Νέα

Με 1.000.000€ σωθήκαμε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα staristo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 210
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Μια ερώτηση θα σου κάνω ..
Πιστεύεις οτι είναι προτιμότερο  να δίνεις ενοίκιο παρά να το αγοράσεις ?

Άλλο το αγοράζω σπίτι να μείνω,και άλλο αγοράζω σπίτι ως επένδυση,δηλαδή να κερδίσω χρήματα.
Αλλά θα σου πω και το εξής.Αν είχα 1.000.000 ευρώ και έβρισκα μια επένδυση με χαμηλό κίνδυνο να μου αποφέρει ετησίως 3% π.χ ένα Γερμανικό ομόλογο στη δευτερογενή αγορά με εναπομείνουσα λήξη 5 χρόνια,θα προτιμούσα να νοικιάζω το καλύτερο σπίτι και να επενδύσω τα χρήματα.Απλώς διότι θα έβγαινα κερδισμένος.Το 1εκ ευρώ με 3% δίνει 300.000€ ετησίως.Το ωραιότερο σπίτι στην καλύτερη περιοχή της Αττικής άντε να το ενοικιάσω 3000€/μήνα=36000€/έτος.Από τα 300.000€ μου μένουν 264.000€.Αν δώσεις 300.000€ για αγορά σπιτιού,ναι μεν θα είναι δικό σου αλλά θα έχεις ένα σωρό άλλα κερατιάτικα όπως φόρους συντήρηση κλπ και θα έχεις.Φυσικά αν είχα εγώ 1εκ ευρώ δε θα τα επένδυα σε ένα πράγμα μόνο.Η διασπορά επενδύσεων είναι η ασφάλεια.

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
Άλλο το αγοράζω σπίτι να μείνω,και άλλο αγοράζω σπίτι ως επένδυση,δηλαδή να κερδίσω χρήματα.
Αλλά θα σου πω και το εξής.Αν είχα 1.000.000 ευρώ και έβρισκα μια επένδυση με χαμηλό κίνδυνο να μου αποφέρει ετησίως 3% π.χ ένα Γερμανικό ομόλογο στη δευτερογενή αγορά με εναπομείνουσα λήξη 5 χρόνια,θα προτιμούσα να νοικιάζω το καλύτερο σπίτι και να επενδύσω τα χρήματα.Απλώς διότι θα έβγαινα κερδισμένος.Το 1εκ ευρώ με 3% δίνει 300.000€ ετησίως.Το ωραιότερο σπίτι στην καλύτερη περιοχή της Αττικής άντε να το ενοικιάσω 3000€/μήνα=36000€/έτος.Από τα 300.000€ μου μένουν 264.000€.Αν δώσεις 300.000€ για αγορά σπιτιού,ναι μεν θα είναι δικό σου αλλά θα έχεις ένα σωρό άλλα κερατιάτικα όπως φόρους συντήρηση κλπ και θα έχεις.Φυσικά αν είχα εγώ 1εκ ευρώ δε θα τα επένδυα σε ένα πράγμα μόνο.Η διασπορά επενδύσεων είναι η ασφάλεια.
Απο ποτε το 3% στο εκατομμυριο δινει 300 χιλιαρικα ?  :think:

30.000 τον χρονο δινει κι αυτα αν ειναι αφορολογητα

Παντως εδω στην ελλαδα ειναι ηλιθιο να επενδυεις τετοιο ποσον σε τραπεζες με κινδυνο χρεοκοπειας της χωρας

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
Μια ερώτηση θα σου κάνω ..
Πιστεύεις οτι είναι προτιμότερο  να δίνεις ενοίκιο παρά να το αγοράσεις ?
Στην περιπτωση που εχεις φραγκα ΝΑΙ
Ειναι προτιμοτερο να μενεις στο νοικι διαπραγματευομενος το τελικο ενοικιο
καταβαλλοντας εφαπαξ το μισθωμα ετους ριχνοντας το μισθωμα
και κρατωντας το ρευστο στα χερια σου για αλλες δουλειες επενδυσεις κτλ  ;)

Ενδεικτικα σου αναφερω περιπτωση γνωστου μου ο οποιος ενοικιασε διαμερισμα στον κορυδαλλο 120 τμ καινουργιο 5ου οροφου του 2009-10
απο 750 ευρω που ζητουσε επεσε στα 600 αλλα με εφαπαξ καταβολη ετους μαζεμενη
και ορο στο μισθωτηριο συμβολαιο αν δεν ειναι ευχαριστημενος απο την χρηστικοτητα
να φυγει επιστρεφοντας τα υπολοιπα της μισθωσης αμεσα...
Η εγγυηση δε επεσε απο 3 ενοικια σε ενα !!!!!

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
Το διαμέρισμα δεν είναι αγορά γης.Αν θέλεις αγορά γης βρίσκεις "παρθένα" περιοχή και αγοράζεις στο καλύτερο σημείο 500 στρέμματα.Αυτό είναι επένδυση σε γη.Οι αγορές διαμερισμάτων με σκοπό την ενοικίαση δεν είναι πλέον κερδοφόρες επενδύσεις.Πριν 20-30 χρόνια τα διαμερίσματα,οι πολυκατοικίες και τα ενοίκια ήταν τρόπος επένδυσης πλέον δεν είναι.
ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ .......  :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :cool2: :cool2: :cool2:

Επισκέπτης
Ενοίκιο παιδιά ενοίκιο...η καλύτερη επένδυση..
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
Η κυρια απο το θρεντ να μην μπερδευει τα διαμερισματα με την γη.Αλλο το ενα αλλο το αλλο.Θεωρω οτι στο να εχω καποια φραγκα να επενδυσω δεν τα επενδυω στο να αγορασω διαμερισματα και να τα ενοικιαζω.Για τον τυπο που μου ειπε αν δινει ελβετικη τραπεζα 8% ας παει να ρωτησει την credit suisse να του πει εκτος αν θελει να με πιστευψει και να μην ταλαιπωρηθει.αλλα και 5% να σου δωσει ελληνικη τραπεζα για τριμηνιαια καταθεση παλι πιστευω καλα ειναι.Με τα ενοικια ποσα σας παιρνει η εφορια ξερετε?μηπως 45%?τα γαμησιατικα των σπιτιων ποσα ειναι βαψιματα υδραυλικα κλπ?αρα απο τα εικονικα 250 που παιρνουμε απο την γκαρσονιερα μας μενουν 50 αρα γαμω την επενδυση.Και αν καποιος δεν θελει να επενδυσει με 8% στην ελβετια ας παει στους εβραιους να του δωσουν 14%.Ηδη μεγαλοεπιχειρηματιες εχουν παει.Επενδυστε σε χρυσο σε οικοπεδα σε λιρες και σε πολλα αλλα που δεν μπορω να ανφερω αλλα οχι σε μονοκατοικιες μεζονετες και διαμερισματα.

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Το 1μύριο είναι λίγο και μη κάνετε όνειρα.

Κανένας δεν θα σωθεί με αυτά τα λεφτά, άρα: κάνετε τις όποιες αγορές έχετε ανάγκη (κάποιο σπίτι ή οτιδήποτε άλλο), κρατήστε λίγα μετρητά για να έχετε καλύτερο κας φλόου και τα υπόλοιπα επενδύστε τα κάπου με μηδενικό χαμηλό ρίσκο, είτε αυτό λέγεται ομόλογα είτε προθεσμιακή κατάθεση για να έχετε στα γηρατειά ή σε ώρα ανάγκης.

Κατά τα άλλα, life as usual. Πάμε στη δουλειά μας, τρώμε, γαμάμε, μπορούμε να πιούμε 1 ποτηράκι παραπάνω χωρίς να σκεφτόμαστε πόσο κάνει και ζούμε με λίγη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Επισκέπτης
Επενδύσεις μηδενικού ρίσκου θεωρούνται μόνο τα έντοκα γραμμάτια.Τα ομόλογα δεν είναι μηδενικού.Χαμηλού ναι αλλά όχι μηδενικού.Επίσης οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται σε προϊόντα που έχουν μεγάλο βαθμό ρευστότητας,ώστε όταν χρειαστεί να πουλήσεις να μην έχεις τον κίνδυνο που ελοχεύει σε προϊόντα που δεν "έχουν πέραση" κατά το κοινός λεγόμενο.

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
εντιτεντ. προφανώς το νόημα δεν ήταν εκεί - ήταν στο να αποτραπούν επικίνδυνες κινήσεις με μόνο 1 μύριο.

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
με ενα μυριο μπορεις να παιρνεις 10 χιλιαρικα το μηνα.τωρα εσυ αμα δεν μπορεις να ζησεςι ανετα και ομορφα και ονειρευεσαι ιδιωτικα τζετ αυτο ειναι αλλο θεμα....

Επισκέπτης
Το 1εκ ευρώ είναι εξαιρετικό ποσό που επιτρέπει στον κάτοχό του να ζήσει άνετα και αυτός και τα παιδιά του,με την προϋπόθεση ότι δε θα προβεί σε περιττές ενέργειες.Παράδειγμα:Με 1εκ ευρώ μπορείς να αγοράσεις ένα όμορφο σπίτι σε καλή γειτονια της Αττικής (ή της Θεσσαλονίκης),να το επιπλώσεις,να αγοράσεις ένα καλό αμάξι,όχι κατ'ανάγκη πόρσε,καλά είναι και τα SAAB,Mercedes (μέχρι 50.000€) κλπ.και με σωστές κινήσεις στα υπόλοιπα να έχεις χωρίς κίνδυνο 3-4000€/μήνα που αρκούν να ζήσεις άνετα αλλά συνετά.Τώρα αν θέλεις να σηκώνεσαι την Κυριακή και να πετάγεσαι στο Παρίσι για καφέ,και το βράδυ για γαμήσι στη Μόσχα,όχι το 1εκ,αλλά και 30εκ ευρώ είναι λίγα.Προσωπικά "δε θα με χάλαγαν" ούτε 200.000€!!!
Πιο λίγα με...χαλάνε αφού δε θα ξέρω τι να πρωτοπάρω  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
Αχ αγορι μου imaginas ξυπνας και κοιμασαι και εσυ με το να εισαι σε μια σουιτα και να γαμας την Αννα την σερβα την Μαντονα κτλπ με χρυσα κοσμηματα πανω σου και να τους βαζεις κωλοδαχτυλα με τα χρυσα δαχτιλιδια σου.......χιχιχιχι!!

Υ Γ οταν στην συζητηση μπλεκουν καποιοι τα διαμερισματα με την γη το θεμα ξεφτυλιζεται και θελει λιγη μαλακια για να γλυκαθει.......

Xeiroglykanos

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2010
Κριτικές
13
Like
0
Πόντοι
16
Εγώ έχω 10.000 στην άκρη , τι μπορώ να τα κάνω εκτός από το να τα φάω σε σίτιτουρ?

Επισκέπτης
Εγώ έχω 10.000 στην άκρη , τι μπορώ να τα κάνω εκτός από το να τα φάω σε σίτιτουρ?

Αν δεν τα χρειάζεσαι άμεσα,κατέθεσε τα σε μια προθεσμιακή με το καλύτερο επιτόκιο που θα βρεις.Αν θέλεις βάζεις τα μισά σε προθεσμιακή και με τα άλλα μισά πάρε ένα repo.Αλλά για διάρκεια μέχρι 3 μήνες και μετά ανανεώνεις.

Xeiroglykanos

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2010
Κριτικές
13
Like
0
Πόντοι
16
Οι προθεσμιακές κοντά στο 4% δεν δίνουν? 400 το χρόνο να κερδίσω?

Τι εννοείς με το ρεπό? Για πε...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom