Εργαζόμουν επί 15 χρόνια σε επιχείρηση που απασχολούσε κυρίως γυναίκες. Αρχικά είχα πολύ υψηλή θέση και μετά ήμουν no1. Παντρεμένος.
Οι ευκαιρίες πάρα πολλές και έμπλεξα με συνολικά 6. Σε καμία δεν έταξα αγάπες και λουλούδια και σε όλες έλεγα απολύτως ξεκάθαρα ότι δεν χαλάω το σπίτι μου. Ακολουθεί απολογισμός και σκέψεις. Ξεκινάω από τα εύκολα και προχωράω...
1η περίπτωση. Ελεύθερη 35 ετών, ζούσε με 6-7 γάτες και ένα σκυλάκι. Βρεθήκαμε 3-4 φορές και μετά κάπως έσβησε η ιστορία.
2η + 3η περίπτωση. Ελεύθερες 40άρες. Ακόμα και σήμερα παραμένει χαλαρά φιλική σχέση και κάθε τόσο έχει και καμιά «Αθλητική Κυριακή».
4η περίπτωση. Χωρισμένη 40άρα. Μόλις βρήκε επίσημο γκόμενο μου δήλωσε ότι σταματάμε. Παραμένει αόριστα φιλική σχέση του τύπου «χρόνια πολλά» κλπ.
5η περίπτωση. Χωρισμένη 35άρα. Μετά από ένα διάστημα που βρισκόμασταν άρχισε να ονειρεύεται γάμους και λουλούδια. Ενώ της είχα ξεκαθαρίσει ότι αυτό δε θα γίνει ποτέ, αυτή έψαχνε νυφικά... Τελικά επειδή δεν άντεχε άλλο την αδικία... παραιτήθηκε αλλά μια μέρα πριν φύγει μάζεψε καμιά 10αριά άλλες (meeting) και ανακοίνωσε ότι είχε σχέση μαζί μου. Επειδή είχα προβλέψει ότι θα κάνει μαλακία, είχα προετοιμαστεί και έκανα damage control. Δύσκολες καταστάσεις.
6η περίπτωση. Παντρεμένη 35άρα με παιδί. Εδώ ηττήθηκα κατά κράτος! Και αυτή στην επιχείρηση σε υψηλή θέση. Την θεωρούσα πανέξυπνη αυτό που λαικά λέμε «γάτα». Επί 2 χρόνια γνωρίζαμε και οι δύο ότι γουστάραμε και εκ των πραγμάτων υπήρχε πολύ φλερτ. Κρατιόμασταν, αλλά αυτό απλά φούντωνε την κατάσταση. Τελικά μπλέξαμε. Ένιωθα σχετικά ασφαλής λόγω του ότι και αυτή ήταν παντρεμένη και θα πρόσεχε και λόγω του ότι τη θεωρούσα και «γάτα». Τελικά τη γάτα την πήρε χαμπάρι ο δικός της! All hell broke loose… Αυτή αναγκάστηκε να παραιτηθεί και στη δουλειά δεν έμαθε κανένας τίποτα. Εγώ νόμιζα ότι την γλύτωσα αλλά ο δικός της αποφάσισε να μου κάνει τη ζωή δύσκολη (επί μακρόν). Δε θα μπω σε λεπτομέρειες απλά θα πω ότι ο τύπος έπρεπε να βρει κάποιον να φταίει και φυσικά αυτός ο κάποιος δεν ήταν ούτε η γυναίκα του –με την οποία δεν χώρισε τότε- ούτε ο ίδιος! Τελικά 4-5 χρόνια μετά χώρισαν.
Ακολουθούν τα συμπεράσματα του σοφού γέροντα:
Αν είσαι ελεύθερος και σε χαμηλή ή μεσαία θέση.
Μπορείς να βρεις γκόμενα στη δουλειά. Άλλο πράγμα όμως το βρήκα γκόμενα από τη δουλειά και άλλο το τσιλιμπουρδίζω μέσα στη δουλειά. Εξηγώ: Αν είσα τυπικός, κάνεις τη δουλειά σου σωστά και δε δίνεις δικαιώματα, δεν μπορεί κανένας να σου πει το παραμικρό. Τα προβλήματα ξεκινάνε όταν γίνεσαι σάλιας μέσα στο χώρο εργασίας. Επίσης όταν χωρίσεις με τη γκόμενα (και καλό είναι να φροντίσεις να σε χωρίσει αυτή και όχι εσύ) ακόμα και αν η «τρελλή» αρχίσει τα δικά της εσύ δεν σχολιάζεις, δεν απαντάς, δεν δίνεις τροφή στο θηρίο! Κάνεις τη δουλειά σου. Η τρελλή συνήθως θα επιδιώξει την ίντριγκα, θα μιλάει πολύ και θα δημιουργεί πρόβλημα στη δουλειά. Αν εσύ μείνεις ψύχραιμος και αποδοτικός, αυτή θα φύγει.
Αν είσαι ελεύθερος σε υψηλή θέση.
Το να βρεις γκόμενα στη δουλειά είναι συνήθως εύκολο. Και πολύ προβληματικό. Εξηγώ: Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ζήλια. Μόλις μαθευτεί (και θα μαθευτεί σίγουρα, διότι η γκόμενα ΘΕΛΕΙ να μαθευτεί) θα συμβούν 2 πράγματα. Οι γκόμενες στη δουλειά θα ζηλέψουν την δικιά σου και θα της κάνουν πόλεμο. Επίσης θα την πέφτουν σε εσένα. Επειδή λογικά εσύ δεν θα ανταποκριθείς, θα σου κάνουν τρέλες. Επίσης κάποιοι από τους άντρες στη δουλειά θα σε χαρούν, πολλοί όμως θα σε ζηλέψουν. Δεν θα κάνουν τρέλες αλλά θα χαλάσει η συνταγή.
Αν είσαι δεσμευμένος.
Τα σενάρια είναι ατελείωτα και τα περισσότερα φρικώδη. Κινδυνεύεις με συνολική (οικογενειακή και επαγγελματική) ανατίναξη!
Είμαι πλέον μακριά από όλα αυτά αλλά υπάρχει μια παράμετρος που πλέον κάνει το γκομενιλίκι στη δουλειά ακόμα πιο επίφοβο. Η νέα μόδα της παρενόχλησης και η παπαριά του me too. Φαντάσου να εμφανιστεί η τρελή που τη την κουτούπωνες κάποτε και να ισχυριστεί μετά από 10 χρόνια ότι.... (βάλε τη φαντασία σου να δουλεύει). Χρειάζεσαι σκληρές και διαρκείς αποδείξεις ότι γούσταρε και ιδανικά να γνωρίζει ότι όντως έχεις τις αποδείξεις για να μην της μπαίνουν ιδέες.