Νέα

PC problem - Help!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα zironvenom
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 297K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.087
Πόντοι
6.796
υπάρχει περίπτωση από τις εταιρίες internet να παίζει απάτη και να βάζουν όριο στις ταχύτητες για να ελαφρύνουν το σύστημα τους ?
παρατηρώ εδώ και καιρό..
με το που τους παίρνω τηλ στην HOL ότι έχω πρόβλημα με την ταχύτητα κάνουν reset την γραμμή και στο στάτους του ρούτερ γράφει Download:5000  Kbps.
περνάνε λίγες μέρες και πεύτει στα 4500'
άλλες λίγες μέρες στα 3500
μετά από μερικές διακοπές ίντερνετ δευτερολέπτων φτάνει στα 2500
τώρα έχει πάει στα 1500 και το ίντερνετ σέρνετε

αύριο που θα τους πάρω τηλ να τους συχτιρίσω θα το φτιάξουν δια μαγείας για κάνα μήνα πάλι

μπας και παίζει πουστιά η HOL ?

*τώρα είναι vodafone δλδ

Οχι τύπε δεν υπάρχει κόφτης.. επειδή έχω κανει πέρασμα απ την Intracom και ήμουν παρών στο στήσιμο του δικτύου της HOL δεν υφίστατε αυτό που λες..

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Γενικά, η Otenet (έχει πλεονέκτημα).
Ειδικά, εξαρτάται από την τοποθεσία σου.
Ρώτα κανα γείτονα τί πάροχο έχει, τί ταχύτητες πιάνει και σύγκρινε.

η οτενετ που λες δίνει και  δωρεάν COSMOTE My WiFi
έλα ρε καλό..

θα την σουτάρω για τα καλά την vodafone  :rockon:

Οχι τύπε δεν υπάρχει κόφτης.. επειδή έχω κανει πέρασμα απ την Intracom και ήμουν παρών στο στήσιμο του δικτύου της HOL δεν υφίστατε αυτό που λες..

τότε οι γραμμές είναι γαμημένες... αλλά και πάλι είναι μαλάκες γιατί για να επικοινωνήσεις μαζί τους πρέπει να περιμένεις κάνα 10πτο και βάλε...
η εταιρία γαμήθηκε από τότε που έμπλεξε με την vofafone πάντως, στην αρχή σαν hol ήταν καλή

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.361
Πόντοι
506
Νομίζω δεν υπάρχει στο επίσημο site. Η MS έχει σταματήσει να κάνει support τα XP.
Βρες σπασμένα windows XP που έχουν έτοιμο το SP3. Ψάξε σε torrent (έχει μπόλικα).

Εναλλακτικά, βρες παλιότερη έκδοση skype... αν και αυτό είναι πιο δύσκολο καθότι είναι μουνιά και δεν έχουν τις έχουν πλεον διαθέσιμες (πρόσεξε μη κατεβάσεις καμιά μούφα).
ευχαριστώ, με τα windows αυτά που δεν μπορώ να τα ενεργοποιήσεων τι θα γίνει όταν λήξη η προθεσμία; Επίσης ενα καλό πρόγραμμα να κατεβάζω αποο youtube;  

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.087
Πόντοι
6.796
η οτενετ που λες δίνει και  δωρεάν COSMOTE My WiFi
έλα ρε καλό..

θα την σουτάρω για τα καλά την vodafone  :rockon:

τότε οι γραμμές είναι γαμημένες... αλλά και πάλι είναι μαλάκες γιατί για να επικοινωνήσεις μαζί τους πρέπει να περιμένεις κάνα 10πτο και βάλε...
η εταιρία γαμήθηκε από τότε που έμπλεξε με την vofafone πάντως, στην αρχή σαν hol ήταν καλή

Αυτο που λες με τις μεταβολές των ταχυτήτων μπορεί να ειναι και πρόβλημα στο χαλκό σου, το καλώδιο του ΟΤΕ δηλαδη

Αν ειναι εκει το προβλημα οπου και να πας δε θα αλλάξει κάτι

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Αυτο που λες με τις μεταβολές των ταχυτήτων μπορεί να ειναι και πρόβλημα στο χαλκό σου, το καλώδιο του ΟΤΕ δηλαδη

Αν ειναι εκει το προβλημα οπου και να πας δε θα αλλάξει κάτι

ναι αλλά αν ήταν τέτοιο πρόβλημα δεν θα έπρεπε να σέρνετε πάντα ?
με το που τους παίρνω τηλ φτιάχνει για κάνα μήνα κάθε φορά και σταδιακά πιάνει πάτο

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.087
Πόντοι
6.796
ναι αλλά αν ήταν τέτοιο πρόβλημα δεν θα έπρεπε να σέρνετε πάντα ?
με το που τους παίρνω τηλ φτιάχνει για κάνα μήνα κάθε φορά και σταδιακά πιάνει πάτο

Τραβάνε ρεσετ στο ρουτερ και φτιάχνει; Θα πρεπει να τους ρωτησεις τι κάνουν και φτιάχνει, και να σου βάλουν τη γραμμή σε ένα διαγνωστικό έλεγχο να δούνε αν εχει πρόβλημα.. αυτό που λές με κόφτη δε παίζει, γενικά ο κόφτης υπάρχει μόνο οταν κατεβάζεις αρχεία, εκει θα το δεις, οχι στα ποσα ΜΒ συχρονίζει το ρουτερ σου με το DSALM, αυτο ειναι ο χαλκος σου και μπορει εκει να χεις προβλημα με θορυβο κτλ

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
356
Πόντοι
36
υπάρχει περίπτωση από τις εταιρίες internet να παίζει απάτη και να βάζουν όριο στις ταχύτητες για να ελαφρύνουν το σύστημα τους ?
παρατηρώ εδώ και καιρό..
με το που τους παίρνω τηλ στην HOL ότι έχω πρόβλημα με την ταχύτητα κάνουν reset την γραμμή και στο στάτους του ρούτερ γράφει Download:5000  Kbps.
περνάνε λίγες μέρες και πεύτει στα 4500'
άλλες λίγες μέρες στα 3500
μετά από μερικές διακοπές ίντερνετ δευτερολέπτων φτάνει στα 2500
τώρα έχει πάει στα 1500 και το ίντερνετ σέρνετε

αύριο που θα τους πάρω τηλ να τους συχτιρίσω θα το φτιάξουν δια μαγείας για κάνα μήνα πάλι

μπας και παίζει πουστιά η HOL ?

*τώρα είναι vodafone δλδ
Καλησπέρα φίλε

Οπως είπε και άλλος φίλος δεν υπάρχει κόφτης.
Υπάρχει όμως μια άλλη ας πούε αυτοματοποιημένη διαδικασία που ακολοθούν κάποιες εταιρειες.
Πέρνουν πληροφορίες απο τις συνδεσεις για να βλέπουν των όγκο που καταλανώνουν ( χρεώνονται νομίζω κατά όγκο )
Μετά αναλόγως με τι φαίνεται ότι χρεισιμοποιή κάθε χρήστης αλλάζουν το προφιλ του χρήστη.
Δηλ. Εαν στις μετρήσεις που κανουν σε εσένα βλέπουν ότι συχνά το ρουτερ σου χρονίζει σε κάποια τιμή πχ. 5ΜΒ τότε
αλλαζουν το προφιλ σου και συνδέεσε συνέχεια στα 5ΜΒ.
Οταν τους παίρνεις τηλέφωνο απλά αλλάζουν το προφιλ σου και συνδέεσε στις κανονικές τιμές.

Ολα αυτά είναι αυτοματοποιήμενα και δεν τα κάνει κάποιο χέρι.
Προφιλ το ονομάζουν κάποιες εταιρειες.

Αυτά τα λίγα απο προσωπικές εμπειρίες.

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
ευχαριστώ, με τα windows αυτά που δεν μπορώ να τα ενεργοποιήσεων τι θα γίνει όταν λήξη η προθεσμία; Επίσης ενα καλό πρόγραμμα να κατεβάζω αποο youtube;  

Δε γνωρίζω.
Νομίζω τα XP από δω και πέρα, εφόσον δε τα υποστηρίζει η MS θα σου βγάζουν το λάδι.
Όχι ότι είναι προβληματικά, απλά καινούριες εκδόσεις προγραμμάτων (πχ skype) θ' αρνούνται πεισματικά να τρέξουν πάνω τους.

Επίσης δε γνωρίζω.
Κανα δυό φορές που χρειάστηκε να κατεβάσω κάτι, χρησιμοποίησα αυτό το site: [video]http://en.savefrom.net/1-how-to-download-youtube-video/[/url[/video]]
Βάζεις το url και το κατεβάζεις.
Νομίζω ούτε κι εσύ χρειάζεσαι πρόγραμμα... εκτός κι αν θες μαζικό κατέβασμα.

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.087
Πόντοι
6.796
Καλησπέρα φίλε

Υπάρχει όμως μια άλλη ας πούε αυτοματοποιημένη διαδικασία που ακολοθούν κάποιες εταιρειες.
Πέρνουν πληροφορίες απο τις συνδεσεις για να βλέπουν των όγκο που καταλανώνουν ( χρεώνονται νομίζω κατά όγκο )
Μετά αναλόγως με τι φαίνεται ότι χρεισιμοποιή κάθε χρήστης αλλάζουν το προφιλ του χρήστη.
Δηλ. Εαν στις μετρήσεις που κανουν σε εσένα βλέπουν ότι συχνά το ρουτερ σου χρονίζει σε κάποια τιμή πχ. 5ΜΒ τότε
Οταν τους παίρνεις τηλέφωνο απλά αλλάζουν το προφιλ σου και συνδέεσε στις κανονικές τιμές.

Τύπε με συγχωρείς αλλά να σε διορθώσω οτι καμια εταιρεία δεν ελέγχει τον όγκο των δεδομένων που κατεβάζει κάποιος ουτε οι εταιρειες χρεώνονται των όγκο δεδομένων απο και προς το δίκτυο τους (οι εταιρείς πλήρωνουν bandwidth).. αυτό που περιγράφεις δεν ισχύει.. Στο λέω γιατι έχω περάσεi απ τις Αττικες τηλε/ιες (περναγε οπτικες ινες αυτη η εταιρεια) και έχω κανει περάσμα κι απο Ιntracom οταν στήναμε το δικτυο της Hol.

Ορισμος προφιλ ταχυτητων δε γινετε με τον ογκο που κατεβαζει καποιος χρήστης.. Υπαρχει το εμπορικο προφιλ που αγοραζει καποιος δηλ αυτο που λεμε 24ΜΒ και απο κει και περα ειναι ποσο μπορει να πιάσει βάση ποιοτητας χαλκού και αποστασης.

Αυτο που λές για την αυτόματη ρύθμιση προφιλ ταχυτήτων υπάρχει σαν λειτουργια στα DSLAMS αλλά πλεον στην ελλάδα δε το χρησιμοποιεί καμία εταιρεία.. αυτόματα το προφιλ ρυθμιζόταν ανάλογα με το πόσο μπορoύσε να σηκωσει η γραμμή για να προσδόσει μεγαλύτερη σταθερότητα, το έκανε παλία μονο η CYTA, καμία άλλη εταιρεία..

Αυτο που περιγράφει ο old devil ειναι μεταβολες στη ταχύτητα του χαλκού, εγώ ετσι το θυμάμαι να το λέγαμε πριν 10 χρόνια..

Ειναι βλάβη ΟΤΕ, απλά ο πάροχος δε το δίνει βλάβη ΟΤΕ γιατι ξέρει οτι μάλλον στη περιοχή του δεν ειναι καλό το δίκτυο χαλκού

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
Καλησπέρα φίλε

Αυτό που περιγράφεις είναι κόφτης στην ουσία.

Γενικά οι πάροχοι μπορούν να κάνουν πολλά (ψάξε για ISP throttling ή/και traffic shaping).
Πρακτικά, στην Ελλάδα δε νομίζω πως κάνουν κάτι...

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.087
Πόντοι
6.796
Αυτό που περιγράφεις είναι κόφτης στην ουσία.

Γενικά οι πάροχοι μπορούν να κάνουν πολλά (ψάξε για ISP throttling ή/και traffic shaping).
Πρακτικά, στην Ελλάδα δε νομίζω πως κάνουν κάτι...

Ειπαμε μπορει να μπει κόφτης αλλα στο Download οταν κατεβάζεις (traffic descriptor)..
Oχι στις ταχυτητες συχρονισμου, εκει μπαινει το προφιλ που μπορει να πιάσει η γραμμή σου, δηλαδη 24ΜΒ ή αν δε τα πιάνει σου βάζουν λιγότερο για να ειναι σταθερη η γραμμη χωρις αποσυνδεσεις..

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
θα δοκιμάσω και με την κοσμοτέ, αν είναι το ίδιο τότε μάλλον το δίκτυο - χαλκοί δεν ξέρω και γω τι ακριβώς είναι αδύναμο
ο τεχνικός που στείλαν πάντως 2 φορές δεν βρήκε τίποτα  :P μέχρι και τα κουτιά κοίταξε στις κολώνες του δρόμου

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
και αυτό που μου τη δίνει με την hol είναι ότι αν καθυστερήσεις να πληρώσεις μια δυο μέρες σε παίρνουν τηλέφωνα... και είμαι πελάτης καμιά 5ετία
κάτσε ρε μάστορα.. όπως απαιτείς τυπικότητα και θέλεις ο άλλος να μην καθυστερεί λογαριασμό 1 μέρα να παρέχεις το ίδιο τυπικές τέλειες υπηρεσίες

'ετσι δεν είναι ? 

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
356
Πόντοι
36
Ειπαμε μπορει να μπει κόφτης αλλα στο Download οταν κατεβάζεις (traffic descriptor)..
Oχι στις ταχυτητες συχρονισμου, εκει μπαινει το προφιλ που μπορει να πιάσει η γραμμή σου, δηλαδη 24ΜΒ ή αν δε τα πιάνει σου βάζουν λιγότερο για να ειναι σταθερη η γραμμη χωρις αποσυνδεσεις..
Φίλε μου αυτό περιγράφω παραπάνω.
Δεν έγραψα οτι βλέπουν των όγκο που κατεβάζει ο χρήστης αλλα των ογκο που καταλανώνουν αυτοί οι εταιρέιες.
Μάλον δεν το έγραψα πολλή αναλυτικά και έγινε μπέρδεμα.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.013
Πόντοι
1.486
Καλησπέρα αδερφια..με limited internet προς το παρόν,από τα ομορφα Χανιά,στελνω θερμούς χαιρετισμούς!

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
35.898
Πόντοι
6.256
Ερωτηση
Τα ντεσκτοπ  μπορουν να συνδεθουν ασυρματα με το ρουτερ?
Υπαρχει κατι εξτρα γστην αγορα?

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.272
Πόντοι
216
θα δοκιμάσω και με την κοσμοτέ, αν είναι το ίδιο τότε μάλλον το δίκτυο - χαλκοί δεν ξέρω και γω τι ακριβώς είναι αδύναμο
ο τεχνικός που στείλαν πάντως 2 φορές δεν βρήκε τίποτα  :P μέχρι και τα κουτιά κοίταξε στις κολώνες του δρόμου

Οι τεχνικοί των εταιρειών δεν έχουν δικαίωμα για επέμβαση σε καφαο. Μόνο στον κατανεμητή του χρήστη και μόνο προς τη μεριά του χρήστη. Οσο αφορα τον χαλκό στις περισσότερες περιοχές ο χαλκός είναι μόνο απο καφαο σε σπίτι. απο καφαο σε κεντρο του οτε ίνα. Πάντως η INALAN  δίνει ταχύτητες εως 100Mbps με fttd (fiber to the desk) me 27€ το μήνα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom