Νέα

4 Φεβρουαρίου! Η τελικη μαχη για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΦΑΚΙΡΗΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 202K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Πως κρίνεται την συμφωνία ?

• Πολύ Καλή

Ψήφοι: 36 11,9%
  • Καλή

Ψήφοι: 30 9,9%
  • Μέτρια

Ψήφοι: 26 8,6%
  • Κακή

Ψήφοι: 34 11,3%
  • Πολύ Κακή

Ψήφοι: 156 51,7%
  • Δεν μου καίγεται καρφάκι

Ψήφοι: 20 6,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    302

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Ελληνες καθηγητες εχω ακουσει, αγγλικα ικανοποιητικα γνωριζω και εχω παρακολουθησει διαλεξεις ξενων καθηγητων με θεμα την ελληνικη γλωσσα, δε σου φτανουν αυτα; Τι αλλο θελεις;
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΩ; ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΟΣΗ ΩΡΑ?

ΘΕΛΩ PEER REVIEWED PAPERS. ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΔΕΡΦΕ???????????????

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Κάνεις λάθος. Έχω φάει αρκετές ώρες διαβάσματος για γλώσσα και εγκέφαλο και έχω φάει και αρκετές ώρες ψάχνοντας για επίσημα papers που να δείχνουν την ανωτερότητα της Ελληνικής ή οποιαδήποτε άλλης γλώσσας.

Λέω και ξαναλέω πως χωρίς αποδείξεις δεν μετράει η γνώμη κανενός.

Λες και ξαναλές συνέχεια για επιστήμονες ενώ δεν έχεις να το στηρίξεις με papers.
Λυπάμαι αλλά δεν έχεις σοβαρά υπερασπίσιμη θέση. Μόνο παιδάκια και εθνικιστές (το ίδιο πράγμα δηλαδή) μπορείς να πείσεις.
Ελληνες καθηγητες εχω ακουσει, αγγλικα ικανοποιητικα γνωριζω και εχω παρακολουθησει διαλεξεις ξενων καθηγητων με θεμα την ελληνικη γλωσσα, δε σου φτανουν αυτα; Τι αλλο θελεις;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Καλώς τον.

Δεν διαφωνώ. Όμως ψάχνουμε αποδείξεις που να την ονομάζουν ανώτερη γλώσσα και πως κάνει τους ομιλητές τους εξυπνότερους.

Αν πραγματικά θέλουμε να δούμε ένα πράγμα, γιατί δεν λέμε πως η Αγγλική είναι η ανώτερη όλων; Πόσος κόσμος την μιλάει; Πως κατάφεραν οι Άγγλοι, από ένα μικρό νησάκι με κρύο και υγρασία να κατακτήσουν τον κόσμο; Μήπως τελικά ήταν εξυπνότεροι από εμάς;

Δεν ισχυρίσομαι πως η παραπάνω πρόταση είναι σωστή, απλά πως ο κάθε ένας μπορεί να βρει οποιοδήποτε επιχείρημα χωρίς αποδείξεις και να το πλασάρει σαν σωστό.

Η επίσημη οδός είναι πάντα τα peer reviewed papers. Οτιδήποτε άλλο είναι απλά μη αποδεκτό.

ε, ειναι μεγαλο θεμα τωρα αυτο, καταρχην μενει να οριστει πως θεωρειται " ανωτερη" μια γλωσσα?
Η ελληνικη παντως εχει ορισμενα ποιοτικα χαρακτηριστικα, ως εκει μπορω να επιχειρηματολογησω, διχως ιχνος φυσικα εθνικιστικων ελατηριων και αλλες τετοιες γραφικοτητες.
Παντως το γεγονος οτι προσδιδει μια πολυ καλη δυνατοτηα εκφρασης εννοιων , γεγονοτων κλπ, αυτο ειναι αληθεια.
Δε μπορω να επεκταθω τωρα παραπανω , και βγαινουμε και οφφ.
Για το κυριο θεμα, το ονομα της fyrom, εχω γραψει και πριν, οτι υποκρυπτεται πισω απο την απλη ονοματοδοσια, θεμα κυριαρχιας και εδαφικο. Θα πρεπει η ελληνικη διπλωματια να ειναι πολυ προσεκτικη, ωστε και συμβιβασμος να βρεθει , που να ικανοποιει τη γειτονα και τη διεθνη κοινοτητα , και να μη γεννησει η οποια λυση αργοτερα διαφορα θεματα.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
ε, ειναι μεγαλο θεμα τωρα αυτο, καταρχην μενει να οριστει πως θεωρειται " ανωτερη" μια γλωσσα?
Η ελληνικη παντως εχει ορισμενα ποιοτικα χαρακτηριστικα, ως εκει μπορω να επιχειρηματολογησω, διχως ιχνος φυσικα εθνικιστικων ελατηριων και αλλες τετοιες γραφικοτητες.
Παντως το γεγονος οτι προσδιδει μια πολυ καλη δυνατοτηα εκφρασης εννοιων , γεγονοτων κλπ, αυτο ειναι αληθεια.
Δε μπορω να επεκταθω τωρα παραπανω , και βγαινουμε και οφφ.
Για το κυριο θεμα, το ονομα της fyrom, εχω γραψει και πριν, οτι υποκρυπτεται πισω απο την απλη ονοματοδοσια, θεμα κυριαρχιας και εδαφικο. Θα πρεπει η ελληνικη διπλωματια να ειναι πολυ προσεκτικη, ωστε και συμβιβασμος να βρεθει , που να ικανοποιει τη γειτονα και τη διεθνη κοινοτητα , και να μη γεννησει η οποια λυση αργοτερα διαφορα θεματα.
Δεν ξέρω για αυτό. Νομίζω πως έχει αρκετά ελαττώματα. Παράδειγμα που μου έρχεται τώρα.

Πως θα εκφράσεις στα Αγγλικά ένα γεγονός που το έκανες στο παρελθόν μέχρι και τώρα;
Where are you? I have been calling you for an hour.
Στα Ελληνικά δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, θα πεις το εξής:
Πού είσαι; Σε παίρνω τηλέφωνο τόσην ώρα.
Καταλαβαίνεις την διαφορά; Προφανώς σε εμάς λείπει κάτι.

Δεν το λέω σαν επιχείρημα πως τα Αγγλικά είναι κατώτερα ή ανώτερα. Όπως είπες και εσύ, δεν ξέρουμε καν τι σημαίνει (ίσως ο επίμονος φίλος μας να γνωρίζει).

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΩ; ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΟΣΗ ΩΡΑ?

ΘΕΛΩ PEER REVIEWED PAPERS. ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΔΕΡΦΕ???????????????
Μαλιστα. Απαιτεις αξιολογηση εργασιας πανω σε ενα θεμα αλλα αρνεισαι πεισματικα να παρακολουθησεις εστω και μια ωριαια διαλεξη στα αγγλικα απο καθηγητη για το θεμα μας, την ελληνικη γλωσσα και τη θεση της στον κοσμο και στον χρονο. Πας στο Ω χωρις να θελεις να δεις το Α. Λες και οι καθηγητες αυτοι ειναι φοιτητες η ασχετοι με το αντικειμενο. Σοβαρα μιλαμε τωρα;

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Μαλιστα. Απαιτεις αξιολογηση εργασιας πανω σε ενα θεμα αλλα αρνεισαι πεισματικα να παρακολουθησεις εστω και μια ωριαια διαλεξη στα αγγλικα απο καθηγητη για το θεμα μας, την ελληνικη γλωσσα και τη θεση της στον κοσμο και στον χρονο. Πας στο Ω χωρις να θελεις να δεις το Α. Λες και οι καθηγητες αυτοι ειναι φοιτητες η ασχετοι με το αντικειμενο. Σοβαρα μιλαμε τωρα;
Το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ, αν μιλάμε σοβαρά.

Σου λέω εδώ και 10 ποστ πως θέλω peer reviewed papers και με ρωτάς τι θέλω.

Ναι, πάω από στο Ω επειδή το Α δεν μου λέει τίποτα. Δεν θα κάτσω να διαβάσω θεωρίες για τους θεούς του Ολύμπου όταν γνωρίζουμε ανώτερη φυσική για το πως προκαλείται η βροχή και τα διάφορα φυσικά φαινόμενα.

