Εφόσον ζούμε στον πλανήτη της αδιαφορίας λογικό είναι να υπάρχει πολύ μοναξιά. Όλες οι σχέσεις έχουν ως βασικό συστατικό το συμφέρον. Εγώ εδώ και χρόνια έχω κόψει κάθε δεσμούς φιλίας και πιστεύω πως δεν υπάρχουν φίλοι, αλλά μόνο γνωστοί. Φιλίες δεν επιδιώκω να κάνω πια και δύσκολα να με ενθουσιάσει κάποια προσωπικότητα. Επειδή είμαι και άνθρωπος που κοιτάζω την λεπτομέρεια και δεν ανέχομαι την κοροϊδία, λέω κατάμουτρα τι με ενοχλεί και έτσι φεύγουν από μόνοι τους οι άνθρωποι που γνωρίζω. Τώρα είμαι σε φάση που πρόκειται να παντρευτώ σε λίγους μήνες και πηγαίνω με πουτάνες έτσι από συνήθεια και όχι τόσο από ανάγκη. Δεν είμαι αντικοινωνικός επειδή επέλεξα να μην έχω φίλους, απλά δεν βρήκα άτομα εμπιστοσύνης μέχρι τώρα. Γενικά η μοναξιά είναι πολύ ύπουλη κατάσταση και όταν την ζεις για καιρό αρχίζεις να την επιδιώκεις κιόλας. Μοναξιά μπορεί να νιώθει και ένα άτομο που έχει ένα σωρό κόσμο γύρω του. Η μοναξιά είναι ένα φαινόμενο εσωτερικό περισσότερο πιστεύω και δεν έχει να κάνει τόσο με τις κοινωνικές επαφές. Είναι ανάλογα με το πόσο καλά τα έχεις με τον εαυτό σου. Αν είσαι ένα κενό άτομο χωρίς αναζητήσεις σίγουρα θα νιώθεις μοναξιά και ας είσαι ανάμεσα σε χιλιάδες ανθρώπους...