Νέα

Μενέδημος: Αναζήτηση εργασίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 874
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Επισης, μια δουλεια που βλεπω να εχει παντοτε ζητηση, ειναι αυτη του χειριστη κλαρκ. Οταν λεμε παντοτε, εννοουμε παντοτε, ακομα και στα χρονια της βαθιας κρισης υπηρχαν μονιμως αγγελιες

ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΛΙΓΟ ΠΟΝΟ (ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΛΕΕΙ ΧΑΧΑΧΑ)

Με έναν τρόπο σχεδόν πανηγυρικό μου δίνεις την δυνατότητα να σου πω πως είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που είναι αδύνατο να είσαι χειριστής κλαρκ. Έχει ζήτηση τρελή αλλά ζητάνε δίπλωμα. Σχολές δεν υπάρχουν. Όταν ήμουν σε logistics γονυπετής ζητούσα να με ασφαλίσουν για 2 έτη βοηθό χειριστή και ας πλήρωνα τα ένσημα εγώ. Δεν θα σας αναλύσω τη διαδικασία απόκτησης άδειας εδώ. Χρειάζεται ένσημα ειδικά. Συνέχεια το αρνιόντουσαν...

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΒΟΗΘΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΠΡΕΟΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ Ο ΙΔΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ...

ΖΗΤΑΝΕ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πουθενά δεν σου κάνουν αναγγελία χειριστού - θέλουν έτοιμο ή σε βάζουν στα μαύρα. Γενικά είαμστε σκατότοπος. Για να πάρεις άδεια κλαρκ χρειάζονται 400 ένσημα (για μενα) τη στιγμή που για να γίνεις χειριστής ελικοπτέρου θες λιγότερες - πολύ λιγότερες ομως.

ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΙ.

Στη αγορά ζητάνε με δίπλωμα. Τώρα το είπα με αφορμή το σχόλιό σου - για το κωλοχώρι δεν ξέρω ίσως πας και έτσι. Και εγώ οδηγούσα κλαρκ και reach truck αλλά είναι άχρηστη εμπειρία γιατί ζητάνε χειριστές με ΑΔΕΙΑ Μ.Ε.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Λοιπόν, για αυτό βάζω το νήμα. Γιατί ψάχνω κάποιον να με βοηθήσει. Να μου πει "έλα ρε μαλάκα να σε βαλω βοηθό χειριστή με ένσημα να βγάλεις άδεια". ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΡΑΒΑ

Χρειάζεται δικτύωση και γνωριμίες δυστυχώς. Στις αγγελίες συνήθως ζητάνε τη μάνα τους και το πατέρα τους. Για οποιοδήποτε επάγγελμα.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556

Με έναν τρόπο σχεδόν πανηγυρικό μου δίνεις την δυνατότητα να σου πω πως είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που είναι αδύνατο να είσαι χειριστής κλαρκ. Έχει ζήτηση τρελή αλλά ζητάνε δίπλωμα. Σχολές δεν υπάρχουν. Όταν ήμουν σε logistics γονυπετής ζητούσα να με ασφαλίσουν για 2 έτη βοηθό χειριστή και ας πλήρωνα τα ένσημα εγώ. Δεν θα σας αναλύσω τη διαδικασία απόκτησης άδειας εδώ. Χρειάζεται ένσημα ειδικά. Συνέχεια το αρνιόντουσαν...

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΒΟΗΘΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΠΡΕΟΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ Ο ΙΔΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ...

Πουθενά δεν σου κάνουν αναγγελία χειριστού - θέλουν έτοιμο ή σε βάζουν στα μαύρα. Γενικά είαμστε σκατότοπος. Για να πάρεις άδεια κλαρκ χρειάζονται 400 ένσημα (για μενα) τη στιγμή που για να γίνεις χειριστής ελικοπτέρου θες λιγότερες - πολύ λιγότερες ομως.

ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΙ.

Στη αγορά ζητάνε με δίπλωμα. Τώρα το είπα με αφορμή το σχόλιό σου - για το κωλοχώρι δεν ξέρω ίσως πας και έτσι. Και εγώ οδηγούσα κλαρκ και reach truck αλλά είναι άχρηστη εμπειρία γιατί ζητάνε χειριστές με ΑΔΕΙΑ Μ.Ε.
Εχεις δικιο, τωρα κοιτουσα τι χρειαζεται για να γινεις χειριστης κλαρκ και ειδα πως ειναι πολυ δυσκολο. Ακομα ενα κλειστο επαγγελμα λογω συντεχνιων

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Εχεις δικιο, τωρα κοιτουσα τι χρειαζεται για να γινεις χειριστης κλαρκ και ειδα πως ειναι πολυ δυσκολο. Ακομα ενα κλειστο επαγγελμα λογω συντεχνιων
ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ σου λέω στα γόνατα τον παρακαλούσα τον CEO μιας εταιρείας στον Ασπρόπυργο να με βάλει βοηθό χειριστή και μου έλεγε δεν χρειάζεται. Τώρα θα είχα δίπλωμα και δεν θα σου έγραφα εδώ μέσα.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Και δεν είναι θέμα συντεχνίας μην μπερδεύεσαι. Οι εργοδότες δεν θελουν να σε δηλώσουν βοηθό χειριστή ανυψωτικού.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Τεράστια ευθύνη για αυτό το χάλι έχει και το Υπουργείο Μεταφορών. Τεράστια. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ.

ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΧΟΛΗ. ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕ ΓΙΟ Ή ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΡΗ.

Και μετα μου λέτε κάποιοι γιατί βάζω το νήμα. Για αυτο το λόγο το βάζω. Γιατί ξέρω εδώ στο site ίσως κάποιος με βοηθήσει. Δεν περιμένω από κωλοαγγελίες ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ.

Σόρρυ για την ένταση.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Αν δείτε σε μερικά ποστς επαναλαμβάνομαι. Υπάρχει λόγος. Ναι είναι ή καταντάει "βερμπαλισμός" αλλά το κάνω για να καταλάβουν και φίλοι που διαβάζουν αποσπασματικά με ματιές.

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.817
Πόντοι
216
Εδω δειτε τι γινεται για χειριστες κλαρκ, 2200 ανοιχτες δουλειες:

Εβαλα για συγκριση βοηθος λογιστη (απο τις πλεον κλασικες δουλειες) και εβγαλε λιγοτερες, καπου 1900
Και ΕΕ μπορεί ως λογιστής. Ένα μικρό γραφειάκι εκεί που βρίσκεται ή ακόμα και το σπίτι του, 5-10 γνωστούς να τον σπρώξουν, βάζει εκεί και ένα σωστό μουνάκι για βιτρίνα ή να τον προμοτάρει και μπαμ. Σάμπως θα πάρει καμιά σύνταξη;

Τελευταία τροποποίηση:

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.780
Πόντοι
6.030

Ελα ρε? Τι μαθαινεις ξωφαλτσα?
Εχω φιλο που δεν πολυμιλαμε πια ψιλο τεμπελη ο οποιος πηγε σε σκανδιναβικη χωρα ξεκινωντας λαντζα στα 36 του. Τωρα κανει καριερα σαν χειριστης κλαρκ και γελανε και οι πετρες που καθεται εκει και ζει σαν πακιστανος αφου θα μπορουσε να εχει τετοια δουλεια κι εδω. Ελα μου ομως που τελικα ο φιλος εχει σχεδιο. Ωραιαιαιαιαοοοος!!!

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Αν δείτε σε μερικά ποστς επαναλαμβάνομαι. Υπάρχει λόγος. Ναι είναι ή καταντάει "βερμπαλισμός" αλλά το κάνω για να καταλάβουν και φίλοι που διαβάζουν αποσπασματικά με ματιές.
Καλησπέρα

αδυνατώ να καταλάβω πως μπορεί να σε ενδιαφέρει παράλληλα δουλειά γραφείου (αναφέρεις Powerpoint στο αρχικό post), αλλά και κλαρκ. :think:

Νομίζω με έχεις στείλεις αδιάβαστο. :confused:

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.817
Πόντοι
216
Η δουλεια ειναι ενα θεμα ναι, αν και σε καποιες περιοχες υπαρχουν ευκαιριες, πχ Δραμα εχει ενα σωρο μαρμαραδικα, οινοποιεια, κλπ
Το σχολιο μου αφορουσε κυριως το κοστος ζωης, και ηταν απαντηση στην αναφορα που εκανες για 1200 ευρω αναγκαιο μισθο στην επαρχια λογω ακριβειας. 1200 για τετοιες περιοχες (εφοσον βγαινουν) εξασφαλιζουν σουπερ ανετη ζωη με διαμονη σε μονοκατοικια με αυλη, κηπο, γκαραζ, κλπ την ωρα που Αθηνα θες τα μισα μονο για ενα σπιτι που απλως βλεπεται
Όντως επαρχία θες κάτι παραπάνω απο τα μισά λεφτά από αυτά που σου έδιναν Αθήνα για το ίδιο lifestyle. Π.χ. στα νότια με 500 ευρώ ενοίκιο για δυάρι και μισθό 1100 καθαρά είσαι στα ίδια με κάποιον που παίρνει 800 επαρχία και κόβει φλέβα. Είναι υποκειμενικό μετά.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Καλησπέρα

αδυνατώ να καταλάβω πως μπορεί να σε ενδιαφέρει παράλληλα δουλειά γραφείου (αναφέρεις Powerpoint στο αρχικό post), αλλά και κλαρκ. :think:

Ναι. Τα ζητάνε μαζί κιόλας! Αν θες το πιστεύεις. Σε αποθήκες που δούλευα να τα κάνω όλα. Παρουσιάσεις, διαχείριση κλπ. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι Σούπερμαν ζητάνε.

Ναι έχω παράλληλα πράγματα.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Ναι. Τα ζητάνε μαζί κιόλας! Αν θες το πιστεύεις. Σε αποθήκες που δούλευα να τα κάνω όλα. Παρουσιάσεις, διαχείριση κλπ. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι Σούπερμαν ζητάνε.

Παντως απο ωραριο μια χαρα εισαι τυπε.
Αμα εισαι 05:30 το πρωι στο ποδι, εισαι ετοιμοπολεμος για καθε δουλεια
Σημαντικο προσον.
"Οποιος ξυπναει το πρωι, αυτος βρισκει το φλουρι" που ελεγαν και οι παλιοι :D:

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Ένας φίλος εδώ κάτι μου πρότεινε, για εξωτερικός πωλητής, αλλά τον έχασα, δεν τον βλέπω. Του έστειλα και μήνυμα.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Παντως απο ωραριο μια χαρα εισαι τυπε.
Αμα εισαι 05:30 το πρωι στο ποδι, εισαι ετοιμοπολεμος για καθε δουλεια
Σημαντικο προσον.
"Οποιος ξυπναει το πρωι, αυτος βρισκει το φλουρι" που ελεγαν και οι παλιοι :D:
Καλημέρα George. Από φυσικού μου είμαι πρωινός τύπος. Δυστυχώς και ευτυχώς μαζί. Ευτυχώς είναι κατανοητό γιατί, και δυστυχώς γιατί στις βάρδιες σεκιούριτι όπου μάλλον τελικά θα πάω σμπαραλιαστεί πλήρως το βιολογικό μου ρολόι. Αυτό παλεύω να αποφύγω.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Καλημέρα σε όλους. Το νήμα είναι ενεργό. Όποιος θέλει και ξέρει κάτι ας με βοηθήσει. Σας ευχαριστώ όλους που στέλνετε ή στείλατε.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Ελα ρε? Τι μαθαινεις ξωφαλτσα?
Εχω φιλο που δεν πολυμιλαμε πια ψιλο τεμπελη ο οποιος πηγε σε σκανδιναβικη χωρα ξεκινωντας λαντζα στα 36 του. Τωρα κανει καριερα σαν χειριστης κλαρκ και γελανε και οι πετρες που καθεται εκει και ζει σαν πακιστανος αφου θα μπορουσε να εχει τετοια δουλεια κι εδω. Ελα μου ομως που τελικα ο φιλος εχει σχεδιο. Ωραιαιαιαιαοοοος!!!
Δεν γνωρίζω τι σχέδιο έχει ο φίλος σου. Απλά να σε ενημερώσω ότι στην Ελλάδα τα διπλώματα κλαρκ του εξωτερικού έχω την εντύπωση δεν λογίζονται. Εκτός και αν φέρει την εμπειρία του, σε ένσημα, την καταθέσει και βγάλει άδεια.

Πάντως είναι επάγγελμα με ζήτηση. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει εργοδότης που να σε "αφήνει" να βγάλεις δίπλωμα.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Καλησπέρα

Όπως σου έγραψα παραπάνω έχω πολλά εργασιακά προσόντα και σοφτ σκιλς, πέραν αυτών που αναφέρω. Δεν θέλω να γίνω συγκεκριμένος.

Αυτές τις μέρες δίνω μάχη για να μην πάω και γίνω σεκιούριτι που πλέον είναι μονόδρομος. Ευχαριστώ όλους σας που μου στέλνετε μηνύματα και σχολιάζετε εδώ.

• Like
Αντιδράσεις: vril
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356

Και όλα αυτά για 800€ το πολύ έτσι; Το πολύ... Αυτό να συμπληρώσω....

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Ξαναμπηκα σε σάιτς εργασιών...για γέλια αυτά που προσφέρουν και αυτά που ζητάνε. Κωμικοτραγικα. Μιλάμε έχουν ξεφύγει πλήρως.

Και το τραγικό είναι ότι την αγορά εργασίας την γαμάνε όσοι είναι χομπίστες. Πάνε και δέχονται να εργαστούν λέει για 400€ "γιατί έχουν ανάγκες... " Αναρωτιέμαι ρε σεις, τι είδους ανάγκες μπορείς να καλύπτεις με πενταροδεκάρες;

Ξέρετε τι συμβαίνει; Απλά όσοι πχ πάνε σε δουλειές τέτοιες έχουν από άλλες τρεις μεριές εισοδήματα και μας γαμάνε και εμάς με τη συμπεριφορά τους. Γιατί ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα το δεχτούμε και εμείς. Μακάρι αυτό όλο να αλλάξει γαμώτο.

Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom