Νέα

Κατά πόσο η ραπ αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα των νέων στην Ελλάδα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jimmy Gang
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 147
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
J

Jimmy Gang

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2022
Like
516
Πόντοι
96
Θεωρώ τον ΛΕΞ τον πιο αυθεντικό.Μεταφέρει τα βιώματα του και την αστική του καθημερινότητα με ρεαλιστικό και αληθινό τρόπο.Στίχος κοφτερός και ραπ που συγκινεί.Από Θεσσαλονίκη έχουμε τον ΛΕΞ και από την Αθήνα τους τεράστιους Στέρεο Νόβα.Η μουσική τους δεν ήταν χιπ χοπ,αλλά ηλεκτρονική.Όμως ράπαραν με την ίδια ποιότητα που έχει ο ΛΕΞ στους στίχους,αν όχι και καλύτερα,με διαφορετικό τρόπο
Πολλοί θεωρούν τον λεξ ότι απλά μεταφέρει μιζέρια αλλά εγω διαφωνώ. Πιστεύω ότι λέει την πραγματικότητα όπως είναι με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να τα αλλάξει προς το καλύτερο, φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ αλλά ο ΛΕΞ τουλάχιστον κέρδισε το σεβασμό πολλών. Επίσης από καινούργιους τσεκαρε bloody Hawk και immune, o bloody είναι ο πιο πετυχημένος old school αυτή τη στιγμή

John_282

Μέγας
Εγγρ.
26 Οκτ 2021
Κριτικές
5
Like
13.415
Πόντοι
3.786
Πολλοί θεωρούν τον λεξ ότι απλά μεταφέρει μιζέρια αλλά δεν γω διαφωνώ. Πιστεύω ότι λέει την πραγματικότητα όπως είναι με σκοπό να ευαισθητοποιεί ο κόσμος και να τα αλλάξει προς το καλύτερο, φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ αλλά ο ΛΕΞ τουλάχιστον κέρδισε το σεβασμό πολλών. Επίσης από καινούργιους τσεκαρε bloody Hawk και immune, o bloody είναι ο πιο πετυχημένος old school αυτή τη στιγμή
Συμφωνώ απόλυτα για ΛΕΞ.Thanks για τις προτάσεις,θα τους τσεκάρω!
Edit: θυμήθηκα ότι έχω ακούσει το άλμπουμ του Bloody Hawk, “1 Ευρώ”.Πολϋ δυνατό!Ειδικά το “20λεπτο” πολύ συγκινητικό @Jimmy Gang

Τελευταία τροποποίηση:
OP
OP
J

Jimmy Gang

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2022
Like
516
Πόντοι
96
Συμφωνώ απόλυτα για ΛΕΞ.Thanks για τις προτάσεις,θα τους τσεκάρω!
Edit: θυμήθηκα ότι έχω ακούσει το άλμπουμ του Bloody Hawk, “1 Ευρώ”.Πολϋ δυνατό!Ειδικά το “20λεπτο” πολύ συγκινητικό @Jimmy Gang
Το 20λεπτο είναι το αγαπημένο μου, άκου και immune είναι λίγο διαφορετικό στυλ αλλά ωραίος κι αυτός, στο BCC ανήκει.

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Kαι εμένα μου αρέσει ο 13ος πίθηκας, οι hective member, ο δυσλεκτικος, και η gointhrough
και οι χατζηγκοφρετα

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.962
Πόντοι
9.297
Εγω στα 18..... FFC...TXC και Active Member.....
Αυτοί είχαν επίπεδο...οι σημερινές σαβουρες δεν είναι ούτε για να κουβαλάνε τα άπλυτα τους.Αυτο το λέει ροκας...Πλακα έχουν κάτι χαζεμενα πιτσιρίκια που νομίζουν ότι επειδή κυκλοφορούν με κουκούλες με 20 βαθμους θερμοκρασία αποκτούν αξία... :confused:

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.962
Πόντοι
9.297
Kαι εμένα μου αρέσει ο 13ος πίθηκας, οι hective member, ο δυσλεκτικος, και η gointhrough
και οι χατζηγκοφρετα
Οι Χατζηφρσγκετα έχουν τόση σχέση με την ραπ όση έχουν οι Πυξ Λαξ με την ροκ.

Fet_jim

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2019
Like
475
Πόντοι
21
Μπουρδες κατσαρες . Καμια μουσικη δεν ειναι "επαναστατικη" εαν δεν περναει μηνυματα ελπιδας , προταση για ενα καλυτερο αυριο και δεν εμπνεει τους ανθρωπους να αλλαξουν τα κακως κειμενα . Εν ολιγοις το "ποτες θα κανει ξαστερια" ειναι επαναστατικο , το "ΜΑΜΑ" , δεν ειναι . Μην ψαχνετε επανασταση στο ιδιο μερος που λιμναζει το χρημα (δισκογραφικες) και απο ενα λαο βολεμενων αγραμματων , δειλων χωρις ταξικη συνειδηση που δεν θελει ουσιαστικα να αλλαξει κατι!

OP
OP
J

Jimmy Gang

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2022
Like
516
Πόντοι
96
Μπουρδες κατσαρες . Καμια μουσικη δεν ειναι "επαναστατικη" εαν δεν περναει μηνυματα ελπιδας , προταση για ενα καλυτερο αυριο και δεν εμπνεει τους ανθρωπους να αλλαξουν τα κακως κειμενα . Εν ολιγοις το "ποτες θα κανει ξαστερια" ειναι επαναστατικο , το "ΜΑΜΑ" , δεν ειναι . Μην ψαχνετε επανασταση στο ιδιο μερος που λιμναζει το χρημα (δισκογραφικες) και απο ενα λαο βολεμενων αγραμματων , δειλων χωρις ταξικη συνειδηση που δεν θελει ουσιαστικα να αλλαξει κατι!
Κι όμως υπήρξε και επαναστατική ραπ, εντάξει δε μπορούμε να ακούμε και όλοι Ξυλούρη η Καζαντζίδη, εγώ προσωπικα δεν ακούω αλλά τους σέβομαι. Υπάρχουν όντως πολλοί Έλληνες οι οποίοι είναι δειλοί και βολεμενοι που δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό για να αλλάξει η κατάσταση, τώρα το αγράμματοι εντάξει δεν έχει να κάνει. Και οι ραπερς αγράμματοι ήταν δεν γουσταραν το σχολείο αλλά δες τις κομματαρες τους, πραγματικά νομίζω ότι πολλοί ανατριχιαζουμε όταν ακούμε το "υπήρχαν πράγματα" του 12ου η το "φαβελα" του Τζαμαλ και πολλά άλλα

OP
OP
J

Jimmy Gang

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2022
Like
516
Πόντοι
96
Αυτοί είχαν επίπεδο...οι σημερινές σαβουρες δεν είναι ούτε για να κουβαλάνε τα άπλυτα τους.Αυτο το λέει ροκας...Πλακα έχουν κάτι χαζεμενα πιτσιρίκια που νομίζουν ότι επειδή κυκλοφορούν με κουκούλες με 20 βαθμους θερμοκρασία αποκτούν αξία... :confused:
Και οι ροκάδες όμως δεν ήταν άγιοι sex drugs and rock and roll έλεγαν. Και δε το λέω για να τους μειώσω καθώς κι εγώ ροκ.

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Η διαφορά της παλιάς σχολής με την νέα στην Ελλάδα έχει και ένα σημαντικό στοιχείο κοινωνικής φύσης. Οι παλιοί ήταν σε μεγαλύτερο ποσοστό παιδιά της Ελληνικής μεσαίας τάξης που μιμούνταν την Αμερικανική έγχρωμη κουλτούρα των μεγάλων πόλεων. Σήμερα η σκηνή έχει πιο πολλούς μετανάστες στη χώρα μας, αλλά και Έλληνες από επαναπατρισμό, και πιο πολλούς επαρχιώτες. Περισσότεροι της λαϊκής τάξης που έχουν πιο συγκεκριμένο στόχο την κονόμα. Τεχνικά το streaming και τα social media εντείνουν την δυνατότητα ανταγωνισμού σε επίπεδο εντυπώσεων κιόλας, οπότε ο πιο ρηχός έχει έξτρα πλεονεκτήματα.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.962
Πόντοι
9.297

Και οι ροκάδες όμως δεν ήταν άγιοι sex drugs and rock and roll έλεγαν. Και δε το λέω για να τους μειώσω καθώς κι εγώ ροκ.
Ισχύει...όμως αυτά που βγήκαν πριν μισόν αιώνα ακόμα ακούγονται.Αυτες οι σημερινές αηδιες πόσο θα αντέξουν;Μόνο μέχρι να βγει η επόμενη παρτίδα από αηδιες...

OP
OP
J

Jimmy Gang

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2022
Like
516
Πόντοι
96
Ισχύει...όμως αυτά που βγήκαν πριν μισόν αιώνα ακόμα ακούγονται.Αυτες οι σημερινές αηδιες πόσο θα αντέξουν;Μόνο μέχρι να βγει η επόμενη παρτίδα από αηδιες...
Κάποια θα αντέξουν. Αυτοί οι old school που λέγαμε ας πούμε πιστεύω θα μείνουν στους γνήσιους οπαδούς της ραπ όπως οι acdc πχ στους ροκάδες.

OP
OP
J

Jimmy Gang

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2022
Like
516
Πόντοι
96
Βέβαια υπάρχουν και κομμάτια της τραπ που είναι πολύ ωραία και δεν μιλάνε για ναρκωτικά μαφιες και μαλακίες, ένα από αυτά είναι το de ja vu του Hawk σε συνεργασία με sapranov, κομματαρα απ'τις λίγες, και 35million views, αλλά είναι υπερπαραγωγή πραγματικά. Και έχει και σολακι κιθάρας στο τέλος

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.243
Πόντοι
10.336
Εγώ ακούω και τα δύο, αλλά πιο πολύ ραπ

Βέβαια υπάρχουν και κομμάτια της τραπ που είναι πολύ ωραία και δεν μιλάνε για ναρκωτικά μαφιες και μαλακίες, ένα από αυτά είναι το de ja vu του Hawk σε συνεργασία με sapranov, κομματαρα απ'τις λίγες, και 35million views, αλλά είναι υπερπαραγωγή πραγματικά.

ε τοτε αμα ακους τραπ το γουστο σου ειναι για τα σκουπιδια :2funny: δεν εχει νοημα να μιλησουμε για ραπ

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.246
Πόντοι
6.056
κι αυ
Κι όμως υπήρξε και επαναστατική ραπ, εντάξει δε μπορούμε να ακούμε και όλοι Ξυλούρη η Καζαντζίδη, εγώ προσωπικα δεν ακούω αλλά τους σέβομαι. Υπάρχουν όντως πολλοί Έλληνες οι οποίοι είναι δειλοί και βολεμενοι που δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό για να αλλάξει η κατάσταση, τώρα το αγράμματοι εντάξει δεν έχει να κάνει. Και οι ραπερς αγράμματοι ήταν δεν γουσταραν το σχολείο αλλά δες τις κομματαρες τους, πραγματικά νομίζω ότι πολλοί ανατριχιαζουμε όταν ακούμε το "υπήρχαν πράγματα" του 12ου η το "φαβελα" του Τζαμαλ και πολλά άλλα
κι αυτό λέει .....

OP
OP
J

Jimmy Gang

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2022
Like
516
Πόντοι
96
ε τοτε αμα ακους τραπ το γουστο σου ειναι για τα σκουπιδια :2funny: δεν εχει νοημα να μιλησουμε για ραπ
Το γούστο μου δεν είναι για τα σκουπίδια, ακούω πολλά ήδη μουσικής και δεν έχω κολλήματα, απλά ξεχωρίζω ποια έχουν ένα βαθύτερο νόημα και ποια τα ακούω έτσι γιατί μου αρέσουν σαν μουσική χωρίς να δίνω σημασία στους στοίχους. Του Hozier το take me to church ας πούμε είναι κομματαρα και το ακούω παρόλο που ξέρω ότι μιλάει για ομοφυλόφιλους. Δε σημαίνει ότι είμαι υπέρμαχος των LGBT.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.220
Πόντοι
3.846
Για μένα το ελληνικό χιπ χοπ είναι το νέο ροκ, με την έννοια ότι μόνο εκεί υπάρχει πολιτικός στίχος πια. Στο χιπ χοπ θα βρεις και χαρούμενες μπάντες όπως οι Going Through ή τα Ημισκούμπρια αλλά θα βρεις και πολύ στίχο διαμαρτυρίας. Η τραπ είναι μόδα και κυρίως απασχολεί τους πολύ πιτσιρικάδες , ανήλικα δηλαδή.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom