Νέα

Μενέδημος: Αναζήτηση εργασίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 874
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.615
Πόντοι
5.060
8ωρες είναι και ενίοτε παραπάνω αλλά τα λεφτά είναι εξευτελιστικά αδερφέ μου. Δυστυχώς εκεί θα πάω. Απλά ίσως πάω αεροδρόμιο που έχει κάποια επιπλέον λόγω αν περάσω x ray κλπ. Είναι οκ δεν είναι μόνο καθισιό κλπ. Παπαριές. Γενικότερα είναι λύση πριν την αυτοχειρία - αλλά έτσι όπως τα κατάφερα δεν μου μένει κάτι άλλο αδερφέ μου.
Σκέψου δίνουν καθαρά περίπου 570€ και αν κάνεις νύχτες και αργίες βαριά να αγγίζεις τα 700 και αν. Με μια ζωή μπουρδέλο, και ένα ρολόι βιολογικό πουτάνα. Ένα αίσχος.
Όχι ρε φίλε, δουλειά σκλάβου ακούγεται, μην πας εκεί. Θα τρως και άλλη μια ώρα δρόμο για να πας και να γυρίσεις κάθε μέρα. Δες αυτό που σου είπε ο @sescoulas καλύτερα, αφού δεν έχεις πρόβλημα να πας επαρχία. Επίσης σου έχουν προτείνει διάφορες άλλες δουλειές εδώ που τις απέρριψες επειδή δεν έχεις όχημα. Πάρε οπωσδήποτε ένα 50ρι ή ηλεκτρικό σκούτερ έστω, όταν μαζέψεις κάποια λεφτά, γιατί είναι μεγάλο κρίμα να χάνεις ευκαιρίες από αυτή τη βλακεία.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Όχι ρε φίλε, δουλειά σκλάβου ακούγεται, μην πας εκεί. Θα τρως και άλλη μια ώρα δρόμο για να πας και να γυρίσεις κάθε μέρα. Δες αυτό που σου είπε ο @sescoulas καλύτερα, αφού δεν έχεις πρόβλημα να πας επαρχία. Επίσης σου έχουν προτείνει διάφορες άλλες δουλειές εδώ που τις απέρριψες επειδή δεν έχεις όχημα. Πάρε οπωσδήποτε ένα 50ρι ή ηλεκτρικό σκούτερ έστω, όταν μαζέψεις κάποια λεφτά, γιατί είναι μεγάλο κρίμα να χάνεις ευκαιρίες από αυτή τη βλακεία.

Δεν απέρριψα τίποτα. Σε παρακαλώ. Κάπου δεν ταιριάζω. Το ότι μου πρότείνει κάποιος δεν σημαίνει ότ και κολλάω εκεί.

Ένας δυο που έστειλαν εξαφανίστηκαν. Ένα ςμάλιστα μπροστά μου έδωσε φόρα παρτίδα ονοματεπώνυμα και ΕΣΤΕΙΛΑ εκεί που είπε. Κάποιοι μίλησαν μαζί μου στο inbox. Έκανα κινήσεις.
Ένας κύριος εδώ έγραψε δημόσια πως ψάχνει ΠΩΛΗΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Του έστειλα και εκείνου απάντηση όμως δεν πήρα προφανώς ο άνθρωπος δεν έχει δει ακόμη.

Θα με ενδιέφερε και τεχνική δουλειά αρκεί να μπορώ να εργαστώ σε αυτήν. Ναι είναι μαλακία το σεκιουριτιλίκι αλλά είναι λύση. Και ειδικά το αεροδρόμιο είναι καλή υπόθεση.

Για επαρχία ήδη έχω επικοινωνήσει και περιμένω απάντηση - όχι του φίλου Σεσκουλα, άλλα άλλου φίλου.
Δεν οδηγώ μηχανάκι. Ναι θα πάω εκεί που λες σεκιουριτι γιατί ίσω φτάσω στα 800+ και ίσως υπάρχει εξέλιξη.
Θα δω ανα είναι βλακεία.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
  • Review of resume (done)
  • Written interview (this step)
  • Standardised aptitude and personality assessment
  • Culture Fit & HR/Recruiting interview
  • Technical assessment and team interviews
  • Hiring manager & senior leadership Interviews
  • Panel decision
  • Offer
Οπως ελεγε και η παλια διαφημιση της ΝΔ: Αυτος ειναι ο χειροτερος εφιαλτης σου!!!

Ο Χριστός και η Παναγία... ΈΛΕΟΣ !

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Αυτή είναι η καθημερινότητα των αγγελίων. LIVE εικόνα, αυτή τη στιγμή από Χρυση ΕΥκαιρία.

1632833005068.png

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.615
Πόντοι
5.060
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Κι όμως αυτό είναι ένα τυπικό hiring process σε μια εταιρεία. Άλλος ένας λόγος που αναβάλλω την αλλαγή δουλειάς.
Ναι. Για εκτός Ελλάδος. Γιατί στην Ελλάδα, το τυπικό hiring process είναι να έχεις μια καλή γνωριμία και το κατάλληλο timing. Αλλιώς σαν ζώο με μια συνέντευξη.

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.615
Πόντοι
5.060
Ναι. Για εκτός Ελλάδος. Γιατί στην Ελλάδα, το τυπικό hiring process είναι να έχεις μια καλή γνωριμία και το κατάλληλο timing. Αλλιώς σαν ζώο με μια συνέντευξη.
Στην εταιρεία που είμαι τώρα έδωσα 3-4 συνεντεύξεις. Και σε άλλες εταιρείες που είχα στραφεί η διαδικασία πρόσληψης περιλάμβανε 2-3 συνεντεύξεις ή και test. Μία μάλιστα μου έβαλε και άσκηση για το σπίτι. Άλλη μία μου ζήτησε δύο συστατικές.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Στην εταιρεία που είμαι τώρα έδωσα 3-4 συνεντεύξεις. Και σε άλλες εταιρείες που είχα στραφεί η διαδικασία πρόσληψης περιλάμβανε 2-3 συνεντεύξεις ή και test. Μία μάλιστα μου έβαλε και άσκηση για το σπίτι. Άλλη μία μου ζήτησε δύο συστατικές.
Το ίδιο έτυχε και σε μένα. 4 συνεντεύξεις + τεστ+ Ημέρα δοκιμής. Αλλά είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σπάνιο και συμβαίνει σε μεγάλες και σοβαρές εταιρίες. Χαίρομαι που είσαι σε τέτοια.

Όπως σου ανεφερα έκανα τη μαλακία να φύγω προ κοβιντ από δουλειά των 800 ευρώ και τη πάτησα πολύ άσχημα! Άστα αδερφέ.

• Like
Αντιδράσεις: vril

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.817
Πόντοι
216

Συνημμένα

• IMG_20210928_155550.png
    IMG_20210928_155550.png
    91,4 KB · Εμφανίσεις: 30

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.615
Πόντοι
5.060
Δεν οδηγώ μηχανάκι. Ναι θα πάω εκεί που λες σεκιουριτι γιατί ίσω φτάσω στα 800+ και ίσως υπάρχει εξέλιξη.
Θα δω ανα είναι βλακεία.
Εξέλιξη στο σεκιουριτιλίκι; Οκ, αν υπάρχει, σου το εύχομαι.

Επίσης άποψή μου, βγάλε ένα δίπλωμα για μηχανάκι. Οι διανομείς στο e-food και στη Wolt έχουν αρκετά καλές απολαβές σε σχέση με τους διανομείς των μαγαζιών και έχεις ευέλικτο ωράριο.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Ο Χριστός και η Παναγία... ΈΛΕΟΣ !
Εντωμεταξυ, μεσα στο CV μου εχω link για τα προφιλ μου σε σελιδες οπου φαινεται ακριβως τι ξερω να κανω, και πως το κανω, ιστορικο εργων, κλπ
Πιο αναλυτικα δε γινεται. Συν μεγαλο και πολυετες εργασιακο ιστορικο + σπουδες, κλπ
Μονο με μια παλια μου θεση εργασιας, μπορει ο αλλος να καταλαβει πως εκεινο το διαστημα ειχα συνεργαστει με εκατονταδες ανθρωπους διαφορετικης φυσης και σε πολλα διαφορετικα και απαιτητικα περιβαλλοντα.
Ομως οχι, παρα τα οποια προφανη technical και soft skills που συνεπαγονται αυτοματα μεσα απο τετοιες θεσεις εργασιας, οι τυποι θελουν να με σκαναρουνε για ωρες για να δουνε πως μιλαω, πως αντιδραω, ποσο χαμογελαω, πως δομω τις απαντησεις μου, την επιχειρηματολογια μου απεναντι σε 5 εξεταστες, πως ντυνομαι, πως χτενιζομαι, πως κλανω και πως ρευομαι απο κοντα. Λες και δε θα εχω να κανω με ανθρωπους αλλα στην εταιρια τους εχουν ενα αλλο βιολογικο ειδος που πρεπει να προσαρμοστω στο πως να συνδιαλεγομαι μαζι τους.
Ειναι πραγματικα ασσυληπτο αυτο που συμβαινει στην αγορα εργασιας και στα HR των επιχειρησεων.
Βαζουνε κατι παιδακια, προσφατα αποφοιτους διετων σπουδων, να σκαναρουν βιογραφικα και να απαντουν σε επαγγελματιες με 20+ χρονια πραγματικης δουλειας στην πλατη, και να τους λενε ελατε να δουμε αν πλενεστε με Colgate
Ευτυχως, θελω να πιστευω πως, εχω προσωπικα τελειωσει με τις ηλιθιες διαδικασιες των προσληψεων, ελπιζω για παντα. Καποτε τετοια email μου προκαλουσαν μια μορφη ψυχοσωματικης βιας :tooth: ,ορθωνονταν σαν Εβερεστ, μεταξυ εμου και του επομενου 20ευρου απο πραγματικη εργασια, οπως ο Μπαλρογκ ορθωνονταν μπροστα στον Γκανταλφ. Ευτυχως ομως εστειλα το Μπαλρογκ βαθια στην ταφρο, αποφευγοντας τελευταια στιγμη το μοιραιο μαστιγιο που θα με τραβουσε μαζι του στα ταρταρα :tooth:

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Εξέλιξη στο σεκιουριτιλίκι; Οκ, αν υπάρχει, σου το εύχομαι.
Παντού υπάρχει εξέλιξη, αρκεί να το παλέψεις, ειδικά στο αεροδρόμιο θα το παλέψω. Δεν ξέρω, ίσως σου λέω και μαλακίες. Είμαι στεναχωρημένος, σπασμένος, αγχωμένος, όλα μαζί. Στέλνω σε γνωστούς και αγνώστους. Προτιμώ αγνώστους γιατί οι γνωστοι ειναι ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ και δεν με βοηθάνε. Εσείς οι άγνωστοι είστε πιο "καθαροί". Δεν ξέρω αν με πιάνεις.

nordalta

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2014
Like
389
Πόντοι
36
Το ίδιο έτυχε και σε μένα. 4 συνεντεύξεις + τεστ+ Ημέρα δοκιμής. Αλλά είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σπάνιο και συμβαίνει σε μεγάλες και σοβαρές εταιρίες. Χαίρομαι που είσαι σε τέτοια.

Όπως σου ανεφερα έκανα τη μαλακία να φύγω προ κοβιντ από δουλειά των 800 ευρώ και τη πάτησα πολύ άσχημα! Άστα αδερφέ.
παντως ξανα σκεψου να πας security σε πλοιο δεν θα κανεις σχεδον τιποτα και πρωτος μισθος 2200,και αν πας σαν αρχηγος που με τα προσοντα που εχεις σιγουρα θα γινεις 3000 τον μηνα συν οτι δεν θα ξοδευεις λεφτα,διαμονη φαγητο τσαμπα και σιγουρη προσληψη χωρις πολλα πολλα

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Εντωμεταξυ, μεσα στο CV μου εχω link για τα προφιλ μου σε σελιδες οπου φαινεται ακριβως τι ξερω να κανω, και πως το κανω, ιστορικο εργων, κλπ
Πιο αναλυτικα δε γινεται. Συν μεγαλο και πολυετες εργασιακο ιστορικο + σπουδες, κλπ
Μονο με μια παλια μου θεση εργασιας, μπορει ο αλλος να καταλαβει πως εκεινο το διαστημα ειχα συνεργαστει με εκατονταδες ανθρωπους διαφορετικης φυσης και σε πολλα διαφορετικα και απαιτητικα περιβαλλοντα.
Ομως οχι, παρα τα οποια προφανη technical και soft skills που συνεπαγονται αυτοματα μεσα απο τετοιες θεσεις εργασιας, οι τυποι θελουν να με σκαναρουνε για ωρες για να δουνε πως μιλαω, πως αντιδραω, ποσο χαμογελαω, πως δομω τις απαντησεις μου, την επιχειρηματολογια μου απεναντι σε 5 εξεταστες, πως ντυνομαι, πως χτενιζομαι, πως κλανω και πως ρευομαι απο κοντα. Λες και δε θα εχω να κανω με ανθρωπους αλλα στην εταιρια τους εχουν ενα αλλο βιολογικο ειδος που πρεπει να προσαρμοστω στο πως να συνδιαλεγομαι μαζι τους.
Ειναι πραγματικα ασσυληπτο αυτο που συμβαινει στην αγορα εργασιας και στα HR των επιχειρησεων.
Βαζουνε κατι παιδακια, προσφατα αποφοιτους διετων σπουδων, να σκαναρουν βιογραφικα και να απαντουν σε επαγγελματιες με 20+ χρονια πραγματικης δουλειας στην πλατη, και να τους λενε ελατε να δουμε αν πλενεστε με Colgate
Ευτυχως, θελω να πιστευω πως, εχω προσωπικα τελειωσει με τις ηλιθιες διαδικασιες των προσληψεων, ελπιζω για παντα. Καποτε τετοια email μου προκαλουσαν μια μορφη ψυχοσωματικης βιας :tooth: ,ορθωνονταν σαν Εβερεστ, μεταξυ εμου και του επομενου 20ευρου απο πραγματικη εργασια, οπως ο Μπαλρογκ ορθωνονταν μπροστα στον Γκανταλφ. Ευτυχως ομως εστειλα το Μπαλρογκ βαθια στην ταφρο, αποφευγοντας τελευταια στιγμη το μοιραιο μαστιγιο που θα με τραβουσε μαζι του στα ταρταρα :tooth:
Πω ρε φίλε. Ό,τι πιο κοντά στην αλήθεια.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
παντως ξανα σκεψου να πας security σε πλοιο δεν θα κανεις σχεδον τιποτα και πρωτος μισθος 2200,και αν πας σαν αρχηγος που με τα προσοντα που εχεις σιγουρα θα γινεις 3000 τον μηνα συν οτι δεν θα ξοδευεις λεφτα,διανομη φαγητο τσαμπα και σιγουρη προσληψη χωρις πολλα πολλα
ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΩ ΕΚΕΙ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ! ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ!?

Νομίζεις δεν το έχω ψάξει; Καλύτερα εργάτης σε ναυπηγείο που το θέλω κιόλας. Να μάθω δυο πράγματα τεχνικά. Τ αόπλα και αυτά είναι για τους καυλωμένους κλπ. Δεν είμαι τέτοιος. Ναι είμαι 1,81 Ι1, Fit κλπ αλλά δεν είμαι κανένας των ειδικών δυνάμεων. Κανονικός άνθρωπος είμαι. Δεν μπορώ να πάω εκεί πώς το λένε. Δεν είναι επιλογή.

Εγώ αδερφέ μου είμαι πχ για να φυλάω βίλα με κάμερες στα ΒουΠου ή ΝουΠου και εκεί δίνουν πζχ900 καθαρά με βάρδιες. Για τέτοαι είμαι. Όχι για ένοπλες συνοδείες κλπ. (Ναι υπάρχουν τέτοιες φυλαξεις μην απορείτε απλά θέλει timing και άκρη για να μπεις.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Πιο πολύ προσμένω βοήθεια από εδώ, από εσάς παρά από τις αγγελίες και τους γνωστούς. Ξαναλέω. Ήδη έχω κάνει κινήσεις και έχω στείλει και έχω επικοινωνήσει ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ. Αποτέλεσμα δεν έχω πάρει ακόμα ομολογώ αλλά θα το παλέψω.

Εσείς οι άγνωστοι είστε πιο "καθαροί".

nordalta

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2014
Like
389
Πόντοι
36
ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΩ ΕΚΕΙ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ! ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ!?

Νομίζεις δεν το έχω ψάξει; Καλύτερα εργάτης σε ναυπηγείο που το θέλω κιόλας. Να μάθω δυο πράγματα τεχνικά. Τ αόπλα και αυτά είναι για τους καυλωμένους κλπ. Δεν είμαι τέτοιος. Ναι είμαι 1,81 Ι1, Fit κλπ αλλά δεν είμαι κανένας των ειδικών δυνάμεων. Κανονικός άνθρωπος είμαι. Δεν μπορώ να πάω εκεί πώς το λένε. Δεν είναι επιλογή.

Εγώ αδερφέ μου είμαι πχ για να φυλάω βίλα με κάμερες στα ΒουΠου ή ΝουΠου και εκεί δίνουν πζχ900 καθαρά με βάρδιες. Για τέτοαι είμαι. Όχι για ένοπλες συνοδείες κλπ. (Ναι υπάρχουν τέτοιες φυλαξεις μην απορείτε απλά θέλει timing και άκρη για να μπεις.
φιλε μου ποιος σου ειπε οτι πρεπει να εχεις τελειωσει ειδικες δυναμεις και να εισαι φιτ?ουτε οπλο ουτε τιποτα,ξερεις ποσα ατομα με πτυχια δουλεουν ?καμια σχεση με αυτο που λες και δεν λεω για ινδικο ωκεανο να εχεις και τα πλωτα αλλα λατινικη αμερικη που θα κολοβαρας.Ξερω προσωπικα ατομα πρωην επιιχειρηματιες που εχουν παιδια στα πανεπιστημια και κανουν αυτη την δουλεια για να τα βγαλουβν περα..Αυτα ειχα να σου πω και συγνωμη για την ενοχληση

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Πω ρε φίλε. Ό,τι πιο κοντά στην αλήθεια.
Εντωμεταξυ δεν υπαρχει τιποτε πιο στρεσογονο απο της διαδικασια των συνεντευξεων. Και πρεπει να το περνας ολο αυτο απληρωτος.
Πραγματικα σκεφτομαι να ανοιξω business που να εκμεταλλευομαι ακριβως αυτο το σκηνικο.
Δηλαδη θα λειτουργω σαν ασφαλιστης μεταξυ εταιριων και πολυ εμπειρων στελεχων της αγορας. Η εταιρια θα προσλαμβανει το εμπειρο στελεχος με μηδενικες διαδικασιες συνεντευξεων, αν τελικα δεν του κανει, εγω σαν ασφαλιστης θα πληρωσω ολο το δοκιμαστικο διαστημα που δουλεψε, ακομα και με καπελο. Αν τελικως τους κανει, η εταιρια θα με πληρωσει ενα premium για το ρισκο που πηρα και απο το γεγονος οτι τους γλυτωσα απο ενα καρο συνεντευξεις, αλλα και το στελεχος που τσονταρει ενα μικρο αντιτιμο απο το μισθο του για λιγους μηνες.
Μιλαμε για μπιζνα χρυσαφι και που θα κανει πολλους να πινουν νερο στο ονομα μου, ειδικα τα εμπειρα στελεχη

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom