Νέα

PC problem - Help!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα zironvenom
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 298K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36

Συνημμένα

• Screenshot from 2020-05-12 18-54-02.png
    Screenshot from 2020-05-12 18-54-02.png
    65,8 KB · Εμφανίσεις: 29
  • Screenshot from 2020-05-12 18-54-13.png
    Screenshot from 2020-05-12 18-54-13.png
    73,1 KB · Εμφανίσεις: 30

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
Δεν σου εμφανίζει τις παρακάτω οθόνες
οχι.
κανει την προετοιμασια μου λεει οτι ειναι οκ για εγκατασταση και ενω ξεκιναει μετα απο λιγο σβηνει και επιστρεφει στα 7αρια.
δοκιμασα να κατεβασω και απο την σελιδα τις microsoft την εγκατασταση που εχει για τα 10αρια και κανει παλι το ιδιο.

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216
οχι.
κανει την προετοιμασια μου λεει οτι ειναι οκ για εγκατασταση και ενω ξεκιναει μετα απο λιγο σβηνει και επιστρεφει στα 7αρια.
δοκιμασα να κατεβασω και απο την σελιδα τις microsoft την εγκατασταση που εχει για τα 10αρια και κανει παλι το ιδιο.

Κατι μου θυμιζει για BIOS και δισκο.

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
οχι.
Πιθανόν ο δίσκος σου είναι GPT και πρέπει να των μετατρέψεις σε MBR

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
και πως να το κανω δηλαδη;
Αυτό που έχω εγώ και έχω συστήσει και σε φίλους είναι:

1) Backup τα αρχεία που θέλουμε σε εξωτερικό δίσκο.
2) Install Win 10 Pro 64-bit 1909, από το BIOS με DVD το οποίο έχεις φτιάξει από πριν κατεβάζοντας το iso με torrent.

Bootάρεις βάζοντας το DVD-RW σαν 1η boot συσκευή στο BIOS, εγκαθιστάς Windows φορμάροντας το δίσκο και τα κάνεις activate πανεύκολα με ένα γαμάτο tool που υπάρχει online.

Εναλλακτικά αν δεν έχεις DVD-RW, μπορείς και με φλασάκι και το Rufus, το οποίο διαμορφώνει ακριβώς το φλασάκι γι' αυτή τη δουλειά.

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
lenovo s10-2
αυτο ειναι το λαπτοπ.
ειναι το μικρο.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36

Ρε τύπε, αυτό είναι σαν το netbook που έχω κι εγώ.

Δεν αντέχει Windows 10 αυτό. Αφού το θες μόνο για Internet, βάζεις Linux και καθάρισες.
τυπε αμα ειναι  να μαθω linux στο θειο μου που ειναι 70 χρονων καλυτερα να τον στειλω να μαθει κινεζικα.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Μα δε θα μπει στο shell ο θείος σου, ρε τύπε. :2funny:

Ένα Firefox θα τρέχει. Έτσι κατάλαβα ότι είπες. :think:

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
τυπε αμα ειναι  να μαθω linux στο θειο μου που ειναι 70 χρονων καλυτερα να τον στειλω να μαθει κινεζικα.
Μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε διανομή linux θέλεις να εγκαταστήσεις MATE-Compiz σαν περιβάλον εργασίας (ολες οι διανομες το έχουν και μαλιστα μερικές όπως Fedora το έχουν και σε iso) του βάζεις τα εικονίδια στο desktop ρυθμίζεις το update μια φορά την εβδομάδα και είναι ο καλύτερος του χωριού. Εαν είναι και μερακλής ο θείος και θέλει και τσοντουλα στο ιντερνετ δεν έχει και πολλή μεγάλο κίνδυνο να τσιμπήσει ιούς και άλλα διάφορα. Τι καλύτερο.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Εντάξει δεν γίνονται όλα.
Ας δώσει 200€ ο θείος να πάρει ένα μεταχειρα λάπτοπ να παίζει με windows να κάνει την δουλειά του.

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216

Το linux mint που ανεφερα δεν εχει καμιά απολύτως διαφορά απο τα windows. Τουναντίον, κατά περίπτωση ειναι σαφώς ευκολότερα από τα windows.

Η εντύπωση πως τα linux δεν είναι παρά ενα μαυρο terminal, ανήκει στο παρελθόν δεκαετιών. Τα windows επεζησαν λόγω του gaming και της προπαγάνδας της MS.

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Like
99
Πόντοι
6
Βασικά σε όλο αυτό μου κάνει εντύπωση ότι πρέπει να πας στο δήμο και οτι είναι μεσω Γερμανικού δημόσιου φαντάζομαι εννοεις τα ελευθερα που στην εδώ δεν είναι γιατί κάθε χρόνο σου στέλνουν λογαριασμό και πληρώνεις όπως ακριβώς με των λογαριασμό της ΔΕΗ που πληεώνεις την ΕΡΤ. Εαν μπορεις στείλε μου αναλυτικά κάποιες λεπτομέρειες. Πάντως το θέμα δεν ακριβώς στα κανάλια αλλά στα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών. Για παράδειγμα η ταινία ας πούμε Star Wars η εταιρεία παραγωγής την διαχωρίζει ανάλογα με την χώρα που θα προβληθεί άλλη τμη κλπ. Εκεί είναι το θέμα.
Αλλά θα χαω να μάθω εάν έχει αλλάξει κάτι και γίνεται.
Ετσι μου ειπαν ετσι σου λεω, γιαυτο σε ειπα γιατι δεν κανουν μια ερωτηση εκει που δεν κοστιζει, θα προσπαθησω να μαθω λεπτομερειες αν ερθουν φετος, αν ηξερα γερμανικα θα το μαθαινα γρηγοροτερα αλλα δυστυχως δεν γνωριζω  :sunglasses:
Φυσικα μιλαμε μονο για τα Ελληνικα πανελλαδικα καναλια και τα διαφορα τοπικα που αναμεταδιδονται, εχω την εντυπωση οτι μονο το ant1 δεν ειναι αλλα μπορει να κανω και λαθος, τετοια προγραμματα βγαινουν ανα 2-3 χρονια απ τον εκαστοτε δημο νομιζω και ισως να εχουν σειρα προτεραιοτητας που και παλι δεν ειμαι σιγουρος η καλυτερα δεν θυμαμαι καλα οπως μου τα ειπαν

Το linux mint που ανεφερα δεν εχει καμιά απολύτως διαφορά απο τα windows. Τουναντίον, κατά περίπτωση ειναι σαφώς ευκολότερα από τα windows.
Τυπε αν τρεξει το μιντ στο νετμπουκ που εχει θα πεθανει ο θειος περιμενοντας το λοαντινγκ σε μια σελιδα του FB  :S

τυπε αμα ειναι  να μαθω linux στο θειο μου που ειναι 70 χρονων καλυτερα να τον στειλω να μαθει κινεζικα.

Τυπε υπαρχουν δυο λυσεις

αναβαθμιζεις την μνημη του νετμπουκ (αν αναβαθμιζετε)το 1G που εχει ειναι πολυ λιγο οπως καταλαβαινεις με τουλαχιστον 2-3G και πραγματικα θα πεταει

Και η αλλη λυση ειναι οτι το αφηνεις οπως ειναι και του περνας ενα puppy linux με ενα θεμα windows με οτι αυτο συνεπαγετε αλλα και παλι θα πεταει για την δουλεια που το θες μην πω και περισσοτερα  :grin:

stealthgas

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2014
Κριτικές
3
Like
496
Πόντοι
36
Οταν σβήνω τον η/υ μου , που εχει Windows 10
ξαφνικά μπαίνει σε αναστολή λειτουργιας , αντι να σβήσει οποτε οταν κουνάω το ποντίκι , ξανά ανοίγει

Πως λύνεται αυτο το πρόβλημα ;

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Όταν λες σβήνω, τι εννοείς; Shutdown?

Επίσης, όταν λες ξανα-ανοίγει, εννοείς reboot?

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Με σβήνω, πατάω κλπ με μπερδεύεις.

Μέσα από τα Windows, επιλέγεις Shutdown ή πατάς κουμπί για να σβήσει βίαια;

Αν κάνεις Shutdown μέσα από τα Windows και στιγμαία δείχνει ότι κλείνει processes για να κάνει Shutdown, αλλά επιστρέφει στην επιφάνεια εργασίας, ξαναφορτώνοντας processes κλπ, τότε φταίει σίγουρα κάποια εφαρμογή. Κάποια που έχει lockάρει π.χ. κάποια USB συσκευή και δεν "σκοτώνεται" από τα Windows.

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
Οταν σβήνω τον η/υ μου , που εχει Windows 10
ξαφνικά μπαίνει σε αναστολή λειτουργιας , αντι να σβήσει οποτε οταν κουνάω το ποντίκι , ξανά ανοίγει

Πως λύνεται αυτο το πρόβλημα ;
Καλησπέρα φίλε,

Κάνε ενα τεστ την μνήμη με αυτό το εργαλείο -> και εαν είναι εντάξη τότε ξεκίνα το pc σου με power on κουμπί και μόλις μπει στα windows χωρίς να εκτελέσεις κάτι κάνε shutdown και να δούμε παράκατω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom