Να πω μερικά πράγματα.
? Είναι ωραία φάση το υπαλληλίκι, ακόμα και με όχι πολλά λεφτά αρκεί να ξέρεις ότι είσαι σε καλό περιβάλλον εργασίας. Πλέον τα τοξικά περιβάλλοντα σε επαγγελματικούς χώρους είναι ανυπόφορα.
? Στην Αθήνα ΓΙΝΑΝΤΙΑΙΑ σημασία έχει και η μετακίνηση από και προς εργασία (χρόνος και κόστος)
? Να, όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος Βλαδίμηρος, μία λύση, αναγκαστική, εντός ή εκτός εισαγωγικών είναι να είσαι μόνος σου ελεύθερος και ωραίος επαγγελματίας. Βέβαια να του πω, μια ςκαι μιλάει για άδειες ταξί πως αυτό που πάει να γίνει είναι η "εξουδετέρωση" των ταξί... Κια δεν λέω άμεσα αλλά στο επόμενο διάστημα. Please όμως να μην το αναλύσουμε εδώ. Απλά το αναφέρω ως επιχειρηματικό κίνδυνο.
? Η νοοτροπία που πρέπει να έχεις στον ιδιωτικό τομέα είναι η νοοτροπία του ανθρώπου που θέλει να κάνει τα πάντα και να είναι πρόθυμος ΧΩΡΙΣ όμως να απαιτεί αυξήσεις ή ανταμοιβές.
? Επειδή στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν πάρα πολλοί, βασικά οι περισσότεροι είναι, κακοί εργοδότες, ανίκανοι να επενδύσουν σε ανθρώπους αλλά καυλώνουν με σκλάβους, έχουν προκύψει αμέτρητοι φτωχοδιάβολοι σολίστες. Οι σολίστες είναι τυπαίοι που "σολάρουν" μόνοι τους. Ελεύθεροι επαγγελματίες, τρέχουν πέρα δόθε κλπ (γι αυτό εχουμε απίστευτη κίνηση στους δρόμους). Γιατί μεταξύ μας δεν νοείται με τέτοια ανεργία, που πραγματικά έχουμε να έχει τόσο κόσμο έξω όλες τις ώρες...
? Στην επαρχία υπάρχει ΦΑΣΙΣΜΟΣ του κερατά. Αν δεν έχεις σοβαρή άκρη δεν πας. Χρειάζεται δουλειά σωστή με αμοιβές κοντά στα 1000 για να επιβιώσεις σαν άνθρωπος γιατί εκεί τα έξοδα για αμάξι είναι απαραίτητα, ενώ εδώ την ψιλοπαλεύεις και χωρίς αμάξι. (λέμε τώρα)
? Στην Ελλάδα δεν συμφέρει να είσαι ιδιωτικός υπάλληλος με εξαίρεση αυτό που θέλω πχ και ονειρεύομαι και εγώ:ΒΙΑΝΕΞ, ΚΑΡΕΛΙΑΣ, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ κλπ αλλιώς θα είσαι σκλάβος
? Σε μεγάλη αλυσίδα διαγνωστικών κέντρων ένας γνωστός φίλου είναι βιολόγος και πάιρνει 1500€ επειδή είναι 16 χρόνια εκεί. Έχει απλά ένα πτυχίο. Προχθές πήρανε νέες κοπέλες, δύο στον αριθμό με μεταπτυχιακά και εμπειρία 5 χρόνια σε διαγνωστικά και τους δίνουν μισθό 650€...
? Οι εποχές που έμπαινες σε δουλειά και έφευγες με σύνταξη έφυγαν ανεπιστρεπτί.
? Πλέον όταν πάω σε επαγγελματικές συνεντεύξεις για δουλειά δεν έχει νόημα να "πουλάω" τον εαυτό μου αφού ξέρω για παράδειγμα ότι στην κλινική που θα πάω μεθαύριο για συνέντευξη ως υπάλληλος θα δίνουν φιξ το βασικό και θα απαιτούν τα μύρια όσα.
? Η λύση σε όλα αυτά έχει δοθεί και ξέρετε ποια είναι; Θα σας τη πω εγώ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΤΟ 99% δηλαδή των εργαζομένων στην Ελλάδα είναι μη αποδοτικοί ως τεμπέληδες. Γιατί πολύ απλά δεν έχουν ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΙΝΗΤΡΑ.
Αυτά τα λίγα είχα να πω σαν γενικό συμπέρασμα. Επίσης, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι οι ιντερντεάκηδες, οι tradάκηδες και γενικότερα όσοι θέλουν να βγάλουν λεφτά από σπίτι χωρίς να μπλέκουν με τα μουνόπανα που παριστάνουν τους εργοδότες και που έχουν απαιτεήσεις πληρώνοντας με 650€ το μήνα και απαιτώντας σου να κάνεις reports, να μιλάς 2 γλώσσες και να έχεις μεταπτυχιακό.