Διαγραμμένο μέλος 184505
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 6 Οκτ 2018
- Μηνύματα
- 9.502
- Like
- 6.655
- Πόντοι
- 1.106
Θερμιδικό είναι κυρίως το πρόβλημα. Τα λιπαρά τους είναι πολυακόρεστα κατά βάση, συνεπώς καλά λιπαρά. Κυρίως κάσιους και μακαντέμια έχουν κορεσμένα λιπαρά οξέα, που έτσι κι αλλιώς δεν πολυκαταναλώνονται. Το κακό είναι πως στα 100 γρ οι ξηροί καρποί θερίζουν. Από 500 θερμίδες και πάνω.αν τρως το πολυ μια (μικρη) χουφτα τη μερα συνολο (20-25 γραμμαρια δηλαδη), δεν εχεις να φοβασαι κατι, εκτος αν εχεις καποια αλλεργια.
Αν το παρακανεις, οι ξηροι καρποι ειναι ζορικο φαγητο προς χωνεψη και μπορουν να επηρρεασουν και το στομαχι και το εντερο σου, εχουν μπολικα οξεα/σεληνιο κτλ και στο τελος της ημερας, εχουν πολυ λιπος, το οποιο μεν ειναι "καλο λιπος", αλλα παραμενει λιπος. Μπορεις να γκουγκλαρεις και να δεις οτι οι περισσοτεροι διατροφολογοι συνιστουν αυτα τα 25 γραμμαρια ανα ημερα αυστηρα.
Μην απομονωνεις την φραση μου οτι ειναι "επικινδυνα" χωρις το "υπερκαταναλωση", απλα ειναι πολυ ευκολο να αγορασεις απο 200γρ. Φουντουκια, καρυδια, αμυγδαλα, τιποτα φυστικια κτλ εκαστο, και να πλακωθεις να τα μασας νομιζοντας οτι ειναι θρεπτικα για τον οργανισμο σου. Ειπαμε, μια μικρη χουφτα.