Αν κάποιος από τους καθηγητές είχε μια στοιβαρή θεωρία, θα είχε γίνει διάσημος σε παγκόσμιο κύκλο αν έβγαζε ένα αποδεκτό paper.

Δεν σου κάνει εντύπωση γιατί δεν έχει γίνει αυτό μέχρι τώρα;

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
Το PEER REVIEWED PAPERS  ειναι η μεγαλυτερη παπαρια ολων των εποχων. Στην πραξη σημαινει το εξης. Παιρνεις 10-20 ακροαριστερους βιολογους, αποφαινονται οτι δεν υπαρχουν ανθρωπινες φυλες λογω ιδεοληψιας, και το παρουσιαζεις ως επιστημονικο συμπερασμα. Το ιδιο και με την κλιματικη αλλαγη και οποιοδηποτε αλλο ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ αντικειμενο επιστημονικης ερευνας.  Δεν υπαρχει καμια εξασφαλιση οτι ενα "paper" ειναι επιστημονικο. Αυτες τις μαλακιες αλλου...

Σε ξενα πανεπιστημια σπουδασα και ειδα πως παιζεται το παιχνιδι... Οταν ενα θεμα ειναι αμφιλεγομενο και πολιτικοποιημενο, το παιχνιδι παιζεται αλλιως. Τα papers δεν εξασφαλιζουν διαφανεια.

Οσο για την ελληνικη γλωσσα και την αξια της, εχουν γραφτει τομοι απο εξεχουσες προσωπικοτητες της διεθνους ακαδημαικης κοινοτητας. Τι ψαχνετε πια;

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Το PEER REVIEWED PAPERS  ειναι η μεγαλυτερη παπαρια ολων των εποχων. Στην πραξη σημαινει το εξης. Παιρνεις 10-20 ακροαριστερους βιολογους, αποφαινονται οτι δεν υπαρχουν ανθρωπινες φυλες λογω ιδεοληψιας, και το παρουσιαζεις ως επιστημονικο συμπερασμα. Το ιδιο και με την κλιματικη αλλαγη και οποιοδηποτε αλλο ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ αντικειμενο επιστημονικης ερευνας.  Δεν υπαρχει καμια εξασφαλιση οτι ενα "paper" ειναι επιστημονικο. Αυτες τις μαλακιες αλλου...

Σε ξενα πανεπιστημια σπουδασα και ειδα πως παιζεται το παιχνιδι... Οταν ενα θεμα ειναι αμφιλεγομενο και πολιτικοποιημενο, το παιχνιδι παιζεται αλλιως. Τα papers δεν εξασφαλιζουν διαφανεια.

Οσο για την ελληνικη γλωσσα και την αξια της, εχουν γραφτει τομοι απο εξεχουσες προσωπικοτητες της διεθνους ακαδημαικης κοινοτητας. Τι ψαχνετε πια;
Δεκτό, τι προτείνεις; Να δεχτούμε οτιδήποτε άλλο; Δώσε καλύτερη μέθοδο αξιολόγησης.

Επίσης, δώσε κάποιον από τους τόμους που λες πως υπάρχουν για την Ελληνική γλώσσα. Περιμένω εναγωνίως.

Επίσης, γιατί εμπιστεύεσαι αυτούς τους τόμους; Αυτοί δεν είναι κάποιου συναφιού; Τους δέχεσαι απλά επειδή υποστηρίζουν αυτά που πιστεύεις;

Περιμένω τους τόμους.
Μην ξεχαστείς.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ, αν μιλάμε σοβαρά.

Σου λέω εδώ και 10 ποστ πως θέλω peer reviewed papers και με ρωτάς τι θέλω.

Ναι, πάω από στο Ω επειδή το Α δεν μου λέει τίποτα. Δεν θα κάτσω να διαβάσω θεωρίες για τους θεούς του Ολύμπου όταν γνωρίζουμε ανώτερη φυσική για το πως προκαλείται η βροχή και τα διάφορα φυσικά φαινόμενα.

Αν κάποιος από τους καθηγητές είχε μια στοιβαρή θεωρία, θα είχε γίνει διάσημος σε παγκόσμιο κύκλο αν έβγαζε ένα αποδεκτό paper.

Δεν σου κάνει εντύπωση γιατί δεν έχει γίνει αυτό μέχρι τώρα;
Το θεμα μας η ελληνικη γλωσσα δεν ειναι; Ωραια. Εγω σου λεω λοιπον οτι υπαρχουν καποιες διαλεξεις ξενων που εκθειαζουν την ελληνικη γλωσσα, τη σπουδαιοτητα της, τη διαχρονικοτητα. Ακουμε, μαθαινουμε. Εσυ σε ολα αυτα, αντι να ελεγες ανουσια πραγματα, θα περιμενα να ελεγες οτι παρακολουθησα τη διαλεξη στα αγγλικα του καθηγητη και διαφωνω σε  1, 2, 3, 4, 5 πραγματα, εκει λεει ψεμματα, εκει λεει ανακριβειες. Δεν εχεις καμια διαθεση να το κανεις και συνεχως αναμασας οτι δε δεχεσαι τη σπουδαιοτητα της ελληνικης γλωσσας επειδη ετσι σε βολευει. Επειδη δεν εισαι εθνικιστης. Συγχαρητηρια. Αυτο υποβιβαζει ως σοβαρο επιχειρημα την ελληνικη γλωσσα και τη θεση της παγκοσμιως; Δε σκοπευεις να αντιπαραθεσεις επιχειρηματα, οποτε δεν εχει νοημα αλλη συνεχεια.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Το θεμα μας η ελληνικη γλωσσα δεν ειναι; Ωραια. Εγω σου λεω λοιπον οτι υπαρχουν καποιες διαλεξεις ξενων που εκθειαζουν την ελληνικη γλωσσα, τη σπουδαιοτητα της, τη διαχρονικοτητα. Ακουμε, μαθαινουμε. Εσυ σε ολα αυτα, αντι να ελεγες ανουσια πραγματα, θα περιμενα να ελεγες οτι παρακολουθησα τη διαλεξη στα αγγλικα του καθηγητη και διαφωνω σε  1, 2, 3, 4, 5 πραγματα, εκει λεει ψεμματα, εκει λεει ανακριβειες. Δεν εχεις καμια διαθεση να το κανεις και συνεχως αναμασας οτι δε δεχεσαι τη σπουδαιοτητα της ελληνικης γλωσσας επειδη ετσι σε βολευει. Επειδη δεν εισαι εθνικιστης. Συγχαρητηρια. Αυτο υποβιβαζει ως σοβαρο επιχειρημα την ελληνικη γλωσσα και τη θεση της παγκοσμιως; Δε σκοπευεις να αντιπαραθεσεις επιχειρηματα, οποτε δεν εχει νοημα αλλη συνεχεια.
Μιλάς για σοβαρά επιχειρήματα ενώ δεν έχεις ούτε ένα paper να βασίσεις αυτά που λες.

Δεν ξέρω τι να πω. Το bias σου σε έχει κάνει τυφλό.

Δεν δουλεύει έτσι η επιστημονική μέθοδος φίλε.

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
Δεκτό, τι προτείνεις; Να δεχτούμε οτιδήποτε άλλο; Δώσε καλύτερη μέθοδο αξιολόγησης.

Επίσης, δώσε κάποιον από τους τόμους που λες πως υπάρχουν για την Ελληνική γλώσσα. Περιμένω εναγωνίως.

Επίσης, γιατί εμπιστεύεσαι αυτούς τους τόμους; Αυτοί δεν είναι κάποιου συναφιού; Τους δέχεσαι απλά επειδή υποστηρίζουν αυτά που πιστεύεις;

Περιμένω τους τόμους.
Μην ξεχαστείς.

Η επιστημονικη μεθοδος λεει οτι χρειαζεσαι λογικες αποδειξεις για να βγαλεις ενα συμπερασμα. Οταν βασισεις μια αποψη σε τεκμηρια, τοτε η αποψη αποκτα βαρυτητα.

Tυχαιο αποσπασμα..... απο μια ακαδημαικη πηγη που παρεθεσα πιο πανω

Greek is one of the oldest written languages on the earth, one of the first Indo-European languages ever written, and the language with the longest history of alphabetic graphology on the planet. In the still-today heavily oral culture, there has been, except for one gap early on, some literacy for at least three and a half millennia (more than twice as long as our language has existed), wide-spread for about two and a half. And so, the Greeks have always had great access to the minds of their ancestors, and always been aware of the special beauty and power of their own tongue. Indeed, the word barbarian means, basically, one who does not speak Greek, and Greek men and women still debate with one another, what it is that makes the Greeks such a great and peculiar people.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Μιλάς για σοβαρά επιχειρήματα ενώ δεν έχεις ούτε ένα paper να βασίσεις αυτά που λες.

Δεν ξέρω τι να πω. Το bias σου σε έχει κάνει τυφλό.

Δεν δουλεύει έτσι η επιστημονική μέθοδος φίλε.
Σου προτεινα στο youtube μια διαλεξη του Αμερικανου καθηγητη στα αγγλικα στο κολλεγιο. 1 ωρα διαρκεια εχει. Αγγλικα φανταζομαι γνωριζεις.  Αναμενω τις επομενες ημερες τη κριτικη σου επισκοπηση και τις ανακριβειες που εντοπισες. Εγω συμφωνω σε ολα σε οτι αφορα τη διαλεξη σχετικα με την ελληνικη γλωσσα. Αναμενω λοιπον τη δικη σου κριτικη σκεψη και διαφωνια. Τι καλυτερο; Θα μπορεσεις να αντικρουσεις τον καθηγητη στη πραξη σχετικα με την ελληνικη γλωσσα. Περιμενω. Μπορεις φυσικα να μου προτεινεις κι εσυ  μια διαλεξη να παρακολουθησω σχετικα με το θεμα μας.

youtube
Greek Language and Civilization
Wesley Cecil PhD
lecture delivered at Peninsula College

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις
Λύση με τον όρο «Μακεδονία» δείχνει ο Νίμιτς

Πρόταση που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία ως τμήμα της ονομασίας «δείχνει» ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ενόψει των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν αύριο, Τετάρτη, στη Νέα Υόρκη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή, το όνομα της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη είναι 'Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας', οπότε η λέξη 'Μακεδονία' είναι μέρος του ονόματος και η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει τη χώρα με αυτό το όνομα».

«Περισσότερες από 100 χώρες έχουν αναγνωρίσει τη χώρα με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», συνεπώς εμπεριέχεται η λέξη «Μακεδονία» για τις περισσότερες χώρες. Οπότε, αυτή είναι συνδεδεμένη με αυτή τη χώρα», τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μπορεί να εξευρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί τις φιλοδοξίες των δύο χωρών.

Παράλληλα, ο κ. Νίμιτς τόνισε πως «αν περιμένουμε κι άλλα 25 χρόνια το πρόβλημα θα γίνει χειρότερο», ξεκαθαρίζοντας πως «η πρόταση θα είναι καινούρια γιατί είμαστε σε μια καινούρια χρονική συγκυρία. Κάποιες από τις ιδέες έχουν συζητηθεί για πολλά χρόνια, αλλά μαγική λύση δεν υπάρχει» σημείωσε, αποφεύγοντας να ανοίξει περαιτέρω τα χαρτιά του.

Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ υπογράμμισε ακόμη πως «στην Ελλάδα υπάρχει το σκεπτικό ότι η χώρα πρέπει να παίξει πιο σημαντικό ρόλο στην περιοχή και ότι τώρα που τελείωσε η οικονομική κρίση πολλοί περιμένουν από την Ελλάδα να παίξει αυτόν τον ρόλο. Ένας από τους τρόπους για να γίνει αυτό είναι να λύσουν το ζήτημα με τον βόρειο γείτονά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «στα Σκόπια, από την άλλη, υπάρχει το σκεπτικό ότι κάποιες από τις ιδέες του παρελθόντος δεν ήταν απαραίτητα ευνοϊκές, ότι ήρθε η ώρα να λυθεί το ζήτημα και να ασχοληθούν με την ευρωπαϊκή και βορειοατλαντική πορεία της χώρας».

το θεμα αυτο θα φερει προ των ευθυνων τους ολα τα κομματα
και ενταξει καποιοι που εχουν παρει θεση

η νδ εχει αποφασισει τι θα κανει??

γιατι αλλα λεει ο μητσοτακης αλλα ο καραμανλης αλλα οι βορειοι βουλυτες και στελεχοι

τυροσαλατα

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Η επιστημονικη μεθοδος λεει οτι χρειαζεσαι λογικες αποδειξεις για να βγαλεις ενα συμπερασμα. Οταν βασισεις μια αποψη σε τεκμηρια, τοτε η αποψη αποκτα βαρυτητα.

Tυχαιο αποσπασμα..... απο μια ακαδημαικη πηγη που παρεθεσα πιο πανω

Greek is one of the oldest written languages on the earth, one of the first Indo-European languages ever written, and the language with the longest history of alphabetic graphology on the planet. In the still-today heavily oral culture, there has been, except for one gap early on, some literacy for at least three and a half millennia (more than twice as long as our language has existed), wide-spread for about two and a half. And so, the Greeks have always had great access to the minds of their ancestors, and always been aware of the special beauty and power of their own tongue. Indeed, the word barbarian means, basically, one who does not speak Greek, and Greek men and women still debate with one another, what it is that makes the Greeks such a great and peculiar people.
"Lorna Robinson, director of the Iris educational project, who for several years has been teaching an introductory extra-curricular one-hour lesson every other week in a city park to children and adults, is confident that Greek can prove very popular with pupils and could also have substantial knock-on benefits across the curriculum."
Ε ΟΚ, αφού είναι confident, τότε αλλάζει το πράγμα...

Φίλε μου τίποτα από ότι έδωσες δεν είναι κατ'αρχήν paper επιστημονικό.
Αλλά δεν έχει και καμία απόδειξη για αυτό που ζητάμε, δηλαδή πως είναι:
1. Ανώτερη από τις άλλες γλώσσες και
2. Κάνει τους ομιλητές της εξυπνότερους.

Δεν θέλω απόψεις, θέλω αποδείξεις. Να σου δώσω ένα παράδειγμα:

Αυτό το βιβλίο περιλαμβάνει πολλές στατιστικές και τρέχει πολλές φορές regressions tests. Επιπλέον τα συμπεράσματά του βγαίνουν σωστά με συνεχόμενα predictive validity.

Δεν ξέρω αν είναι κατανοητό αυτό που λέω πλέον. Έχω μείνει λίγο άναυδος με αυτά που λέτε.

Ξέρετε τι σημαίνει επιστημονική απόδειξη;

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
Μη σωσει και λυθει το προβλημα.... Δηλαδη τι να κανουμε τωρα; Vardar Macedonia ειναι η καλυτερη δυνατη λυση που θα προτεινει ο Τσιπρας;

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Σου προτεινα στο youtube μια διαλεξη του Αμερικανου καθηγητη στα αγγλικα στο κολλεγιο. 1 ωρα διαρκεια εχει. Αγγλικα φανταζομαι γνωριζεις.  Αναμενω τις επομενες ημερες τη κριτικη σου επισκοπηση και τις ανακριβειες που εντοπισες. Εγω συμφωνω σε ολα σε οτι αφορα τη διαλεξη σχετικα με την ελληνικη γλωσσα. Αναμενω λοιπον τη δικη σου κριτικη σκεψη και διαφωνια. Τι καλυτερο; Θα μπορεσεις να αντικρουσεις τον καθηγητη στη πραξη σχετικα με την ελληνικη γλωσσα. Περιμενω. Μπορεις φυσικα να μου προτεινεις κι εσυ  μια διαλεξη να παρακολουθησω σχετικα με το θεμα μας.

youtube
Greek Language and Civilization
Wesley Cecil PhD
lecture delivered at Peninsula College
Φίλε μου δεν με ενδιαφέρει να διαφωνήσω σε κάτι που μπορεί να φαίνεται λογικό.
Κάποτε κάποιοι μπορεί να διαφωνούσαν με το ότι η γη είναι στρογγυλή ή επίπεδη.
Πρώτα προέχουν οι αποδείξεις. Οι απόψεις δεν με αφορούν.

Δεν ξέρω, είμαι μηχανικός και όλη μου την ζωή συναναστρέφομαι με άτομα που εκτιμάνε τις αποδείξεις και τα papers.

Μου κάνει εντύπωση που δεν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Έχεις δίκιο, λέμε το ίδιο πράγμα, είναι άσκοπη η συζήτηση μεταξύ μας.

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
"Lorna Robinson, director of the Iris educational project, who for several years has been teaching an introductory extra-curricular one-hour lesson every other week in a city park to children and adults, is confident that Greek can prove very popular with pupils and could also have substantial knock-on benefits across the curriculum."
Ε ΟΚ, αφού είναι confident, τότε αλλάζει το πράγμα...

Φίλε μου τίποτα από ότι έδωσες δεν είναι κατ'αρχήν paper επιστημονικό.
Αλλά δεν έχει και καμία απόδειξη για αυτό που ζητάμε, δηλαδή πως είναι:

Δεν θέλω απόψεις, θέλω αποδείξεις. Να σου δώσω ένα παράδειγμα:

Αυτό το βιβλίο περιλαμβάνει πολλές στατιστικές και τρέχει πολλές φορές regressions tests. Επιπλέον τα συμπεράσματά του βγαίνουν σωστά με συνεχόμενα predictive validity.

Δεν ξέρω αν είναι κατανοητό αυτό που λέω πλέον. Έχω μείνει λίγο άναυδος με αυτά που λέτε.

Ξέρετε τι σημαίνει επιστημονική απόδειξη;

Ρε φιλε, ποτε ειπα εγω οτι η γλωσσα μας κανει απαραιτητα εξυπνοτερο τον ομιλητη;

Τα περι ανωτεροτητας ειναι πολυδιαστατο θεμα. Ανωτερη σε τι; γλωσσικο πλουτο; εκφραστικη δυνατοτητα; ακριβεια και σαφηνεια;

Μιλας με ασαφεια... δημιουργικη ασαφεια.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Μη σωσει και λυθει το προβλημα.... Δηλαδη τι να κανουμε τωρα; Vardar Macedonia ειναι η καλυτερη δυνατη λυση που θα προτεινει ο Τσιπρας;

οπωτε εσυ σαν πατριωτης χαριζεις το ονομα δημοκρατια της μακεδονιας σωστα??

ε ρε ξεβρακωματα που θα πεσουν

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
οπωτε εσυ σαν πατριωτης χαριζεις το ονομα δημοκρατια της μακεδονιας σωστα??

ε ρε ξεβρακωματα που θα πεσουν

Εισαι ανοητος. Δεν καταλαβαινεις τι γραφω.  Δεν λυνουμε το προβλημα σημαινει ΒΕΤΟ σε ενταξη Σκοπιων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ μεχρι να αφαιρεσουν το Μακεδονια απο την προτεινομενη ονομασια. Εμεις πρεπει να εκβιασουμε. Ετσι κανεις διπλωματια οχι με χαμογελα και μαλακιες.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287

Ρε φιλε, ποτε ειπα εγω οτι η γλωσσα μας κανει απαραιτητα εξυπνοτερο τον ομιλητη;

Τα περι ανωτεροτητας ειναι πολυδιαστατο θεμα. Ανωτερη σε τι; γλωσσικο πλουτο; εκφραστικη δυνατοτητα; ακριβεια και σαφηνεια;

Μιλας με ασαφεια... δημιουργικη ασαφεια.
Μα αυτό συζητάμε εδώ.
Εγώ λέω πως είναι μια απλή γλώσσα σαν όλες τις άλλες, με μερικές αδυναμίες και μερικά καλά σημεία.
Ο φίλος μας λέει πως είναι "ανώτερη" γλώσσα. Ούτε εγώ ξέρω τι σημαίνει αυτό.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom