Νέα

Μοναξιά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 503
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

costas-athina

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2018
Like
2
Πόντοι
1
Όχι φίλε !!
Με όλο το σεβασμό , δεν ισχύει αυτό.
Τα πάντα στη ζωή σήμερα κρίνονται από την εμφάνιση και το φαίνεσθαι.
Κάποιος άσχημος δηλαδή, έδωσε κάτι και παίρνει την απόρριψη ;
Προσοχή με τέτοιες απόψεις, γιατί έχει που έχει ο άλλος το πρόβλημά του , μην τον κάνεις να νοιώθει και ένοχος , ενώ δεν φταίει
σωστοτατος

downunder

Μέλος
Εγγρ.
17 Αυγ 2012
Κριτικές
4
Like
120
Πόντοι
1
O καθένας σε αυτή τη ζωή ότι δίνει παίρνει.&-
Όχι φίλε !!
Προσοχή με τέτοιες απόψεις, γιατί έχει που έχει ο άλλος το πρόβλημά του , μην τον κάνεις να νοιώθει και ένοχος , ενώ δεν φταίει

costas-athina

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2018
Like
2
Πόντοι
1
Ναι, αυτό λέω. Η μία περίπτωση όμως σε σχέση με την άλλη είναι αρκετά κοντά. Και αυτό γιατί στην κοινωνία έχουμε μάθει να μην σεβόμαστε τους μοναχικούς ανθρώπους. Παλιά ας πούμε ζούσαν μόνοι οι κρυφοί ομοφυλόφιλοι ή οι άνθρωποι που η γειτονιά έλεγε "μάλλον είναι ανίκανος για μην έχει βρει γυναίκα"
χμμμ εχεις δικιο μαν

Επισκέπτης
Όχι φίλε !!

Μιλάς για εμένα? Εγώ συνειδητά είμαι μόνος από καθαρή επιλογή μου εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, μπορούσα να είμαι ακόμα με την δεύτερη γυναίκα μου που ήταν και πάρα πολύ όμορφη - και τώρα την βλέπω και έχει μπλέξει με μία μαϊμού (το παθαίνουν αυτό οι γυναίκες, όταν φάνε απόρριψη να μπλέκουν με τον πιο τελευταίο που υπάρχει). Αν και βαρέθηκα λίγο και ξαναζεσταίνω μία ζωντοχήρα που κάνουμε εκπληκτικά γαμήσια μαζί.

downunder

Μέλος
Εγγρ.
17 Αυγ 2012
Κριτικές
4
Like
120
Πόντοι
1
Μιλάς για εμένα? Εγώ συνειδητά είμαι μόνος από καθαρή επιλογή μου εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, μπορούσα να είμαι ακόμα με την δεύτερη γυναίκα μου που ήταν και πάρα πολύ όμορφη - και τώρα την βλέπω και έχει μπλέξει με μία μαϊμού (το παθαίνουν αυτό οι γυναίκες, όταν φάνε απόρριψη να μπλέκουν με τον πιο τελευταίο που υπάρχει). Αν και βαρέθηκα λίγο και ξαναζεσταίνω μία ζωντοχήρα που κάνουμε εκπληκτικά γαμήσια μαζί.
Γενικά βρε μιλάω.  :)
Για την  άποψη ότι ο καθένας στη ζωή παίρνει ό,τι δίνει...

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606

Αυτό δεν είναι μοναξιά ρε φίλε.Μοναξιά είναι όταν δεν θέλεις να είσαι μόνος κι έχεις εγκλωβιστεί σ'αυτό.

Επισκέπτης
Αυτό δεν είναι μοναξιά ρε φίλε.Μοναξιά είναι όταν δεν θέλεις να είσαι μόνος κι έχεις εγκλωβιστεί σ'αυτό.

Ναι, αλλά η μοναξιά και η μοναχικότητα είναι κοντινές. Εννοώ έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στον χαρακτήρα μας. Καλά μην νομίζεις, είμαι 45 χρονών έχω περάσει αρκετά χρόνια μόνος και ξέρω όλες τις εκδοχές του πράγματος

Επισκέπτης
Ναι, αλλά η μοναξιά και η μοναχικότητα είναι κοντινές. Εννοώ έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στον χαρακτήρα μας. Καλά μην νομίζεις, είμαι 45 χρονών έχω περάσει αρκετά χρόνια μόνος και ξέρω όλες τις εκδοχές του πράγματος

Το θεμα σου ειναι οι φιλοι ή οι γκομενες ?
Αν ειναι οι φιλοι, παρεες δεν εχεις απο τη γειτονια, το σχολειο, τις δουλειες ? Καποιο στεκι που αραζεις ? Πως διασκεδαζεις, βγαινεις ?
Αν ειναι οι γυναικες, τοτε ειναι μεγαλο κεφαλαιο το οποιο ακομα το αναλυουμε σε διαφορα νηματα.....

Επισκέπτης
Το θεμα σου ειναι οι φιλοι ή οι γκομενες ?
Αν ειναι οι φιλοι, παρεες δεν εχεις απο τη γειτονια, το σχολειο, τις δουλειες ? Καποιο στεκι που αραζεις ? Πως διασκεδαζεις, βγαινεις ?
Αν ειναι οι γυναικες, τοτε ειναι μεγαλο κεφαλαιο το οποιο ακομα το αναλυουμε σε διαφορα νηματα.....

Μία βόλτα με φίλους - δεν λύνει το πρόβλημα της μοναξιάς. Όταν κλείνεις την πόρτα επιστρέφοντας σπίτι σου είναι το θέμα. Εκεί αναφέρομαι. Και η μοναξιά δεν είναι το βασικό θέμα του νήματος. Είναι το πόσο μαλάκες μας κάνει η μοναξιά, ιδίως εδώ μέσα στο μπου. Παράδειγμα να μπαίνει κάποιος στο νήμα μας και να τον καλωσορίζουμε με χαρά λες και ήρθε σπίτι μας να μας δει. Ή να αισθανόμαστε για την επισκέπτρια του νηματός μας συναισθήματα που κανονικά έπρεπε να αισθανόμαστε για ανθρώπους που είναι δίπλα μας χωρίς να έχουν έμμεσο ή άμεσο όφελος, μόνο και μόνο να ενδιαφέρονται για εμάς, όχι να χρεώνουν με την ώρα...

downunder

Μέλος
Εγγρ.
17 Αυγ 2012
Κριτικές
4
Like
120
Πόντοι
1
Κανένας άνθρωπος δεν θέλει να είναι μόνος.
Απλά όταν διαπιστώνεις ότι το περιβάλλον σου αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικά ενδιαφέροντα με τους οποίους δεν μπορείς να κάνεις χωριό, δεν  την παλεύεις και απομακρύνεσαι .
Γλυτώνεις και από τις "κοινωνικές εκδηλώσεις" , τίγκα στη δηθενιά και στη σαχλαμάρα.  :S
Αυτό μετά χτυπάει σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας  και στο παρόν σάιτ όπως λέεει ο νηματοθέτης
Γενικότερα ο κόσμος του διαδικτύου και το φου-μπου είναι εστίες μοναξιάς

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Κανένας άνθρωπος δεν θέλει να είναι μόνος.
Απλά όταν διαπιστώνεις ότι το περιβάλλον σου αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικά ενδιαφέροντα με τους οποίους δεν μπορείς να κάνεις χωριό, δεν  την παλεύεις και απομακρύνεσαι .
Γλυτώνεις και από τις "κοινωνικές εκδηλώσεις" , τίγκα στη δηθενιά και στη σαχλαμάρα.  :S

Εαν το περιβάλλον σου είναι ήδη λίγα άτομα,και δεν υπάρχει προοπτική να αυξηθούν ειδικά όσο μεγαλώνεις,είναι μεγάλο ρίσκο να απομακρυνθείς ακόμα κι από αυτά.

Άλλο να έχεις πχ 10 φίλους και να απομακρυνθείς απ'τους 5 και άλλο να έχεις 2-3 και να χαθείς με όλους.Κι εγώ όσους έχω δεν τους συμπαθώ και όλους,αλλά εαν χαθούμε δεν θα έχω άνθρωπο να βγω.

Επισκέπτης
Εαν το περιβάλλον σου είναι ήδη λίγα άτομα,και δεν υπάρχει προοπτική να αυξηθούν ειδικά όσο μεγαλώνεις,είναι μεγάλο ρίσκο να απομακρυνθείς ακόμα κι από αυτά.

Άλλο να έχεις πχ 10 φίλους και να απομακρυνθείς απ'τους 5 και άλλο να έχεις 2-3 και να χαθείς με όλους.Κι εγώ όσους έχω δεν τους συμπαθώ και όλους,αλλά εαν χαθούμε δεν θα έχω άνθρωπο να βγω.

Αυτό είναι απόλυτα σωστό. Ξεσκαρτάρουμε ξεσκαρτάρουμε και στο τέλος δεν μένει κανένας. Ενώ αν κρατήσεις - έστω έναν τελευταίο σαν τον Barock θα έχεις τουλάχιστον να ανταλλάξεις μία μαλακία για να περνάει η ώρα

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.252
Πόντοι
5.506
Όχι φίλε !!

Οι παρέες και οι φιλίες δε δημιουργούνται με βάση την εμφάνιση φίλε μου, δε μιλάμε για γκομενικά και κλαρινογαμπριλίκια. Και πίστεψέ με υπάρχουν εμφανησιακά άσχημοι/ες που σε κερδίζουν με το μυαλό ή την καλλιέργειά τους πολύ περισσότερο από ένα κούφιο όμορφο τενεκέ. Γι αυτό λέω οτι είναι στο χέρι του καθενός να καλύψει τις όποιες αδυναμίες του με ανάπτυξη των ταλέντων του.

Απόρριψη δεν παίρνει κάποιος λόγω ασχήμιας, υπάρχουν χιλιάδες λόγοι που όμορφοι παίρνουν απόρριψη.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.252
Πόντοι
5.506
Αυτό είναι απόλυτα σωστό. Ξεσκαρτάρουμε ξεσκαρτάρουμε και στο τέλος δεν μένει κανένας. Ενώ αν κρατήσεις - έστω έναν τελευταίο σαν τον Barock θα έχεις τουλάχιστον να ανταλλάξεις μία μαλακία για να περνάει η ώρα

Γι αυτό είσαι μόνος σου.

Επισκέπτης
Οι παρέες και οι φιλίες δε δημιουργούνται με βάση την εμφάνιση φίλε μου, δε μιλάμε για γκομενικά και κλαρινογαμπριλίκια. Και πίστεψέ με υπάρχουν εμφανησιακά άσχημοι/ες που σε κερδίζουν με το μυαλό ή την καλλιέργειά τους πολύ περισσότερο από ένα κούφιο όμορφο τενεκέ. Γι αυτό λέω οτι είναι στο χέρι του καθενός να καλύψει τις όποιες αδυναμίες του με ανάπτυξη των ταλέντων του.

Απόρριψη δεν παίρνει κάποιος λόγω ασχήμιας, υπάρχουν χιλιάδες λόγοι που όμορφοι παίρνουν απόρριψη.

Σωστά τα λέει ο Μπαρόκ. Να μην σου πω αν είσαι εμφανίσιμος σε αποφεύγουν περισσότερο γιατί φοβούνται ότι θα τους φας τη γκόμενα, τη γυναίκα κλπ

BLITZKRIEGER

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2017
Κριτικές
4
Like
297
Πόντοι
36
Όχι φίλε !!

Πάλι τα ίδια... Ξανά τώρα πρέπει να λέμε πόσοι άσχημοι είναι πάρα πολύ δημοφιλείς και πόσοι ωραίοι είναι στο περιθώριο...

kaloskaloskalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2016
Κριτικές
12
Like
672
Πόντοι
311
Ναι φίλε συμβαίνει και αυτό. Τρώμε πολύ μαύρο εκεί έξω από τις Ελλεεινίδες, έχουν ξεφύγει, συμπεριφέρονται σαν εταιρείες που έχουν πολύ δουλειά, στέλνεις μήνυμα και περιμένεις απάντηση
πια μηνηματα; Το θεμα ειναι να μην πεσεις σε ξεφτιλες που θα σε κατεβασουν και γινεις σκυλακι. Ειδικα αμα εισαι νεος και δεν τα καταλαβαινεις αυτα. Μετα σου μενουν και πρωτιμησα την απομονωση, οι κορασιδες δεινουν ξυπνημα.

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Κριτικές
77
Like
4.066
Πόντοι
11.396
Εφόσον ζούμε στον πλανήτη της αδιαφορίας λογικό είναι να υπάρχει πολύ μοναξιά. Όλες οι σχέσεις έχουν ως βασικό συστατικό το συμφέρον. Εγώ εδώ και χρόνια έχω κόψει κάθε δεσμούς φιλίας και πιστεύω πως δεν υπάρχουν φίλοι, αλλά μόνο γνωστοί. Φιλίες δεν επιδιώκω να κάνω πια και δύσκολα να με ενθουσιάσει κάποια προσωπικότητα. Επειδή είμαι και άνθρωπος που κοιτάζω την λεπτομέρεια και δεν ανέχομαι την κοροϊδία, λέω κατάμουτρα τι με ενοχλεί και έτσι φεύγουν από μόνοι τους οι άνθρωποι που γνωρίζω. Τώρα είμαι σε φάση που πρόκειται να παντρευτώ σε λίγους μήνες και πηγαίνω με πουτάνες έτσι από συνήθεια και όχι τόσο από ανάγκη. Δεν είμαι αντικοινωνικός επειδή επέλεξα να μην έχω φίλους, απλά δεν βρήκα άτομα εμπιστοσύνης μέχρι τώρα. Γενικά η μοναξιά είναι πολύ ύπουλη κατάσταση και όταν την ζεις για καιρό αρχίζεις να την επιδιώκεις κιόλας. Μοναξιά μπορεί να νιώθει και ένα άτομο που έχει ένα σωρό κόσμο γύρω του. Η μοναξιά είναι ένα φαινόμενο εσωτερικό περισσότερο πιστεύω και δεν έχει να κάνει τόσο με τις κοινωνικές επαφές. Είναι ανάλογα με το πόσο καλά τα έχεις με τον εαυτό σου. Αν είσαι ένα κενό άτομο χωρίς αναζητήσεις σίγουρα θα νιώθεις μοναξιά και ας είσαι ανάμεσα σε χιλιάδες ανθρώπους...

θα συμφωνήσω μαζί σου...στη ζωή μου ήμουν ένα ιδιαιτερα κοινωνικό άτομο με πολλούς φίλους...πάντα μπέρδευα τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στο φίλος και γνωστός...άλλες εποχές όμως τότε όλοι μας είχαμε λεφτά για πέταμα και ποτε δεν ήμασταν μονοι μας...βγαίναμε στα στέκια μας και όλο και κάποιον γνωστό θα βρίσκαμε να περάσουμε ένα βραδυ κραιπάλης...μετά ήρθε η κρίση το 2010 και κάπου εκεί άρχισα να μεγαλώνω...κάπου εκεί άρχισε και το ξεσκαρτάρισμα...πλέον μετά από 8 χρονια έχω συνειδητοποίηση ότι φίλοι δεν υπάρχουν...δύσκολα πλέον κάποιος θα χαρεί με τη χαρά σου και περισσότερο θα ζηλέψει και θα φθονήσει αυτό που εσύ έχεις καταφέρει...πλέον νιώθω περισσότερο φίλο τη μέλλουσα γυναικα μου και έχω καταλάβει ότι μαζί περνάμε καλά...οι εποχές αλλάζουνε...οι κοινωνίες αλλάζουνε και μαζί τους αλλάζουμε και εμείς...έτσι αλλάζουν και οι επιλογές μας καθώς και ο περίγυρος μας...

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom