Νέα

Μενέδημος: Αναζήτηση εργασίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 874
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Βασικά υπάρχουν άτομα ικανοτήτων και ψωλάδες.Οταν οι ψωλάδες παίρνουν τη θέση και τα άτομα ικανοτήτων αρνούνται να δουλέψουν για αυτούς η φάση έχει τελειώσει δε χρειάζεται να το ψάχνετε.Είναι πρόβλημα στην καρδιά του συστήματος δε λύνεται με τίποτα.
Αν μπλέξεις αυτό που θα εισπράξεις στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι η εργασία ψωλά.Εντάξει θα πουν αυτοί δεν έπρεπε να είναι έτσι,αλλιώς είναι η Ελλάδα κτλ,αυτά είναι ηθικές θεωρίες πώς θα έπρεπε να είναι.Ετσι θα έπρεπε αλλά δεν είναι.

Έχεις ένα point σε αυτό, ωστόσο:

?Οι ψωλάδες κανονικά δεν έχουν θέση σε εργασίες. Και βασικά δεν υπάρχουν ψωλάδες, σηκώνει ανάλυση αυτό. Πώς προέκυψαν ψωλάδες στον ιδιωτικό τομέα; Δρόμο να πάρουν!
? Ναι, τα άτομα ικανοτήτων πολλές φορές δεν πέφτουν σε καλές συγκυρίες και την τρώνε στο κώλο, ισχύει αυτό.

?Εδώ δεν μιλάμε για ηθική αλλά για επιχειρηματικότητα. Αν είσαι επιχειρηματίας και έχεις ψωλάδες μια μέρα θα φας ψωλιά. Αυτό ξέρω. Η μεγαλύτερη επένδυση είναι η επένδυση στον άνθρωπο.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Έχεις ένα point σε αυτό, ωστόσο:

?Οι ψωλάδες κανονικά δεν έχουν θέση σε εργασίες. Και βασικά δεν υπάρχουν ψωλάδες, σηκώνει ανάλυση αυτό. Πώς προέκυψαν ψωλάδες στον ιδιωτικό τομέα; Δρόμο να πάρουν!
? Ναι, τα άτομα ικανοτήτων πολλές φορές δεν πέφτουν σε καλές συγκυρίες και την τρώνε στο κώλο, ισχύει αυτό.

?Εδώ δεν μιλάμε για ηθική αλλά για επιχειρηματικότητα. Αν είσαι επιχειρηματίας και έχεις ψωλάδες μια μέρα θα φας ψωλιά. Αυτό ξέρω. Η μεγαλύτερη επένδυση είναι η επένδυση στον άνθρωπο.

Σιγά μη δεν παίζουν βύσματα στον ιδιωτικό τομέα.Αυτό που παθαίνουν οι περισσότεροι είναι οτι έχουν μια εικόνα για την παραγωγικότητα του Ελληνα που είναι ψευδής.Ας πούμε έχεις μια εικόνα για τον Ολυμπιακό,για τον ΠΑΟΚ κτλ τι επίδοση πιάνουν.
Και όμως αυτό που βλέπεις που είναι υπαρκτό δεν είναι αληθινό.Η επίδοση είναι πολύ χαμηλότερη.Είναι λογικό.Αμα οι ικανοί την κοπανήσουν αυτοί που μένουν πιάνουν τα αρχίδια τους.Ασχετα αν είναι ικανοί ή όχι.Αυτό που πιάνουν θα είναι πάντα κατώτερο των επιδόσεών τους.Εσύ πρέπει να δουλέψεις για να θρέψεις έναν ΔΥ,έναν συνταξιούχο,συν δύο βύσματα συν να εξοφλήσεις τα παλαιά χρέη.Γίνονται αυτά?Υπάρχει περίπτωση να ορθοποδήσεις με βάρος 100 κιλά στην εκκίνηση?Θα είχες πιθανότητες άμα μοιραζόσουν το βάρος με 2-3 ικανούς,τώρα πέφτει όλο σε εσένα.
Πας στο εξωτερικό και όλο αυτό το βάρος διά μαγείας εξαφανίζεται.Εντάξει δεν έχεις καμιά απολύτως σχέση με την ιστορία και την κουλτούρα ή το λαό του τόπου,ούτε έκαναν κάτι οι πρόγονοί σου για το επίπεδο που απολαμβάνεις αλλά οι συνθήκες είναι πολύ πιο συμφέρουσες,δεν ξεκινάς 50 υπό το μηδέν.Αξιοποιείς το μόνο που σου προσέφεραν τη δυνατότητα να την κοπανήσεις.
Φύγε και άσε τους άλλους να πεθάνουν που λένε.Αυτή είναι η φάση.Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Τελευταία τροποποίηση:
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Σιγά μη δεν παίζουν βύσματα στον ιδιωτικό τομέα.Αυτό που παθαίνουν οι περισσότεροι είναι οτι έχουν μια εικόνα για την παραγωγικότητα του Ελληνα που είναι ψευδής.Ας πούμε έχεις μια εικόνα για τον Ολυμπιακό,για τον ΠΑΟΚ κτλ τι επίδοση πιάνουν.
Και όμως αυτό που βλέπεις που είναι υπαρκτό δεν είναι αληθινό.Η επίδοση είναι πολύ χαμηλότερη.Είναι λογικό.Αμα οι ικανοί την κοπανήσουν αυτοί που μένουν πιάνουν τα αρχίδια τους.Ασχετα αν είναι ικανοί ή όχι.Αυτό που πιάνουν θα είναι πάντα κατώτερο των επιδόσεών τους.Εσύ πρέπει να δουλέψεις για να θρέψεις έναν ΔΥ,έναν συνταξιούχο,συν δύο βύσματα συν να εξοφλήσεις τα παλαιά χρέη.Γίνονται αυτά?Υπάρχει περίπτωση να ορθοποδήσεις με βάρος 100 κιλά στην εκκίνηση?Θα είχες πιθανότητες άμα μοιραζόσουν το βάρος με 2-3 ικανούς,τώρα πέφτει όλο σε εσένα.
? Ακριβώς. Συμφωνώ μαζί σου. Η μεγαλύτερη αναξιοκρατία που υπάρχει είναι στον ιδιωτικό τομέα. Εκεί παίζουν βύσματα στο φουλ. Ειδικά στις πολύ μεγάλες και καλές επιχειρήσεις όπως βιομηχανίες κλπ είναι εργασία που πάει από πατέρα σε γιο και δεν μπορείς να πας με τίποτα.

Ως προς αυτά που λες ναι συμφωνώ 100% δυστυχώς. Έχεις δίκιο.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
? Ακριβώς. Συμφωνώ μαζί σου. Η μεγαλύτερη αναξιοκρατία που υπάρχει είναι στον ιδιωτικό τομέα. Εκεί παίζουν βύσματα στο φουλ. Ειδικά στις πολύ μεγάλες και καλές επιχειρήσεις όπως βιομηχανίες κλπ είναι εργασία που πάει από πατέρα σε γιο και δεν μπορείς να πας με τίποτα.

Ως προς αυτά που λες ναι συμφωνώ 100% δυστυχώς. Έχεις δίκιο.

Ελλάδα μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις παίζουν.Τι περιμένεις?Θα δουλεύεις για να αράζουν τα μέλη της οικογενείας.
Γερμανία είναι τεράστιες επιχειρήσεις,έχουν και βύσματα και άχρηστους και τενεκέδες μέσα εννοείται αλλά όχι σε τρελές αναλογίες.Είναι πιο λογική κατάσταση.Εξωτερικό πας κάνεις τη δουλειά σου κυριλέ,δε σου λέει ο άλλος τίποτα.Αρκεί να δείχνεις αυτό οτι δουλεύεις σκληρά και είσαι επιμελής.Οσο βλέπουν αυτό είναι όλα εντάξει.Παίζει πάντα πίεση να γίνεις Δυτικός εννοείται αλλά αν προσέχεις και δε δίνεις αφορμές τους γράφεις στα αρχίδια σου.Αρχοντας.
Αν βέβαια δεν προσέχεις στα εξωγηπεδικά,έχεις πρόβλημα αλλά μαθαίνεις.Πολλοί Ελληνες όντως λιώνουν από την πίεση να εκδυτικιστούν,τους λείπει ο ήλιος,η οικογένεια,το φαί,παθαίνουν κατάθλιψη κτλ αλλά αν είσαι κλάιν μάιν,στον πούτσο σου λουλούδια που λένε.
Σιγά τώρα μην κάτσω εγώ να λάβω υπόψιν το περίπλοκο περιβάλλον και τις ευαισθησίες του ενός και του άλλου.Ρωμαική σιδηρά χειρ που λένε,Βαλκάνιος φάση.

Τελευταία τροποποίηση:
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
? ? Που λέτε, πάλι άσχετο, έβλεπα, ξαναλέω, ξαναγράφω μάλλον, σε μια κλινική που θα πάω για συνέντευξη (για δουλειά γραφείου - αποθήκης) ότι έχει μια "πολιτική" που δεν επιτρέπει στους υπαλλήλους ούτε δικαιώματα να αποκτήσουν ούτε σοβαρές αμοιβές να έχουν. Παίρνουν μόνο πολύ φτηνούς πλέον και υπάρχει τρελό εργασιακό turn over. Ο 1 δουλεύει για 5 εκεί... ("Ω ρε πούστη μου τι έστειλα το βιογραφικό μου εκεί;" σκέφτηκα, αλλά οκ, κλάιν, ας πάω να δω)

? Από περιέργεια, καθαρά "διαστροφικού" προσδιορισμού και ύφους, μπήκα στις κριτικές Google των πελατών αυτής της εταιρείας... Ε, τι να σας πω, χάλι μαύρο. Σχεδόν όλοι οι πελάτες τους, 400+ αρνητικά σχόλια... Γιατί; Και μάλιστα τα περισσότερα αρνητικά σχόλια εναντίον εργαζομένων της κλινικής για την άθλια συμπεριφορά τους προς τους ασθενείς... Μετά ελάτε να μου μιλήσετε για αμοιβές και για απόδοση εργαζομένων.

? Θέλω να πω, μην νομίζετε πως οι κακές υπηρεσίες δεν αξιολογούνται όπως πρέπει και όπως τους αξίζουν - απλώς στην Ελλάδα οι περισσότεροι επιχειρηματίες αλλά και μάνατζερς είναι άθλιοι, ανίκανοι και μέτριοι, επομένως ο ανταγωνισμός είναι για το ποιος είναι ο λιγότερο άθλιος. Το ίδιο ισχύει και για τους υπαλλήλους. Αυτός είναι και ο λόγος που στην Ελλάδα αμέτρητοι προσπαθούν "να ανοίξουν κάτι δικό τους" (και συνήθως τρώνε σκατά γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν αλλά είναι άλλη κουβέντα αυτή)

Υ.Γ. Μην μένουμε σε εταιρίες, ισχύει σε κάθε ελληνική εταιρεία με ελάχιστες εξαιρέσεις guys.

• Ουάου
Αντιδράσεις: vril

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
? ? Που λέτε, πάλι άσχετο, έβλεπα, ξαναλέω, ξαναγράφω μάλλον, σε μια κλινική που θα πάω για συνέντευξη (για δουλειά γραφείου - αποθήκης) ότι έχει μια "πολιτική" που δεν επιτρέπει στους υπαλλήλους ούτε δικαιώματα να αποκτήσουν ούτε σοβαρές αμοιβές να έχουν. Παίρνουν μόνο πολύ φτηνούς πλέον και υπάρχει τρελό εργασιακό turn over. Ο 1 δουλεύει για 5 εκεί... ("Ω ρε πούστη μου τι έστειλα το βιογραφικό μου εκεί;" σκέφτηκα, αλλά οκ, κλάιν, ας πάω να δω)

? Από περιέργεια, καθαρά "διαστροφικού" προσδιορισμού και ύφους, μπήκα στις κριτικές Google των πελατών αυτής της εταιρείας... Ε, τι να σας πω, χάλι μαύρο. Σχεδόν όλοι οι πελάτες τους, 400+ αρνητικά σχόλια... Γιατί; Και μάλιστα τα περισσότερα αρνητικά σχόλια εναντίον εργαζομένων της κλινικής για την άθλια συμπεριφορά τους προς τους ασθενείς... Μετά ελάτε να μου μιλήσετε για αμοιβές και για απόδοση εργαζομένων.

? Θέλω να πω, μην νομίζετε πως οι κακές υπηρεσίες δεν αξιολογούνται όπως πρέπει και όπως τους αξίζουν - απλώς στην Ελλάδα οι περισσότεροι επιχειρηματίες είναι άθλιοι, ανίκανοι και μέτριοι επομένως ο ανταγωνισμός είναι ποιος είναι ο λιγότερο άθλιος. Το ίδιο ισχύει και για τους υπαλλήλους. Αυτός είναι και ο λόγος που στην Ελλάδα αμέτρητοι προσπαθούν "να ανοίξουν κάτι δικό τους" (και συνήθως τρώνε σκατά γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν αλλά είναι άλλη κουβέντα αυτή)

Θέλουν να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες για να μην τους ελέγχει κανένας,να είναι σόλο,να παραμυθιάζουν να φοροδιαφεύγουν κτλ.Ανεβάζουν το κόστος αλλά τελικά τους τρώει η μαρμάγκα.Αυτά τα συστήματα επιβιώνουν όταν το κράτος δανείζεται λεφτά.Αμα σου κόψουν το δανεισμό φαίνεται η γύμνια.
Ο Ελληνας δεν κάνει για μάνατζερ είναι πολύ χάλια στα διοικητικά.Για αυτό είναι τόσο αδύναμη η κεντρική διοίκηση στην Ελλάδα.Ο Γερμανός είναι φυσικός διοικητής,το έχει μέσα του.

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.804
Πόντοι
216
Βασικά υπάρχουν άτομα ικανοτήτων και ψωλάδες.Οταν οι ψωλάδες παίρνουν τη θέση και τα άτομα ικανοτήτων αρνούνται να δουλέψουν για αυτούς η φάση έχει τελειώσει δε χρειάζεται να το ψάχνετε.Είναι πρόβλημα στην καρδιά του συστήματος δε λύνεται με τίποτα.
Αν μπλέξεις αυτό που θα εισπράξεις στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι η εργασία ψωλά.Εντάξει θα πουν αυτοί δεν έπρεπε να είναι έτσι,αλλιώς είναι η Ελλάδα κτλ,αυτά είναι ηθικές θεωρίες πώς θα έπρεπε να είναι.Ετσι θα έπρεπε αλλά δεν είναι.
Ο ψωλάς έχει μια εικόνα για την Ελλάδα που περικλείει εσένα ενώ εσύ χαρίζεις την Ελλάδα στον ψωλά.Είναι είδος αναπηρίας.Αυτός ας έχει ό,τι εικόνα θέλει.Αυτός ελπίζει οτι κάποια στιγμή με κάποιον τρόπο θα ενεργοποιηθούν και κινητοποιηθούν τα άτομα ικανοτήτων να παράγουν για αυτόν,σφύρα κι έρχεται που λένε.
Τον πάκη σε αυτή την περίπτωση τον θεωρούν ανώτερο από κάθε άποψη τον βλέπουν σα στέλεχος.Τον Ελληνα τον βλέπουν σα σκουπίδι αφού δεν παράγει για αυτούς.
Το βασικό πρόβλημα όμως που θα φανεί στην επόμενη δεκαετία είναι ότι οι ψωλάδες όλων των εθνικοτήτων αυξάνονται ενώ αντιθέτως οι ικανοί όλο και μειώνονται. Είναι ένας φαύλος κύκλος που θα καταλήξει τελικά στον ψωλισμό με ταυτόχρονη πτώση του συνολικού επιπέδου, διότι ο ικανός ξεζουμίζεται από όλους, κουράζεται πνευματικα ή σωματικά, αναλώνεται και τελικά αν δεν κάνει κάτι δικό του μπορεί και να αποσυρθεί με τα κεκτημένα του, κάπως έτσι.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Το βασικό πρόβλημα όμως που θα φανεί στην επόμενη δεκαετία είναι ότι οι ψωλάδες όλων των εθνικοτήτων αυξάνονται ενώ αντιθέτως οι ικανοί όλο και μειώνονται. Είναι ένας φαύλος κύκλος που θα καταλήξει τελικά στον ψωλισμό με ταυτόχρονη πτώση του συνολικού επιπέδου, διότι ο ικανός ξεζουμίζεται από όλους, κουράζεται πνευματικα ή σωματικά, αναλώνεται και τελικά αν δεν κάνει κάτι δικό του μπορεί και να αποσυρθεί με τα κεκτημένα του, κάπως έτσι.

Σωστή άποψη.Αυτή είναι και η αιτία της αναπόφευκτης κρίσης που έρχεται στην Ευρώπη.Δε δίνω πάνω από πενταετία.Η πτώση των επιδόσεων είναι φοβερή.
Είναι θέμα βιολογίας.Ελλατώνονται συνεχώς οι γερμανοειδείς και αυξάνονται οι τριτοκοσμικοί με αναπόφευκτη πτώση επιδόσεων.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Θέλουν να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες για να μην τους ελέγχει κανένας,να είναι σόλο,να παραμυθιάζουν να φοροδιαφεύγουν κτλ.Ανεβάζουν το κόστος αλλά τελικά τους τρώει η μαρμάγκα.Αυτά τα συστήματα επιβιώνουν όταν το κράτος δανείζεται λεφτά.Αμα σου κόψουν το δανεισμό φαίνεται η γύμνια.
Ο Ελληνας δεν κάνει για μάνατζερ είναι πολύ χάλια στα διοικητικά.Για αυτό είναι τόσο αδύναμη η κεντρική διοίκηση στην Ελλάδα.Ο Γερμανός είναι φυσικός διοικητής,το έχει μέσα του.
Υπογράφω και με τα δύο χέρια σε ό,τι έγραψες.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Ακριβώς!

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Ο ικανός αν δεν αμείβεται φεύγει. Το έχω δει παντού.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Η ελπίδα είναι να επεκταθεί και άλλο η ΕΕ με ενσωμάτωση δυτικών Βαλκανίων κτλ ώστε να πάρει ακόμα ένα boost η Δύση και να τη βγάλουμε καθαρή την επόμενη δεκαετία.Μετά τη γλιτώσαμε.Αλλιώς θα μας πιάσει η κρίση.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Η ελπίδα είναι να επεκταθεί και άλλο η ΕΕ με ενσωμάτωση δυτικών Βαλκανίων κτλ ώστε να πάρει ακόμα ένα boost η Δύση και να τη βγάλουμε καθαρή την επόμενη δεκαετία.Μετά τη γλιτώσαμε.Αλλιώς θα μας πιάσει η κρίση.
Άρα εδώ μιλάμε για την κρίση της "μετριότητας". Όπου πλέον, λόγω πολύ χαμηλών αμοιβών θα κυριαρχούν οι κακή ποιότητας εργαζόμενοι.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Άρα εδώ μιλάμε για την κρίση της "μετριότητας". Όπου πλέον, λόγω πολύ χαμηλών αμοιβών θα κυριαρχούν οι κακή ποιότητας εργαζόμενοι.

Οσο η ΕΕ επεκτείνεται και η Γερμανία μπορεί να τραβά αξιόλογο δυναμικό από τις νέες χώρες κάτι γίνεται.Πάει καλά.Αν όμως μικρύνει ή σταματήσει να επεκτείνεται τότε αρχίζουν τα προβλήματα.
Βέβαια μπορεί να εμπεδωθεί ένας σκληρός ρωσογερμανικός άξονας και να βοηθήσει το ρωσικό φυσικό αέριο για ακόμα μερικά χρόνια.Που είναι και η καλύτερη λύση δηλαδή ευρωπαική ολοκλήρωση και χέσιμο των απέξω.Σιγά που θα το αφήσουν οι απέξω αλλά λέμε τώρα.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Διάβασα το αρχικό σου μήνυμα στην πρώτη σελίδα,δε θα σε ρωτήσω πόσο χρονών είσαι,
αλλά θα σου πω επειδή ήδη μας βλέπω να δουλεύουμε μέχρι τα 68,
αν είσαι κάτω από 40-45,κάνε κάποια μετεκπαίδευση ή μάθε κάτι που σου αρέσει
και θα σε οδηγήσει σε μία πιστοποίηση δεξιότητας.
Γιατί κάτι δουλειές τύπου security είναι ο ορισμός του αναλώσιμου
και δεν οδηγούν πουθενά,εκτός αν είσαι 50φεύγα και κάνεις συλλογή ενσήμων προκειμένου να βγεις στη σύνταξη.

ΟΛΟΙ είμαστε αναλώσιμοι,απλά κάποια πόστα είναι τελείως τροφή για τα κανόνια...

Υ.Γ. Κάποιοι που δεν έχετε καβάντζες και μιλάτε για Ελλαδάρα και φραπεδάρα,
μπορείτε να μου πείτε όταν μπαρμπαδιάσετε όχι πόσα,αλλά αν θα πάρετε καν σύνταξη;
Γιατί τα χρόνια περνάνε,οι γονείς σας/μας δε θα ζούνε τότε και δε διαφαίνεται ότι η Ελλάδα
θα κάνει καμιά τρελή ανάκαμψη και θα ρέει χρήμα..

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Νομίζουν θα δουλέψουν τα πάκια για τις συντάξεις τους.Καλά κρασιά.
Δε βγαίνει το ασφαλιστικό στην Ελλάδα εκτός αν δανείζονται ες αεί που και πάλι δε βγαίνει.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Διάβασα το αρχικό σου μήνυμα στην πρώτη σελίδα,δε θα σε ρωτήσω πόσο χρονών είσαι,
αλλά θα σου πω επειδή ήδη μας βλέπω να δουλεύουμε μέχρι τα 68,
αν είσαι κάτω από 40-45,κάνε κάποια μετεκπαίδευση ή μάθε κάτι που σου αρέσει
και θα σε οδηγήσει σε μία πιστοποίηση δεξιότητας.
Γιατί κάτι δουλειές τύπου security είναι ο ορισμός του αναλώσιμου
και δεν οδηγούν πουθενά,εκτός αν είσαι 50φεύγα και κάνεις συλλογή ενσήμων προκειμένου να βγεις στη σύνταξη.

ΟΛΟΙ είμαστε αναλώσιμοι,απλά κάποια πόστα είναι τελείως τροφή για τα κανόνια...

μπορείτε να μου πείτε όταν μπαρμπαδιάσετε όχι πόσα,αλλά αν θα πάρετε καν σύνταξη;
Γιατί τα χρόνια περνάνε,οι γονείς σας/μας δε θα ζούνε τότε και δε διαφαίνεται ότι η Ελλάδα

38 ειμαι. Αναλωσιμος ούτως η αλλως θα είμαι. Και στο σεκιουριτι εχει εξελιξη αν το τρεξω σοβαρα. Παντού ζητανε αναλώσιμους παδιά... κάνω εκπαιδευσεις αλλα απογοητευμενος ειμαι. Διαβασε το γραφω στπ πρωτο πρωτο μηνυμα

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.855
Πόντοι
3.656

Κανεις δεν θέλει να το σκέφτεται αυτό.Δεν μπορώ να φανταστώ καταστάσεις στην Ελλάδα όταν δεν θα υπάρχουν πια οι τωρινοί συνταξιούχοι.Κι εγώ φοβάμαι ότι μπορεί να μείνω στο δρόμο όταν δεν θα έχω τους γονείς μου.Για οικογένειες και τέτοια ούτε λόγος,απορώ με κάποιους που με 500 κι 600 το μήνα ή άνεργοι γεννοβολάνε και παιδιά

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Δεν θα πάω αεροδρόμιο. Όχι δεν φτάνεις καν τα 800€ μαζί με νύχτες. Θέλω 2 ώρες για να πάω και δύο ώρες να γυρίσω. Ήτανε να πάω αλλά ένας φίλος μου πρότεινε σεκιούριτι σχετικά κοντά μου και σε καλή ετσιρεια. Δεν έχει "τελεσίδικησει" ακόμα αν θα πάω εκεί. Σήμερα ίσως θα ξέρω.
Ρωτησα ενα γνωστο μου σεκιουριτυ-φυλακα. Μισθος μου ειπε, 3,20 ευρω την ωρα. Δωρα δεν παιρνει. Και με προοπτικη απο την εργοδοσια του, να του γινει μια αυξηση στο μελλον, 0,40 λεπτα παραπανω την ωρα.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Κανεις δεν θέλει να το σκέφτεται αυτό.Δεν μπορώ να φανταστώ καταστάσεις στην Ελλάδα όταν δεν θα υπάρχουν πια οι τωρινοί συνταξιούχοι.Κι εγώ φοβάμαι ότι μπορεί να μείνω στο δρόμο όταν δεν θα έχω τους γονείς μου.Για οικογένειες και τέτοια ούτε λόγος,απορώ με κάποιους που με 500 κι 600 το μήνα ή άνεργοι γεννοβολάνε και παιδιά
Εγώ το καλοκαίρι που κατέβηκα Ελλάδα,χωρίς να κουβεντιάσω/πιέσω κανέναν για τέτοια θέματα,
κατάλαβα ότι πολλοί είναι στον αυτόματο πιλότο με πορεία για συντριβή
και δεν το έχουν καταλάβει...
Ο άλλος μου έλεγε για κάτι προγράμματα,ο άλλος σε εργασιακή σχέση με το υπουργείο παιδείας(κ.δ.β.μ.) πληρωνόταν μετά από 3 μήνες,ο άλλος σε γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα πληρωνόταν μέρος του μισθού + κουπόνια από συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων και συγκεκριμένο σουπερμάρκετ...

Και ένας δε λέει ΣΤΟΠ, εδώ με προορίζουν για νέο Τιτανικό,πρέπει να κάνω κάτι ριζοσπαστικό για να ανατρέψω την κατάστασή μου..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom