Νέα

Μενέδημος: Αναζήτηση εργασίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 874
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.664
Πόντοι
3.656
Εγώ το καλοκαίρι που κατέβηκα Ελλάδα,χωρίς να κουβεντιάσω/πιέσω κανέναν για τέτοια θέματα,
κατάλαβα ότι πολλοί είναι στον αυτόματο πιλότο με πορεία για συντριβή
και δεν το έχουν καταλάβει...
Ο άλλος μου έλεγε για κάτι προγράμματα,ο άλλος σε εργασιακή σχέση με το υπουργείο παιδείας(κ.δ.β.μ.) πληρωνόταν μετά από 3 μήνες,ο άλλος σε γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα πληρωνόταν μέρος του μισθού + κουπόνια από συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων και συγκεκριμένο σουπερμάρκετ...

Και ένας δε λέει ΣΤΟΠ, εδώ με προορίζουν για νέο Τιτανικό,πρέπει να κάνω κάτι ριζοσπαστικό για να ανατρέψω την κατάστασή μου..

Όλοι το καταλαβαίνουν αλλά δεν θέλουν να το σκέφτονται γιατί θ'αυτοκτονήσουν απ'την κατάθλιψη

Όσοι δεν είναι Δημόσιο ή δεν τους αφήσουν περιουσία οι γονείς,θα πεθάνουν από την πείνα.Εγώ αυτό βλέπω.Εξαιρώ ιδιώτες γιατρούς,οδοντίατρους κλπ που αυτοί βγάζουν τρελό χρήμα

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.234
Πόντοι
2.356
Εγώ το καλοκαίρι που κατέβηκα Ελλάδα,χωρίς να κουβεντιάσω/πιέσω κανέναν για τέτοια θέματα,
κατάλαβα ότι πολλοί είναι στον αυτόματο πιλότο με πορεία για συντριβή
και δεν το έχουν καταλάβει...
Ο άλλος μου έλεγε για κάτι προγράμματα,ο άλλος σε εργασιακή σχέση με το υπουργείο παιδείας(κ.δ.β.μ.) πληρωνόταν μετά από 3 μήνες,ο άλλος σε γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα πληρωνόταν μέρος του μισθού + κουπόνια από συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων και συγκεκριμένο σουπερμάρκετ...

Και ένας δε λέει ΣΤΟΠ, εδώ με προορίζουν για νέο Τιτανικό,πρέπει να κάνω κάτι ριζοσπαστικό για να ανατρέψω την κατάστασή μου..
Τα εξωτερικά και όλα αυτά είναι για γερά στομάχια. Δυστυχώς δεν είναι για όλους. Τα πιτσιρίκια έως 28 μαξιμουν ας το κάνουν. Εγώ ΖΗΤΩ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ απο τους φίλους του bourdela και το λέω στο πρώτο ποστ μου. Είμαι ευγνώμων σε όσους προσπαθούν να με βοηθήσουν ή προσπάθησαν.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.234
Πόντοι
2.356
Ρωτησα ενα γνωστο μου σεκιουριτυ-φυλακα. Μισθος μου ειπε, 3,20 ευρω την ωρα. Δωρα δεν παιρνει. Και με προοπτικη απο την εργοδοσια του, να του γινει μια αυξηση στο μελλον, 0,40 λεπτα παραπανω την ωρα.
? Δεν ξέρω, τι να σου πω. Πάντως στην Ελλάδα όλες οι εργασίες πλέον ζητάνε μόνο αναλώσιμους.
? Αν μπω σεκιούριτι θα το παλέψω πολύ δυνατά να εξελιχθώ στον κλάδο όσο μπορώ - όχι στις φυλάξεις αλλά σε πιο καλύτερα πόστα. Έχω μόρφωση, έχω παιδεία, δεν είμαι στραβάδι και βλάκας.

?Δεν υπάρχουν ούτε καριέρες ούτε προοπτικές. Ώρες ώρες με πιάνει θλίψη απίστευτη, για αυτό το λόγο άνοιξα το νήμα. Μεθαύριο έχω μια συνέντευξη σε μια κλινική. Βάζω εδώ στοίχημα αν θέλετε δημόσια μαζί σας με λεφτά ότι θα δίνουν το πολυ 700€ (πολλά λέω) και με απίστευτες ευθύνες και χωρίς καμία προοπτική

Άσχετο: Ακόμα ψάχνω εκείνον τον φίλο που μου έγραψε εδώ δημόσια ότι ψάχνει πωλητή για την εταιρεία τροφίμων που έχει...

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.775
Πόντοι
6.030
Καποιος εγραψε για ασφαλιστικο. Δεν πιστευω να νομιζετε οτι θα μπορεσετε να ζειτε με συνταξουλα κλπ?
Θα δουλευουμε μεχρι να πεθανουμε μαγκες! Αυτο ειναι αληθεια.:rockon::rockon::rockon::rockon:
Μονο οι βολεμενοι τα εχουν αυτα τα προνομια.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.019
Πόντοι
22.785
:think: :think: :think: :think:
Ακόμα ? ?

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Το προβλημα ειναι πως η ωρα του ανειδικευτου πληρωνεται πολυ λιγο, καπου 3 ευρω καθαρα ίσως και λιγότερο, ενώ επίσης η ωρα του καταρτισμενου πληρωνεται πολυ λιγο και παλι, σε σχεση με την εμπειρια του και τις ευθυνες που κουβαλα.
Βλεπεις δηλαδη τον ανειδικευτο να παιρνει 3 ευρω την ωρα, δηλαδη 600 το μηνα και καποιον που εχει 20 χρονια στο κουρμπετι με τεραστια εμπειρια και σπουδες να πιανει πχ 1000-1100 λογω οτι ηρθαν τα πανω κατω με την κριση.
Αντιθετα, στο δημοσιο, ρεει αφθονο χρημα σε παλιους που πληρωνονται απλα και λογω μονο παλαιοτητας, δηλαδη ο αλλος μπορει να εχει 25 χρονια και να παιρνεις 2300 ευρω απο τριετιες, οικογενειακ επιδοματα, επιδοματα βαθμου κλπ, χωρις ουσιαστικα να παραγει και να προσφερει καποιο εργο. Αυτο, συν τη στρεβλωση που υπαρχει με τις συνταξεις να ειναι μεγαλυτερες απο τους μισθους (δεν ξερω αν ισχυει σε αλλη χωρα αυτο) και τελος την τεραστια ανεργια, εχουν δημιουργησει ενα απιστευτο χαλι στην αγορα εργασιας.
Η λυση ειναι αυτο που προτεινε ο Βαλκανιος, να κανει καποιος κατι που οδηγει σε εξειδικευση, αλλα επιπλεον κατ εμε, ειναι πολυ σημαντικο να κανει καποιος κατι που αγαπα. Τι να τα κανεις και τα λεφτα και τη δουλεια, αν ειναι να σηκωνεσαι Δευτερα πρωι χωρις ορεξη και να πηγαινεις στη δουλεια σαν καταδικος; Καλυτερα να κανεις κατι που σου αρεσει και ας πληρωνεσαι λιγοτερο.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Καποιος εγραψε για ασφαλιστικο. Δεν πιστευω να νομιζετε οτι θα μπορεσετε να ζειτε με συνταξουλα κλπ?
Θα δουλευουμε μεχρι να πεθανουμε μαγκες! Αυτο ειναι αληθεια.:rockon::rockon::rockon::rockon:
Μονο οι βολεμενοι τα εχουν αυτα τα προνομια.
Εμενα το ονειρο μου (απο παντα) ειναι να συνεχισω να δουλευω και μετα την ηλικια συνταξης. Ζηλευω παππουδες που πεθαινουν 85 χρονων στα χωραφια και στην ψαροβαρκα, απολυτα ευτυχισμενοι με αυτο που κανουν και εκαναν μια ολοκληρη ζωη.
Η μεγαλυτερη καταντια της συγχρονης Ελλαδας ειναι η δημοσιουπαλληλο/συνταξιολατρεια.
Καταντησαν οι πολιτικοι να φερουν σε θεση γομαρια μεχρι εκει απανω να καθονται στα 40-45 τους με τα κομπιουτερακια να υπολογιζουν ποτε θα βγουνε στη συνταξη και ποσα θα παρουν.
Θα βγουν οι παππουδες τους απο τους ταφους και θα τους παρουν με τις πετρες

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.234
Πόντοι
2.356
Εμενα το ονειρο μου (απο παντα) ειναι να συνεχισω να δουλευω και μετα την ηλικια συνταξης. Ζηλευω παππουδες που πεθαινουν 85 χρονων στα χωραφια και στην ψαροβαρκα, απολυτα ευτυχισμενοι με αυτο που κανουν και εκαναν μια ολοκληρη ζωη.
Η μεγαλυτερη καταντια της συγχρονης Ελλαδας ειναι η δημοσιουπαλληλο/συνταξιολατρεια
Καταλαβαίνω τι λες George απλά τώρα πλέον οι συνθήκες είναι πάρα πολύ άθλιες... παντού υπάρχει τρελή πίεση, πολλά νεύρα και καθόλου λεφτά.... Δικαιολογείται η φάση. Αν δεις αυτοί που γουστάρουν τη φάση της εργασίας είναι κάτι τυπάιοι που δούλευουν από το σπίτι τους και οι ελευθεροι επγγελματιες ή επχιειρηματιες κλπ.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.532
Πόντοι
456
Το προβλημα ειναι πως η ωρα του ανειδικευτου πληρωνεται πολυ λιγο, καπου 3 ευρω καθαρα ίσως και λιγότερο, ενώ επίσης η ωρα του καταρτισμενου πληρωνεται πολυ λιγο και παλι, σε σχεση με την εμπειρια του και τις ευθυνες που κουβαλα.
Βλεπεις δηλαδη τον ανειδικευτο να παιρνει 3 ευρω την ωρα, δηλαδη 600 το μηνα και καποιον που εχει 20 χρονια στο κουρμπετι με τεραστια εμπειρια και σπουδες να πιανει πχ 1000-1100 λογω οτι ηρθαν τα πανω κατω με την κριση.
Αντιθετα, στο δημοσιο, ρεει αφθονο χρημα σε παλιους που πληρωνονται απλα και λογω μονο παλαιοτητας, δηλαδη ο αλλος μπορει να εχει 25 χρονια και να παιρνεις 2300 ευρω απο τριετιες, οικογενειακ επιδοματα, επιδοματα βαθμου κλπ, χωρις ουσιαστικα να παραγει και να προσφερει καποιο εργο. Αυτο, συν τη στρεβλωση που υπαρχει με τις συνταξεις να ειναι μεγαλυτερες απο τους μισθους (δεν ξερω αν ισχυει σε αλλη χωρα αυτο) και τελος την τεραστια ανεργια, εχουν δημιουργησει ενα απιστευτο χαλι στην αγορα εργασιας.
Η λυση ειναι αυτο που προτεινε ο Βαλκανιος, να κανει καποιος κατι που οδηγει σε εξειδικευση, αλλα επιπλεον κατ εμε, ειναι πολυ σημαντικο να κανει καποιος κατι που αγαπα. Τι να τα κανεις και τα λεφτα και τη δουλεια, αν ειναι να σηκωνεσαι Δευτερα πρωι χωρις ορεξη και να πηγαινεις στη δουλεια σαν καταδικος; Καλυτερα να κανεις κατι που σου αρεσει και ας πληρωνεσαι λιγοτερο.
Αυτή είναι η ουσία και μακάρι για όλους να ισχύει αυτό να κάνουν δουλειά που αγαπούν και έχουν όρεξη.Όμως αν δεν μπορείς να βγάζεις τουλάχιστον τα προς το ζην κάποια στιγμή αυτό θα σε κουράσει και θα σε απογοητεύσει.Όσο όλοι δουλεύουμε με μισθούς σκλαβιάς-πείνας που ουσιαστικά απλά σου καλύπτουν και αν διαμονή και διατροφή πέφτεις γρήγορα στην κατάθλιψη.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Καταλαβαίνω τι λες George απλά τώρα πλέον οι συνθήκες είναι πάρα πολύ άθλιες... παντού υπάρχει τρελή πίεση, πολλά νεύρα και καθόλου λεφτά.... Δικαιολογείται η φάση. Αν δεις αυτοί που γουστάρουν τη φάση της εργασίας είναι κάτι τυπάιοι που δούλευουν από το σπίτι τους και οι ελευθεροι επγγελματιες ή επχιειρηματιες κλπ.
Και πολλοι αγροτες.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.532
Πόντοι
456
Η μεγαλυτερη καταντια της συγχρονης Ελλαδας ειναι η δημοσιουπαλληλο/συνταξιολατρεια.
Καταντησαν οι πολιτικοι να φερουν σε θεση γομαρια μεχρι εκει απανω να καθονται στα 40-45 τους με τα κομπιουτερακια να υπολογιζουν ποτε θα βγουνε στη συνταξη και ποσα θα παρουν.
George είσαι λάθος.Αυτοί που πεθαίνουν στα 85 στα χωράφια και στην ψαρόβαρκα έχουν την σύνταξή τους και κάνουν παράλληλα και αυτή τη δουλειά από χόμπυ και να μην είναι στάσιμοι.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.234
Πόντοι
2.356
Τώρα οι πιο πολλοί που θέλουν να βγουν σύνταξη είναι γιατί δεν κάνουν κάτι δημιουργικό ή διαλύονται ψυχικά ή δεν παίρνουν καλά λεφτά ή όλα μαζί (συνήθως όλα μαζί). Εδώ εγώ που δεν δουλευω ακόμα και είμαι άνεργος έχω κουραστεί με αυτά που βλεπω να συμβαίνουν. Πληρώνουν πολύ λίγα και σου απαιτουν πολλά. Για αυτό έχουν πολλαπλασιαστεί και στην Ελλάδα οι φριλανσηδες και οι ινφλουννσερς που γαμάνε πατόκορφα τα έσοδα του κράτους

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
George είσαι λάθος.Αυτοί που πεθαίνουν στα 85 στα χωράφια και στην ψαρόβαρκα έχουν την σύνταξή τους και κάνουν παράλληλα και αυτή τη δουλειά από χόμπυ και να μην είναι στάσιμοι.
Ναι αλλα για τι συνταξεις μιλαμε; Πολλοι παππουδες παλιοι του ΟΓΑ παιρνουν κατω απο 400 ευρω το μηνα. Απλα ηταν νοικοκυρηδες και δε στηριζονται στη συνταξη για να ζησουν.
Και ναι, προτιμω να εχω τριγυρω μου παππουδια με χομπυ τα χωραφια, παρα 50ρηδες συνταξουχους (με τετραπλασιες συνταξεις) που το ξυνουν στα καφενεια και γελανε οταν με βλεπουν το πρωι να πηγαινω για δουλεια για να γαμηθω και να πληρωσω τις συνταξεις τους

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.532
Πόντοι
456
Ναι αλλα για τι συνταξεις μιλαμε; Πολλοι παππουδες παλιοι του ΟΓΑ παιρνουν κατω απο 400 ευρω το μηνα. Απλα ηταν νοικοκυρηδες και δε στηριζονται στη συνταξη για να ζησουν.
Και ναι, προτιμω να εχω τριγυρω μου παππουδια με χομπυ τα χωραφια, παρα 50ρηδες συνταξουχους (με τετραπλασιες συνταξεις) που το ξυνουν στα καφενεια και γελανε οταν με βλεπουν το πρωι να πηγαινω για δουλεια για να γαμηθω και να πληρωσω τις συνταξεις τους
Καλά έχω βρεθεί και σε χωριό να δουλεύω και να είναι όλοι μαζεμένοι στα 2 καφενεία του χωριού όλοι μα όλοι από τις 10 το πρωί και να πλακώνουν τα ούζα από 40 έως 75 χρονών να κοροιδεύουν εμένα που κάθομαι και δουλεύω και να παρακαλάνε να πλακώσει καμια μεγάλη κακοκαιρία να πάνε στο δημαχάρκο να κανονίσει τις αποζημιώσεις για τα χωράφια τους και μετά να ετοιμαστούν και να μαζέψουν τη σοδιά τους για την οποία αποζημιώθηκαν (προφανώς με ψευδής υπεύθυνες δηλώσεις).Ελιές στην περιοχή.Όσο για τις συντάξεις ΟΓΑ και η κουτσή Μαρία έπαιρνε.Ακόμα και η γιαγιά μου που δεν δούλευε έπαιρνε.

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.775
Πόντοι
6.030
Σιγουρα. Το ομορφο ομως ειναι οταν πεθαινεις στη δουλεια απο επιλογη και οχι απο αναγκη. Πολλοι ανθρωποι δεν αντεχουν να δουλευουν μεχρι τα βαθια γεραματα, για αλλους λογους(πχ επιβαρυμενη υγεια)

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.294
Πόντοι
4.546
Τι να τα κανεις και τα λεφτα και τη δουλεια, αν ειναι να σηκωνεσαι Δευτερα πρωι χωρις ορεξη και να πηγαινεις στη δουλεια σαν καταδικος; Καλυτερα να κανεις κατι που σου αρεσει και ας πληρωνεσαι λιγοτερο.
Αυτό που λες χρειάζεται ανάλυση, αν και σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Παρόλα αυτά, αν κάνεις κάτι για πολύ καιρό που ναι μεν σου αρέσει, αλλά κάθε μήνα μπαίνεις μέσα από τα έξοδα, τότε μάλλον, θα πρέπει να αλλάξεις επάγγελμα (ή τουλάχιστον να αλλάξεις συνθήκες/περιβάλλον εργασίας).

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.587
Πόντοι
5.060
Όσο και να αγαπάς όμως κάτι, όταν γίνεται ρουτίνα και κάνεις το ίδιο πράγμα κάθε μέρα, αναπόφευκτα το μισείς στο τέλος. Και μόνο η σκέψη ότι θα κάνουμε την ίδια δουλειά για 35 χρόνια (με αισιόδοξες εκτιμήσεις) προκαλεί κατάθλιψη.

dimitris(2)

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2020
Like
113
Πόντοι
1
Αυτό που λες χρειάζεται ανάλυση, αν και σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Παρόλα αυτά, αν κάνεις κάτι για πολύ καιρό που ναι μεν σου αρέσει, αλλά κάθε μήνα μπαίνεις μέσα από τα έξοδα, τότε μάλλον, θα πρέπει να αλλάξεις επάγγελμα (ή τουλάχιστον να αλλάξεις συνθήκες/περιβάλλον εργασίας).
Τώρα οι πιο πολλοί που θέλουν να βγουν σύνταξη είναι γιατί δεν κάνουν κάτι δημιουργικό ή διαλύονται ψυχικά ή δεν παίρνουν καλά λεφτά ή όλα μαζί (συνήθως όλα μαζί). Εδώ εγώ που δεν δουλευω ακόμα και είμαι άνεργος έχω κουραστεί με αυτά που βλεπω να συμβαίνουν. Πληρώνουν πολύ λίγα και σου απαιτουν πολλά. Για αυτό έχουν πολλαπλασιαστεί και στην Ελλάδα οι φριλανσηδες και οι ινφλουννσερς που γαμάνε πατόκορφα τα έσοδα του κράτους
εμένα με πήραν στην απογραφή πλυθισμού για 1 μήνα διάβασα ότι δήνουν 1200 μεικτά

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Όσο και να αγαπάς όμως κάτι, όταν γίνεται ρουτίνα και κάνεις το ίδιο πράγμα κάθε μέρα, αναπόφευκτα το μισείς στο τέλος. Και μόνο η σκέψη ότι θα κάνουμε την ίδια δουλειά για 35 χρόνια (με αισιόδοξες εκτιμήσεις) προκαλεί κατάθλιψη.
Αυτο που λες ειναι σχετικο.
Σε πολλες δουλειες υπαρχει εναλλαγη ανθρωπων που συναντας, τοπιων, αντικειμενου, εργων, χωρων εργασιας, κλπ η συνδυασμο των ανωτερω.
Ενταξει αν δουλευεις 35 χρονια μπροστα στο ιδιο μηχανημα του ιδιου εργοστασιου κανοντας τις ιδιες κινησεις επι 8 ωρες, προφανως και θα βαρεθεις.
Αλλα αν εισαι πχ μηχανικος και φετος δουλευεις σε κατασκευη γεφυρας στην Αιγυπτο, του χρονου σε κατασκευη ουρανοξυστη στη Σιγκαπουρη, τον αλλο σε τουνελ στις Αλπεις κλπ εκει δεν υπαρχει ρουτινα.
Το ιδιο ισχυει ακι σε πολλα αλλα επαγγελματα και ειναι ενα απο τα κριτηρια για το κατα ποσο ειναι αρεστα η οχι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom