Νέα

Μενέδημος: Αναζήτηση εργασίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 874
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Δεν ισχυρίστηκα ότι είπα κάτι καινούργιο.

ΕΓΩ προσωπικά είπα αν ήμουν recruiter, θα ρωτούσα.

Θα βασιστώ στον καλό λόγο του άλλου ότι είναι networking guru? Πρώτα θα τον προσλάβω και μετά θα δω αν ξέρει;

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Δεν ισχυρίστηκα ότι είπα κάτι καινούργιο.

ΕΓΩ προσωπικά είπα αν ήμουν recruiter, θα ρωτούσα.

Θα βασιστώ στον καλό λόγο του άλλου ότι είναι networking guru? Πρώτα θα τον προσλάβω και μετά θα δω αν ξέρει;
Εδώ ο CEO έκανε Διευθυντρια Επικοινωνία ςτη γκόμενα δεν θα έπαιρνε IT εμπειρικο;

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
Τα ένσημα δεν είναι απόλυτο κριτήριο. Στην Ελλάδα, όπως και οπουδήποτε αλλού, είσαι ό,τι δηλώσεις, αρκεί να μπορείς να το υποστηρίξεις. Επειδή γνωρίζουμε τη μαύρη εργασία, οι recruiters είναι περισσότερο ευέλικτοι ως προς τα ένσημα. Εδώ έρχονται οι καλές συστάσεις. Μη ξεχνάμε πως σε μεγαλύτερες εταιρίες περνάς και εξετάσεις.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Εδώ ο CEO έκανε Διευθυντρια Επικοινωνία ςτη γκόμενα δεν θα έπαιρνε IT εμπειρικο;
Φυσικά και δε θα έπαιρνε άτομο που δουλεύει μαύρα. Απορώ πως βάζεις στο ίδιο καλάθι και συγκρίνεις εντελώς ανόμοια πράγματα.

Τεσπα, έχω και ΠΟΛΥ χειρότερα και πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ παραδείγματα, αν αναφέρω όμως είναι σα να βάζω ονοματεπώνυμα δίπλα. :confused:

Ξαναλέω πάντως ότι υπάρχουν δουλειές. Διαβάζω ότι σε κάλεσαν σε 10 interviews. Πως πήγαν αυτά σε γενικές γραμμές;

Howitzer

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2021
Like
180
Πόντοι
1
Τυπε έχεις σκεφτεί να βρεις έναν αρχιμανδριτη? Μεταξύ μας πρέπει να είσαι λίγο τεμπελακος για να θες 1200ευρω το οχταωρο, δεν το λέω για κακό, δικαίωμα σου.. Τέτοια λεφτά που θες μόνο στο δημόσιο τα βγάζουν..

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Τυπε έχεις σκεφτεί να βρεις έναν αρχιμανδριτη? Μεταξύ μας πρέπει να είσαι λίγο τεμπελακος για να θες 1200ευρω το οχταωρο, δεν το λέω για κακό, δικαίωμα σου.. Τέτοια λεφτά που θες μόνο στο δημόσιο τα βγάζουν..
Να είσαι πάντα γερός και καλότυχος στη ζωή σου αδερφέ. Σου εύχομαι ο,τι καλύτερο. Ευχαριστώ για το σχόλιό σου.

• Like
Αντιδράσεις: FARAW

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.615
Πόντοι
5.060
Εντωμεταξύ τα 1200 καθαρά που για Ελλάδα είναι πολλά λεφτά σε άλλες χώρες είναι ο βασικός...

Howitzer

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2021
Like
180
Πόντοι
1
Να είσαι πάντα γερός και καλότυχος στη ζωή σου αδερφέ. Σου εύχομαι ο,τι καλύτερο. Ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
Τυπε έκανα χιούμορ αλλά θα σου πρότεινα να κοιτάξεις να μπεις έστω κάπου στο Δήμο πληρώνουν. Τα λεφτά που θες ακόμα και οι σκουπιδιάρηδες. Βγαζουν πάνω από χιλιαρικο

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Τυπε έκανα χιούμορ αλλά θα σου πρότεινα να κοιτάξεις να μπεις έστω κάπου στο Δήμο πληρώνουν. Τα λεφτά που θες ακόμα και οι σκουπιδιάρηδες. Βγαζουν πάνω από χιλιαρικο
Το κοιτάζω αδερφέ. Φυσικά το κοιτάζω. Αν και έχω δώσει αναλυτικά απάντηση για το δημόσιο. Και πάλι σε ευχαριστώ να είσαι καλά.

• Like
Αντιδράσεις: FARAW
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Φυσικά και δε θα έπαιρνε άτομο που δουλεύει μαύρα. Απορώ πως βάζεις στο ίδιο καλάθι και συγκρίνεις εντελώς ανόμοια πράγματα.

Τεσπα, έχω και ΠΟΛΥ χειρότερα και πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ παραδείγματα, αν αναφέρω όμως είναι σα να βάζω ονοματεπώνυμα δίπλα. :confused:

Ξαναλέω πάντως ότι υπάρχουν δουλειές. Διαβάζω ότι σε κάλεσαν σε 10 interviews. Πως πήγαν αυτά σε γενικές γραμμές;
Αν κάτσω και στα πω, είναι πολλά. Σούπερ τα πήγα. Σε μια μάλιστα πριν ένα χρόνο ήταν να ξεκινήσω αλλά κόπηκε λόγω κοβιντ

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Εντωμεταξύ τα 1200 καθαρά που για Ελλάδα είναι πολλά λεφτά σε άλλες χώρες είναι ο βασικός...
Στην Ελλάδα αν δουλεύεις 8 ή 9 ώρες χωρίς μεγάλο πρήξιμο ορχεων και παίρνεις τόσα πρέπει να ανάβεις λαμπαδα κάθε μέρα.

• Like
Αντιδράσεις: vril

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.615
Πόντοι
5.060
Στην Ελλάδα αν δουλεύεις 8 ή 9 ώρες χωρίς μεγάλο πρήξιμο ορχεων και παίρνεις τόσα πρέπει να ανάβεις λαμπαδα κάθε μέρα.
Πιστεύω οι μισθοί θα ανέβουν αν έρθουν ξένες εταιρείες εδώ, μιας και θα ωθήσουν τις απολαβές προς τα πάνω. Ήδη έχω ακούσει για κάποιες ξένες εταιρείες που πληρώνουν μισθούς αρκετά υψηλούς για δεδομένα Ελλάδας και μάλλον μέτριους για τα δεδομένα της χώρας τους.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Πιστεύω οι μισθοί θα ανέβουν αν έρθουν ξένες εταιρείες εδώ, μιας και θα ωθήσουν τις απολαβές προς τα πάνω. Ήδη έχω ακούσει για κάποιες ξένες εταιρείες που πληρώνουν μισθούς αρκετά υψηλούς για δεδομένα Ελλάδας και μάλλον μέτριους για τα δεδομένα της χώρας τους.
Μακάρι να ανοίξουν δουλειές. Ήδη κάτι γίνεται. Το καταλαβαίνω από το γεγονός ότι οι εταιρείες σεκιούριτι πχ δεν βρίσκουν προσωπικό και χάνουν έργα ... Καθώς πληρώνουν πολύ λίγα και ο κόσμος δεν πάει για 2,80 την ώρα... Καθώς βρίσκει άλλου.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Μακάρι για όλους μας να πάει καλά η οικονομία. Έτσι θα μπορέσω να έχω επιλογές.

• Like
Αντιδράσεις: vril

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.815
Πόντοι
216
Πάντως επειδή επιμένεις για Ελλάδα και ειδικά Αθήνα εγώ θα σου στείλω και αυτό το portal που ξέρω οτι έχει βοηθήσει αρκετούς

Βλέπω αυτή τη στιγμή 10 σελίδες αγγελίες σχετικές με το αντικείμενό σου που αλλάζουν δυναμικά. Δε χάνεις να στείλεις και να δεις τι ψάρια πιάνεις. Αν έχεις κάνει ήδη πολλές συνεντεύξεις, μάλλον πρέπει να σκεφτείς τι πρέπει να αλλάξεις και δεν τα πήγες καλά/να κλείσεις κενά στο βιογραφικό κ.λ.π. Επίσης κάνε κάτι σε εθελοντισμό για να μην φαίνεται οτι ψωλάρεις όσο είσαι άνεργος.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Πάντως επειδή επιμένεις για Ελλάδα και ειδικά Αθήνα εγώ θα σου στείλω και αυτό το portal που ξέρω οτι έχει βοηθήσει αρκετούς

Βλέπω αυτή τη στιγμή 10 σελίδες αγγελίες σχετικές με το αντικείμενό σου που αλλάζουν δυναμικά. Δε χάνεις να στείλεις και να δεις τι ψάρια πιάνεις. Αν έχεις κάνει ήδη πολλές συνεντεύξεις, μάλλον πρέπει να σκεφτείς τι πρέπει να αλλάξεις και δεν τα πήγες καλά/να κλείσεις κενά στο βιογραφικό κ.λ.π. Επίσης κάνε κάτι σε εθελοντισμό για να μην φαίνεται οτι ψωλάρεις όσο είσαι άνεργος.
Στο συγκεκριμένο πόρταλ μπαίνω ανα τρίωρο εδώ και έτος. Στέλνω συνέχεια. Με χαλάει που πρέπει να έχεις ένα resume για όλα...σε ευχαριστώ θερμά

ntinosam

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Ιαν 2007
Κριτικές
32
Like
6.086
Πόντοι
11.005
Θεωρώ τα 1200 ευρώ το μήνα λίγα για κάποιον που έχει πτυχίο τριτοβάθμιας και βρίσκεται στην πιο παραγωγική του ηλικία ( κοντά στα 40).

ntinosam

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Ιαν 2007
Κριτικές
32
Like
6.086
Πόντοι
11.005
Βέβαια είσαι εκτός αγοράς τα τελευταία 2 χρόνια και δεν έχεις πολλά περιθώρια διαπραγμάτευσης.

Για όλα όμως υπάρχουν κόκκινες γραμμές.
Μην δέχεστε να εργάζεστε ανασφαλιστοι.

pirokavlos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2010
Κριτικές
3
Like
34
Πόντοι
16
Αγαπητέ Μενέδημε,

έχω εταιρία τροφίμωνκαι ψάχνω εξωτερικό πωλητή που θα επισκέπτεται ήδη υπάρχοντες πελάτες αλλά και νέους πελάτες για να επεκτείνεις το πελατολόγιο. Παρέχεται ανταγωνιστικός μισθός & bonus (κοντά σε αυτό που θες), με τη προυπόθεση όμως να δικαιολογείς το τζίρο που πρεέπει. Αυτό σημαίνει πως δεν θα έχεις min ωραριο (μπορεί πχ να δουλεύεις πάνω απο 8 ωρες τη μέρα), με αρκετή πίεση και με πελάτες που θα είναι πολλές φορές πιεστικοι και απαιτητικοι.

Σε ενδιαφέρει?

dimchair

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2016
Like
1.171
Πόντοι
206
Τότε, θα με απογοητεύσω αλλά δεν έχεις πολλές ελπίδες. Θα πρέπει κάποιος πραγματικά, να σου κάνει τη χάρη.

Το Γιουνανιστάν είναι χώρα τσατσική από την αρχή μέχρι το τέλος.

Στη 2η μου δουλειά ο CEO έκανε τη γραμματέα του Δντρια Επικοινωνίας. Υπήρχε η φήμη ότι την πήδαγε - παντρεμένοι και οι δύο.

Υπάρχουν πάντως κενά σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις επιχειρήσεις. Απλά εδώ στο Ελλαδιστάν, παίζει η γνωριμία αποκλειστικά. :confused:

Δεν ισχύουν αυτά σε αποκλειστικό βαθμό όπως γράφεις.
Ξέρω άτομα που βρήκαν δουλειές την προγούμενη δεκαετία (ακόμα και μέσα στην περίοδο των μνημονίων) και πέρνουν αρκετά καλά λεφτά, βρίσκονται σε καλές θέσεις χωρίς γνωριμίες βύσματα και δημόσια...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom