Νέα

Μενέδημος: Αναζήτηση εργασίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 874
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.988
Πόντοι
9.297
βγαινεις και με 700 ευρω... απλα θελει να ξερεις πως... αλλιως τοσοι θα ειχαν ψοφησει σαν τα κοτοπουλα...
αν θες να κανεις νεα αρχη προσαρμοζεσαι με αυτα, αν θες καποτε να τα υπερβεις και να παρεις μεγαλυτερο μισθο. ετσι παει και αυτη ειναι η ωμη αληθεια...

ετσι νομιζουν και οι φοιτητες που οταν τελειωσουν τη σχολη τους νομιζουν θα παρουν κανα 2 χιλιαρικα επειδη πηραν πτυχιο και πανε σε μια δουλεια, οπου δε ξερουν που πανε τα 4 και θελουν και να πληρωνονται αδρα... αν δε κανεις το αγροτικο σου και να ξεχωρισεις σε μια δουλεια, απο την αποδοση και τις επιδοσεις σου, κανεις στον ιδιωτικο τομεα δε θα σου χαρισει λεφτα που δεν αξιζεις...

απλα και επειδη στην ελλαδα στον ιδιωτικο για να παρεις μισθο πρεπει να εισαι η βυσμα η να σε εχουν οντως αναγκη και να κρεμονται απο σενα (πραγμα απο δυσκολο εως απιθανο με τοσο ανεργια και προσφορα εργασιας) η καλυτερη σου λυση θα ηταν εξωτερικο αλλωστε με τα 700 οπως λες δε θα εχεις ζωη εδω. πανε εξω για τα αντιστοιχα "700" που ομως σε βαθος χρονου θα σου δωσουν εως και τα διπλα και προσωπικη ζωη θα αποκτησεις εκει....
Aρκει να μην είσαι σπιτι-δουλεια συνέχεια γιατί αλλιώς μια χαρά είσαι στην Ελλάδα έστω και χωρίς λεφτά.Μια στο τόσο έναν κινηματογράφο η έναν καφέ τα καταφέρνεις έστω με χαρτζιλίκι.Εξω όμως;Αξίζει η ζωή όταν είσαι σπίτι -δουλεια και αγκαλιά με έναν Η/Υ κάθε μέρα;Κατά τα άλλα παροχές του κράτους κτλ....αξιοκρατία υπάρχει όση υπάρχει στον ιδ.τομεα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.Εδω είμαστε κωλοχανειο και εκεί όλα καλά είναι;Δεν νομίζω....

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.988
Πόντοι
9.297
Παλεύεται γιατί στην επαρχιακή πόλη πού να τα φας τα λεφτά;Αφού ζωή δεν υπάρχει.Σπίτι δουλειά θα'σαι,άντε να βγεις σε καμια ταβέρνα μια στο τόσο κι αυτό αν βρεις παρέα.Επαρχία αν δεν έχεις και οικογένεια,παιδιά να στα τρώνε,μπορείς να κάνεις καβάτζα.Αλλά είπαμε,πρέπει να αντέχεις την έλλειψη ζωής,την αγαμία και το να βλέπεις συνέχεια τα ίδια άτομα.
Γιατί να σε χαλάνε τα ίδια άτομα ;Αφού έτσι και αλλιώς μόνος θα κάθεσαι και απλά θα τα βλέπεις να περνάνε...σιγά το ψυχικό τραύμα.
Η αγαμία σχετική είναι...π.χ.η Βέροια είναι σε ακτίνα βολής από Θεσσαλονικη.Αν δεν σε κάθεται καμμία εκεί, έφτασες Θεσσαλονίκη και η δουλειά θα γίνει.Το επίπεδο δεν είναι βέβαια όπως τις καλές μέρες αλλά υπάρχουν ακόμα εστίες αντίστασης....

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Άσχετο. Κάποια στιγμή θα ανοίξω ένα νήμα που θα αφορά ολόκληρη την ενοχλησή μου (σε μεγάλο περίγραμμα) εξαιτίας της απίστευτης αναξιοπιστίας και αφερεγγυότητας που συναντώ το τελευταίο καιρό, από γνωστούς μου κατά βάση. Και αφορά πολλά θέματα.
Εδώ, σε αυτό το φόρουμ, έχω μιλήσει και σε pm με ανθρώπους, με εσάς, που οι περισσότεροι έχετε αποδειχθεί πολύ πιο αξιόπιστοι από ανθρώπους που με ξέρουν προσωπικά. Είναι απίστευτο αυτό και σηκώνει κοινωνιολογική και ψυχολογική ερμηνεία.

Υ.Γ1. Και μη κάνετε την επιπολαιότητα να το χαρακτηρίσετε ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία αυτό. Πραγματικά το ζω και είναι απίστευτο.

Υ.Γ.2 Όταν για παράδειγμα θα σου πω κάτι αυτό το κάτι μπαίνει στη κεφάλα μου ως μέρος του ευρύτερου πρότζεκτ μάνατζμεντ που έχω στο νου μου. Δεν θα σε κλασω και θα εξαφανιστω, όπως έκανε ένας γνωστός μου εδώ και δύο μήνες.

Γιατί αυτοί που σε ξέρουν σε θεωρούν loser.Αυτο είναι το πλεονέκτημα εξωτερικό.Δε σε ξέρει κανείς,πας για να γαμησεις.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Βλέπεις πολλές ελλεεινίδες με πουτανιά και τσαχπινιά;Μόνο οι πιτσιρίκες είναι έτσι,οι μεγαλύτερες περπατάνε/μιλάνε/καπνίζουν σαν άντρες,μονίμως μουτρωμένες,γάμησε τα

(by the way,έλεος μ'αυτό το άβαταρ που έχεις,άλλαξε το ) :vomit:
Συμφωνώ και σε αυτό. Άκουγα ένα ωραίο απόσπασμα της Ακρίτα, δεν τη συμπαθώ, αλλά είχε δίκιο: Στην Ελλάδα όταν μια γυναίκα ξεπεράσει τα 50 αυτόματα νιώθει ενοχή επειδή μεγάλωσε. Σε όλους τους τομεις

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.858
Πόντοι
3.656
Γιατί να σε χαλάνε τα ίδια άτομα ;Αφού έτσι και αλλιώς μόνος θα κάθεσαι και απλά θα τα βλέπεις να περνάνε...σιγά το ψυχικό τραύμα.
Η αγαμία σχετική είναι...π.χ.η Βέροια είναι σε ακτίνα βολής από Θεσσαλονικη.Αν δεν σε κάθεται καμμία εκεί, έφτασες Θεσσαλονίκη και η δουλειά θα γίνει.Το επίπεδο δεν είναι βέβαια όπως τις καλές μέρες αλλά υπάρχουν ακόμα εστίες αντίστασης....

Αν μένεις κοντά στη Θεσσαλονίκη,εντάξει.Αν δε μένεις όμως;Θα κάνεις ολόκληρο ταξίδι για να γαμήσεις 5 λεπτά;Θα πεις,αν δεν έχεις άλλη λύση τί να κάνεις;

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Άσχετο No (δε θυμάμαι ποιο)

Με φωνάξαν σε ένα ιντερβιού σε μια ιδιωτική κλινική και θα πάω να δω. Από περιέργεια μπήκα στο Google, έψαξα την εταιρεία κλπ και διάβασα ότι διώχνει παλιούς και παίρνει νεότερους υπαλλήλους με πολύ χαμηλές αμοιβές.

Και το κολλάω στα προηγούμενα: Καλά κάνουν λοιπόν οι γκόμενες και χρησιμοποιούν το τέτοιο τους γιατί στην Ελλάδα πλέον τελειώσανε οι δουλειές... Παίρνουν ανθρώπους με προσόντα σε θέσεις όπου γίνεται η κεφάλα σου καζάνι για 700€ βαριά...

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.046
Πόντοι
456
Άσχετο No (δε θυμάμαι ποιο)

Με φωνάξαν σε ένα ιντερβιού σε μια ιδιωτική κλινική και θα πάω να δω. Από περιέργεια μπήκα στο Google, έψαξα την εταιρεία κλπ και διάβασα ότι διώχνει παλιούς και παίρνει νεότερους υπαλλήλους με πολύ χαμηλές αμοιβές.

Και το κολλάω στα προηγούμενα: Καλά κάνουν λοιπόν οι γκόμενες και χρησιμοποιούν το τέτοιο τους γιατί στην Ελλάδα πλέον τελειώσανε οι δουλειές... Παίρνουν ανθρώπους με προσόντα σε θέσεις όπου γίνεται η κεφάλα σου καζάνι για 700€ βαριά...
ως τι σε θέλουν στην κλινική, δουλειά γραφείου?

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
ως τι σε θέλουν στην κλινική, δουλειά γραφείου?
Ναι, σε αποθήκη γραφείο αλλά κάτι δεν μου αρέσει. Ζητάνε πολλές ειδικότητες και γιατρούς. Δεν γράφω το όνομα της κλινικής. Αν θες ινμποξ.

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.046
Πόντοι
456
Ναι, σε αποθήκη γραφείο αλλά κάτι δεν μου αρέσει. Ζητάνε πολλές ειδικότητες και γιατρούς. Δεν γράφω το όνομα της κλινικής. Αν θες ινμποξ.
για σένα ρώτησα, επειδή έχεις πει οτι έχεις τελειώσει οικονομικά.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
εδω βλεπουμε αλλη μια φορα το πλεονεκτημα της γυναικας στην ελληνικη κοινωνια...ο φιλος μενεδημος ειχε την ατυχια να ειναι ατρας και φτωχος..που θα βρει δουλεια?να παει εργατης,σεκιουριτας, γενικα χαμαλικι..σκεψου τωρα ο φιλος να ειναι γεννηθει γυναικα,εστω μετριας εμφανισης..θα μπορουσε να βρει σιγουρα εναν πλουσιο γκομενο να σπιτωθει τζαμπα και να την ταιζει,θα μπορουσε να γινει εσκορτ να κονομαει η στριπερ,θα μπορουσε στη χειροτερη να γινει σερβιορα σε μπαρα,καφε να κουναει λιγο το κολαρακι και τη μεσουλα και να πεφτουν τα πουρπουαρ,δυεβρα,πενταεβρα..ισοτητα σου λεει μετα..ο αντρας τρωει το αγγουρι,η γυναικα δεν θα χαθει μια λυση θα την βρει..
και αν ειχε γεννηθεί γυναίκα αλλα άσχημη? αυτο ειναι μεγαλύτερη κατάρα απο το να εισαι άντρας και ασχημος

• Like
Αντιδράσεις: vril
Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Γιατί αυτοί που σε ξέρουν σε θεωρούν loser.Αυτο είναι το πλεονέκτημα εξωτερικό.Δε σε ξέρει κανείς,πας για να γαμησεις.
για αυτο φροντίζεις να κρυβεις οσες περισσότερς αδυναμίες μπορεις εστω και σε κοντινούς φιλους..ο ανθρωπος ειναι ανθρωπος οσο φιλος και να ειναι

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
για αυτο φροντίζεις να κρυβεις οσες περισσότερς αδυναμίες μπορεις εστω και σε κοντινούς φιλους..ο ανθρωπος ειναι ανθρωπος οσο φιλος και να ειναι
Πάντως υπάρχει και η τακτική - στρατηγική να σε θεωρούν λουζερ, επίτηδες. Στα πλαίσια της "φουκαροφάνειας" όπως έλεγε και ο φίλος @George71 σε άλλο σχόλιο. Έτσι, θα σε λυπούνται κιολα. Βέβαια ο George το είπε υπό άλλη χροιά και είχε δίκιο.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Πάντως υπάρχει και η τακτική - στρατηγική να σε θεωρούν λουζερ, επίτηδες. Στα πλαίσια της "φουκαροφάνειας" όπως έλεγε και ο φίλος @George71 σε άλλο σχόλιο. Έτσι, θα σε λυπούνται κιολα. Βέβαια ο George το είπε υπό άλλη χροιά και είχε δίκιο.
αν δε νιώθεις εσυ λούζερ δε θα σε θεωρεί κανεις ετσι...αν νιώθεις να εισαι σιγουρος οτι και οι αλλοι θα σου συμπεριφερθούν οπως νιώθεις και εσυ για τον εαυτό σου

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
ολοι ειναι λουζερ κανεις δεν ειναι παντα νικητης σε ολα...σε ολα καποια στιγμη θα χασεις το θέμα ειναι να βρεις τρόπο να ξανα κερδίσεις,και αν κερδίσεις μια φορα σε μια χασούρα και το δουν οι αλλοι να εισαι σίγουρος οτι δε θα σε ξανα πει κανεις λουζερ

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.568
Πόντοι
1.706
εδω βλεπουμε αλλη μια φορα το πλεονεκτημα της γυναικας στην ελληνικη κοινωνια...ο φιλος μενεδημος ειχε την ατυχια να ειναι ατρας και φτωχος..που θα βρει δουλεια?να παει εργατης,σεκιουριτας, γενικα χαμαλικι..σκεψου τωρα ο φιλος να ειναι γεννηθει γυναικα,εστω μετριας εμφανισης..θα μπορουσε να βρει σιγουρα εναν πλουσιο γκομενο να σπιτωθει τζαμπα και να την ταιζει,θα μπορουσε να γινει εσκορτ να κονομαει η στριπερ,θα μπορουσε στη χειροτερη να γινει σερβιορα σε μπαρα,καφε να κουναει λιγο το κολαρακι και τη μεσουλα και να πεφτουν τα πουρπουαρ,δυεβρα,πενταεβρα..ισοτητα σου λεει μετα..ο αντρας τρωει το αγγουρι,η γυναικα δεν θα χαθει μια λυση θα την βρει..
Κι ετσι θα την πηδουσαν κ οταν βαριονταν θα την εδιωχναν, απο κλαρακι σε κλαρακι ισως να πετουσε, χυσοδοχειο φαση

Πρεπει να συνειδητοποιησουμε καποιες σταθερες που ειναι:
-Η ελλαδα ειναι χρεοκωπημενη χωρα με 40% ανεργια
-η ελλαδα ειναι μονο για γονους ,εισοδηματιες κ δ.υ.
-η αξιοπρεπεια και μια καλυτερη ζωη βρισκεται ΜΟΝΟ στο εξωτερικο δυστυχως

Τελευταία τροποποίηση:

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.568
Πόντοι
1.706
Να πω και το αλλο
Στην εποχη της παγκοσμοιησης , οταν ολοι οι αφγανοπακιστανονιγηριανοσομαλοι πανε παντου χωρις χαρτια κτλ τι σε εμποδιζει να πας κι εσυ οπου γουσταρεις να δοκιμασεις την τυχη σου?
Απο πουθενα (σχεδον)δεν σε διωχνουν

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
αν δε νιώθεις εσυ λούζερ δε θα σε θεωρεί κανεις ετσι...αν νιώθεις να εισαι σιγουρος οτι και οι αλλοι θα σου συμπεριφερθούν οπως νιώθεις και εσυ για τον εαυτό σου
Πάντως αγαπητέ Βλαδίμηρε, σε παλαιότερες συνεντεύξεις πήγα όρθιος και όχι στα 4 και αυτό μου στοίχισε. Ως επί των πλείστων αναζητάνε ανθρώπους που να αποδέχονται συνθήκες "λούζερ" νοοτροπίας. Δεν ξέρω αν με πιάνεις. Όχι, πως έχεις λάθος αλλά καταλαβαίνεις πως το λέω.

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.591
Πόντοι
5.060
Να πω και το αλλο
Στην εποχη της παγκοσμοιησης , οταν ολοι οι αφγανοπακιστανονιγηριανοσομαλοι πανε παντου χωρις χαρτια κτλ τι σε εμποδιζει να πας κι εσυ οπου γουσταρεις να δοκιμασεις την τυχη σου?
Απο πουθενα (σχεδον)δεν σε διωχνουν
Μόνο Ελλάδα έρχεσαι χωρίς χαρτιά και δε σε διώχνουν, νομίζω.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Πάντως αγαπητέ Βλαδίμηρε, σε παλαιότερες συνεντεύξεις πήγα όρθιος και όχι στα 4 και αυτό μου στοίχισε. Ως επί των πλείστων αναζητάνε ανθρώπους που να αποδέχονται συνθήκες "λούζερ" νοοτροπίας. Δεν ξέρω αν με πιάνεις. Όχι, πως έχεις λάθος αλλά καταλαβαίνεις πως το λέω.
για αυτο εχω πάψει να ειμαι υπάλληλος εδω και 15 χρόνια

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.591
Πόντοι
5.060

Stories