Ειδα στην Πατησιων εναν ταχυμεταφορεα. Με μηχανακι εχω δει. Με ποδηλατο εχω δει. Με τρικυκλο ποδηλατο (του Κωτσοβολου) εχω δει. Μονο που αυτος ειχε ηλεκτρικο πατινι και ειχε φορεμενο σαν σακιδιο πλατης το τεραστιο κουτι η σακο που εχουν κανονικα στο μηχανακι οι μεταφορεις. Τον λυπηθηκα. Και σκεφτηκα, τι κανει ο ανθρωπος για να ζησει. Το πατινι, εστω και ηλεκτρικο, φανταζομαι θα θελει μια ισορροπια. Κουραστικο. Και αβολο. Συν το βαρος στη πλατη, διπλα κουραστικο.
Το πρόβλημα είναι ότι παλιά, υπήρχε μια κάποια "λογική". Δεν θα τολμούσε κάποιος να έκανε τέτοια δραστηριότητα. Ο συγκεκριμένος προφανώς και είναι freelancer 20-30αρης έγκαυλος, και από το να τρώει στη μάπα το απίστευτο τοξικό κλίμα μιας θέσης εργασίας έγινε ένας "σολίστας", και καλά ελεύθερος αλλά επί της ουσίας πάλι σκλάβος ειναι.
Ναι τον έχω δει. Και αυτόν και άλλους τέτοιους. Στο παράδρομο της Συγγρού. Εξαιρετικά επικίνδυνο "σπορ"... Έχει τσάντα διανομής πλάτης, τεράστια, και και κινείται με πατίνι και κράνος. Πολύ επικίνδυνο για τους πεζούς αλλά και για τον ίδιο φυσικά...
Και μη μου μιλήσετε ότι και στο εξωτερικό αυτό γίνεται γιατί εδώ δεν υπάρχουν ούτε οι υποδομές ούτε οι δρόμοι. Ο κόσμος έξω, πεζοί, αναβάτες, οδηγοί, είναι όλοι στο κόσμο τους. Δεν προσέχει κανείς. Όλοι κουρασμένοι μέσα στα νεύρα είναι. Παρατηρήστε το. Οι μόνοι άνετοι και χαλαροί είναι οι εισοδηματιες και οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Ούτε τιμές μπορεί να διαμορφώσει ούτε τίποτα..απλά είναι πιο ελεύθερος από κάποιον άλλον υπό την έννοια ότι δεν έχει κάποιον πάνω από το κεφάλι του.
Αυτή ειναι ουσιαστικά η νέα συνθήκη εργασίας. Αυτή η συνθήκη θα οδηγήσει στη δημιουργία στρατιών χαμηλοσυνταξιουχων. Η πείνα σε όσους δεν θα έχουν παράλληλα παθητικά εισοδήματα θα θερίζει.
Όσοι είστε σε σταθεράτζες, με εισοδήματα, με άδειες ταξί όπως ο άλλος, ή με 3000€ από ενοίκια κάθε μήνα, να ανάβετε κάθε μέρα λαμπάδα. Δεν φαντάζεστε τι έρχεται.
Εγώ, χθες, πήγα συνέντευξη σε εταιρεία σεκιούριτι, από τις καλές μάλιστα, και μου είπαν για δουλειά έξω με ένα γελοίο κοστούμι μέσα στο κρύο και τη ζέστη με βάρδιες για 650€ καθαρά... Ούτε υπόσταση ούτε τίποτα. Για καύλες, μπουρδέλα (μιας και είμαστε στο ανάλογο σάιτ) ούτε λόγος... Σκέτη αηδία έχει καταντήσει η ζωή ορισμένων από μας. Για αυτό το λόγο έφτιαξα και το νήμα.
Όχι δεν κλαίγομαι. Απλά μοιράζομαι αυτά που σκέφτομαι. Λες και ζητάω τον ουρανό με τ άστρα. Αλλά μάλλον, πλέον, το να έχεις μια νορμάλ δουλειά με καλές αμοιβές είναι αφταστο.