Νέα

Μενέδημος: Αναζήτηση εργασίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 874
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Αν κάτσω και στα πω, είναι πολλά. Σούπερ τα πήγα. Σε μια μάλιστα πριν ένα χρόνο ήταν να ξεκινήσω αλλά κόπηκε λόγω κοβιντ
Ναι είχαμε κι αυτή τη μαλακία με τον Covid και γαμήθηκε το σύμπαν. Γεγονός. :confused:

Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει να αλλάξεις κατεύθυνση προς το IT. Μια και είμαι στο χώρο, ο κλάδος δε θα σταματήσει να αναπτύσσεται και υπάρχουν τρομερές ελλείψεις παγκοσμίως σε ανθρώπινο δυναμικό.

Αν έχεις αντοχές να μάθεις καινούργια πράγματα, μπορείς να το κάνεις απ' το σπίτι. Υπάρχουν online courses στο youtube για τα πάντα. Όλη η βιβλιογραφία επίσης υπάρχει στο Internet. Σίγουρα η κλασική εκπαίδευση βοηθάει (BSc/MSc κλπ), μόνο που ακριβώς επειδή υπάρχουν τρομερές ελλείψεις, οι εταιρείς δεν κολλάνε σε αυτά.

Από όλο τον πλανήτη δουλεύουν software engineers για τις μεγάλες εταιρείες, με πολύ καλά λεφτά. Πολλοί απ' αυτούς απλά έχουν degree σε Maths ή Business studies (όπως εσύ) και απλά άλλαξαν επαγγελματική ρότα. Επένδυσαν όμως τρελά σε ώρες για να μάθουν (γι΄αυτό και μίλησα για αντοχές).

Επίσης μια και είμαστε στο κατάλληλο site ας κάνουμε και λίγη πλάκα (μόνο που τα ποσά που παίζουν είναι σοβαρά), στην Αμερική έχει τη δυνατότητα ο άλλος να μπει μετά τα 18 στην τσόντα κατευθείαν. Str8 μιλάμε τώρα. Έχει male talent agencies που ψάχνουν συνέχεια. Απλά αυτό το να είσαι καυλωμένος για ώρες μπροστά σε κόσμο (μακιγιέρ, καμεραμάν κλπ) και να σου λένε τώρα χύνεις και να το κάνεις μέσα σε 30 secs το πολύ, ελάχιστοι το καταφέρνουν. Ούτε καν το μέγεθος δεν παίζει ρόλο (οι "μεγάλοι" απλά παίρνουν παραπάνω).

Γενικά πέφτει πολύ χρήμα σε αυτούς τους συγκεκριμένους τύπους. Δεν το λέω για να σε πικάρω, πάντως. Απλά λίγο χιουμοράκι καλό κάνει, ε; :grin:

Tzimakos99

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2021
Like
423
Πόντοι
21
Αναζήτηση εργασίας

(Θα σας κουράσω)

8 - 10 ΩΡΕΣ 5ΗΜΕΡΟ Ή 6ΗΜΕΡΟ

ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 900€ με 1100€ ΚΑΘΑΡΑ + ΕΝΣΗΜΑ + ΔΩΡΑ + ΑΔΕΙΕΣ
ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑΤΖΑ - ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ - ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΧΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ - ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ.

(ΟΧΙ "ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ" - ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΩ- ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ)

Σε όλα τα παραπάνω μπαίνει όμως αστερίσκος καθώς θα κάνω ανάλυση.

? Ναι, το ξέρω, πολλοί θα με τρολάρουν, άλλοι θα γελάσουν ενώ κάποιοι τρίτοι θα πουλήσουν εύκολο «συμβουλευτηλίκι» εκ του ασφαλούς και «εξυπναδακισμό» παιδιάστικου τύπου.

✂️Φυσικά θα υπάρξουν και οι «τύπε» και οι άλλοι που θα στρέφουν νευρικά στη μάπα μου έναν καθρέφτη λέγοντάς μου να πάω να επιμορφωθώ ή να μάθω το ένα ή να μάθω το άλλο. Όλα δεκτά και ως ένα σημείο και ορθά όσα πουν – όχι για τη δική μου περίπτωση όμως.-

Λίγα Λόγια για μένα:

✅ Είμαι απόφοιτος ΑΕΙ Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας με πολλά σεμινάρια management.
✅ Έχω εμπειρία σε διάφορα πεδία:
? Logistics (3 χρόνια)
? Διοικητική Υποστήριξη διαφόρων τμημάτων (3 χρόνια)
? Εξυπηρέτηση Πελατών. (2 χρόνια)
? Operation Management (3 χρόνια)
και άλλα αρκετά πεδία.
?? Αγγλικά B1-B2
? OFFICE σε καλό επίπεδο χρήστη (κυρίως powerpont +word+ excel βασικά)
?? Άριστος χειρισμός ελληνικού γραπτού λόγου - μη βλέπετε που γράφω όπως μου έρθει εδώ ?

Μην ζητάτε λεπτομέρειες εδώ - όποιος θέλει σε μήνυμα - εδώ δεν θα παραθέσω αναλυτικό βιογραφικό υπό την έννοια που το φαντάζεστε.

? Ναι, αναζητώ την εξαίρεση, γιατί ξέρω πως υπάρχουν εξαιρέσεις.

❕Ναι, πιστεύω στη βοήθεια των αγνώστων γιατί εξ αρχής είναι άνθρωποι όπως εγώ - και εξ’ ορισμού θεωρώ πως από τη στιγμή που αναπνέουν μπορούν να είναι και Άνθρωποι (με κεφαλαίο Α). ΟΙ γνωστοί με έχουν γαμήσει.

?" ΕΦΕΥΡΕΣΗ Ή ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ"

⬇️ ⬇️ ⬇️

?Δεν με καλύπτει ο εξυπναραίος, όσο και αν τον σέβομαι (βασιζόμενος στα παραπάνω) - που θα μου απαγγείλει το ποίημα «πάνε βγάλε κάποιο certification ή κάνε το τάδε σεμινάριο ή την τάδε εκπαίδευση», όπως μου έλεγε ο άλλος σε μήνυμα εδώ. Θέλω βοήθεια, θέλω την προσπάθεια για την «εφεύρεση της συγκυρίας» και όχι το φτηνό συμβουλευτηλίκι – αυτό το έχω από τους φίλους μου, μου φτάνει, δεν χρειάζομαι άλλους συμβουλάτορες on line ή off line.

Θα παραθέτω συγκεκριμένα στοιχεία στα επόμενα «ποστ» του παρόντος νήματος, όσο δυνατόν μαζεμένα ως προς τα προσωπικά μου δεδομένα γιατί δεν θέλω να γίνω «επώνυμος».

Στη ειδικότητά μου μόνο ολιγόμηνα projects παίζουν και όχι σταθερές εργασίες και δεν θέλουν άτομα σε τέτοιες ηλικίες όπως είναι η δική μου. Για αυτό και "βγήκα" από εκεί.

Είμαι κοντά στα 40 και βρίσκομαι άνεργος εδώ και περίπου 2 έτη. Λίγο το επίδομα, λίγο κάποια καλά μεροκάματα και η περιορισμένη μου κοινωνική ζωή, λίγο ο κύκλος με την covid και τα λοκντάουν, λίγο μια λανθασμένη επιχειρηματική κίνηση μέσα στο λοκνταουν, λίγο κάποια οικογενειακά θέματα, όλα μαζί με οδήγησαν, και ίσως, αποτέλεσαν μάλλον, την ύλη για την κατασκευή της comfort zone μου – τα λέω για να προλάβω κάποιους «αναλυτές ψυχικής υγείας» και life coaches του πληκτρολογίου. Οικονομικά είμαι δύσκολα αλλά δεν χρωστάω καθώς μένω στην πατρική οικία και η οποία είναι ιδιόκτητη. (διαμέρισμα)

Έχω κάνει λάθη. Αυτό το είπαμε.

?Ναι έχω στείλει αμέτρητα βιογραφικά. Στο excel έχω λίστα όπου έχω αποστείλει συνολικά 700+ βιογραφικά σε αγγελίες. Με φωνάξανε σε περίπου 10. ( Το χαμηλό σκορ είναι όχι επειδή είμαι άχρηστος αλλά επειδή δεν έχω κάποια εμπειρία αρκετών ετών σε συγκεκριμένο κλάδο.)

Αν πχ ήμουν πωλητής B2B με ταξίδια και αμάξι έστω και για 2 έτη κλπ. τώρα δεν θα σας μίλαγα καθώς θα έβρισκα εργασία εύκολα. Δυστυχώς όμως πέρασα από αρκετούς τομείς αλλά με ένα «άγγιγμα» σχεδόν επιφανειακό αν και σε κάποιους εμβάθυνα ομολογώ. Ο λόγος; η δεκαετία κρίσης και οι δικές μου επιλογές - ρίσκα. Δεν θα το αναλύσουμε εδώ.

Όποιος πραγματικά ΘΕΛΕΙ ας μου στείλει στο mail που έχω εδώ στο νήμα. Στα σοβαρά όμως.

ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται απευθύνομαι εδώ, στα μέλη του site και τους επισκέπτες του για να αναζητήσω κάτι συγκεκριμένο.

? Όπως είχα αναφέρει, σε προηγούμενα σχόλια, σχόλια που έκανα σε άλλα νήματα, θα άνοιγα ένα δικό μου νήμα που θα αφορά ένα προσωπικό μου ζήτημα. Ναι, είμαστε σε ιστοσελίδα όπου η κύρια συζήτηση είναι ο πληρωμένος έρωτας, τα μπουρδέλα, και γενικά ότι έχει να κάνει με το σεξ. Κάποιες φορές ξεπηδάνε θέματα και άσχετα, στην κατηγορία «Γενική Συζήτηση».

?Παρατηρώ εδώ και αρκετό καιρό πως η συντριπτική πλειοψηφία των μελών και των επισκεπτών στο φόρουμ, δίχως υπερβολή, είναι απόλυτα σοβαροί άνθρωποι, με τις απόψεις τους, τα ίσως στερεότυπά τους, τη πλάκα τους, τα έτσι τους και τα αλλιώς τους.

?Πιστεύω πως ο καθένας μας είναι μοναδικός και αξίζει το καλύτερο στη ζωή του. Αν και ανώνυμος εδώ μέσα πάντα με σεβασμό σας αντιμετωπίζω όλους. Το ίδιο εισπράττω σχεδόν από όλους εσάς. Με σεβασμό αντιμετωπίζω και όσους για κάποιους λόγους δεν είναι μέλη αλλά παραμένουν επισκέπτες ή συνδέονται μια στο τόσο για να διαβάζουν. Όλοι είμαστε μέλη μιας κοινότητας.

?Κάποια στιγμή είχα ζητήσει , όχι σε δικό μου νήμα, είχα μάλλον πιάσει κουβέντα, και είχα μιλήσει με δυο τρεις ανθρώπους και οποίοι προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν έστειλα κάποια resumes μου, τα κανονικά, όχι αυτό το "αστείο" που βάζω εδώ. Προς τιμή τους οι άνθρωποι το πάλεψαν, ωστόσο δεν έχει υπάρξει προς το παρόν κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

? ‼️ Να ζητήσω βοήθεια από γνωστούς μου ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ «ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ».

ΠΡΟΣΒΛΕΠΩ ΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ.

Αποφάσισα να γίνω συγκεκριμένος. Δεν επιθυμώ μια "ό,τι να’ ναι εργασία". Ό,τι να ’ναι θα βρω, ή μάλλον έχω ήδη βρει. Θέλω κάτι καλύτερο.

‼️ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Το "ότι να ΄ναι" ως ορισμός, στη δική μου "γλώσσα" είναι μια προσωρινάτζα την οποία δεν θα μπορείς να κάνεις μέχρι τη σύνταξη. Δεν είμαι 25. Κατανοητό πιστεύω αυτό - (όσο αιρετικό και αν σας φαίνεται).

Εξυπνάδες του τύπου "Πήγαινε δημόσιο" δεν γίνονται δεκτές. Δεν μπορώ. Δεν θα το αναλύσω. Πλέον για να μπεις δημόσιο πρέπει να έχεις διδακτορικό για να έχεις ελπίδες να σε πάρουν

?

☑️Το "καλύτερο" το ορίζω ως μια καλή σχέση μεταξύ των δεδομένων:

?️ ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
? ΑΜΟΙΒΗ/ΠΑΡΟΧΕΣ
⌚ΩΡΕΣ/ΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
? ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
?️ ΤΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
? ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ (ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ)

Στα παραπάνω θέλω μια το κατά δυνατόν καλή σχέση. Δεν μπορεί να τα έχω όλα. Αλλά όταν τα βάλω κάτω θέλω να βγαίνει "θετικό πρόσημο"

Μέσω αυτού του φόρουμ θέλω να κάνω μια προσπάθεια μπας και κάποιος άνθρωπος με «δει».

Όχι, δεν ζητώ πολλά. ΖΗΤΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Στα επόμενα μηνύματα θα προσπαθήσω να γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Θα απαντήσω σε όλους. Ακόμα και σε αυτούς που θα χασκογελάνε ή στους wanna be συμβουλάτορες.

Δεν θέλω ελιές και αγροτιές, χωριά και τέτοια, δεν θέλω τέτοιες εξυπνάδες. Θέλω εργασία που θα με πάει μακριά. Θέλετε να έρθω στους Λειψούς πχ; Έρχομαι αύριο, αλλά χρειάζομαι οικία ή μισθό που να καλύπτει τη διαμονή και όχι 600 ευρώ. Να μπορώ να ζω σαν άνθρωπος. Δεν με ενδιαφέρει να μαζεύω σκατά από βόθρους, (αν μου δώσεις 1000 ευρώ το μήνα και ένα ή δυο ρεπό τη βδομάδα 8ωρο το κάνω και μετα χέρια μου ). Όμως να μπορώ να το κάνω για καιρό. Όποιος θέλει να μου προτείνει προσωρινάτζα ας προσπεράσει. Δεν είμαι 25 ετών.

Ναι, ακόμα και θα εκπαιδευτώ αν χρειαστεί παρά τα όσα έγραψα αρχικά δεν έχω πρόβλημα, ΚΑΝΕΝΑ. Θέλω να επενδύσω στην εκπαίδευση, και δικά μου λεφτά, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΠΟ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

✅Υ.Γ. 1. Δεν γίνεται ρε 'σεις όπου και να απευθύνομαι όλοι να μου λένε "ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΟΥΛ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ", "ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ" κλπ.

✅Υ.Γ. 2. Συνυπολογίζοντας όλα τα γεγονότα της τελευταίας δεκαετίας είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε μία παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας, που οδήγησε και οδηγεί πολλούς ανθρώπους στην ανάγκη επανεφεύρεσης της όποιας καριέρας τους. Ένας από αυτούς είμαι μάλλον και 'γω.

(κατι δουλειές που βρίσκω δίνουν αμοιβές σε επίπεδα χαρτζηλικιού...)

Το ? μου είναι: menedemosoeretrieus@gmail.com

Όσοι έχετε κάτι κατά νου, πείτε το εδώ ή εκεί ⬆️. Και «παπαριά» να πείτε ή κάτι άκομψο εγώ πάλι ευγενικός θα είμαι. Σας το υπόσχομαι. Και οι επισκέπτες μη φοβάστε. Το mail είναι για όσους δεν μπορούν να στείλουν την άποψή τους εδώ είτε γιατί δεν συνδέονται είτε για τον οποιονδήποτε λόγο.

Μενέδημος ο Ερετριεύς

Αθήνα 25/09/2021
Τύπε δυστυχως εισαι άχρηστος
Δε γνωρίζεις καποια τεχνη
Ηλεκτρολογος μηχανολόγος υδραυλικός , μηχανοτεχνίτης , ψυκτικος , χτίστης , καλουπατζης , πλάκάς, οικοδόμος , σοβατζης , Τσαγγάρης , ηλεκτροσυγκολλητής , τορναδορος , μηχανουργός

Φιλε δυστυχως δεν κανεις
Μαθε μια τέχνη

Συγνώμη που στο λεω ΩΜΑ

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Δεν ισχύουν αυτά σε αποκλειστικό βαθμό όπως γράφεις.
Ξέρω άτομα που βρήκαν δουλειές την προγούμενη δεκαετία (ακόμα και μέσα στην περίοδο των μνημονίων) και πέρνουν αρκετά καλά λεφτά, βρίσκονται σε καλές θέσεις χωρίς γνωριμίες βύσματα και δημόσια...
Δεκτόν. Ας πούμε ότι υπερβάλλω.

Όμως με 24 χρόνια στην πλάτη, δεν είδα σχεδόν ποτέ να μην παίζει γνωριμία. Με τον α ή β τρόπο.

Εξαίρεση πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που την περίοδο των παχιών αγελάδων (και των μεγάλων έργων), προσλάμβαναν γενικώς κόσμο αβέρτα.

Όταν άνοιγες δηλ τα Νέα της Δευτέρας και είχε κάργα αγγελίες.

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.815
Πόντοι
216
Από όλο τον πλανήτη δουλεύουν software engineers για τις μεγάλες εταιρείες, με πολύ καλά λεφτά. Πολλοί απ' αυτούς απλά έχουν degree σε Maths ή Business studies (όπως εσύ) και απλά άλλαξαν επαγγελματική ρότα. Επένδυσαν όμως τρελά σε ώρες για να μάθουν (γι΄αυτό και μίλησα για αντοχές).
Γεγονός...εδώ ολόκληρη ASML είχε στις τάξεις Έλληνα απόφοιτο του...ΤΕΙ οχημάτων Θεσ/κης :confused: :confused:

Η ***** αντίστοιχα δε θα μπορούσε να προσλάβει έναν γαμημένο πυρηνικό φυσικό που όμως χύνει με το ΛΙΤΡΟ;

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Γεγονός...εδώ ολόκληρη ASML είχε στις τάξεις Έλληνα απόφοιτο του...ΤΕΙ οχημάτων Θεσ/κης :confused: :confused:

Η ***** αντίστοιχα δε θα μπορούσε να προσλάβει έναν γαμημένο πυρηνικό φυσικό;
Τύπε για να μπαίνεις έτσι, γνωρίζεις ότι η ASML είναι η μοναδική σε όλον τον πλανήτη που φτιάχνει τα lithography tools που χρησιμοποιεί η tsmc κλπ.

Άρα και Computer Engineering από το Imperial να έχεις τελειώσει, δεν αρκεί.

Για software engineering μίλησα όπου το recruiting γίνεται με coding interviews.

dimchair

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2016
Like
1.171
Πόντοι
206
Δεκτόν. Ας πούμε ότι υπερβάλλω.

Όμως με 24 χρόνια στην πλάτη, δεν είδα σχεδόν ποτέ να μην παίζει γνωριμία. Με τον α ή β τρόπο.

Εξαίρεση πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που την περίοδο των παχιών αγελάδων (και των μεγάλων έργων), προσλάμβαναν γενικώς κόσμο αβέρτα.

Όταν άνοιγες δηλ τα Νέα της Δευτέρας και είχε κάργα αγγελίες.

Ξαναγράφω ότι δεν είναι μόνο οι γνωριμίες αποκλειστικά.

Άτομα που έχουν αντίληψη, που μπορούν να επικοινωνούν, διαθέτουν επίσης πτυχία από αξιόλογες σχολές και το βασικότερο έχουν όρεξη για δουλειά μπορούν να ανέβουν χωρίς γνωριμίες. Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα. Μιλάω και εκ πείρας χωρίς να θέλω να πω περισσότερα.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Ηλεκτρολογος μηχανολόγος υδραυλικός , μηχανοτεχνίτης , ψυκτικος , χτίστης , καλουπατζης , πλάκάς, οικοδόμος , σοβατζης , Τσαγγάρης , ηλεκτροσυγκολλητής , τορναδορος , μηχανουργός
Δεν ισχύει. Είσαι άδικος.

Ναι έχει ελλείψεις, αλλά όχι κι έτσι.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.102
Πόντοι
9.297
Εντωμεταξύ τα 1200 καθαρά που για Ελλάδα είναι πολλά λεφτά σε άλλες χώρες είναι ο βασικός...
Σε χωρες πολλαπλασιου Α.Ε.Π. που κατα συμπτωση δεν εχουν εξωτερικους εχθρους.Για Βαλκανια ειμαστε κορυφη θα πω αντιστρεφοντας....

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.615
Πόντοι
5.060
Σε χωρες πολλαπλασιου Α.Ε.Π. που κατα συμπτωση δεν εχουν εξωτερικους εχθρους.Για Βαλκανια ειμαστε κορυφη θα πω αντιστρεφοντας....
Και πώς μας εμποδίζουν δηλαδή οι Τούρκοι να έχουμε ΑΕΠ; Μήπως κατηγορούμε τους άλλους για τη δική μας ανικανότητα;

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.102
Πόντοι
9.297
Και πώς μας εμποδίζουν δηλαδή οι Τούρκοι να έχουμε ΑΕΠ; Μήπως κατηγορούμε τους άλλους για τη δική μας ανικανότητα;
Ξοδευουμε πολλα λεφτα για την αμυνα μας με τους γειτονες που εχουμε.
Η Ολλανδια π.χ.απο που κινδυνευει;Απο το Βελγιο;Για αυτο δινει τετοιους μισθους.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356

Φιλε δυστυχως δεν κανεις
Μαθε μια τέχνη

Συγνώμη που στο λεω ΩΜΑ
Καλημέρα. Σε ευχαριστώ για το μήνυμά σου. Δεν χρειαζόταν να μου αναφέρεις ότι 1+1=2. Ήταν περιττό. Το γνωρίζω αυτό που λες όσο κανείς. Το λέω κάθε μέρα στο καθρέφτη όταν γεμίζω το στόμα με σάλιο και τον φτύνω.

Για τις εργασίες που ανεφερες δεν θα πάρουν κάποιον 38 και 40 ετών καινουργιο. Σε αυτή την ηλικία ήδη πρέπει να είσαι φτασμένος μάστορας ή απλά ένας ανιδεικευτος. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις. Τζόκερ. Δεν μιλάμε για αυτές αν και μας αρέσουν.

Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο στη ζωή σου. Να έχεις δύναμη και υγεία.

Τελευταία τροποποίηση:
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Αγαπητέ Μενέδημε,

έχω εταιρία τροφίμωνκαι ψάχνω εξωτερικό πωλητή που θα επισκέπτεται ήδη υπάρχοντες πελάτες αλλά και νέους πελάτες για να επεκτείνεις το πελατολόγιο. Παρέχεται ανταγωνιστικός μισθός & bonus (κοντά σε αυτό που θες), με τη προυπόθεση όμως να δικαιολογείς το τζίρο που πρεέπει. Αυτό σημαίνει πως δεν θα έχεις min ωραριο (μπορεί πχ να δουλεύεις πάνω απο 8 ωρες τη μέρα), με αρκετή πίεση και με πελάτες που θα είναι πολλές φορές πιεστικοι και απαιτητικοι.

Σε ενδιαφέρει?

Σε ευχαριστώ θερμά για το μήνυμα.

Θα μιλήσουμε στο ινμποξ. Θέλω να το εξετάσω οπωσδήποτε. Φυσικά θα το ήθελα άμα κάνω για την δουλειά αυτή.

Εν τω μεταξύ έχω στείλει και έχω παρακαλέσει ΔΕΚΑΔΕΣ Εταιρίες. Για τέτοια δουλειά. Ειδικά όταν είχα αυτοκίνητο. Ειδικά σε θέσεις του 1000€+

Πρόσφατα ήταν να με πάρουν σε πολυεθνική που πουλάει είδη αποθηκών, ασφαλείας κλαρκ σήμανσης κλπ. ΣΤΡΑΒΩΣΕ λόγω κοβιντ κι αυτό...

Δεν ψάχνω να πάω κάπου και μετά να φύγω. Θέλω μόνιμη συνεργασία ώστε να φτάσω να έχω πολύ σοβαρές αμοιβές και ευχαριστημένους πελάτες με τους οποίους θα έχω προσωπική σχέση. (αναφέρομαι στην εκδοχή να έκανα μια τέτοια δουλειά...)

Για αυτό για τέτοιες θέσεις είναι καλές οι μεγάλες εταιρίες οι οποίες σε κουραρουν. ΩΣΤΟΣΟ: Υπάρχουν μικρές διαμαντακια που σου δίνουν και μεγάλο μπόνους και είναι πολύ πιο οκ από τις μεγάλες!

Όλοι μου λέγανε ότι για να είσαι B2B θέλει εμπειρία τουλάχιστον 3 ετών. Εγώ έχω κάνει πωλήσεις σε απαιτητικούς πελάτες αλλά δε μπορώ να πω εδώ μέσα γιατί θα φανερωθεί. Όχι B2B.

Άμεση εμπειρία σε αυτό δεν έχω. Είμαι επικοινωνιακός. Έχω καλή πρόθεση. Δεν γνωρίζω την αγορά των τροφίμων υπό την έννοια να ξέρω τις πουστιες τους πονηρηριδηδες κλπ. Αλλά θα μάθω. Ας μιλήσουμε λίγο ινμποξ να μου πεις λεπτομέρειες. Ποτέ δε ξέρεις.

Τελευταία τροποποίηση:
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Ό,τι και να πούμε, πέραν των δεξιοτήτων ή ικανοτήτων αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο είναι παράγοντες όπως η γενική κατάσταση της χώρας και της οικονομίας. Όταν αυτά φτιάχνουν τότε και οι αμοιβές αυξάνονται και προσφορά εργασιών καλά αμοιβομενων υπάρχει.

Εγώ, πέτυχα σε μια δεκαετια που όλα ήρθαν τούμπα. "Βολεύτηκα" σε κάποια εταιρεία και δεν ασχολήθηκα με το ενδεχόμενο ότι μπορεί να ναυαγήσει. Έτσι, από το 2014 και μετά ξεκίνησαν οι περιπέτειες για μένα.

Εύχομαι όλο αυτό να ανατραπεί και να βρω τον δρόμο μου. Αυτή τη περίοδο δεν είμαι και στη καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθω εντελώς παραιτημένος και κουρασμένος, ακόμα και σωματικά.

Κάνω πράγματα για τον εαυτό μου. Ξεκίνησα και πάλι να γυμνάζομαι. Κάνω κάπου κάπου κάποιες συνεδρίες μασάζ (που έχω προβλήμα)
Το καλοκαίρι κολυμπούσα.
Διαβάζω βιβλία. Παρακολουθώ ειδήσεις, νέα, συζητήσεις στα αγγλικά και σε άλλες δύο γλώσσες. Δεν τις αναφέρω γιατί δεν θέλω να φανερωθεί ποιος είμαι σε κάποιον που θα με αναγνωρίσει. Εξάλλου δεν είμαι πουθενά πιστοποιημένος για να πεις ότι οαου έχω προσόντα.

Κουρασμένος είμαι. Είχα στα χέρια μου δουλειά των 1000€ σταθερότατη άνετη κλπ και την έχασα χωρίς να φταίω καθόλου...

Μετά ήρθαν οι περιπέτειες. Φίλοι που με έκαψαν, κάτι οικογενειακές διαμάχες, ένας έρωτας που κατέληξε άδοξα κλπ

Σας ευχαριστώ όλους που μου γράφετε εδώ. Είστε σχεδόν κάποιοι συγκινητικοί. Ούτε έναν από εσάς δεν θεωρώ ότι κάνει τον έξυπνο. Ό,τι μου λέτε τα καταχωρω ως data για μένα.

Δεν είμαι όμως μόνο εγώ. Κάποια πράγματα σαν αύτα που λέτε βοηθάνε και άλλους ανθρώπους.

Ακόμα και οι εκφράσεις χαστούκια όπως ο άνθρωπος που μιλάει ωμά χαρακτηρίζοντας με άχρηστο.

Δεν έχω καμία αστική ευγένεια. Δεν είμαι ευγενικός καν. Απλά σας βλέπω όλους όπως πρέπει. Σαν μοναδικούς. Εξ ορισμού θα βλέπω μόνο τα θετικά από σας.
Όχι από διπλωματία αλλά από φυσικού μου.

Όσοι βλέπετε πως απαντάω ακόμα και σε αιχμηρά σχόλια να ξέρετε δεν το κάνω με πίεση. Το εννοώ. "Σας εύχομαι να πετυχαίνετε" Το εννοώ.

Με τα σχόλια σας βοηθάμε κι άλλους που μας διαβάζουν. Εκεί πάνω στη καύλα της αναζήτησης των ιερόδουλων κλπ ίσως δουν τον γραφικό Μενέδημο να ξιφουλκεί με ανθρώπους που δίνουν συμβουλές και ίσως βοηθηθούν για ένα λίγο άσχετο με το σεξ θέμα.

Για παράδειγμα: όσοι έχετε παιδιά πείστε τα να πάνε τεχνικά επαγγέλματα. Να μάθουν καλά γλώσσες κλπ

Όλοι σας βοηθάτε όχι εμένα αλλά κι άλλους με τις συμβουλές σας.

Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις είτε μέσω μέιλ είτε εδώ. Για δουλειά σύμφωνα με τα κριτήρια αυτού του πρώτου μηνυματος του νήματος.

Σας ευχαριστώ και πάλι. Να έχετε όλοι μια καλή εβδομάδα.

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Εύχομαι όλο αυτό να ανατραπεί και να βρω τον δρόμο μου. Αυτή τη περίοδο δεν είμαι και στη καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθω εντελώς παραιτημένος και κουρασμένος, ακόμα και σωματικά.
Θυμαμαι μια προεκλογικη διαφημιση της ΝΔ που ελεγε:

"Σε λιγο παιρνεις το πτυχιο σου, θα αρχισεις να κανεις αιτησεις για δουλεια, ...., μπλα μπλα μπλα, ..., ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΟΥ! (τονισμενα)"

(εψαξα να τη βρω στο youtube, δεν την βρηκα, αν την βρει καποιος ας την ανεβασει)

Το mindset / ψυχολογικη κατασταση καποιου που πρεπει να ειναι διαρκως προετοιμασμενος και στην τσιτα για να πηγαινει σε συνεντευξεις για να τον σκαναρουν απο πανω μεχρι κατω "αν τους κανει για τη δουλεια" εχοντας μηδενικα εισοδηματα, ειναι εντελως αρρωστημενο. Και απο πανω να τρωει και συνεχεις αρνησεις και πορτες (κατι που ειναι εντελως φυσιολογικο μαθηματικα, ακομα και ο Αινσταιν να εισαι, αφου δεχονται 200 βιογραφικα για καθε θεση)
Ειναι εντελως φυσιολογικο να νιωθεις κουρασμενος μεσα σε αυτην την κατασταση Μενεδημε. Πιστευω πως αν ξεκινησεις τη δουλεια στη φυλαξη, οι επομενες συνεντευξεις σου θα ειναι πολυ πιο χαλαρες, γιατι θα εχεις ηδη εισοδημα στην τσεπη, θα μπορεις να εχεις τους επιδοξους εργοδοτες γραμμενους στις αρχιδαρες σου και να πηγαινεις στις συνεντευξεις καπως ετσι:

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Θυμαμαι μια προεκλογικη διαφημιση της ΝΔ που ελεγε:

"Σε λιγο παιρνεις το πτυχιο σου, θα αρχισεις να κανεις αιτησεις για δουλεια, ...., μπλα μπλα μπλα, ..., ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΟΥ! (τονισμενα)"

(εψαξα να τη βρω στο youtube, δεν την βρηκα, αν την βρει καποιος ας την ανεβασει)

Το mindset / ψυχολογικη κατασταση καποιου που πρεπει να ειναι διαρκως προετοιμασμενος και στην τσιτα για να πηγαινει σε συνεντευξεις για να τον σκαναρουν απο πανω μεχρι κατω "αν τους κανει για τη δουλεια" εχοντας μηδενικα εισοδηματα, ειναι εντελως αρρωστημενο. Και απο πανω να τρωει και συνεχεις αρνησεις και πορτες (κατι που ειναι εντελως φυσιολογικο μαθηματικα, ακομα και ο Αινσταιν να εισαι, αφου δεχονται 200 βιογραφικα για καθε θεση)
Ειναι εντελως φυσιολογικο να νιωθεις κουρασμενος μεσα σε αυτην την κατασταση Μενεδημε. Πιστευω πως αν ξεκινησεις τη δουλεια στη φυλαξη, οι επομενες συνεντευξεις σου θα ειναι πολυ πιο χαλαρες, γιατι θα εχεις ηδη εισοδημα στην τσεπη, θα μπορεις να εχεις τους επιδοξους εργοδοτες γραμμενους στις αρχιδαρες σου και να πηγαινεις στις συνεντευξεις καπως ετσι:

Να είσαι γερός George. Ναι την έχω δει τη διαφήμιση.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Το νήμα παραμένει φουλ ενεργό. Όποιος διαβάσει ας στείλει. Καλημέρα και καλή εβδομάδα για άλλη μια φορά!

shadow

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Νοε 2019
Κριτικές
1
Like
9.649
Πόντοι
2.456
Καλημέρα. Σε ευχαριστώ για το μήνυμά σου. Δεν χρειαζόταν να μου αναφέρεις ότι 1+1=2. Ήταν περιττό. Το γνωρίζω αυτό που λες όσο κανείς. Το λέω κάθε μέρα στο καθρέφτη όταν γεμίζω το στόμα με σάλιο και τον φτύνω.

Για τις εργασίες που ανεφερες δεν θα πάρουν κάποιον 38 και 40 ετών καινουργιο. Σε αυτή την ηλικία ήδη πρέπει να είσαι φτασμένος μάστορας ή απλά ένας ανιδεικευτος. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις. Τζόκερ. Δεν μιλάμε για αυτές αν και μας αρέσουν.

Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο στη ζωή σου. Να έχεις δύναμη και υγεία.
κανεις μεγαλο λάθος εδω η τεχνίτες δεν έχουν ηλικία !

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.349
Πόντοι
22.785
Δεν χρειάζεται να ορκίζεσαι, σε πιστεύω!

Πιθανόν όμως αυτές που πίστευες σαν ευκαιρίες να μην ήταν τόσο ευκαιρίες και να έχασες κάποιες άλλες.

Τεσπα, μεγάαααααααλη κουβέντα αυτή.

Η προτεραιότητα είναι μία: Δικτυώσου. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πιάσεις δουλειά κάπου.

κανεις μεγαλο λάθος εδω η τεχνίτες δεν έχουν ηλικία !
Μη γυρνάτε από δω και από κει κύριε μου επικεντρωθείτε στον ασθενή tu-204.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Μη γυρνάτε από δω και από κει κύριε μου επικεντρωθείτε στον ασθενή tu-204.
Το μοναδικό που γνωρίζω για το tu-204 είναι πως πρόκειται για το Tupolev Tu-204 το αεροπλάνο.

Τη καλημέρα μου στον οξυδερκή φίλο Αμζίκ.

• Like
Αντιδράσεις: amjik

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom