ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2014
- Κριτικές
- 3
- Like
- 6.417
- Πόντοι
- 2.356
Ένα από τα "σοβαρά" λάθη που κάνω και εγώ, αλλά βλέπω κάνεις και εσύ George είναι ότι αναγάγεις παλιές εποχές σε σημερινές. Πλαιά η αποχώρηση από την ζώνη άνεση μπορεί να είχε μικρό ρίσκο, τώρα πια, που μετακινούνται γιγαντιαίες μάζες ανθρώπων από χώρα σε χώρα και δη ασιάτες, είναι εξαιρετικά δύσκολο το χαρτί του ρίσκου σε ξένη χώρα. Και φυσικά δεν ενοοώ να είναι κάποιος μέχρι τα 40 άνεργος φυσικά. Δεν το εννοώ πουδενί.Και η προσαρμοστικοτητα εξασκειται ομως. Κυριως με τη δουλεια, και ιδιαιτερα με δουλειες που συνδυαζουν πολες υποδραστηριοτητες, οπως μετακινησεις, επαφες με κοσμο, κλπ
Καποιος που καθεται στο πατρικο του ανεργος μεχρι τα 40, ειναι πολυ πιο δυσκολο να ανταπεξελθει στο περιβαλλον του εξωτερικου, απο καποιον που δουλευει μεχρι τα 40 του και παει εξωτερικο με τις μηχανες αναμμενες.
Ο πρωτος εχει χασει την προσαρμοστικοτητα του και δυσκολα βγαινει απο την comfort zone του, ενω καποιος που δουλευει καθημερινα για χρονια, βγαινει απο την comfort zone του καθε πρωι που περναει την πορτα του σπιτιου του για να παει στη δουλεια, οποτε το εξωτερικο μπορει να του φανει ακομα και παιχνιδακι, ειδικα αν δουλευε σε κανα κωλοχανειο στην Ελλαδα
Αλλά οι εποχές που πήγαινες εξωτερικό και άνθιζες σταμάτησαν κάπου το 2017. Πλέον ξέρω περιπτώσεις ανθρώπων που ζουν σήμερα στη Γερμανία και υποφέρουν και είναι σχεδόν εγκλωβισμένοι. Μιλάμε τους γνωρίζω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Δεν λέω δηλαδή από το κεφάλι μου.
Το ότι στην Ελλάδα οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι κωλοχανείο αυτό εξυπακούεται πάντως. Αυτός είναι και ο λόγος που ο καθένας προσπαθεί να γίνει soloprenuer (και φυσικά υποφέρει αλλά το προτιμά από το να γαμιέται για άλλον)