με αφορμη την ανοδο στην τιμη μιας βιζιτας απο τα 140 στα 180 ευρω,που για μενα ειναι αστρονομικο ποσο αποφασισα να γραψω τα παρακατω αναφορικα με την ακριβεια που δεν σταματαει πουθενα σε αυτη τη χωρα , αλλα ο Ελληνικος λαος συνεχιζει να τα σκαει σε ολους μην υπολογιζοντας τις αυξησεις....
νταξει καπου πρεπει να μπει ενα φρενο,αλλα ο ελληνας δεν καταλαβαινει τιποτα συνεχιζει να τα σκαει παντου κ μετα γκρινιαζει οτι αυξηθηκαν οι τιμες,αντι να κατσει να κανει μποικοταζ μια βδομαδα μπας κ συμμαζευτουνε ολοι τους,απο γαλα,κρεατα,τυρια μεχρι διοδια κ πουτανες...
ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ παντου,αυτη ειναι η λεξη που θα επρεπε να λενε ολοι οι ελληνες κ οι ελληνιδες απο το πρωι μεχρι το βραδυ ,αλλα την εχουμε ξεχασει απο το λεξιλογιο μας.
στην περιοχη μου εχω 10 σουβλατζιδικα τουλαχιΣτον
πριν απο 3 χρονια η τιμη του πιτογυρου κυμαινοταν παντου απο 2,70 μεχρι 3,00.
καποια στιγμη το μεγαλυτερο την πηγε 3,20-αυτο δεν με ξαναειδε ποτε-συνεχισα να ψωνιζω στο αλλο με τα 2,70 που παιζει να ειναι κ πιο ποιοτικο
κ τα 2 μαγαζια γαμιουνται στη δουλεια,το καθενα στα κυβικα του,
το ακριβο εχει 15 ατομα στη βαρδια
το φθηνοτερο τα μισα.
το αποτελεσμα ποιο ηταν-αφου ο ελληνας δεν καταλαβαινει το Χριστο του κ συνεχιζει να τα σκαει οσο κ να παει η τιμη?
πριν απο ενα χρονο που η τιμη πλεον ειχε διαμορφωθει σε ολα τα μαγαζια στα πιτογυρα απο 3,20 μεχρι 3,40,
το ακριβο μαγαζι την πηγε στα 3,70
το φθηνο την ιδια ακριβως χρονικη στιγμη απο 2,70 το πηγε στα 3 κ ειμαι σιγουρος οτι δεν το εκανε επειδη ειχε αναγκη την αυξηση,αλλα επειδη σου λεει μα καλα ο καθε μαλακας πουλαει μινιμουμ 3,20 κ εγω που ειμαι ποιοτικος ακομα 2,70 πουλαω?
κανονικα οποτε καποιος ανεβαζει την τιμη ολοι μας θα επρεπε να τον μποικοταρουμε μεχρι να επιστρεψει στην προηγουμενη τιμη του κ τα παραμυθια οτι ακριβυναν οι προμηθευτες τους να τα πουλησει αλλου
να βρει κ αυτους φθηνοτερους προμηθευτες στην τελικη,παντου θα ισχυσει ο νομος της προσφορας κ της ζητησης στο τελος.
δε γινεται ο ελβετος στην ελβετια να αγοραζει φθηνοτερα την ελληνικη φετα απο οτι την αγοραζω εγω στην Ελλαδα,ημαρτον πια,ειπαμε ειμαστε μαλακες οι Ελληνες,αλλα καπου πρεπει να μπει ενα φρενο γκαμωτη μου πια!