Νο1
Δε ξανα λες ποτε τις φρασεις ουτε για χαβαλε ουτε αναλαφρα:
Ειμαι αχρηστος, εκανα μαλακιες στη ζωη μου. Η ελλαδα μας γαμαει. Ετουτη εδω η χωρα.. Μονο με βυσματα προχωρας κλπ κλπ
Ακομα και να ισχυουν δε τα ξανα λες ΠΟΤΕ. ΠΟΤΕ. ΠΟΤΕ.
Ουτε αν σε ρωτανε, ουτε να εξηγησεις ουτε τιποτα.
Και οποιος τα λεει αυτα διπλα σου, ΑΜΕΣΗ απομακρυνση, ουτε απαντηση.
Καθε δευτερολεπτο χτιζεις reality.
Οι πραξεις μας και τα αποτελεσματα μας ακολουθουν τη πραγματικοτητα μας.
Νο2
Καθε μερα ξυπνας ΝΩΡΙΣ και κανεις κατι για εσενα.
Τρεχεις, κανεις γυμναστικη?
Βγαινεις εξω με φιλους?
Σε βλεπει εξω ο ηλιος?
Ακους ανεβαστικη μουσικη?
Νο3
Στελνεις σε οποιοδηποτε παλιο συναδελφο φιλο για καφεδακι.
Τα λετε σαν ανθρωποι. Και ρωτας να μαθεις τι παιζει γενικα στις δουλειες τους.
Νο4
Πρεπει να σου γινει εμμονη ιδεα να βρεις εργασια.
Οποιαδηποτε σου καλυπτει ενα bare minimum αναγκων.
Καλυτερα 800 και διπλα στο σπιτι σου παρα 1200 και 1 ωρα δρομο η επαρχια. (γνωμη μου)
Καθε μερα πας με τα ποδια και χτυπας πορτα. Οχι βιογραφικα online.
Πας σε καθε σουπερμαρκετ, φουρνο, εστιατοριο, catering κλπ.
-Θα με ενδιεφερε να απασχοληθω σε εσας γιατι μολις μετακομησα, μενω κοντα, μου αρεσει αυτος ο τομεας, εχω ξαναδουλεψει (πες ψεμματα αν χρειαστει χωρις ντροπη. Το 80% παγκοσμια λεει ψεμματα στη προυπηρεσια τους). Ας σε παρουν και ας σε φανε στη μαπα, θα μαθεις εκει.
Ουτε αναζητω, ουτε εχω αναγκη,ουτε αν μπορειτε να με καλεσετε κλπ
-Με ενδιαφερει παρα πολυ γιατι μου αρεσει, θελω κατι σταθερο και θα κατσω χρονια να μαθω, να εξελιχθω.
Αυτο ειναι το selling pitch. Και ας ειναι ψεμματα και ας φυγεις εσυ σε 2 μηνες. Ο εργοδοτης θελει να δει διαθεση. Θελει να ξερει τι θα του προσφερεις πρωτα και αν εχεις ορεξη. Οχι να συζητας μισθο (αυτο ειναι το no1 turnoff σε ολους τους εργοδοτες).
Οταν νομιζεις οτι δεν εχεις κατι να προσφερεις, παντα ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ και οτι θα κατσεις εκει να μαθεις.
Ξεχασε τα 1200 καθαρα.
Οταν εισαι μεσα στο παιχνιδι παιζεις. Οταν εισαι εκτος δεν σου εχει μοιραστει φυλλο.
Εαν πειναγες και ειχες να ταισεις το παιδι σου θα εβρισκες δουλεια σε 1 εβδομαδα. Δε θα σε σταματαγε κανεις.
Νιωθω οτι το θελεις αλλα δε θελεις κιολας.
Γιατι φοβασαι οτι θα ξεκουνηθεις να δουλεψεις μετα απο 2 χρονια.
Βαζεις εμποδια οτι η 1200 η καλυτερα σπιτι.
Δε δουλευει ετσι.
Μου θυμιζεις τον εαυτο μου οταν πρωτοξεκινησα και δεν ειχα αυτοπεποιθηση να ξεκουνηθω απο την αδρανεια. Μολις ξεκινησα καταλαβα οτι δεν ηταν τιποτα, πηρα momentum και αυτοπεποιθηση και αυτοεκτιμηση.