Νέα

Μενέδημος: Αναζήτηση εργασίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 874
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.479
Πόντοι
2.356
Αγορές όπως, νέες τεχνολογίες κ δίκτυα, ναυτιλία, κατασκευές θα δώσουν νέες ευκαιρίες και προοπτικές στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια.

Η ηλικία σου, σχεδόν 40, δεν είναι κακη για να διεκδικήσεις μια θέση με αξιώσεις και να χτίσεις την καριέρα σου.

Προσαρμοστικότητα και εξέλιξη. Από τα πιο σημαντικά προσόντα.

Καλή δύναμη.
Σε ευχαριστώ θερμά. Στην Ελλάδα υπάρχουν οι φατρίες, οι οικογενειακές επιχειρήσεις, τα βύσματα, οι γνωριμίες κλπ. Κωλότοπος είμαστε. Αυτό με πάει πίσω. Παλεύω και θα συνεχίσω. Να είσαι πάντα καλά.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.099
Πόντοι
9.297
Αν διάβασες καλά έχω μια ιδιόρρυθμη πίστη. Λίγο αιρετική. Προσεύχομαι. Κάποιες φορές πάω και στην Εκκλησία. Απλά δεν με λέω και πολύ πιστό. Αμαρτωλός του κερατά είμαι καθώς και κακές σκέψεις κάνω και όλα.
Ολοι ειμαστε αμαρτωλοι.Ομως ξεκινοντας με δηλωση "Ο Θεος ειναι νεκρος" ξεκινας με αυτογκολ απο τα αποδυτηρια.
Ο Θεος και η ομορφια ειναι παντου...απλως δεν μπορουν ολοι να το δουν αυτο.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.479
Πόντοι
2.356
Ολοι ειμαστε αμαρτωλοι.Ομως ξεκινοντας με δηλωση "Ο Θεος ειναι νεκρος" ξεκινας με αυτογκολ απο τα αποδυτηρια.
Ο Θεος και η ομορφια ειναι παντου...απλως δεν μπορουν ολοι να το δουν αυτο.
Λέμε το ίδιο πράγμα. Απλά εγώ χρησιμοποιώ τη Νιτσεϊκή ρήση ως μια βαριά στίξη θεολογικού τύπου.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.479
Πόντοι
2.356
Ο Νιτσε ηταν ψιλοναυαγιο...
Οι κεντρικές ιδέες της φιλοσοφίας του Νίτσε περιλαμβάνουν τον «θάνατο του Θεού», την ύπαρξη του Υπερανθρώπου, την ατέρμονη επιστροφή, τον προοπτικισμό καθώς και τη θεωρία της ηθικής κυρίων - δούλων. Αναφέρεται συχνά ως ένας από τους πρώτους «υπαρξιστές» φιλοσόφους. Ναι, σαφώς είχε θέματα ψυχικής υγείας - εγώ απλά παραθέτω μια μικρή κοιλίδα από αυτό που είπε και την παραμετροποιω με έναν δικό μου τρόπο. Δεν έχω καμία καιλα να πω ήταν μη οκ.

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
Οι κεντρικές ιδέες της φιλοσοφίας του Νίτσε περιλαμβάνουν τον «θάνατο του Θεού», την ύπαρξη του Υπερανθρώπου, την ατέρμονη επιστροφή, τον προοπτικισμό καθώς και τη θεωρία της ηθικής κυρίων - δούλων. Αναφέρεται συχνά ως ένας από τους πρώτους «υπαρξιστές» φιλοσόφους. Ναι, σαφώς είχε θέματα ψυχικής υγείας - εγώ απλά παραθέτω μια μικρή κοιλίδα από αυτό που είπε και την παραμετροποιω με έναν δικό μου τρόπο. Δεν έχω καμία καιλα να πω ήταν μη οκ.
Θα σου συνιστούσα να δεις το «The Secret».

Υπάρχει στο YouTube.

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
Νο1
Δε ξανα λες ποτε τις φρασεις ουτε για χαβαλε ουτε αναλαφρα:
Ειμαι αχρηστος, εκανα μαλακιες στη ζωη μου. Η ελλαδα μας γαμαει. Ετουτη εδω η χωρα.. Μονο με βυσματα προχωρας κλπ κλπ

Ακομα και να ισχυουν δε τα ξανα λες ΠΟΤΕ. ΠΟΤΕ. ΠΟΤΕ.
Ουτε αν σε ρωτανε, ουτε να εξηγησεις ουτε τιποτα.
Και οποιος τα λεει αυτα διπλα σου, ΑΜΕΣΗ απομακρυνση, ουτε απαντηση.
Καθε δευτερολεπτο χτιζεις reality.

Οι πραξεις μας και τα αποτελεσματα μας ακολουθουν τη πραγματικοτητα μας.

Νο2
Καθε μερα ξυπνας ΝΩΡΙΣ και κανεις κατι για εσενα.
Τρεχεις, κανεις γυμναστικη?
Βγαινεις εξω με φιλους?
Σε βλεπει εξω ο ηλιος?
Ακους ανεβαστικη μουσικη?

Νο3
Στελνεις σε οποιοδηποτε παλιο συναδελφο φιλο για καφεδακι.
Τα λετε σαν ανθρωποι. Και ρωτας να μαθεις τι παιζει γενικα στις δουλειες τους.

Νο4
Πρεπει να σου γινει εμμονη ιδεα να βρεις εργασια.
Οποιαδηποτε σου καλυπτει ενα bare minimum αναγκων.
Καλυτερα 800 και διπλα στο σπιτι σου παρα 1200 και 1 ωρα δρομο η επαρχια. (γνωμη μου)

Καθε μερα πας με τα ποδια και χτυπας πορτα. Οχι βιογραφικα online.
Πας σε καθε σουπερμαρκετ, φουρνο, εστιατοριο, catering κλπ.

-Θα με ενδιεφερε να απασχοληθω σε εσας γιατι μολις μετακομησα, μενω κοντα, μου αρεσει αυτος ο τομεας, εχω ξαναδουλεψει (πες ψεμματα αν χρειαστει χωρις ντροπη. Το 80% παγκοσμια λεει ψεμματα στη προυπηρεσια τους). Ας σε παρουν και ας σε φανε στη μαπα, θα μαθεις εκει.

Ουτε αναζητω, ουτε εχω αναγκη,ουτε αν μπορειτε να με καλεσετε κλπ

-Με ενδιαφερει παρα πολυ γιατι μου αρεσει, θελω κατι σταθερο και θα κατσω χρονια να μαθω, να εξελιχθω.

Αυτο ειναι το selling pitch. Και ας ειναι ψεμματα και ας φυγεις εσυ σε 2 μηνες. Ο εργοδοτης θελει να δει διαθεση. Θελει να ξερει τι θα του προσφερεις πρωτα και αν εχεις ορεξη. Οχι να συζητας μισθο (αυτο ειναι το no1 turnoff σε ολους τους εργοδοτες).

Οταν νομιζεις οτι δεν εχεις κατι να προσφερεις, παντα ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ και οτι θα κατσεις εκει να μαθεις.

Ξεχασε τα 1200 καθαρα.
Οταν εισαι μεσα στο παιχνιδι παιζεις. Οταν εισαι εκτος δεν σου εχει μοιραστει φυλλο.

Εαν πειναγες και ειχες να ταισεις το παιδι σου θα εβρισκες δουλεια σε 1 εβδομαδα. Δε θα σε σταματαγε κανεις.

Νιωθω οτι το θελεις αλλα δε θελεις κιολας.
Γιατι φοβασαι οτι θα ξεκουνηθεις να δουλεψεις μετα απο 2 χρονια.
Βαζεις εμποδια οτι η 1200 η καλυτερα σπιτι.
Δε δουλευει ετσι.
Μου θυμιζεις τον εαυτο μου οταν πρωτοξεκινησα και δεν ειχα αυτοπεποιθηση να ξεκουνηθω απο την αδρανεια. Μολις ξεκινησα καταλαβα οτι δεν ηταν τιποτα, πηρα momentum και αυτοπεποιθηση και αυτοεκτιμηση.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.479
Πόντοι
2.356
Νο1
Ειμαι αχρηστος, εκανα μαλακιες στη ζωη μου. Η ελλαδα μας γαμαει. Ετουτη εδω η χωρα.. Μονο με βυσματα προχωρας κλπ κλπ

Νο2
Βγαινεις εξω με φιλους?
Σε βλεπει εξω ο ηλιος?

Νο3

Νο4
Καλυτερα 800 και διπλα στο σπιτι σου παρα 1200 και 1 ωρα δρομο η επαρχια. (γνωμη μου)

-Θα με ενδιεφερε να απασχοληθω σε εσας γιατι μολις μετακομησα, μενω κοντα, μου αρεσει αυτος ο τομεας, εχω ξαναδουλεψει (πες ψεμματα αν χρειαστει χωρις ντροπη. Το 80% παγκοσμια λεει ψεμματα στη προυπηρεσια τους). Ας σε παρουν και ας σε φανε στη μαπα, θα μαθεις εκει.

-Με ενδιαφερει παρα πολυ γιατι μου αρεσει, θελω κατι σταθερο και θα κατσω χρονια να μαθω, να εξελιχθω.

Αυτο ειναι το selling pitch. Και ας ειναι ψεμματα και ας φυγεις εσυ σε 2 μηνες. Ο εργοδοτης θελει να δει διαθεση. Θελει να ξερει τι θα του προσφερεις πρωτα και αν εχεις ορεξη. Οχι να συζητας μισθο (αυτο ειναι το no1 turnoff σε ολους τους εργοδοτες).

Οταν νομιζεις οτι δεν εχεις κατι να προσφερεις, παντα ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ και οτι θα κατσεις εκει να μαθεις.

Ξεχασε τα 1200 καθαρα.
Οταν εισαι μεσα στο παιχνιδι παιζεις. Οταν εισαι εκτος δεν σου εχει μοιραστει φυλλο.

Εαν πειναγες και ειχες να ταισεις το παιδι σου θα εβρισκες δουλεια σε 1 εβδομαδα. Δε θα σε σταματαγε κανεις.

Δε δουλευει ετσι.
Μου θυμιζεις τον εαυτο μου οταν πρωτοξεκινησα και δεν ειχα αυτοπεποιθηση να ξεκουνηθω απο την αδρανεια. Μολις ξεκινησα καταλαβα οτι δεν ηταν τιποτα, πηρα momentum και αυτοπεποιθηση και αυτοεκτιμηση.
Πουθενά δεν έχεις λάθος. Σε γενικές γραμμές. Τα περισσότερα από αυτά που λες τα έχω κάνει και τα κάνω. Η δουλειά που μάλλον θα ξεκινήσω και που δέχτηκα θα είναι με βάρδιες και με λεφτά 700 - 800 (μερικους μηνε ςετά) το πολύ και μάλιστα θα κάνω 3 ώρεςπήγαινε έλα. Οπότε καταλαβαίνεις. Απλά εδώ ψάχνω μπας και το αποφύγω αυτό.

Ναι έχω βαλτώσει πολύ λόγω 2 ετών. Αλλά δεν φταίω αποκλειστικά εγω. Καταλαβαίνω την κάθε πρότασή σου όμως. Πραγματικά έχω ατυχήσει. Πίστεψέ με.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.099
Πόντοι
9.297
Απλως οι λαοι που ακολουθησαν ολα αυτα του Νιτσε κατερρευσαν παντοιοτροπως..

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.099
Πόντοι
9.297
Πουθενά δεν έχεις λάθος. Σε γενικές γραμμές. Τα περισσότερα από αυτά που λες τα έχω κάνει και τα κάνω. Η δουλειά που μάλλον θα ξεκινήσω και που δέχτηκα θα είναι με βάρδιες και με λεφτά 700 - 800 (μερικους μηνε ςετά) το πολύ και μάλιστα θα κάνω 3 ώρεςπήγαινε έλα. Οπότε καταλαβαίνεις. Απλά εδώ ψάχνω μπας και το αποφύγω αυτό.

Ναι έχω βαλτώσει πολύ λόγω 2 ετών. Αλλά δεν φταίω αποκλειστικά εγω. Καταλαβαίνω την κάθε πρότασή σου όμως. Πραγματικά έχω ατυχήσει. Πίστεψέ με.
Το 2 και το 4 θα σε βοηθησουν.Κανε μια βολτα και μοιραζε βιογραφικα σε ακτινα 3 τουλαχιστον στασεων.
Επισης ξεχνα τα 1.200€ καθαρα...να χαιρεσαι αν ειναι ΜΕΙΚΤΑ .

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.479
Πόντοι
2.356
Επίσης, το τελευταίο διάστημα, όσοι γνωστοί δικοί μου προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν με ΓΑΜΗΣΑΝ. Δεν καταλαβαίνουν και απλά αποφεύγουν.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Το 2 και το 4 θα σε βοηθησουν.Κανε μια βολτα και μοιραζε βιογραφικα σε ακτινα 3 τουλαχιστον στασεων.
Επισης ξεχνα τα 1.200€ καθαρα...να χαιρεσαι αν ειναι ΜΕΙΚΤΑ .
Barista και πιστρικαρία ζητάνε γύρω μου. Άστο φίλε. Είπα παραπάνω τι θα κάνω. Μην τα αναλύουμε πάλι.

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.307
Πόντοι
4.546
Επίσης, το τελευταίο διάστημα, όσοι γνωστοί δικοί μου προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν με ΓΑΜΗΣΑΝ. Δεν καταλαβαίνουν και απλά αποφεύγουν.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Barista και πιστρικαρία ζητάνε γύρω μου. Άστο φίλε. Είπα παραπάνω τι θα κάνω. Μην τα αναλύουμε πάλι.
Πάντως στον Ταύρο που μένεις και στο Μοσχάτο έχει πολλές μικρές επιχειρήσεις, αποθήκες, πρακτορεία μεταφορών.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.479
Πόντοι
2.356
Πάντως στον Ταύρο που μένεις και στο Μοσχάτο έχει πολλές μικρές επιχειρήσεις, αποθήκες, πρακτορεία μεταφορών.
Τα έχω δει ρε Μπρατάν τα έχω δει. Όλα. όλα όμως. Σε ευχαριστώ.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.479
Πόντοι
2.356
Επαναλαμβάνομαι αλλά πρέπει για τους φίλους που δνε είδαν ή μόλις διαβάζουν το νήμα μου (ζητώ συγνώμη):

? Πάντως βλέποντας την αγορά εργασίας, με μεγάλη εμπειρία στην αναζήτηση πια, έχω να πω πως καταλαβαίνω για ποιο λόγο σχεδόν οι πιο πολλοί επιλέγουν να κάνουν κάτι δικό τους. Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ γιατί δεν έχω ούτε κάποιες ειδικές γνώσεις σε κάτι ούτε και το κεφάλαιο.

?️Έχω φτιάξει το νήμα και είμαι ανοιχτός σε προτάσεις για εργασία. Ακόμα και σε επαρχία αλλά με καλά λεφτά. Πλέον να κρατάς ενοικιο είναι πολύ δύσκολο. Οι μισθοί που δίνουν είναι μικροί.

?Κάποιοι φίλοι ήδη επικοινωνήσαν μαζί μου και μου έδωσαν διευθύνσεις και ονόματα, κάποιοι πρότειναν. Οι πιο πολλοί με βοηθάτε, ακόμα και σαν συμβουλοι στο θέμα μου.

?Θα χαρώ να πετύχω κάποιον που να ξέρει κάτι για κάποια "καλή" εργασία. Αυτό ρποσπαθώ να σας πω εδώ και δύο μέρες. Τα χαρακτηριστικά μου τα γράφω όλα μπροστά.

Σας ευχαριστώ όλους πολύ και είμαι σε αναμονή για να εξετάσω το οτιδήποτε.

Το ? μου είναι: menedemosoeretrieus@gmail.com

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
Νο1

Νο2
Βγαινεις εξω με φιλους?
Σε βλεπει εξω ο ηλιος?

Νο3

Νο4

Ξεχασε τα 1200 καθαρα.

Δε δουλευει ετσι.
Συμφωνώ 200% ΣΥΝ και κάτι ακόμα:

Σε ό,τι μαλακία σου συμβαίνει, προσπάθησε να βρεις ΜΙΑ θετική πλευρά και να κανεις focus ΜΟΝΟ σε αυτη.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.479
Πόντοι
2.356

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
Χίλια δίκια έχετε. Ισχύει.
Κοιτα να δεις… δεν στο παίζω έξυπνος και οτι οοοοοοοοοολα αυτα τα έχω κανει εγώ στο ακέραιο. Πολλές φορές τα λέω για να τα ακούω κι εγώ γιατι κι εμένα μου έχουν τύχει και μου τυχαίνουν δυσκολίες, όπως φαντάζομαι σε όλον τον κόσμο. Και οι δυσκολίες μπορει να ειναι διάφορες, αναλόγως με το που ειναι ο καθένας! Κι ο εφοπλιστής αν χάσει το σκάφος του, θα κλαίει με μαύρο δάκρυ και θα λεει ολα αυτα που λες κι εσυ. Θα μου πεις βέβαια «ρε μεγάλε, τι συγκρίνεις με τον εφοπλιστή! Αυτός τουλάχιστον εχει κάτι, κι ας χάσει 1 πλοίο!!!». Κι εχεις δίκιο! Όμως θα σου πω κι εγώ να μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με το μαυράκι στην Αφρική που ψάχνει να βρει νερό όλη την ημέρα και στο τέλος πίνει λασπόνερα. Τί να του πεις? Να βλέπει τα θετικά? Να ειναι αισιόδοξο? Να προσπαθεί κάθε μέρα για το καλύτερο?

Εγώ πάντως έκανα το εξής παλιότερα… όποτε μου πήγαιναν τα πραγματα σκατα, έπαιρνα το αμάξι κι έκοβα βόλτες απο Κυψέλη, Κατω Πατήσια, Κερατσίνι, Πέραμα και κάτι τέτοιες περιοχές κι όταν έβλεπα την κατάντια εκεί πέρα έλεγα στον εαυτό μου «έλα φιλαράκι, μην γκρινιάζεις, μια χαρά είσαι!!!!!»

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.479
Πόντοι
2.356
Κοιτα να δεις… δεν στο παίζω έξυπνος και οτι οοοοοοοοοολα αυτα τα έχω κανει εγώ στο ακέραιο. Πολλές φορές τα λέω για να τα ακούω κι εγώ γιατι κι εμένα μου έχουν τύχει και μου τυχαίνουν δυσκολίες, όπως φαντάζομαι σε όλον τον κόσμο. Και οι δυσκολίες μπορει να ειναι διάφορες, αναλόγως με το που ειναι ο καθένας! Κι ο εφοπλιστής αν χάσει το σκάφος του, θα κλαίει με μαύρο δάκρυ και θα λεει ολα αυτα που λες κι εσυ. Θα μου πεις βέβαια «ρε μεγάλε, τι συγκρίνεις με τον εφοπλιστή! Αυτός τουλάχιστον εχει κάτι, κι ας χάσει 1 πλοίο!!!». Κι εχεις δίκιο! Όμως θα σου πω κι εγώ να μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με το μαυράκι στην Αφρική που ψάχνει να βρει νερό όλη την ημέρα και στο τέλος πίνει λασπόνερα. Τί να του πεις? Να βλέπει τα θετικά? Να ειναι αισιόδοξο? Να προσπαθεί κάθε μέρα για το καλύτερο?

Εγώ πάντως έκανα το εξής παλιότερα… όποτε μου πήγαιναν τα πραγματα σκατα, έπαιρνα το αμάξι κι έκοβα βόλτες απο Κυψέλη, Κατω Πατήσια, Κερατσίνι, Πέραμα και κάτι τέτοιες περιοχές κι όταν έβλεπα την κατάντια εκεί πέρα έλεγα στον εαυτό μου «έλα φιλαράκι, μην γκρινιάζεις, μια χαρά είσαι!!!!!»

Σε ευχαριστώ αγαπητέ φίλε Μπαρμπαπήδουλα για τα λόγια σου. Είναι βάλσαμο. Σοβαρολογώ. Το παλεύω.

Υ.Γ. Αν θα σου πω πως δεν κάνω "τρομακτικές σκέψεις" θα είμαι ψευταράς του κερατά. Κάνω ρε γαμώτο. Κάνω!

Να σε έχει ο Θεός καλά. (όταν τον ανασταίνεις κι αυτόν, όπως είπα παραπάνω)

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.780
Πόντοι
6.030
Και κατι αλλο φιλε Μενεδημε. Κατεβα στα τσιμπουκαδικα της Διδυμου, μπες σ ενα μπουρδελακι,αραξε δωσε το εικοσαρικακι ασε τον εαυτο σου ελευθερο και καθισε να απολαυσεις μια χαλαρη πιπουλα με ενα χυσιματακι στο στομα και πες ενα ευχαριστω στο συμπαν που εισαι υγιης και μπορεις να απολαυσεις αυτες τις στιγμες. Η δουλεια θα ερθει σιγα σιγα με υπομονη κι επιμονη. Η υγεια ειναι ανεκτιμητη

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
Φίλε Μενέδημε, διάβασα προσεκτικά την ανάρτησή σου, όπως και τη συζήτηση που επακολούθησε. Έχω περάσει από τη θέση να ψάχνω εργασία, όσο και από το να κρίνω υποψηφίους.

Καταλαβαίνω πως δε ζητάς συμβουλες, όμως με όλο το σεβασμό, νιώθω πως χρειάζεσαι κάποιες.

700+ βιογραφικά και μόνο 10 προσκλήσεις είναι ανησυχητικό από μόνο του. Σε αυτό συμβάλλουν φυσικά οι λόγοι που αναφέρεις, ωστόσο δε είναι οι μόνοι για αυτό το αποτέλεσμα. Θα αναφέρω εκ των έσω πράγματα που για εμένα είναι κόκκινο σημάδι κάθε που διαβάζω ένα βιογραφικό:
  • Ο υποψήφιος έχει ΕΝΑ μόνο βιογραφικό και ΕΝΑ μονο cover letter. Φαινεται ξεκάθαρα αν τα έχει προετοιμάσει για τη θέση, ή στέλνει παντού τα ίδια.
  • Το βιογραφικό πλατειάζει και με μια ματιά δε δίνει στον αναγνώστη τις κύριες αξίες/προσόντα του υποψηφίου.
  • Βλέπω υποψήφιο που έχει περάσει από αξιόλογες θέσεις και έχει κάτσει 2-3 μονο χρόνια σε κάθε μια. Θα κάνει το ίδιο αν τον πάρω και εγώ; (σώζεται αν αναφερθεί στη συχνή αλλαγή στο cover letter του)
  • Ο υποψήφιος έχει αρκετά "κενά" στο timeline του.
  • Ο υποψήφιος δεν αναφέρει ξεκάθαρα "highlights" για τα οποία είναι υπερήφανος από την καριέρα του.
  • Οι υποψήφιοι δε καταλαβαίνουν πως τις περισσότερες φορές, τα βιογραφικά περνούν automated screening απο bot πριν φτάσουν στο HR.
  • Αυτά, συν τα τυπικά προσόντα φυσικά.
Ερωτήσεις που θα ρωτούσα τον εαυτό μου.
  • Έχω καλογραμμένο βιογραφικό; Οχι. Όσο καλό και αν νομίζω πως είναι, θέλει ξαναγράψιμο. Μήπως να απευθυνθώ σε επαγγελματία;
  • Το cover letter μου είναι σύντομο (3/4 Α4 το πολύ), περιεκτικό, και πείθει τον αναγνώστη πως ταιριάζω στη θέση;
  • Έχω ΟΛΑ τα keywords και required skills της αγγελίας διάσπαρτα στο βιογραφικό και στο cover letter για να περάσει το screening;
  • Ξέρω τι δουλειά θέλω να κάνω; Ακολουθώ online courses στους τομείς που έχω εμπειρία και στους τομείς που θέλω να εξελίξω; (πχ getsmarter, κτλ)
Διαφωνώ με όσους λένε "βρες κάτι για να ξεκινήσεις". Η άποψή μου, είναι βελτιώσου για να πετύχεις εκεί που θέλεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom