Όχι δεν είμαι εγώ. Είμαι κατά της βίας γενικώς. Μόνο εν αμύνη ίσως χρησιμοποιούσα βία.
Συνάδελφε, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας τύπος που κυκλοφοράει στην άγρια πλευρά, έχει αυτή τη γνώμη για τη βία! Η βία είναι το θηλυκό του βίου, κι αυτό δεν είναι λογοπαίγνιο. Ο μόνος λόγος που καθόμαστε μπροστά σε ένα πληκτρολόγιο μέσα σε ένα ασφαλές καταφύγιο, που τώρα το ονομάζουμε σπίτι, που βγαίνουμε έξω και δεν αναρωτιόμαστε αν θα γυρίσουμε πίσω, ή θα μας φάει κάποιο λιοντάρι - λεοπάρδαλη - λύκος - αρκούδα κλπ θηρία είναι γιατί χιλιάδες γενιές προγόνων κατάφεραν να σκοτώσουν τους ανταγωνιστές θηρευτές και να φέρουν στον καταυλισμό το πολύτιμο κρέας, σκοτώνοντας κάποιο θήραμα. Δεν το κατάφεραν με αγάπες και λουλούδια, δεν το κατάφεραν με την ποίηση και τα υψηλά ιδανικά. Το κατάφεραν με τη χρήση καθαρής βίας και γι αυτό το λόγο έχουμε την πολυτέλεια και βλέπουμε αυτά τα θηρία μόνο σε ζωολογικούς κήπους, ή σε τσίρκα και λέμε ααα, τι όμορφο και γλυκό που είναι το τιγράκι!!! Όλες οι συγκρούσεις με τα άλλα ζώα, αλλά και μέσα στην ομάδα, λύνονταν με καθαρή βία, τίποτα άλλο. Όταν όμως η κοινωνία άρχισε να ξεφεύγει από το καθαρά ζωώδες και άρχισε να στήνεται ο πολιτισμός, έπρεπε η βία να τιθασευτεί, έπρεπε να μπουν κανόνες ποιός μπορεί να κάνει τι σε κάποιον και για ποιό λόγο. Για φαντάσου να προσπαθούν να φτιάξουν το Στόνουνχετζ και μόλις ο ένας εργάτης γύρναγε την πλάτη ο άλλος να του έσπαγε το κεφάλι, ή να τον μαχαίρωνε! Και φτάσαμε στο σημερινό επίπεδο που από μικροί μαθαίνουμε πόσο κακό είναι να τσακωνόμαστε με το Δημητράκη, θα μας τιμωρήσουν και θα πάμε και στην κόλαση. Δεν λέω ότι είναι κακό, αν όλοι κάνουμε το ίδιο. Έλα όμως που υπάρχει μια συνομοταξία ανθρώπων που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να λύσουν οποιαδήποτε σύγκρουση με τη χρήση της βίας, είτε μιλάμε για το ποιός είδε πρώτος τη θέση παρκαρίσματος, είτε μιλάμε για το ποιός θα την πέσει στη μουράτη ξανθιά. Αν ξεκινήσεις με αυτή τη νοοτροπία, εννοώ τη μη χρήση της βίας, να είσαι σίγουρος ότι θα χάσεις. Και δεν μιλάω για ένα τσακωμό σε μπαρ, που οι αντίπαλοι συνήθως κάνουν φασαρία για να τους προσέξουν οι άλλοι (ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε?) και απλά προσπαθούν να βουλώσουν ο ένας το μάτι του άλλου, χωρίς να έχουν την πρόθεση να κάνουν πραγματική ζημιά ο ένας στον άλλο, απλά θέλουν να του δώσουν ένα μάθημα, για να καταλάβει η αγέλη ποιό είναι το Άλφα αρσενικό. Μιλάω για μια σύγκρουση που ο άλλος θα έλθει να σε μαχαιρώσει σιωπηλά και ύπουλα από πίσω, χωρίς να λογαριάσει αν έχεις τρία νταν σε κάποια πολεμική τέχνη, αν είσαι βαλκανιονίκης στην πυγμαχία, ή αν είσαι ένας γίγαντας του μπόντι - μπιλντινγ ύψος 1,85 που ζυγίζει 100 κιλά, καθαρή μυική μάζα. Αυτοί δεν ψάχνουν αντίπαλο, ψάχνουν απλά θύματα. Ελπίζω να έσπειρα το σπόρο της αμφιβολίας μέσα σου και αν έχεις την ατυχία να έρθεις αντιμέτωπος με ένα τέτοιο άνθρωπο, να τον αναγνωρίσεις και να δώσεις στον εαυτό σου την άδεια να δράσει όπως θα δρούσε ο μακρυνός πρόγονός μας στην Αφρικάνικη Σαβάνα, όταν αντιμετώπιζε ένα άλλο θηρίο. Επίθεση πρώτος, καθαρή επίθεση, με στόχο να τον μετατρέψεις σε ένα σακί με κρέας και κόκαλα. Και τότε να φύγεις χωρίς να του γυρίσεις την πλάτη, κοιτώντας γύρω σου για τυχόν συνεργούς του και χωρίς τύψεις. Όλοι είμαστε ικανοί για πραγματική βία. Κανένας δεν είναι άτρωτος. Πορεύου με τη γνώση. Ουγκ.