", παπάδων και πρεσβειών που δέχονται κάθε λογής κατατρεγμένο, τα ξαναλέμε. Εδώ μιλούμε για νομοθεσία και συνταγματικά δικαιώματα αν δεν το κατάλαβες... όχι για αέρα!
ΥΓ. Πλάκα - πλάκα φιλαράκο με την αντιπαράθεση... κατάφερες κι έκανες τα πρώτα σου 10 post στο forum!