Νέα

Μενέδημος: Αναζήτηση εργασίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 874
  • Εμφανίσεις 38K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.905
Πόντοι
2.356
σουπερ προσοντα σιγουρα οχι! μπορει να εχουν λιγοτερα αλλα εχουν τις γνωριμιες. επισης και σουπερ προσοντα να εχεις δε σημαινει οτι εισαι καταλληλος για τη δουλεια παντα!!!
Ισχύει απόλυτα. Είχα πρόσφατη εμπειρία σε εταιρεία από την οποία έφυγα τρεχοντας τη πρώτη βδομάδα. Κυριολεκτικά τρέχοντας.

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.411
Πόντοι
2.786
Η ανωτεροτητα που δειχνεις σε μπουρδολογιες τυπου" οποιος θελει δουλεια βρισκει" και " την τυχη την κανουμε μονοι μας" με ξεπερναει.Πολυτιμο προσον....
Κανεις τεράστιο λάθος. Ισχύει 101%.
Σε συνδυασμό με σκληρή δουλειά παντα.

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
Ποτέ δεν έχουν αγγελίες. Βλέπε ΒΙΑΝΕΞ. Προσέλαβε σε ένα έτος 300 άτομα, τι όλοι είναι με σουπερ προσόντα; Προφανώς όχι. Επίσης σε εργοστάσια όπως η ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ η δουλεια των εργατών πάει απο γενιά σε γενιά....
ισχυει.
πχ Αλλατινη ξερω κανα 2 περιπτωσεις απο πατερα σε γιο κτλ
επειδη αναφερθηκαν κ μαρκετ στην συζητηση (πολυ πιο πισω),θα ελεγα να μεινεις μακρυα,εχω δουλεψει σε 2 μεγαλες γνωστες αλυσιδες για χρονια..οτι χειροτερο ..δεν κερδιζεις σε τπτ (μονο σε ενσημα κ αυτο με προϋποθεσεις δηλ να μην εισαι παρτ ταιμερ κ λιγο δυσκολο πλεον μιας κ των 90% των συμβασεων ειναι μερικης),παρα μονο χασεις εχεις απο μεσες,γονατα,κοιλες,νευρα λογω τοξικου περιβαλλοντος κτλ...για τα λιντλ δεν εχω αποψη,αλλα κανω παραλληλισμο,λογω ιδιας χωρας κ νοοτροπιας.Αυτα.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.905
Πόντοι
2.356
Κανεις τεράστιο λάθος. Ισχύει 101%.
Σε συνδυασμό με σκληρή δουλειά παντα.
Φράσεις κλισέ τύπου οποιος θελει δουλεια βρισκει" και " την τυχη την κανουμε μονοι μας" είναι εύκολο να τις χρησιμοποιούμε, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που "ο Γκόμπυ μ' ένα φτερό ξορκίζει τη μαλάρια" κατά τον Νίκο Καββαδία.

Εύκολα μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου σε κάτι τέτοιο. Εμέν α όμως μου βγάζει μια "τεμπελιά συζήτησης". Σαφώς και εν μέρει ισχύουν αλλά εδώ μιλάμε με παραμέτρους και δεν είμαστε στο Α, έχουμε προσχωρήσει πολύ παρακάτω.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.905
Πόντοι
2.356
ισχυει.
πχ Αλλατινη ξερω κανα 2 περιπτωσεις απο πατερα σε γιο κτλ
επειδη αναφερθηκαν κ μαρκετ στην συζητηση (πολυ πιο πισω),θα ελεγα να μεινεις μακρυα,εχω δουλεψει σε 2 μεγαλες γνωστες αλυσιδες για χρονια..οτι χειροτερο ..δεν κερδιζεις σε τπτ (μονο σε ενσημα κ αυτο με προϋποθεσεις δηλ να μην εισαι παρτ ταιμερ κ λιγο δυσκολο πλεον μιας κ των 90% των συμβασεων ειναι μερικης),παρα μονο χασεις εχεις απο μεσες,γονατα,κοιλες,νευρα λογω τοξικου περιβαλλοντος κτλ...για τα λιντλ δεν εχω αποψη,αλλα κανω παραλληλισμο,λογω ιδιας χωρας κ νοοτροπιας.Αυτα.
Πολύ χρήσιμη η άποψή σου. Σε ευχαριστώ πολύ. Καλές δουλιές λογίζω σαν αυτές όπως η Αλλατίνη πχ

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
12
Like
12.690
Πόντοι
5.827
Θέλεις να μας μιλήσεις λίγο για τα λάθη που λες ότι έκανες και έχεις βρεθεί σε αυτή τη δεινή θέση;

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.411
Πόντοι
2.786
Φράσεις κλισέ τύπου οποιος θελει δουλεια βρισκει" και " την τυχη την κανουμε μονοι μας" είναι εύκολο να τις χρησιμοποιούμε, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που "ο Γκόμπυ μ' ένα φτερό ξορκίζει τη μαλάρια" κατά τον Νίκο Καββαδία.

Εύκολα μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου σε κάτι τέτοιο. Εμέν α όμως μου βγάζει μια "τεμπελιά συζήτησης". Σαφώς και εν μέρει ισχύουν αλλά εδώ μιλάμε με παραμέτρους και δεν είμαστε στο Α, έχουμε προσχωρήσει πολύ παρακάτω.
Μενέδημε… ΟΛΟΙ οι managers, influential speakers, οι motivation speakers κτλ κτλ λενε αυτο το πράγμα. Και ολοι αυτοί ειναι ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ, δεν ειναι αποτυχημένοι.

Όποτε σκέψου το λιγο… ίσως και να ισχύει :wink:

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.905
Πόντοι
2.356
Θέλεις να μας μιλήσεις λίγο για τα λάθη που λες ότι έκανες και έχεις βρεθεί σε αυτή τη δεινή θέση;
Δεν έχει νόημα Vril. Δεν έχει. Το μεγαλύτερο είναι ότι λόγο απίσυετου τοξικού περιβάλλοντος έφυγα από σταθερή ιδιωτική εργασία των 800 ευρω το μήνα, σε καλή θέση αλλά σ ε μικρή εταιρεία προσπαθώντας να κάνω κάτι μαζί με άλλους αλλά έπεσα έξω λόγω κόβιντ. Δεν θα το αναλύσω. Σε παρακαλώ θερμά. Μέσα στο νήμα ζητάω κάτι συγκεκριμένο. Σε σέβομαι και σε εκτιμώ χωρίς να σε ξέρω αλλά δεν μπορώ εδώ να κάνω αναλύσεις για το τι έκανα και τι δεν έκανα.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.905
Πόντοι
2.356
Μενέδημε… ΟΛΟΙ οι managers, influential speakers, οι motivation speakers κτλ κτλ λενε αυτο το πράγμα. Και ολοι αυτοί ειναι ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ, δεν ειναι αποτυχημένοι.

Όποτε σκέψου το λιγο… ίσως και να ισχύει :wink:

Σήμερα διάβασα μια ωραία αποψη ενός ψυχολόγου και την παραθέτω εδώ:

Αυτά τα motivational videos μου τη δίνουν στα νεύρα. Λες και αν δε δουλεύω 25 ώρες το 24ωρο και αν δεν ταλαιπωρούμαι νυχθημερόν, δεν μπορώ να έχω μία καλή ζωή, μία ζωή με ποιότητα και ομορφιά.
.
Αλήθεια, που το στηρίζουν αυτό; Ποια είναι τα δεδομένα τους; Ίσως είναι ώρα να πει κάποιος, πως αυτά τα ανόητα videos λένε τη μισή αλήθεια και προάγουν μία φιλοσοφία η οποία μας κάνει να νοιώθουμε ότι το να σταματήσουμε και να πάρουμε μία ανάσα, είναι μία πολυτέλεια που δεν έχουμε αυτήν τη στιγμή. Σοβαρά μιλάτε;
.
Επειδή ακόμα δεν έγινα όσο πετυχημένος όσο ο Jeff Bezos, όσο πλούσιος είναι ο Bill Gates και όσο διάσημος είναι ο Brad Pitt δεν μπορώ να κάτσω να πάρω μία ανάσα; Ή μήπως εννοούν ότι το να κάτσεις και να πάρεις μία ανάσα είναι προνόμιο μόνο όσων έχουν μία υπερεπιτυχημένη επιχείρηση, κότερο, ελικόπτερο, δύο Oscar και ένα πρωτάθλημα NBA;
.
Ας σοβαρευτούμε λίγο… Επιτυχίες και αηδίες.

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.411
Πόντοι
2.786
Σήμερα διάβασα μια ωραία αποψη ενός ψυχολόγου και την παραθέτω εδώ:

Αυτά τα motivational videos μου τη δίνουν στα νεύρα. Λες και αν δε δουλεύω 25 ώρες το 24ωρο και αν δεν ταλαιπωρούμαι νυχθημερόν, δεν μπορώ να έχω μία καλή ζωή, μία ζωή με ποιότητα και ομορφιά.
.
Αλήθεια, που το στηρίζουν αυτό; Ποια είναι τα δεδομένα τους; Ίσως είναι ώρα να πει κάποιος, πως αυτά τα ανόητα videos λένε τη μισή αλήθεια και προάγουν μία φιλοσοφία η οποία μας κάνει να νοιώθουμε ότι το να σταματήσουμε και να πάρουμε μία ανάσα, είναι μία πολυτέλεια που δεν έχουμε αυτήν τη στιγμή. Σοβαρά μιλάτε;
.
Επειδή ακόμα δεν έγινα όσο πετυχημένος όσο ο Jeff Bezos, όσο πλούσιος είναι ο Bill Gates και όσο διάσημος είναι ο Brad Pitt δεν μπορώ να κάτσω να πάρω μία ανάσα; Ή μήπως εννοούν ότι το να κάτσεις και να πάρεις μία ανάσα είναι προνόμιο μόνο όσων έχουν μία υπερεπιτυχημένη επιχείρηση, κότερο, ελικόπτερο, δύο Oscar και ένα πρωτάθλημα NBA;
.
Ας σοβαρευτούμε λίγο… Επιτυχίες και αηδίες.
Λαμβάνεις υπόψιν την άποψη μιας ψυχολόγου… μη επιτυχημενης…

Ειναι σαν να μου λες οτι θα πάρεις οδοντίατρο να σου χτίσει το σπίτι.

Όπως νομιζεις…

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.905
Πόντοι
2.356
Λαμβάνεις υπόψιν την άποψη μιας ψυχολόγου.

Ειναι σαν να μου λες οτι θα πάρεις οδοντίατρο να σου χτίσει το σπίτι.

Όπως νομιζεις…
Βρε και τη δική σου άποψη τη λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη μου. Εννοείται αυτό. Στο είπα εξ αρχής!

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.383
Πόντοι
9.297
Από μία άποψη όμως ισχύει. Αν δεν το τρέξεις και λίγο από μόνος σου, δύσκολα θα σου έρθει ουρανοκατέβατα (εκτός και αν σε θέλει τόσο πολύ η τύχη). Σε γενικά πλαίσια, δουλειά βρίσκεις. Το θέμα είναι τί δουλειά βρίσκεις και που θέλεις να εργαστείς. Όσο πιο απαιτητικός είσαι, τόσο λιγότερες επιλογές έχεις.
Στο θεμα τυχης αυτο που ισχυει ειναι το διαχρονικο:"Συν Αθηνα και χειρα κινει".Αλλιως δεν γινεται τιποτα.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.905
Πόντοι
2.356
? Πάντως βλέποντας την αγορά εργασίας, με μεγάλη εμπειρία στην αναζήτηση πια, έχω να πω πως καταλαβαίνω για ποιο λόγο σχεδόν οι πιο πολλοί επιλέγουν να κάνουν κάτι δικό τους. Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ γιατί δεν έχω ούτε κάποιες ειδικές γνώσεις σε κάτι ούτε και το κεφάλαιο.

?️Έχω φτιάξει το νήμα και είμαι ανοιχτός σε προτάσεις για εργασία. Ακόμα και σε επαρχία αλλά με καλά λεφτά. Πλέον να κρατάς ενοικιο είναι πολύ δύσκολο. Οι μισθοί που δίνουν είναι μικροί.

?Κάποιοι φίλοι ήδη επικοινωνήσαν μαζί μου και μου έδωσαν διευθύνσεις και ονόματα, κάποιοι πρότειναν. Οι πιο πολλοί με βοηθάτε, ακόμα και σαν συμβουλοι στο θέμα μου.

?Θα χαρώ να πετύχω κάποιον που να ξέρει κάτι για κάποια "καλή" εργασία. Αυτό ρποσπαθώ να σας πω εδώ και δύο μέρες. Τα χαρακτηριστικά μου τα γράφω όλα μπροστά.

Σας ευχαριστώ όλους πολύ και είμαι σε αναμονή για να εξετάσω το οτιδήποτε.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Στο θεμα τυχης αυτο που ισχυει ειναι το διαχρονικο:"Συν Αθηνα και χειρα κινει".Αλλιως δεν γινεται τιποτα.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτήν άποψη και την συμμερίζομαι πλήρως.

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.411
Πόντοι
2.786
Βρε και τη δική σου άποψη τη λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη μου. Εννοείται αυτό. Στο είπα εξ αρχής!
Ρε άσε με εμένα… εγώ σου λέω τι λενε ΟΛΟΙ πλέον. Τα έλεγαν και παλιά κάποιοι αλλά τοτε ηταν πολύ νωρίς για να χωνέψει ο κόσμος κάτι τέτοιο και τους κορόιδευαν. Τωρα όμως τα λενε ΟΛΟΙ. Και ειναι επιτυχημένοι.

ntinosam

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Ιαν 2007
Κριτικές
33
Like
6.169
Πόντοι
11.005
Δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Βλέπω όμως μια αγορά που ανοίγει, που αναπτύσσεται με ρυθμούς όλο και πιο έντονους.
Τα επόμενα χρόνια δείχνουν ότι μάλλον θα είναι καλά, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην οικονομία και ευκαιρίες.

Παρατηρώ ότι σε κάποιες ειδικότητες υπάρχει ήδη έλλειμμα. Θέσεις που δεν καλύπτονται.

Είδα ότι έστειλες τα τελευταία 2 χρόνια +700 αιτήσεις. Πιστεύω ότι το timing δεν ήταν καλό για την προσπάθεια σου.

Πιστεύω πως αν συνεχίσεις να το κυνηγάς θα έχεις σύντομα τις ευκαιρίες που ψάχνεις.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.383
Πόντοι
9.297
Δεν είναι τυπικότητα ή ανωτερότητα ομολογώ φίλε μου.

Άσχετο: Εδραία πεποίθησή μου, και αρχή μου, είναι μία: Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ. Και ευτυχώς είναι νεκρός γιατί ΕΜΕΙΣ έχουμε την ευθύνη να τον ανασταίνουμε κάθε μέρα στο πρόσωπο του συνανθρώπου μας.
Αν και ανώνυμος εδώ μέσα, εύχομαι ειλικρινά στον καθέναν ό,τι καλύτερο, ολόψυχα, χωρίς ίχνος αστικής ευγένειας - παρά μόνο βαθιάς "περίεργης" θεολογικής πίστης. Όχι, ένθεο δεν με λες - απλά πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει κάτι το καλύτερο πάνω του - αρκεί να ξέρεις να του το βγάλεις.

Αν έχω ένα βαρύ προσόν είναι η ταπεινότητα. Με αυτήν γεννιέσαι, δεν γίνεται να την αποκτήσεις όσες ασκήσεις και αν κάνεις. Και όταν λέω ταπεινότητα δεν εννοώ την κάλπικη, την πούστικη και την ναρκισσιστική. Η δική μου είναι πλήρως ανιδιοτελής.
Η ελλειψη πιστης στον Θεο συντελει στην ψυχολογικη σου διαλυση.
Οταν δεν περιμενεις ουτε καν απο εκει πραγματικα εισαι στο απολυτο κενο , σε μια εν ζωη Κολαση.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.905
Πόντοι
2.356
Η ελλειψη πιστης στον Θεο συντελει στην ψυχολογικη σου διαλυση.
Οταν δεν περιμενεις ουτε καν απο εκει πραγματικα εισαι στο απολυτο κενο , σε μια εν ζωη Κολαση.
Αν διάβασες καλά έχω μια ιδιόρρυθμη πίστη. Λίγο αιρετική. Προσεύχομαι. Κάποιες φορές πάω και στην Εκκλησία. Απλά δεν με λέω και πολύ πιστό. Αμαρτωλός του κερατά είμαι καθώς και κακές σκέψεις κάνω και όλα.

• Like
Αντιδράσεις: FARAW
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.905
Πόντοι
2.356
Δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Βλέπω όμως μια αγορά που ανοίγει, που αναπτύσσεται με ρυθμούς όλο και πιο έντονους.
Τα επόμενα χρόνια δείχνουν ότι μάλλον θα είναι καλά, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην οικονομία και ευκαιρίες.

Παρατηρώ ότι σε κάποιες ειδικότητες υπάρχει ήδη έλλειμμα. Θέσεις που δεν καλύπτονται.

Είδα ότι έστειλες τα τελευταία 2 χρόνια +700 αιτήσεις. Πιστεύω ότι το timing δεν ήταν καλό για την προσπάθεια σου.

Πιστεύω πως αν συνεχίσεις να το κυνηγάς θα έχεις σύντομα τις ευκαιρίες που ψάχνεις.
Σε ευχαριστώ πολύ. Ναι. Ακριβώς. Το timing που έμεινα άνεργος ήταν εξαιρετικά κακό. Εξαιρετικά όμως λέω.

Για την ανάπτυξη που αναφέρεις μακάρι να έρθει. όλοι μας το θέλουμε

ntinosam

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Ιαν 2007
Κριτικές
33
Like
6.169
Πόντοι
11.005
Αγορές όπως, νέες τεχνολογίες κ δίκτυα, ναυτιλία, κατασκευές θα δώσουν νέες ευκαιρίες και προοπτικές στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια.

Η ηλικία σου, σχεδόν 40, δεν είναι κακη για να διεκδικήσεις μια θέση με αξιώσεις και να χτίσεις την καριέρα σου.

Προσαρμοστικότητα και εξέλιξη. Από τα πιο σημαντικά προσόντα.

Καλή δύναμη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom