Νέα

Να μεινω η να φυγω

• Μέλος που άνοιξε το νήμα qertq
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 476
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Υπαρει δουλεια στο εξωτερικο και σκεφτομαι να μεινω ελλαδα και να ψαξω για δουλεια η να φυγω αφου μ

• Ξυπνα ΜΑΛΑΚΑ και σηκω φυγε

Ψήφοι: 42 36,5%
  • Μα ποσο μαλακας εισι και το σκεφτεσαι ακομα

Ψήφοι: 16 13,9%
  • κατσε εδω και ψωφα μαζι μας θα ερθουνε καλυτερες μερες .Ισως σε καποια αλλη ζωη.

Ψήφοι: 8 7,0%
  • Αραξε ελλαδα και πηξε

Ψήφοι: 11 9,6%
  • Αμα μπορεις καντην και βλεπεις τι γινεται

Ψήφοι: 38 33,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    115

eraserkalsp

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2014
Like
0
Πόντοι
66
Λάκη το στρώμα της κοινωνιας που περιγράφεις είναι ο πάτος κάθε δυτικής κοινωνίας.
Λαϊκή τάξη,με περιορισμένες επαγγελματικές δυνατότητες και ανύπαρκτη παιδεία.
Είναι αυτοί που τρώνε KFC και μετά μπεκρουλιάζουν στις Pub.
Είναι αυτοί που τα παιδιά τους πηγαίνουν και πίνουν μπόμπες στον Κάβο και μετά δε θυμούνται με ποιον πηδήχτηκαν.

Ποιους τους γαμάει αυτούς...
Άμα δεις πως ζει ο κόσμος που έχει έναν καλό μισθό και διευρυμένους πνευματικούς ορίζοντες θα αναθεωρήσεις.
Και το καλό φαί του και τα καλά ταξίδια του,καλό σπίτι,καλές παροχές.

Επίσης όσοι λέτε περί κακοκαιρίας,έλλειψη ήλιου,κ.λ.π. έχετε μείνει καμιά 30 χρόνια πίσω.
Όπως έχει αλλάξει το κλίμα στην Ελλάδα,έτσι έχει αλλάξει και στην Ευρώπη.
Εμείς εδώ φέτος,όχι δεν είδαμε απλά χιόνι,αλλά εκτός από καμιά βδομάδα,ούτε καν κρύο.
Σήμερα οι άλλοι βουτούσαν σε συντριβάνια,λίμνες και όπου έχει νερό.

Ξεκολλήστε γενικά από τα στερεότυπα..

σε ποια χώρα, αν επιτρέπεται?

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
σε ποια χώρα, αν επιτρέπεται?

Επιτρέπεται,στη Γερμανία.
Όλο το κρατίδιο που μένω,χιόνι δεν είδε φέτος.
Πριν 20-30 χρόνια,το χιόνι ήταν στρωμμένο για μήνες.
Σήμερα το μεσημέρι ο κόσμος είχε ξαπλώσει όπου υπάρχει κοντά και νερό και ίσκιος..

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Φίλε μια συμβουλή θα σου δώσω αν και δεν είμαι ούτε σε ηλικία ούτε σε θέση να δίνω συμβουλές:

Μην ξεχνάς ποτέ στη ζωή σου ότι δουλεύεις για να ζεις και δε ζεις για να δουλεύεις!!!!

Αυτό νομίζω μπορεί να σου δώσει απάντηση στην ερώτησή σου.

Αν εκείνο που θες από τη ζωή σου είναι να κάνεις ταξίδια, να έχεις γκόμενες πολλές, να τρως, να πίνεις, να περνάς καλά γενικά γι' αυτό δε χρειάζεται πολύ χρήμα.Κοίτα τον Παραλήμνιο.

Αν πάλι θες να στήσεις επιχειρήσεις, να βγάλεις πολύ χρήμα, να αποκτήσεις εξουσία και δύναμη τότε να πας έξω να κάνεις και το αγροτικό σου!!!! ;) ;) ;) ;)

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Αν όμως σκέφτεσαι εδώ δε βγάζω πολλά δεν έχω προοπτικές κλπ να σου θύμίσω ότι η Ελλάδα δεν έχει τις δουλειές που έχει το εξωτερικό.Οπότε αν θελήσεις ποτέ να γυρίσεις θα το βρεις διπλά δύσκολο γιατί η προυπηρεσία σου θα είναι σε άσχετα αντικείμενα και κυρίως θα έχεις μάθει να δουλεύεις σε άλλο καθεστώς.Δεν είναι το ίδιο να χτίζεις ουρανοξύστες στο Ντουμπάι και αγωγούς πετρελαίου με το να χτίζεις πολυκατοικίες και μεζονέτες στην Καρδιτσομαγούλα.

eraserkalsp

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2014
Like
0
Πόντοι
66
Επιτρέπεται,στη Γερμανία.
Όλο το κρατίδιο που μένω,χιόνι δεν είδε φέτος.
Πριν 20-30 χρόνια,το χιόνι ήταν στρωμμένο για μήνες.
Σήμερα το μεσημέρι ο κόσμος είχε ξαπλώσει όπου υπάρχει κοντά και νερό και ίσκιος..

υπόθεση, μάλλον νότια είσαι γιατί ξέρω από Ελβετία (σύνορα με Γερμανία) παρόμοια πράγματα...
ότι το χιόνι τα τελευταία 2-3 χρόνια ήταν μειωμένο σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Λάκη το στρώμα της κοινωνιας που περιγράφεις είναι ο πάτος κάθε δυτικής κοινωνίας.
Λαϊκή τάξη,με περιορισμένες επαγγελματικές δυνατότητες και ανύπαρκτη παιδεία.
Είναι αυτοί που τρώνε KFC και μετά μπεκρουλιάζουν στις Pub.
Είναι αυτοί που τα παιδιά τους πηγαίνουν και πίνουν μπόμπες στον Κάβο και μετά δε θυμούνται με ποιον πηδήχτηκαν.

Ποιους τους γαμάει αυτούς...
Άμα δεις πως ζει ο κόσμος που έχει έναν καλό μισθό και διευρυμένους πνευματικούς ορίζοντες θα αναθεωρήσεις.
Και το καλό φαί του και τα καλά ταξίδια του,καλό σπίτι,καλές παροχές.

Ζεις στην Αγγλία αγορίνα ;;;;;;;

Δεν είπα για πνευματικούς ορίζοντες ............

Στην Αγγλία , τρομερό ποσοστό του πληθυσμού, ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ.

Για εξοχικά .... δεν συζητάμε ....

αυτά είναι ανέκδοτα ..............

Και πρόσεξε .... ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

Μη μου πεις εσύ για ένα 5%
που μπορεί να φτιάχνει χειροποίητα κουστούμια στη Μποντ Στρητ
χειροποίητα πούρα dunhill
και να έχει δίκανα των 70.000ευρώ purdey
που τα δίνει κάθε χρόνο για λάδωμα , καθάρισμα και φύλαγμα ....
με κόστος υπηρεσίας 1000λίρες/όπλο/χρόνο .............

Οι μηχανικοί και κομπιουτεράδες που πάνε από εδώ
ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΛΕΣ.
KFC, PIZZA HUT , FIESTA , κροατία και max spencer ..........

KAI ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ... ΧΑΛΙ .............

Υ.Γ. Και ψιτ ... που είσαι ... ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΡΓΕΝΗΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ.
Πιο εύκολα το παίζεις υπεράνω.

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26

Στην Αγγλία , τρομερό ποσοστό του πληθυσμού, ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ.

χειροποίητα πούτα dunhill

ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΛΕΣ.

Δεν ξέρω Λακη αν τα ποσοστά είναι τόσο τραβηγμένα η μπαλότσα η πενταγιώτισσα πάντως έλεγε ότι παίρνει 1500 λίρες το μήνα καθαρά.Κοινώς δε φτάνουν ούτε για ζήτω.

Η ολή μαλακία με τη μετανάστευση έχει να κάνει κατ' εμέ με το ευρώ.Αν πας σε χώρα της ΕΕ που έχει ευρώ σκατά κι απόσκατα είναι δεν αξίζει.Τρως πούτσα σα μετανάστης που είσαι και δεν έχει οικονομικό αντίκρυσμα αντάξιο.

Ϊσως λίγο διαφορά θα πορέκυπτε με Αγγλία αλλά τώρα κόπηκε σα χώρα επιλογής.Και δυστυχώς άλλη προσβάσιμη χώρα σε μας με σκληρό νόμισμα δεν υπάρχει.

Μην ξεχνάτε ότι οι γενιά του 60 που πήγε Γερμανιες Αμερικές Αυστραλίες κλπ πληρωνόταν σκατά εκεί μεν αλλά σε σκληρό νόμισμα δε.Οπότε όταν επέστρεφε έπιανε τόπο το χρήμα.Όπως οι Βαλκάνιοι προ κρίσης με εμάς.Τώρα να πας Τσεχία ή Σλοβακία και να πληρώνεσαι 1200 ευρώ σε ξένη χώρα...οκ γάμησέ μας.Κάτσε εδώ και φάε την περιουσία του πατέρα σου ή φτιάξε πρόβατα πιο ήσυχος θα είσαι.

Στο κάτω κάτω δεν πέφτουν και σφαίρες όπως στη Συρία.

akatastatos123

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2013
Κριτικές
7
Like
1.197
Πόντοι
486
Προσωπικά προτιμώ Ελλάδα. Δουλεύω εδώ αν και έχω μείνει άνεργος ένα διάστημα και ξέρω πως ειναι αλλά και πάλι δεν το σκέφτηκα να την κάνω.

Πιστεύω οι περισσότεροι που φεύγουν είναι μακροχρόνια άνεργοι ή δεν βρίσκουν δουλειά πάνω σε αυτό που σπούδασαν και τους ενδιαφέρει η εξέλιξη. Επίσης αρκετοί που φεύγουν έχουν και  κοννέ ( συγγενή/γνωστό)  εκεί που πάνε, οπότε είναι πιο στρωτά τα πράγματα από έναν που θα σκάσει μύτη μόνος του στο Μόναχο πχ ψάχνοντας σπίτι ...

Οι μισθοί είναι πολύ σχετικό... Τα 1500 στη Γερμανία παίζει να ναι ψίχουλα αν έχεις σπίτι να συντηρείς από πίσω.

Παίζουν επίσης και γενικεύσεις. Δλδ ο τάδε βρήκε δουλειά Γερμανία μεταλλειολόγος, με 4 χιλιάρικα και πληρωμένο ξενοδοχείο/σπίτι. Αυτός μπορεί να έπεσε σε περίπτωση ή να είχε προσόντα πίσω και στην τελική και στην Ελλάδα βρίσκουμε περιπτώσεις υψηλόμισθων (προσωπική συναναστροφή)...

Τώρα αν κάποιος δε βολεύεται με 1000  για x,y λόγους ας φύγει...
Τέλος αυτό το κλισέ " φύγε για εξωτερικό να μάθεις να ορθοποδείς μόνος σου" προσωπικά το έκανα και στην Ελλάδα και ξέρω και άλλους που τα κατάφεραν οπότε δεν με συγκινεί να το ζήσω πάλι...

Εγγρ.
31 Δεκ 2015
Like
2
Πόντοι
16
Ωραίος ο Akatastatos συμφωνώ!

και ...αν akatastate το σπίτι σου είναι άνω κάτω μπορώ να έρχομαι να σου το καθαρίζω :)

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Μην ξεχνάτε ότι οι γενιά του 60 που πήγε Γερμανιες Αμερικές Αυστραλίες κλπ πληρωνόταν σκατά εκεί μεν αλλά σε σκληρό νόμισμα δε.Οπότε όταν επέστρεφε έπιανε τόπο το χρήμα.

Όσοι πήγαν γερμανία, βέλγιο , σουηδία ... φτωχοί πήγαν , ληγούρια γύρισαν .........
Υπάλληλοι και εργάτες.

Φτιάχτηκε κόσμος μόνο σε ΗΠΑ και κάτι λίγοι σε αυστραλία και κάποια νότια αφρική.
ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ.

Αν δεις , δωρεές , εκκλησίες , καμπαναριά, ορφανοτροφεία, μουσεία , γηροκομεία κτλ κτλ κτλ
ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ

1) ΗΠΑ κυρίως
2)αυστραλία , νότια αφρική ...........

ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΝΕΙΣ.

Δεν είναι τυχαίο αυτό.

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Όσοι πήγαν γερμανία, βέλγιο , σουηδία ... φτωχοί πήγαν , ληγούρια γύρισαν .........
Υπάλληλοι και εργάτες.

Φτιάχτηκε κόσμος μόνο σε ΗΠΑ και κάτι λίγοι σε αυστραλία και κάποια νότια αφρική.

Αν δεις , δωρεές , εκκλησίες , καμπαναριά, ορφανοτροφεία, μουσεία , γηροκομεία κτλ κτλ κτλ

1) ΗΠΑ κυρίως

ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΝΕΙΣ.

Δεν είναι τυχαίο αυτό.

Αληθές...Άλλωστε η γνωστή Οιχαλία στα Τρίκαλάαπό εστιάτορες έγινε όχι από εργάτες!!!! :hi: :hi:

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356

χειροποίητα πούρα dunhill

ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΛΕΣ.

Υ.Γ. Και ψιτ ... που είσαι ... ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΡΓΕΝΗΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ.
Πιο εύκολα το παίζεις υπεράνω.

Έχω πάει πολλές φορές Αγγλία,ακόμη και το προηγούμενο ΣΚ εκεί ήμουν.
Αλλά δεν χρειάζεται καν αυτό..

Επειδή είμαι αρκετά των αεροδρομίων,κάτσε και δες τι κόσμο θα φορτώσει μια πτήση π.χ. της Lufthansa και μετά κάτσε δες τι φορτώνει η Ryanair για Κροατίες,κ.λ.π. που αναφέρεις.
Τους κοινωνικούς επιδοματίες της Ευρώπης και τους υπαλλήλους χωρίς ειδίκευση..

Αυτοί όχι σπίτι,ούτε αξιοπρεπές αμάξι δεν μπορούν να αγοράσουν..

Και όχι δε σου μιλάω για το 5% της ελίτ που αναφέρεις,αλλά αυτούς που είναι λίγο πάνω από τη μεσαία τάξη που κάνουν μια χαρά ζωάρα.
Και με σωστό προγραμματισμό,δύο άτομα καλά αμοιβώμενα μπορούν μακροπρόθεσμα να αποκτήσουν και σπίτι.

Επισκέπτης
Φυγε. Απλα μην περιμενεις να βρεις και κανενα παραδεισο. Το πιθανοτερο ειναι η σουμα να βγαινει ελαφρως καλυτερη απ οτι αν εμενες.

Αναλογα και τον ανθρωπο παντα- απλα ακουγεσαι ενας απλος κουλ 40αρης πληροφορικαριος πουτανιαρης. Οποτε με βαση το προφιλ σου οπως το σκιαγραφησα, αυτο ειχα να πω.

Αυτα απο εναν που εχει ηδη φυγει.

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Υπάλληλοι και εργάτες.

1) ΗΠΑ κυρίως

ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΝΕΙΣ.

Δεν είναι τυχαίο αυτό.

Καυλιαρη μου οπου και να πας αν εισαι αγραμματο ζωο μην περιμενεις να πιασεις καμια δουλεια με τρελα λεφτα.
Αν εχεις μεταπτυχιακο και εργασιακη εμπειρια μπορεις να βρεις και στην ευρωπη μια δουλεια που να πληρωνει καλα! Βεβαια και παλι δε θα βγαλεις ποτέ τα λεφτα που θα εβγαζες αν ανοιγες δικη σου επιχειρηση κ πηγαινε καλα!
Ο τυπος εδω λεει εχει τη δουλεια ετοιμη κ τον περιμενει να ουμε!

ΠΟΥΣΤΑΛΕΚΟΣ  :s&m_3:

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Φυγε. Απλα μην περιμενεις να βρεις και κανενα παραδεισο. Το πιθανοτερο ειναι η σουμα να βγαινει ελαφρως καλυτερη απ οτι αν εμενες.

Αναλογα και τον ανθρωπο παντα- απλα ακουγεσαι ενας απλος κουλ 40αρης πληροφορικαριος πουτανιαρης. Οποτε με βαση το προφιλ σου οπως το σκιαγραφησα, αυτο ειχα να πω.

Αυτα απο εναν που εχει ηδη φυγει.

Που πηγες εσυ χυστη μου? Ειναι καλυτερα?

Επισκέπτης
Που πηγες εσυ χυστη μου? Ειναι καλυτερα?
δεν λεω που πηγα, σορυ.

Καλυτερα ειναι, καθως στην ηλικια μου(32) ο βασικος παραγοντας που καθοριζει γενικως το " καλυτερα" ειναι η δουλεια - η οποια εδω ειναι πολυ καλη.

Ευκολα δεν ειναι παντως.

Blackdove

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαΐ 2016
Κριτικές
3
Like
49
Πόντοι
16
Ακόμα να αποφασίσει??  :grin: :grin:

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
δεν λεω που πηγα, σορυ.

Καλυτερα ειναι, καθως στην ηλικια μου(32) ο βασικος παραγοντας που καθοριζει γενικως το " καλυτερα" ειναι η δουλεια - η οποια εδω ειναι πολυ καλη.

Ευκολα δεν ειναι παντως.

Τουλάχιστον αν μπορείς πες αν είσαι εντός Ευρώ ή αλλου.

gbeyyt11

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2008
Like
143
Πόντοι
16
Δεν ξέρω Λακη αν τα ποσοστά είναι τόσο τραβηγμένα η μπαλότσα η πενταγιώτισσα πάντως έλεγε ότι παίρνει 1500 λίρες το μήνα καθαρά.Κοινώς δε φτάνουν ούτε για ζήτω.

Εξαρταται το που εισαι. Με 1500 καθαρα στον αγγλικο βορρα εισαι αρχοντας.

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Εξαρταται το που εισαι. Με 1500 καθαρα στον αγγλικο βορρα εισαι αρχοντας.

Αν ξέρεις λεπτομέρειες καλό θα ήταν να μας το διευκρινίσεις φίλε αυτο.Δλδ νοίκι, κόστος ζωής ,συνθήκες, περιβάλλον, καιρός, έξοδοι, αγορά κτλ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom