paparotriftoulas
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 13 Σεπ 2014
- Κριτικές
- 67
- Like
- 29.243
- Πόντοι
- 10.336
Οι ξηροι καρποι ειναι απο τις πιο καθαρες τροφες που υπαρχουν στην αγορα. Ουτε συντηρητικα, ουτε πολλα χημικα στην καλλιεργεια τους. Αλλα παχαινουν υπερβολικα. Πχ τα καρυδια, ειδικα αυτα με το τσοφλι, ειναι απο τα πιο καθαρα προιοντα που μπορει να βρει κανεις. Ειναι παντελως αδυνατη οποιαδηποτε παρεμβαση σε αυτα, εκτος απο κανα ραντισμα στο δεντρο και κανα λιπασμα.
Γαλα αμυγδαλου εχω και εναν γνωστο που πινει, αλλα αυτο το 2.5% ειναι ψιλοαπατη. Ουσιαστικα πινεις ενα ολοκληρο μπουκαλι καθε 40 μερες
Πως και το ξεκινησες;
Οι ξηροι καρποι αν και ειναι υγιεινοι ως ενα σημειο, δεν ειναι για υπερκαταναλωση. Εχουν καποια συστατικα μεσα τα οποια ειναι μακροπροθεσμα επιβλαβη για τον ανθρωπο. Τωρα αν τρως 5 αμυγδαλα/ μερα, ε μεταξυ μας, ειναι τοσο αμελητεα ποσοτητα που και δεν το λες οτι "κανεις διατροφη" ....ε κατι πρεπει να βαζω μεσα στα δημητριακα για να τρωγονται απλα
γαλα αγελαδινο = μουφα
κατσικισιο δεν εχω ψαξει, αλλα νομιζω πρεπει να εχει ιδιαιτερη γευση.
θα παρω να δοκιμασω ομως, αν και νομιζω μουφα θα ειναι και αυτο.
δημητριακα επισης, αλλη πονεμενη ιστορια και αυτη.
αλλα αμα σηκωνεσαι 5 το πρωϊ και πας 8αρια μεχρι να συνελθεις, θες κατι γρηγορο να φας και οσο να ειναι θρεπτικο... τι να κανεις ?
αμα δεις ξαναλεω το συγκεκριμενο ντοκιμαντερ, θα καταλαβεις παρα πολλα για τη διατροφη και ισως αλλαξεις γνωμη για πολλα πραγματα. αυτο μου εβγαλε εμενα τουλαχιστον και ξεκινησα να ψαχνομαι γενικα στο θεμα διατροφης.
καρυδι χωρις τσοφλι δεν εχω δει παντως
το γαλα αμυγδαλου δεν γινεται να περιεχει μεγαλο ποσοστο αμυγδαλου, ειναι 100% τεχνητο σκευασμα με μπολικα προσθετα (συναγωνιζεται σε περιεκτικοτητα ασβεστιου το κανονικα γαλα φαντασου). Κυριως ειναι 80-90% νερο με προσθετα. Προσωπικα το λατρευω γιατι το αγελαδισιο γαλα δεν ειναι καλο για το στομαχι και το εντερο ενος ενηλικα, δεν εχω δυσανεξια στο γαλα αλλα ειναι σαν να εχω, αν αυτο βγαζει νοημα.....