Νέα

Μενέδημος: Αναζήτηση εργασίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 874
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.496
Πόντοι
2.356
Δεν ισχύουν αυτά σε αποκλειστικό βαθμό όπως γράφεις.
Ξέρω άτομα που βρήκαν δουλειές την προγούμενη δεκαετία (ακόμα και μέσα στην περίοδο των μνημονίων) και πέρνουν αρκετά καλά λεφτά, βρίσκονται σε καλές θέσεις χωρίς γνωριμίες βύσματα και δημόσια...
Χρειάζονται όμως και οι συγκυρίες. Προς το παρόν είναι εναντίον μου.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.496
Πόντοι
2.356
Για να ζήσω στην επαρχία χρειάζομαι τσέπη 1200€ για κάποια εργασία. Επομένως αν κάποιος έχει τέτοια πρόταση καλώς. ΘΑ την εξετάσω πολύ σοβαρά! Δεν θα κάτσω να σας κάνω ανάλυση για ποιό λόγο το λέω αυτό το ποσό. Το έχω υπολογίσει καλά. Τα ενοίκια και το κόστος ζωής είναι πολύ υψηλά παντού.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.496
Πόντοι
2.356
κανεις μεγαλο λάθος εδω η τεχνίτες δεν έχουν ηλικία !
Εν μέρει έχεις δίκιο. Ωστόσο, εγώ όπου και αν κοιτάζω δεν ζητάνε στην ηλικία μου μάστορες ή τεχνίτες. Θα πρέπει να είσαι φτασμένος πια σε αυτήν την ηλικία. Φυσικά γουστάρω τη μουτζούρα και τη βρωμιά. Δεν έχω κανέναν πρόβλημα. Έχω στήσει και αποθήκες κλπ με τα χέρια μου, με βιδώματα με μηχανικά κλπ. Απλά εξειδικευμένους ψάχνουν και σε σχολές όπως πχ η CNC στο Λαύριο πάνε πιτσιρικάδες.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Για να ζήσω στην επαρχία χρειάζομαι τσέπη 1200€ για κάποια εργασία. Επομένως αν κάποιος έχει τέτοια πρόταση καλώς. ΘΑ την εξετάσω πολύ σοβαρά! Δεν θα κάτσω να σας κάνω ανάλυση για ποιό λόγο το λέω αυτό το ποσό. Το έχω υπολογίσει καλά. Τα ενοίκια και το κόστος ζωής είναι πολύ υψηλά παντού.
Επαρχια τα ενοικια κρατιουνται σε λογικα επιπεδα. Στην πολη μου βρισκεις ευκολα αξιοπρεπες σπιτακι για εργενη με 200 ευρω. Αν δεν καπνιζεις και δεν εχεις δανεια και αλλες υποχρεωσεις, δηλαδη εισαι κυριολεκτικα εσυ και η π...α σου, τοτε μπορεις να βγαινεις ακομα και με 600 το μηνα και σχετικα ανετα μη σου πω (200 νοικι, 100 τα υπολοιπα, και 300 για μαρκετ και καφεδες)
Απο κει και περα, τσιγαρο, αυτοκινητο και δανεια, ανεβαζουν το κασε.
Το αναφερω, γιατι 1200 στην επαρχια ειναι πολυ μεγαλο ποσο, φαντασου οι περισσοτεροι γνωστοι μου που δουλευουν πολλα χρονια στην ιδια επιχειρηση (15-20 χρονια) δεν τα βλεπουν αυτα τα λεφτα.

shadow

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Νοε 2019
Κριτικές
1
Like
9.649
Πόντοι
2.456
Εν μέρει έχεις δίκιο. Ωστόσο, εγώ όπου και αν κοιτάζω δεν ζητάνε στην ηλικία μου μάστορες ή τεχνίτες. Θα πρέπει να είσαι φτασμένος πια σε αυτήν την ηλικία. Φυσικά γουστάρω τη μουτζούρα και τη βρωμιά. Δεν έχω κανέναν πρόβλημα. Έχω στήσει και αποθήκες κλπ με τα χέρια μου, με βιδώματα με μηχανικά κλπ. Απλά εξειδικευμένους ψάχνουν και σε σχολές όπως πχ η CNC στο Λαύριο πάνε πιτσιρικάδες.
κοιτάς λαθος τοτε η δεν θες να κοιτάξεις! ο Άνθρωπος που ερχεται για της κηπουρικές εργασίες στην επιχείρηση που εχω εμαθε στα 41 του την δουλεια και τωρα στα 43 χρονιά του εχει αλλους δυο βοηθούς!

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.496
Πόντοι
2.356
Επαρχια τα ενοικια κρατιουνται σε λογικα επιπεδα. Στην πολη μου βρισκεις ευκολα αξιοπρεπες σπιτακι για εργενη με 200 ευρω. Αν δεν καπνιζεις και δεν εχεις δανεια και αλλες υποχρεωσεις, δηλαδη εισαι κυριολεκτικα εσυ και η π...α σου, τοτε μπορεις να βγαινεις ακομα και με 600 το μηνα και σχετικα ανετα μη σου πω (200 νοικι, 100 τα υπολοιπα, και 300 για μαρκετ και καφεδες)
Απο κει και περα, τσιγαρο, αυτοκινητο και δανεια, ανεβαζουν το κασε.
Το αναφερω, γιατι 1200 στην επαρχια ειναι πολυ μεγαλο ποσο, φαντασου οι περισσοτεροι γνωστοι μου που δουλευουν πολλα χρονια στην ιδια επιχειρηση (15-20 χρονια) δεν τα βλεπουν αυτα τα λεφτα.
Ένας φίλος εδώ κάτι μου πρότεινε για επαρχία, χωρίς να είναι και ο ίδιος σίγουρος, εργατική δουλειά, με σχετικά καλά χρήματα. Φυσικά απευθύνθηκα εκεί και έστειλα mail. Κανένα πρόβλημα δεν έχω George με την επαρχία. Είμαι ακριβώς αυτό που έγραψες: Δεν καπνίζω και γενικά δεν έχω έξοδα και ανοίγματα. Ένα γυμανστήριο πάω και κάποιες βόλτες. Αμάξι όμως πρέπει να πάρω κάποια στιγμή.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.496
Πόντοι
2.356
κοιτάς λαθος τοτε η δεν θες να κοιτάξεις! ο Άνθρωπος που ερχεται για της κηπουρικές εργασίες στην επιχείρηση που εχω εμαθε στα 41 του την δουλεια και τωρα στα 43 χρονιά του εχει αλλους δυο βοηθούς!
Ουάου. Μπορεί να κοιτάω ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ. Αλλά λέω την αλήθεια που βλέπω μπροστά μου. Και δεν έχω λόγο να σου πω ψέματα. Προσπαθώ για κάποια τεχνική δουλειά, όχι κηπουρική, σε άλλα πεδία. Απλά βλέπω ότι δεν ζητάνε σε τέτοιες ηλικίες. Προφανώς ο άνθρωπός σου ήτο εξαίρεση

shadow

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Νοε 2019
Κριτικές
1
Like
9.649
Πόντοι
2.456
Ουάου. Μπορεί να κοιτάω ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ. Αλλά λέω την αλήθεια που βλέπω μπροστά μου. Και δεν έχω λόγο να σου πω ψέματα. Προσπαθώ για κάποια τεχνική δουλειά, όχι κηπουρική, σε άλλα πεδία. Απλά βλέπω ότι δεν ζητάνε σε τέτοιες ηλικίες. Προφανώς ο άνθρωπός σου ήτο εξαίρεση
καλα τωρα πλακα κάνεις τι εξαίρεση ηρθε και ζήτησε δουλεια ο Άνθρωπος και με το θέλω του την πηρε, υπάρχουν και άλλες τεχνικές δουλείες αν δεν θες Κηπουρική κανένας σοβαρος εργοδότης δεν κοιτα την ηλικια σε τεχνικές δουλείες, θα σου πω αυτο καλοπροαίρετα διαβάζοντας ολες της σελίδες και μεχρι τώρα στην 21προτη δεν εχω γράψει τίποτα ,Δεν νομιζω οτι αναζητάς πραγματικά εργασία. αυτος που αναζητά και θελει εργασία κανει ακριβως το αντίθετο απο εσενα!

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Στη δουλεια δεν υπαρχει ηλικια.
Και το 67 κλπ που βαζουν ως μεσο ορο συνταξιοδοτησης, ειναι απλα ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ. Πολλοι δουλευουν μεχρι τα 80+
Το να λεμε οτι στα 40, 50 ειναι αργα να μαθεις κατι ειναι αστειο.
Αυτο οφειλεται στα ΜΜΕ που μιλανε ολη την ημερα για ορια ηλικιας συνταξιοδοτησης και νομιζει μετα ο καθενας πως δουλεια σημαινει το πολυ μεχρι τα 65-67, αρα μεχρι να μαθω, να εξελιχτω, κλπ δεν εχω πολυ χρονο.
Εντω μεταξυ ξερω απειρο κοσμο προσωπικα που δουλευει κανονικα στα 75 του.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.496
Πόντοι
2.356
καλα τωρα πλακα κάνεις τι εξαίρεση ηρθε και ζήτησε δουλεια ο Άνθρωπος και με το θέλω του την πηρε, υπάρχουν και άλλες τεχνικές δουλείες αν δεν θες Κηπουρική κανένας σοβαρος εργοδότης δεν κοιτα την ηλικια σε τεχνικές δουλείες, θα σου πω αυτο καλοπροαίρετα διαβάζοντας ολες της σελίδες και μεχρι τώρα στην 21προτη δεν εχω γράψει τίποτα ,Δεν νομιζω οτι αναζητάς πραγματικά εργασία. αυτος που αναζητά και θελει εργασία κανει ακριβως το αντίθετο απο εσενα!
Σε ευχαριστώ και πάλι για το μήνυμα. Σε ευχαριστώ επίσης και για την "πρόταση" - συμβουλή - παρατήρηση. Είναι λογική και ως ένα σημείο δικαιολογημένη από κάποιον αναγνώστη που δεν με γνωρίζει προσωπικά. Είναι φυσιολογικό να έχεις τέτοια άποψη. Όχι, δεν είμαι τεμπέλης.
Να έχεις μια καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνεις.
Κάνω ακριβώς αυτό που πρέπει για κάποιον που αναζητά εργασία - ίσως με λάθος τρόπο, ίσως σε λάθςο συγκυρία. Θα κάτσω να το διορθώσω. Και πάλι να είσαι γερός και πάντα καλότυχος.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.496
Πόντοι
2.356
Στη δουλεια δεν υπαρχει ηλικια.
Και το 67 κλπ που βαζουν ως μεσο ορο συνταξιοδοτησης, ειναι απλα ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ. Πολλοι δουλευουν μεχρι τα 80+
Το να λεμε οτι στα 40, 50 ειναι αργα να μαθεις κατι ειναι αστειο.
Αυτο οφειλεται στα ΜΜΕ που μιλανε ολη την ημερα για ορια ηλικιας συνταξιοδοτησης και νομιζει μετα ο καθενας πως δουλεια σημαινει το πολυ μεχρι τα 65-67, αρα μεχρι να μαθω, να εξελιχτω, κλπ δεν εχω πολυ χρονο.
Εντω μεταξυ ξερω απειρο κοσμο προσωπικα που δουλευει κανονικα στα 75 του.
Σε προσωπικό επίπεδο, όσους έχω στην γειτονιά μου, φίλοι, γνωστοί, συγγενείς κλπ όλοι μα όλοι, από στελέχη σε τράπεζες μέχρι οποιοδήποτε εργάτες έχουν ένα μόνο όνειρο, το ελληνικό όνειρο: ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ. Μόνο κάτι χαλαροί εύποροι εισπράκτορες 3 - 4 παθητικών έχουν την χαλαρότητα να θέλουν να δουλευουν μέχρι βαθιά γεράματα. Εδώ ξέρω κατακουσρμάνεους 50ρηδες. Γενικά η ανασφάλεια το μικρό εισόδημα και οι κουραστικές και ΚΥΡΙΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΕΣ εργασίες σε σμπαραλιάζουν.

Στη πολυκατοικία μου σαν τρελοί τρέξανε όλοι οι 50ρηδες να πάρουν τη σύνταξη. Οι εργατολόγοι είναι μεγιστάνες στην Ελλάδα. Έ μην μου πεις ότι όλοι είναι τεμπέληδες όπως ο άλλος από πάνω που με βάφτισε τεμπέλη... απλά πλέον οι δουλειές έχουν γίνει κουραστικές και πληρώνουν πολύ λίγο. Ακου με. Για να στο λέω ξέρω.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΦΤΩΧΟΔΙΑΒΟΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ...τουλάχιστον εκεί γαμιέσαι αλλά για εσένα όχι για κάποιον άλλον...

shadow

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Νοε 2019
Κριτικές
1
Like
9.649
Πόντοι
2.456
Σε ευχαριστώ και πάλι για το μήνυμα. Σε ευχαριστώ επίσης και για την "πρόταση" - συμβουλή - παρατήρηση. Είναι λογική και ως ένα σημείο δικαιολογημένη από κάποιον αναγνώστη που δεν με γνωρίζει προσωπικά. Είναι φυσιολογικό να έχεις τέτοια άποψη. Όχι, δεν είμαι τεμπέλης.
Να έχεις μια καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνεις.
Κάνω ακριβώς αυτό που πρέπει για κάποιον που αναζητά εργασία - ίσως με λάθος τρόπο, ίσως σε λάθςο συγκυρία. Θα κάτσω να το διορθώσω. Και πάλι να είσαι γερός και πάντα καλότυχος.
φετος στην Σαντορινη ζητάγανε οδηγούς για vip πλάτες όπως κάθε χρόνο μοναδικη απαίτηση επαγγελματικο δίπλωμα ανεξαρτήτους ηλικία ολα πληρωμένα και βγάζεις καθαρά κανα 1500 το μηνα για 6 μηνες ,οχι μονο Σαντορινη και σε αλλα νησιά ,κοίταξε το ανοίγουν και αλλες πόρτες αυτες η δουλείες

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.496
Πόντοι
2.356
φετος στην Σαντορινη ζητάγανε οδυγους για vip πλάτες όπως κάθε χρόνο μοναδικη απαίτηση επαγγελματικο δίπλωμα ανεξαρτήτους ηλικία ολα πληρωμένα και βγάζεις καθαρά κανα 1500 το μηνα για 6 μηνες ,οχι μονο Σαντορινη και σε αλλα νησιά ,κοίταξε το ανοίγουν και αλλες πόρτες αυτες η δουλείες
Σε ευχαριστώ αδερφέ. Φυσικά θα το εξετάσω. Στη Σαντορίνη έχω έναν γνωστό μου. Θα του μιλήσω στο τηλέφωνο. Να είσαι γερός.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.805
Πόντοι
25.467
φετος στην Σαντορινη ζητάγανε οδηγούς για vip πλάτες όπως κάθε χρόνο μοναδικη απαίτηση επαγγελματικο δίπλωμα ανεξαρτήτους ηλικία ολα πληρωμένα και βγάζεις καθαρά κανα 1500 το μηνα για 6 μηνες ,οχι μονο Σαντορινη και σε αλλα νησιά ,κοίταξε το ανοίγουν και αλλες πόρτες αυτες η δουλείες

Και το Νοέμβρη ζητάνε εργάτες για μάζεμα ελιάς στη Μεσσηνία. :)

shadow

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Νοε 2019
Κριτικές
1
Like
9.649
Πόντοι
2.456
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.496
Πόντοι
2.356
Και το Νοέμβρη ζητάνε εργάτες για μάζεμα ελιάς στη Μεσσηνία. :)
Γνωστό αυτό. Όπως γνωστό αυτό που γράφω μπροστά. Την καλημέρα μου Άγιε! Πάντα γερός και δυνατός. Να έχεις καλή εβδομάδα μπρο.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.805
Πόντοι
25.467
ναι οκ αλλα αυτο που του ειπα δεν ειναι εργατης ειναι πολυ καλητερο ... :wink:

Εποχιακό κι αυτό όμως. Και αν δεν κάνω λάθος ο κ. Δημομένης στην εισαγωγή του αναφέρεται σε κάτι σταθερό. :)

shadow

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Νοε 2019
Κριτικές
1
Like
9.649
Πόντοι
2.456
Εποχιακό κι αυτό όμως. Και αν δεν κάνω λάθος ο κ. Δημομένης στην εισαγωγή του αναφέρεται σε κάτι σταθερό. :)
Ναι αλλα βγαζεις 9000 το χρονο σε 6 μηνες με σπίτι πληρωμένο ,και οπως ειπα ανοίγουν και αλλες πορτες

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.805
Πόντοι
25.467

Stories

Νέο!