Νέα

PC problem - Help!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα zironvenom
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 297K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
το να βγαζει μπλε οθονη ο  υπολογιστης και να σβηνει μονος του...παραπεμπει καπου ? γνωριζει κανεις φιλος? :think: :think: :think: :think:
Είναι η Blue screen of Death (BSOD). Είχε γίνει και στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο...
bsod_nest_main2.jpg

Σε Linux το αντίστοιχο είναι το "kernel panic", αλλά το έχω δει μόνο μια φορά από το 2006 που ασχολούμαι(και ευτυχώς όχι σε server! :o ).

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
το να βγαζει μπλε οθονη ο  υπολογιστης και να σβηνει μονος του...παραπεμπει καπου ? γνωριζει κανεις φιλος? :think: :think: :think: :think:

Η τελευταια ειδοποιηση ειναι. Σου λεει, ΑΛΛΑΞΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
According to Microsoft, bluescreens on NT-based  Windows systems are usually caused by poorly-written device drivers or malfunctioning hardware. In the Win9x era, incompatible DLLs or bugs in the kernel of the operating system could also cause bluescreens. They can also be caused by physical faults such as faulty memory, power supplies, overheating of computer components, or hardware running beyond its specification limits.
να προσθέσω και εγώ ότι μπορεί να γίνει όταν ο υπολογιστής χάσει την "επαφή" με κάποιο περιφεριακό, όπως σκληρό δίσκου που περιέχει το λειτουργικό, ram ...
στο 99% των περιπτώσεων υπερθέρμανσης, ο υπολογιστής κάνει επανεκίνηση καθώς αυτόματα σε hardware level προσπαθεί να "σώσει" τα parts από την υπερθέρμανση.
είναι επομένως τρόπος άμυνας τους λειτουργικού για να αποφευχθεί περεταίρω κατασρτοφή. συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα μετά την επανεκίνηση, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις που χάνονται κρίσιμα δεδομένα, δεν μπορεί να κάνει έναρξη σε windows, τότε θέλει να ξαναπεράσεις τα windows χωρίς format(για να μην χασεις τα δεδομένα σου), είτε να προσπαθήσει να κάνει επισκευή μόνο σου μέσω γραμμή εντολών Ms-Dos.
αν ανοίγεις το pc σου και είναι σταθερό για αρκετή ώρα, θα είναι μάλλον κάτι ευκαιριακό και πιθανόν να μην σου ξανασυμβεί,τότε δεν θα έχεις πρόβλημα στο μέλλον.
Χρειάζεται ο υπολογιστής να είναι σε μέρος όπου να ΜΗΝ τρώει κλωτσιές ή να κουνιέται γιατί οι μπλε οθόνες θα είναι συχνές.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Σε Linux το αντίστοιχο είναι το "kernel panic", αλλά το έχω δει μόνο μια φορά από το 2006 που ασχολούμαι(και ευτυχώς όχι σε server! :o ).
το kernel panic είναι ότνως σπάνιο στο linux.
η πιο κοντινή και συχνή μορφή προβλήματος σε linux είναι το kernel freeze, στο οποίο κολάνε τα πάντα.
ο καλύτερος τρόπος για να δεις αν έχει κολήσει ένα σύστημα με linux είναι να δοκιμάσεις να ανοικλείσεις το num-lock ή το caps-lock.
εάν αυτά δεν ανταποκρίνονται τότε έχεις φτάσει στο σημείο που θέλει restart ο υπολογιστής.
σε stable εκδόσεις και ειδικά του debian εάν έχει γίνει μια καθαρή εγκατάσταση τότε δεν τίθεται κανένα θέμα αστάθειας.
το ubuntu επειδή δανείζεται πάρα πολλά πακέτα από το debian testing και όχι stable είναι λιγότερο σταθερό αλλά αυτό το ξεπληρώνει η user friendly λειτουργία του που το καθιστά το πλέον noobie OS για όσους δεν έχουν ξαναδεί linux στη ζωή τους.
φυσικά κανείς δεν υποτιμάει ούτε το ubuntu ούτε καμία έκδοση του linux γιατί η κάθε μία της έχει τα καλά της και τα κακά της αλλά μπορεί με την ποικιλία διανομών να ευχαριστήσει οποιοδήποτε θέλει να ασχοληθεί με linux.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Λοιπόν, για να γυρίσουμε στο προκείμενο - αν έχεις Win7 64-bit και driver από το site της ati/amd κάνε uninstall και βάλε τον default από M$. Είμαι μια βδομάδα χωρίς κόλλημα (δεν έκανα ούτε update με νέο driver από το Windows Update). ;)

xistis

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Αυγ 2007
Κριτικές
12
Like
0
Πόντοι
1.240

αν εχεις windows 7 και καρτα γραφικων nvidia . μπες στο site της nvidia και κανε update την καρτα γραφικων. 90% θα λυθει το προβλημα σου.

sarpidon

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2005
Κριτικές
5
Like
96
Πόντοι
0
εχω win xp prof και μετα από defrag που εκανα μου εξαφανησε την επαναφορά συστηματος και δεν παιζει πλεον ραδιοφονικους σταθμους και to media player το εκανα απεγκατασταση εγκατασταση τιποτα.η ερωτηση ειναι γινεται επιδιωρθωση των windows χωρις format? τι μπορω να κανω?

mparmpoutsala

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2006
Like
0
Πόντοι
1

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
356
Πόντοι
36
εχω win xp prof και μετα από defrag που εκανα μου εξαφανησε την επαναφορά συστηματος και δεν παιζει πλεον ραδιοφονικους σταθμους και to media player το εκανα απεγκατασταση εγκατασταση τιποτα.η ερωτηση ειναι γινεται επιδιωρθωση των windows χωρις format? τι μπορω να κανω?

Μπορείς να δοκιμάσεις την παρακάτω εντολή:
Start -> Run -> sfc /scannow
Θα σου ζητήσει το CD των Windows και ουσιαστικά ξαναπερνάει όλα τα αρχεία των Windows που έχουν
αλλάξει από την πρώτη εγκατασταση.

Εαν έχεις εγκαταστήσει κάποιο Servcice Pack μαλλον θα χρειαστεί να το ξαναεγκαταστήσεις.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66

alfistas

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
13
Πόντοι
6
χαιρετω την παρεα. Παιδες εχω ενα πολυ εκνευριστικο προβλημα με τα καινουρια windows 7. μαζι με τα windows εγκαθισταται και ο media player 12. το προβλημα ειναι οτι με αυτον τον player δεν μπορω να ακουσω ραδιοφωνο στο e-radio.οποτε παταω να ακουσω καποιον σταθμο,ανοιγει το παραθυρο,αλλα κατω αριστερα που ανοιγει κανονικα ο media player σε εμενα γραφει "waiting for video"
να σημειωσω εδω οτι εχω επιλεξει τον media player ως το προεπιλεγμενο προγραμμα αναπαραγωγης για ολους τους τυπους αρχειων που υποστηριζει
εχετε καμμια ιδεα για το τι μπορω να κανω? μηπως χρειαζεται τιποτα add-ons η οπως στο διαολο λεγονται αυτα???
thanx, ξερω οτι ολο και κατι καλυτερο θα σκεφτειτε απο μενα

Επισκέπτης
Αλάνια μια βοήθεια.
Ξέρει κανείς κάποιο πρόγραμμα που να σου επιτρέπει να "κόψεις" ένα τμήμα ενός mp3 κομματιού και ταυτόχρονα να έχεις τη δυνατότητα ν'αυξομειώσεις τη ένταση του ήχου?

Ευχαριστώ..

polwnos

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Αλάνια μια βοήθεια.
Ξέρει κανείς κάποιο πρόγραμμα που να σου επιτρέπει να "κόψεις" ένα τμήμα ενός mp3 κομματιού και ταυτόχρονα να έχεις τη δυνατότητα ν'αυξομειώσεις τη ένταση του ήχου?

Ευχαριστώ..

για παιξε με το audacity.. ειναι free ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom