Νέα

Μενέδημος: Αναζήτηση εργασίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 874
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

agronnn1991

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2021
Like
592
Πόντοι
86
Αν μένεις κοντά στη Θεσσαλονίκη,εντάξει.Αν δε μένεις όμως;Θα κάνεις ολόκληρο ταξίδι για να γαμήσεις 5 λεπτά;Θα πεις,αν δεν έχεις άλλη λύση τί να κάνεις;
Έχεις δοκιμάσει να πιάσεις ένα σπιτάκι δυτικη Θεσσαλονίκη? Τα ενοίκια είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με Αθήνα βρες ένα σπιτάκι με 200ευρω μια δουλειά με 650 και είσαι αρχοντας??Αθήνα 600ευρω θες μόνο για το νοίκι.. Καο έχετε και τις σερραιες που είναι μουναρες εκεί πανω??

agronnn1991

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2021
Like
592
Πόντοι
86
εχω 3 άδειες ταξι,τις 2 τις εχω κλείσει σε μάντρα γραφειο και τις νοικίαζω και δουλευω τη μια μονος σχετικα χαλαρά.....χαλαρά λέγοντας οτι δουλευω φουλ 12ωρα για ενα 6μηνο η και παραπάνω ανάλογα την περίοδο και την εποχή, και τους υπόλοιπους μήνες το κλείνω και ταξιδευω..εντάξει τωρα με τον κορονοιο ειχα αντιμετωπίσει κάποια θεματάκια αλλα σιγα σιγα επανέρχεται.
Ε καλά το ταξί 12ωρα στο νερο θέλει για να σου μείνει και κάτι αφού μπορεί να κάθεσαι μιάμιση ώρα στη πιάτσα για 3 ευρω? αν δουλεύεις οχταωρα μη σου πω βάζεις και από τη τσέπη σου??

agronnn1991

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2021
Like
592
Πόντοι
86
εκτος αν γινετε Βορειος Κορεα :rockon: :rockon: :rockon:
Ναι ρε φίλε ζωαρα βόρεια Κορέα θα γούσταρα να ήμουνα τίποτα αστυνομικός στη πιονκγιανγκ να ανακρίνουμε τα φασισταρια τα πράκτορακια των αμερικανων ? χαλαρά φίλε 40 μέρες άδεια το χρόνο τζάμπα σπίτι από τον ηγέτη, τζάμπα θέρμανση, νοσοκομεία σχόλια θα πηγαίνουμε τις βόλτες μας στα πάρκα για ποδήλατο καθαρά μέσα στο πράσινο χωρίς ανχος!! Άστους αυτούς να μένουν στην Αθήνα να τρώνε καπιταλισμό νομίζοντας ότι κάποτε θα γίνουν πλούσιοι!! ??

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Ε καλά το ταξί 12ωρα στο νερο θέλει για να σου μείνει και κάτι αφού μπορεί να κάθεσαι μιάμιση ώρα στη πιάτσα για 3 ευρω? αν δουλεύεις οχταωρα μη σου πω βάζεις και από τη τσέπη σου??
Δικό μ είναι δεν έχω νοίκι.. Και δε καθομαι σε πιατσες

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Δικό μ είναι δεν έχω νοίκι.. Και δε καθομαι σε πιατσες
Αληθεια το εχω κι εγω απορια αυτο. Τι τζιρο κανει ενα ταξι σημερα κατα μεσο ορο; Γιατι βλεπω οντως καποιους να καθονται στις πιατσες με τις ωρες και κανοντας την αναγωγη σε τζιρο ανα ωρα, δε βγαινουν τα κουκια

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Αληθεια το εχω κι εγω απορια αυτο. Τι τζιρο κανει ενα ταξι σημερα κατα μεσο ορο; Γιατι βλεπω οντως καποιους να καθονται στις πιατσες με τις ωρες και κανοντας την αναγωγη σε τζιρο ανα ωρα, δε βγαινουν τα κουκια
Προ κορονοιου η τώρα?

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.591
Πόντοι
5.060
Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Καλή φάση, όχι σαν τους μπάρμπες που κοπροσκυλιάζουν στις πιάτσες με τις ώρες, γιατί προφανώς έχουν μείνει σε άλλη εποχή. Τι κανάλι εννοείς;
Καναλι ράδιο ταξί..

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.976
Πόντοι
9.297
Ο συγκεκριμένος φίλος, αν κατάλαβα καλά, στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται, εργαζόμενος σε μια χώρα του εξωτερικού ( ??)από το πρωί μέχρι το βράδυ για ελάχιστα λεφτά, το τελευταίο που θα έκανε είναι να έχει καύλες πάντως.:cry:
Σωστός....

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
- Πολύ ενδιαφέρον άρθρο George.
- Βλαδίμηρε στο εξωτερικό απλά θα είμαι σκλάβος όπως και εδώ. Τουλάχιστον εδώ είναι η πατρίδα μου

Είναι εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει. Σαν να μην έχει νόημα να προσπαθείς γιατί ξέρεις ότι ούτε λεφτά θα πάρεις ούτε εξέλιξη θα έχεις.

Έχει χαλάσει πολύ η αγορά εργασίας. Δεν μπορείς να διαπραγματευτείς. Είναι κωμικοτραγικό αυτό που συμβαίνει. Πας και ξέρεις ότι θα πάρεις 650€ περίπου. Και φτάσεις στα 800€ θα είσαι κάθε μέρα σε στάδιο προ-εγκεφαλικου.

Πώς κατάντησε έτσι η ζωή μου; (μας)

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Ειδα στην Πατησιων εναν ταχυμεταφορεα. Με μηχανακι εχω δει. Με ποδηλατο εχω δει. Με τρικυκλο ποδηλατο (του Κωτσοβολου) εχω δει. Μονο που αυτος ειχε ηλεκτρικο πατινι και ειχε φορεμενο σαν σακιδιο πλατης το τεραστιο κουτι η σακο που εχουν κανονικα στο μηχανακι οι μεταφορεις. Τον λυπηθηκα. Και σκεφτηκα, τι κανει ο ανθρωπος για να ζησει. Το πατινι, εστω και ηλεκτρικο, φανταζομαι θα θελει μια ισορροπια. Κουραστικο. Και αβολο. Συν το βαρος στη πλατη, διπλα κουραστικο.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Ειδα στην Πατησιων εναν ταχυμεταφορεα. Με μηχανακι εχω δει. Με ποδηλατο εχω δει. Με τρικυκλο ποδηλατο (του Κωτσοβολου) εχω δει. Μονο που αυτος ειχε ηλεκτρικο πατινι και ειχε φορεμενο σαν σακιδιο πλατης το τεραστιο κουτι η σακο που εχουν κανονικα στο μηχανακι οι μεταφορεις. Τον λυπηθηκα. Και σκεφτηκα, τι κανει ο ανθρωπος για να ζησει. Το πατινι, εστω και ηλεκτρικο, φανταζομαι θα θελει μια ισορροπια. Κουραστικο. Και αβολο. Συν το βαρος στη πλατη, διπλα κουραστικο.
Εχει και χειροτερα απο αυτο αλλα σε αλλες χωρες. Προχθες ειχε ενα ντοκιμαντερ για τα ρικσο, τα παραδοσιακα ταξι στην Ασια που τα τραβανε με τα χερια σα μουλαρια :confused:
Ενταξει δεν ειναι ανθρωπινη δουλεια αυτη, ο,τι και να λεμε

111543154-kolkata-india-april-5-2017-traditional-hand-pulled-indian-rickshaw-driver-working-on-the-street-in-k.jpg

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Το πρόβλημα είναι ότι παλιά, υπήρχε μια κάποια "λογική". Δεν θα τολμούσε κάποιος να έκανε τέτοια δραστηριότητα. Ο συγκεκριμένος προφανώς και είναι freelancer 20-30αρης έγκαυλος, και από το να τρώει στη μάπα το απίστευτο τοξικό κλίμα μιας θέσης εργασίας έγινε ένας "σολίστας", και καλά ελεύθερος αλλά επί της ουσίας πάλι σκλάβος ειναι.

Ναι τον έχω δει. Και αυτόν και άλλους τέτοιους. Στο παράδρομο της Συγγρού. Εξαιρετικά επικίνδυνο "σπορ"... Έχει τσάντα διανομής πλάτης, τεράστια, και και κινείται με πατίνι και κράνος. Πολύ επικίνδυνο για τους πεζούς αλλά και για τον ίδιο φυσικά...

Και μη μου μιλήσετε ότι και στο εξωτερικό αυτό γίνεται γιατί εδώ δεν υπάρχουν ούτε οι υποδομές ούτε οι δρόμοι. Ο κόσμος έξω, πεζοί, αναβάτες, οδηγοί, είναι όλοι στο κόσμο τους. Δεν προσέχει κανείς. Όλοι κουρασμένοι μέσα στα νεύρα είναι. Παρατηρήστε το. Οι μόνοι άνετοι και χαλαροί είναι οι εισοδηματιες και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ούτε τιμές μπορεί να διαμορφώσει ούτε τίποτα..απλά είναι πιο ελεύθερος από κάποιον άλλον υπό την έννοια ότι δεν έχει κάποιον πάνω από το κεφάλι του.

Αυτή ειναι ουσιαστικά η νέα συνθήκη εργασίας. Αυτή η συνθήκη θα οδηγήσει στη δημιουργία στρατιών χαμηλοσυνταξιουχων. Η πείνα σε όσους δεν θα έχουν παράλληλα παθητικά εισοδήματα θα θερίζει.

Όσοι είστε σε σταθεράτζες, με εισοδήματα, με άδειες ταξί όπως ο άλλος, ή με 3000€ από ενοίκια κάθε μήνα, να ανάβετε κάθε μέρα λαμπάδα. Δεν φαντάζεστε τι έρχεται.

Εγώ, χθες, πήγα συνέντευξη σε εταιρεία σεκιούριτι, από τις καλές μάλιστα, και μου είπαν για δουλειά έξω με ένα γελοίο κοστούμι μέσα στο κρύο και τη ζέστη με βάρδιες για 650€ καθαρά... Ούτε υπόσταση ούτε τίποτα. Για καύλες, μπουρδέλα (μιας και είμαστε στο ανάλογο σάιτ) ούτε λόγος... Σκέτη αηδία έχει καταντήσει η ζωή ορισμένων από μας. Για αυτό το λόγο έφτιαξα και το νήμα.

Όχι δεν κλαίγομαι. Απλά μοιράζομαι αυτά που σκέφτομαι. Λες και ζητάω τον ουρανό με τ άστρα. Αλλά μάλλον, πλέον, το να έχεις μια νορμάλ δουλειά με καλές αμοιβές είναι αφταστο.

Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom