Νέα

Εκλογές 2012

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Matt LeBlanc
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 17K
  • Εμφανίσεις 388K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι θα γίνουν τελικά και άλλες εκλογές?

• Ναι

Ψήφοι: 182 71,4%
  • Οχι

Ψήφοι: 73 28,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    255

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.401
Πόντοι
2.606
εγω μαλακα οταν θα παω εξω μεταναστης μεχρι και στα δοντια θα με εξετασουν και ακτινογραφια θα με κανουν
απο πανω ως κατω,οπως συναιβει και παλιοτερα στους ελληνες που πηγαν στο αμερικα
μια λεπτομερεια!πως στον πουτσο πας απο ελλαδα αμερικη λαθρο? :think:
ΓΙΑ μαθε τωρα ποσες ακτινογραφιες εχουν τα μεξικανια στην αμερικα!και εχουνε και ρεηντζερς και τοιχος και καμερες και το μουνι της μανας τους......ΣΕ ξαναλεω ....SIN NOMBRE.

Συνημμένα

• iq-world-map-.jpg
    iq-world-map-.jpg
    59,4 KB · Εμφανίσεις: 21

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
φιλε μου εγω δεν ειμαι ουτε με τον εναν ουτε με τον αλλον
τους εχω σιχαθει ολους
δεν ασχολουμε με τα πολιτικα
απλα καταθετω αποψεις ως ενας αγανακτησμενος πολιτης αυτου του μπουρδελου που λεγεται ελλαδα

φιλε μου και εγω αγανακτισμενος ειμαι
σου παρεθεσα και τις αποψεις μου θα μου πεις ειναι προσωπικες μου αλλα θελω να πιστευω οι πιο αντικειμενικες εδω μεσα που μιλανε για σωτηρες
και οπως ειπα και εγω φοβαμε για τον τσιπρα αλλα δεν τον κατκρινω για κατι που δεν εχει κανει

αλλα θα κατακρινω αυτος που με εφεραν εδω

διαβασε σε παρακαλω την αποψη μου και μετα ειμαι διατεθημενως να ακουσω οποιαδηποτε παρατηρηση σου
μην μου λες οτι ειμαι βολεμενος η δεν θελω να κυβερνησω

bosikos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
1
εγω καθόλου.
εσύ μην έχεις αυταπάτες.
λαός που δίνει 7% στη χρυσή αυγή το σέβομαι μεν, δεν έχει καμμιά τύχη σωτηρίας δε.
το εδωσε γιατι  δεν βρισκει αλλη εναλλακτικη λυση.δες ποσο πηρε στην επαρχια και τι προβληματα αντιμετωπιζουν οι εκει ανθρωποι ...

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

[URL unfurl="true"]http://news.pathfinder.gr/greece/politics/788619.html[/url]

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε για μονομερή κατάργηση του μνημονίου»

«Η έκπληξη ήταν πολύ μεγάλη. Δεν μπορείς μέσα σε σαράντα ώρες, ούτε καν σαράντα οκτώ, να ακούς ότι στηρίζω μια κυβέρνηση της Αριστεράς με πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα και την επόμενη μέρα, ν' ακούς από τα ίδια χείλη ότι "πάμε τώρα όλοι μαζί" και μάλιστα με κόμματα, που δεν έχει περάσει πολύς καιρός, που τα θεωρούσες άλλοθι, είχες ασκήσει δριμεία κριτική απέναντί τους» σχολίασε για την πρόταση Κουβέλη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

Επιτέθηκε στον κ. Βενιζέλο λέγοντας ότι ψεύδεται καθώς ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε για μονομερή κατάργηση του μνημονίου και συμπλήρωσε: «Μην τα μπερδεύουμε. Εμείς από τον Μάρτη του 2010 λέμε για καταγγελία των όρων των δανειακών συμβάσεων. Δεν είμαστε ημίτρελοι να θεωρούμε ότι μια χώρα, που τη βγάλανε έξω από τις αγορές, δεν έχει την ανάγκη δανεισμού. Αντιθέτως, όταν λέγανε "λεφτά υπάρχουν" εμείς, τότε, σε κείνη την προεκλογική περίοδο λέγαμε προς τον κ. Παπανδρέου, θα δανειστείτε, προσέξτε όμως με τι όρους θα δανειστείτε. Όταν λοιπόν, λέμε καταγγελία του μνημονίου, λέμε καταγγελία των όρων με τους οποίους η χώρα προσέτρεξε να δανειστεί».

κανω λαθος η ειχε πει για καταργηση του μνημονιου(πραγμα που σημενει πληρη και οχι μερικη καταργηση)
και μετα μιλησε για διαπραγματευση?
οπως το εκλαμβανω εγω ενα βημα πισω σαν ενδιξη καλης θελησης οταν προτεινε τα 5 μετρα σε σαμαρα/βενιζελο που του ειπαν αλεξη συνελθε?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
κανω λαθος η ειχε πει για καταργηση του μνημονιου(πραγμα που σημενει πληρη και οχι μερικη καταργηση)
και μετα μιλησε για διαπραγματευση?
οπως το εκλαμβανω εγω ενα βημα πισω σαν ενδιξη καλης θελησης οταν προτεινε τα 5 μετρα σε σαμαρα/βενιζελο που του ειπαν αλεξη συνελθε?

εγώ πάλι γιατί το εκλαμβάνω σαν μια κωλοτούμπα τύπου "καρατζαφέρη" μετά από το κωλοδάχτυλο που έφαβε από τον Ολάν???

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
εγώ πάλι γιατί το εκλαμβάνω σαν μια κωλοτούμπα τύπου "καρατζαφέρη" μετά από το κωλοδάχτυλο που έφαβε από τον Ολάν???

...εγώ πάλι το εκλαμβάνω ως: "και  :pipa1:  :pipa2: κάνουμε, προκειμένου να γίνουμε κυβέρνηση".  :2funny:

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266

γιατι ακουσα την δηλωση του τσιπρα πριν και δεν θα ελεγα οτι τα λεγομενα του βενιζελου με επισαν
αυτο που με βαζει παλι σε υποψιες ειναι οτι ο παπαδημος ζητησε  εκτακτη συναντηση με τον απουλια(που παρεπιπτωντος κοιμοταν τοσο καιρο)
και αναρωτιεμαι γιατι...
βασικα μην κοροηδευομασταε οποιος και να μπει στην θεση του τσιπρα το ιδιο θα εκανε απο την στιγμη που τα κουκια δεν βγαινουν και δεν θελουν οικουμενικη με ορους(οπως κρινω εγω σωστους) και οποιος και να εμπαινε πολεμο θα ετρωγε
ασε να δουμε τι θα γινει με παπαδημο...

sav2

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
6

Ενώ αν εκανε κυβέρνηση με την ανοχή τη; νουδου και του πασοκ,δεν θα ειχε κάνει τριπλό αξελ σε σχέση με αυτά που ελεγε προεκλογικά.

Και γιατί ολα αυτά,για να προτεθεί αλλο ενα δουλικό στις προσταγές της Μέργκελ που μπλοφάρει εδω και 2 χρόνια σε αυτονόητα και ακούει μόνο ja.

Αλήθεια τα 4,2 δις που θα πάρουμε πού θα πάνε ξέρει κανένας;

Εγώ διαβάζω οτι θα πάνε στην ΕΚΤ για να πληρωθούν τα ομόλογα αξίας 3.3 εκατ.που αγόρασε πέρσυ και τα υπόλοιπα για τόκους.
Σε ενα χρόνο 900 εκατ. ευρώ απο την πλάτη του τεμπέλη Ελληνα...δεν ειναι και ασχημα.

Κατα τα αλλα μας δανείζουν για να ζούμε...α ρε κορόιδο Ελληνα.

Επισκέπτης
Μήπως γιατί είναι; Δεν είδες πως έπεσε σιγή ασυρμάτου από τα τσιπράκια; Περιμένουν οδηγίες από την Κουμουνδούρου και τον Σκουρλέτη. :2funny:
να είσαι καλά εσύ να μας ενημερώνεις από την Ιπποκράτους .ευτυχώς ο Βενιζέλος τα διαλύει και αρχίζει από την αρχή το ΠΑΣΟΚ από την  αρχή :rockon: :rockon: αλλα βασική του προτεραιότητα είναι μας σώσει να τελειώσει αυτό που άρχισε τα τελευταία χρόνια.τι λένε εκεί ρε τύπε θα ξαναγεννηθεί το νέο ΠΑΣΟΚ; :2funny:

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Ενώ αν εκανε κυβέρνηση με την ανοχή τη; νουδου και του πασοκ,δεν θα ειχε κάνει τριπλό αξελ σε σχέση με αυτά που ελεγε προεκλογικά.

Και γιατί ολα αυτά,για να προτεθεί αλλο ενα δουλικό στις προσταγές της Μέργκελ που μπλοφάρει εδω και 2 χρόνια σε αυτονόητα και ακούει μόνο ja.

Εγώ διαβάζω οτι θα πάνε στην ΕΚΤ για να πληρωθούν τα ομόλογα αξίας 3.3 εκατ.που αγόρασε πέρσυ και τα υπόλοιπα για τόκους.
Σε ενα χρόνο 900 εκατ. ευρώ απο την πλάτη του τεμπέλη Ελληνα...δεν ειναι και ασχημα.

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

και οι πωρομενοι μιλανε για σωτηρες

παρεπιπτωντος πολυ καλο το ποστ συναγωνιστη
για την φερεγγειοτητα των μμε

Η ΕΡΤ βάζει τα γυαλιά στα κανάλια των εργολάβων και των εφοπλιστών

Συνηθίζουμε να κατηγορούμε τη Δημόσια Τηλεόραση ως κυβερνητικό μέσο προπαγάνδας.

Τι γίνεται όμως όταν ΜΟΝΟ η Δημόσια Τηλεόραση προβάλλει ρεπορτάζ και ντοκιμαντέρ που είναι ευθέως αντίθετα με την κυβερνητική προπαγάνδα;

Σήμερα το πρωί παρακολουθούσα το...
πρωινό της ΝΕΤ και έβλεπα τις εφημερίδες, ενώ από κάτω διαφήμιζε ότι σε λίγο θα δείξει "Το παραμύθι των Γερμανών χορηγών".

Κατά τις 7.30 λοιπόν προβάλλει ένα μέρος του ντοκιμαντέρ που προέβαλε η Γερμανική Δημόσια Τηλεόραση, στο οποίο μιλούσαν άνθρωποι του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Γερμανίας οι οποίοι ανέλυαν με στοιχεία το πόσο κέρδισαν οι Γερμανικές επιχειρήσεις από την κρίση της Ελλάδας και τη συνακόλουθη κρίση του ευρώ.

Έδειχνε Γερμανούς να μιλούν για τα οφέλη της Γερμανικής αστικής τάξης από την πολιτική αιματηρής λιτότητας, τα οφέλη που ισούνται με τις ζημιές των πετσοκομμένων Ελλήνων πολιτών.

Ανέλυαν το πόσο ψεύτικος είναι ο μύθος "των Γερμανών που πληρώνουν τους Έλληνες" και ότι ουσιαστικά η αλήθεια είναι πως οι Έλληνες πληρώνουν τους Γερμανούς, των οποίων οι δουλειές αυξάνονται, οι επιχειρήσεις κερδοφορούν, η προσφορά εργασίας αυξάνεται κ.ο.κ., την ώρα που οι Έλληνες στριμώχνονται κατά χιλιάδες στις ουρές του ΟΑΕΔ...

Την προβολή του ντοκιμαντέρ ακολούθησε η εκτενής ανάλυσή του από τον παρουσιαστή Αρβανίτη, ένα Έλληνα δημοσιογράφο του Der Spiegel και την εκπρόσωπο των Οικολόγων Πρασίνων.

Τα κρατικοδίαιτα χουντοκάναλα των μεγαλοεργολάβων με τους Καμπουράκηδες, Λυριτζήδες και Αυτιάδες δείξανε ποτέ τέτοιου είδους βίντεο;

Όχι φυσικά!

Δείξανε ποτέ οτιδήποτε που καταρρίπτει την κυβερνητική προπαγάνδα και τρομοκρατία;

Όχι φυσικά!

Τουναντίον ο Αλαφούζος απέλυσε τον Χατζηστεφάνου από τον Σκάι επειδή έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ που κατέρριπτε τους μύθους της κρίσης, ο Κοντομηνάς απέλυσε τον Καζάκη, επειδή αρνήθηκε να πειθαρχήσει στην μνημονιακή στροφή του Ράδιο 9, και τόσα άλλα παρόμοια παραδείγματα.

Η Δημόσια Τηλεόραση όμως επιμένει στην ελεύθερη δημοσιογραφία. Επομένως οι εργαζόμενοί της χωρίζονται σε αυτούς που απλώς υπηρετούν το ρόλο του παπαγάλου των κυβερνητικών θέσεων (π.χ. Έλλη Στάη) και σε αυτούς που κάνουν τη δουλειά τους ως οφείλουν.

Ο Αρβανίτης που κάνει την πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο Βαξεβάνης με το αποκαλυπτικό "Κουτί της Πανδώρας", ο Βασιλόπουλος με τη "Μηχανή του Χρόνου" και άλλοι αξιοπρεπείς δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν το δημόσιο βήμα τους για να δημοσιογραφούν αποκαλυπτικά.

Είναι δεδομένο ότι π.χ. ο Βαξεβάνης αν ήταν στο Mega, στον ΑΝΤ-1 ή στον Σκάι θα είχε απολυθεί πριν καλά-καλά προβληθεί έστω και μια εκπομπή του!

Την ίδια ώρα δημοσιογράφοι που παλιά είχαν αντίστοιχες θέσεις, σκύψανε το κεφάλι, γλείψανε τα πόδια των εργοδοτών τους και γίναν γενίτσαροι, πρωτοπαλλήκαρα της αισχρής κρατικής προπαγάνδας.

Κάτι "πρωταγωνιστές" Θεοδωράκηδες, κάτι "ερευνητές" Τσίμες, κάποιοι σαν τον "παλιό αναρχικό" Οικονομέα, κάποιοι Αναγνωστάκηδες, κάτι Μανδραβέληδες και τόσοι και τόσοι άλλοι...

Και δεν κάνω καν τον κόπο να αναφερθώ στον Πρετεντέρη, τον Καμπουράκη, τον Λιαρέλλη, τον Μαλέλλη, τον Πορτοσάλτε και τον... Μπάμπη!

Αυτοί πάντα έτσι ήταν!

Γλείφτες και παπαγάλοι των αφεντικών τους.

Εδώ λοιπόν φαίνεται η ανάγκη ύπαρξης της Δημόσιας Τηλεόρασης, σε πείσμα των νεοφιλελεύθερων γιάπηδων που επιθυμούν το κλείσιμο των δημόσιων σταθμών για να απομείνουν τα ιδιωτικά κανάλια να προπαγανδίζουν μόνα τους και ανενόχλητα.

Αλήθεια, έχει προβληθεί ποτέ στα ιδιωτικά κανάλια μείζον θέμα οικονομικής φύσεως στο οποίο να έχει προσκληθεί να σχολιάσει μόνο εκπρόσωπος αριστερού κόμματος και μάλιστα με αντιμνημονιακές θέσεις;

Όχι φυσικά!

Αυτοί καλούνται ένας-ένας να αντιμετωπίσουν πέντε-έξι εκπροσώπους των υπολοίπων, για να ακούγονται οι φωνές τους σαν κραυγές απ' το πηγάδι εν μέσω γκαρίδας των προθύμων.

Όταν τα ιδιωτικά κανάλια καλούν κάποιον μόνο του να σχολιάασει, καλούν έναν εκ των δυνάμεων του "μαύρου μετώπου" και των λοιπών "προθύμων" για να προπαγανδίζουν ανενόχλητοι!

Και παρά τις παθογένειές του, έτσι κάπως λειτουργεί συνολικά και ο δημόσιος τομέας εν συγκρίσει με τα μεγάλα μπλοκ του ιδιωτικού τομέα.

Στο δημόσιο τομέα, όσοι -αρκετοί- δουλεύουν ως οφείλουν, τότε προσφέρουν σπουδαίο έργο.

Οι τίμιοι εργατικοί δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, δικαστικοί, δημοσιογράφοι, νοσηλευτές κλπ. δεν ασκούν απλώς το επάγγελμά τους, αλλά προσφέρουν σπουδαίο έργο στο λαό και τη χώρα.

Και αυτος πρέπει να είναι και ο φάρος της μεταρρύθμισης που είναι αναγκαίο να γίνει στο δημόσιο τομέα: η ανάπτυξη του δημοσίου με βάση αυτούς τους ανθρώπους.

Κι όχι να χρησιμοποιούνται οι -αρκετοί είναι η αλήθεια- αργόμισθοι και τεμπέληδες υπάλληλοι για να συκοφαντηθεί συνολικά η αξία της ύπαρξης του δημόσιου τομέα.

Διότι δυστυχώς οι τίμιοι και φιλότιμοι εργαζόμενοι των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων δεν έχουν την ελευθερία και τη δυνατότητα να προσφέρουν όσα μπορούν και θέλουν να προσφέρουν.

Τι μπορεί να προσφέρει ένας γιατρός ιδιωτικής κλινικής, όταν το αφεντικό του επιβάλλει να κάνει το τάδε ή το δείνα;

Και τις καλύτερες προθέσεις να έχει, αναγκαστικά θα υπακούσει το αφεντικό.

Τι μπορεί να προσφέρει ένας καθηγητής ενός ιδιωτικού σχολείου, όσο καταρτισμένος κι αν είναι, όσο καλές προθέσεις και να 'χει, όταν του επιβάλλει ο ιδιοκτήτης του σχολείου να δουλέψει με τον τάδε ή τον δείνα τρόπο;

Έτσι λοιπόν και στα ΜΜΕ.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ -εκείνος που θέλει να κάνει τη δουλειά του όπως ορίζει το καθήκον του- δύναται να την κάνει.

Ο δημοσιογράφος των ιδιωτικών καναλιών των μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών ή παραιτείται ή για να παραμείνει αναγκαστικά αυτοφιμώνεται, αυτολογοκρίνεται, σκύβει το κεφάλι και καθίσταται παπαγαλάκι των αφεντικών του.

toixo-toixo.blogspot.com

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

η ανοχή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν του επέβαλλε κανένα όρο )πλήν παραμονής στο ευρώ και ΕΕ που αν δεν κάνω λάθος είναι και θέση του ΣΥΡΙΖΑ)... αντίθετα η "νέα" θέση περί επαναδιαπραγμάτευσης είναι εντελώς μα εντελώς αντίθετη με αυτήν της "καταγγελίας" του μνημονίου..

και ναι.. τα 4.2 δις θα πάνε σε αποπληρωμές παλαιοτερων δανείων... και ναι θα πληρωθούνε και τόκοι από αυτά.. γιατί δεν νοείται δάνειο άτοκο (αν βρεις εσύ πες μου να πάω να πάρω και εγώ).. και όχι δεν θα αποπληρωθούν ομόλογα που εκδοθήκανε πέρισυ γιατί η μικρότερη διάρκεια ενός ομολόγου είναι 3-5 χρόνια...

και πάλι καλά που μας δίνουνε και καινούργια δάνεια να πληρωνουμε κανένα παλιό που αλλιώς δεν θα το πληρώναμε και θα πτωχεύαμε...

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
η ανοχή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν του επέβαλλε κανένα όρο )πλήν παραμονής στο ευρώ και ΕΕ που αν δεν κάνω λάθος είναι και θέση του ΣΥΡΙΖΑ)... αντίθετα η "νέα" θέση περί επαναδιαπραγμάτευσης είναι εντελώς μα εντελώς αντίθετη με αυτήν της "καταγγελίας" του μνημονίου..

και ναι.. τα 4.2 δις θα πάνε σε αποπληρωμές παλαιοτερων δανείων... και ναι θα πληρωθούνε και τόκοι από αυτά.. γιατί δεν νοείται δάνειο άτοκο (αν βρεις εσύ πες μου να πάω να πάρω και εγώ).. και όχι δεν θα αποπληρωθούν ομόλογα που εκδοθήκανε πέρισυ γιατί η μικρότερη διάρκεια ενός ομολόγου είναι 3-5 χρόνια...

και πάλι καλά που μας δίνουνε και καινούργια δάνεια να πληρωνουμε κανένα παλιό που αλλιώς δεν θα το πληρώναμε και θα πτωχεύαμε...

Ρε συ tram, απορώ πως δε βαριέσαι να γράφεις τα αυτονόητα.  :huh:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

και κάτι και γιαυτό.. σε δανείζουν για να ζεις και να υπάρχεις.. γιατί αν δεν σε δάνειζαν δεν θα μπορούσες να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου που μέσα σε αυτές είναι και τα δάνεια που έχεις πάρει...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ρε συ tram, απορώ πως δε βαριέσαι να γράφεις τα αυτονόητα.  :huh:

τι να κάνω ρε φίλε.. είμαι ελεήμων.. γουστάρω της ελλεηνίδες και προσπαθώ να φέρω στον ίσιο δρόμο τους ελεηνούς...

Επισκέπτης

καλά τα λες ως ένα σημείο αλλα να σε ρωτήσω εγώ κάτι.πως μπορεί κάποιος να αντέξει να παίρνει συνεχεία δάνεια για να πληρώσει τα παλιά.ποια τράπεζα θα είναι αυτή που θα συνεχίσει να δίνει δάνεια σε κάποιον που ουσιαστικά και τυπικά είναι χρεωμένος;καμία.οπότε το να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε δεν βγαίνει πουθενά..οπότε μας δουλεύουν κανονικά αφού ούτως η άλλως είμαστε χρεοκοπημένοι και οσα μνημόνια και να έχουμε κάποια στιγμή θα σκάσει η φούσκα.εδώ άπλα μερικοί θελουν να πιστεύουν τους βενιζελοσαμαραδες οτι υπάρχει σωτηρία.την είδα μόνο το πρώτο 6 μηνο συνεργασίας και έχουμε πέσει έξω από το προϋπολογισμό πάρα πολύ με αποτέλεσμα οι δανειστές μας να ζητούν νέα μέτρα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
καλά τα λες ως ένα σημείο αλλα να σε ρωτήσω εγώ κάτι.πως μπορεί κάποιος να αντέξει να παίρνει συνεχεία δάνεια για να πληρώσει τα παλιά.ποια τράπεζα θα είναι αυτή που θα συνεχίσει να δίνει δάνεια σε κάποιον που ουσιαστικά και τυπικά είναι χρεωμένος;καμία.οπότε το να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε δεν βγαίνει πουθενά..οπότε μας δουλεύουν κανονικά αφού ούτως η άλλως είμαστε χρεοκοπημένοι και οσα μνημόνια και να έχουμε κάποια στιγμή θα σκάσει η φούσκα.εδώ άπλα μερικοί θελουν να πιστεύουν τους βενιζελοσαμαραδες οτι υπάρχει σωτηρία.την είδα μόνο το πρώτο 6 μηνο συνεργασίας και έχουμε πέσει έξω από το προϋπολογισμό πάρα πολύ με αποτέλεσμα οι δανειστές μας να ζητούν νέα μέτρα.

δανείζεσαι με την προοπτική κάποια στιγμή να πάνε καλύτερα οι δουλειές ή να πιάσεις δεύτερη δουλειά να ξελασπώσεις και να μην χάσεις το σπίτι σου... και η τράπεζα αν δεί ότι το προσπαθείς σου δίνει δάνειο..

και κάτι ακόμη για να μην ξεχνιόμαστε...

εγώ δεν είπα ότι από την κρίση θα βγούμε με βενιζέλο-σαμαρά-τσίπρα-κουβέλη ή κάποιο από τα αρχίδια της πολιτικής.. από την κρίση θα βγούμε μόνο όταν βάλουμε μυαλό και κάνουμε τα αυτονόητα... δηλαδή συμμαζευτούμε...

το τι σημαίνει συμμάζεμα (κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα) το έχω γράψει πολλάκις και δεν νομίζω ότι θα πρέπει να το επαναλάβω...

το ποιός μπορεί να το κάνει είναι άλλο θέμα... κατά την ταπεινή μου άποψη κανένας ο οποίος κρέμεται από την ψήφο του κάθε πικραμένου ελληναρά που θεωρεί ότι το να βάλει χέρι βοηθείας σε αυτόν το τόπο είναι μέγιστο αμάρτημα..

και για να φέρω ενα απλό παράδειγμα...

ένα από τα πολλά προβλήματα που έχει αυτός ο τόπος είναι το λαθρεμπόριο καυσίμων και μέρος αυτού είναι η χρήση του πετρελαίου θέρμανσης σαν πετρέλαιο κίνησης (πχ αν πας στην ελληνική ύπαιθρο το 90% των αγροτικών κατά τους χειμερινούς μήνες δηλαδή στο διάστημα από 15/10-15/4 κινούνται με πετρέλαιο θέρμανσης)...

πριν από χρόνια επί κουρασμένου φτιάχτηκε ένα μηχανογραφικό σύστημα το ΗΦΑΙΣΤΟΣ το οποίο αρχικά προέβλεπε τα ακόλουθα

(1) ο καταναλωτής πληρώνει το πετρέλαιο στην τιμή του πετρελαίου κίνησης
(2) ο καταναλωτής πάει στην ΔΟΥ της περιοχής του, καταθέτει το τιμολόγιο αγοράς και παίρνει πίσω την διαφορά φόρου

το τι έγινε εκείνη την εποχή ήταν άλλο πράγμα.. τι κλάματα για την γριούλα που θα πήγαινε μιά φορά το δίμηνο στην ΔΟΥ, για τον αγράμματο έλληνα που δεν θα ήξερε, για το ότι το κράτος θα εκμεταλλευοταν του φόρους για ένα χρονικό διάστημα κλπ κλπ κλπ κλπ...

αποτέλεσμα... δεν έγινε αυτό αλλά τώρα ο διανομέας (βενζινάς) αγόραζε το πετρέλαιο στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, πουλούσε το λιανοπούλι και πήγαινε τα τιμολόγια στην ΔΟΥ για να πάρει πίσω τον φόρο... κάθε τιμολόγιο έπρεπε εκτός από ΑΦΜ και ΔΟΥ πελάτη να αναγράφει και τον αριθμό ρολογιού της ΔΕΗ του πελάτη .. τα τιμολόγια τα καταχωρούσαν στο ΗΦΑΙΣΤΟΣ... και φυσικά πάλι φωνές οι βενζινάδες για το κακό κράτος

φυσικά κατά την διάρκεια της κυβέρνησης του ευστρόφου ΓΑΠ καταργήθηκε και αυτό για να μην μπαίνουν σε κόπο οι συμπαθείς βενζινάδες

φυσικά η φοροδιαφυγή αντιμετωπίσθηκε με τον εξής τρόπο .. εξισώθηκε η τιμή πετρελαίου θέρμανση με το πετρέλαιο κίνησης... φάτε πούτσα έλληνες...

αααα ναι και φυσικά το ρίξανε στο μνημόνιο... βρε δεν γαμιόμαστε λέω εγώ...

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266

θα συμφωνησω με τον απο κατω σου δεν χρειαζεται να λες τα αυτονοητα
δινου τοκους και μαλιστα πολυ υψηλους αυτο ισως θα επρεπε να το δουν...

η νουδου και το πασοκ εβαλαν ορο μονο την παραμονη στην ερωπη
αλλα αρνηθικαν αυτους που εβαζε ο τσιπρας(αλεξη συνελθε)

Οι πέντε άξονες διαλόγου είναι:

1. Η αναγνώριση της ανάγκης ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και των επαίσχυντων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις.

2. Η κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως ο νόμος που ορίζει ότι λήγει η μετενέργεια στις 15 Μαΐου και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.

3. Η προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για εμβάθυνση της δημοκρατίας, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

4. Να τεθεί σε δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock.

5. Να δημιουργηθεί μια διεθνής επιτροπή που θα ελέγξει το επαχθές δημόσιο χρέους και να τεθεί ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του.

και δεν νομιζω να ειναι τοσο παραλογοι....
ειδικα αν σκεφτεις οτι το μνημονιο δεν το εφαρμοσαν ποτε...
το πρωι το λεγαμε...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
θα συμφωνησω με τον απο κατω σου δεν χρειαζεται να λες τα αυτονοητα
δινου τοκους και μαλιστα πολυ υψηλους αυτο ισως θα επρεπε να το δουν...

η νουδου και το πασοκ εβαλαν ορο μονο την παραμονη στην ερωπη
αλλα αρνηθικαν αυτους που εβαζε ο τσιπρας(αλεξη συνελθε)

Οι πέντε άξονες διαλόγου είναι:

1. Η αναγνώριση της ανάγκης ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και των επαίσχυντων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις.

2. Η κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως ο νόμος που ορίζει ότι λήγει η μετενέργεια στις 15 Μαΐου και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.

3. Η προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για εμβάθυνση της δημοκρατίας, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

4. Να τεθεί σε δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock.

5. Να δημιουργηθεί μια διεθνής επιτροπή που θα ελέγξει το επαχθές δημόσιο χρέους και να τεθεί ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του.

και δεν νομιζω να ειναι τοσο παραλογοι....
ειδικα αν σκεφτεις οτι το μνημονιο δεν το εφαρμοσαν ποτε...
το πρωι το λεγαμε...

ξέρεις..

(1) υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ ανοχής και υποστήριξης... και τα δύο κόμματα είπανε ότι "σε ανεχόμαστε να κυβερνήσεις" και δεν είπανε "υποστηρίζουμε ότι γουστάρεις"

(2) καλά τα λέει ο Αλέξης .. αλλά δίπλα στα πεντε αυτά σημεία που έβαλε θα έπρεπε να γράψει και τι μέτρα θα πάρει σε αντικατάσταση αυτών... και εκεί μούγκα στην στρούγκα ο άλεξ... πιθανόν γιατί δεν τα έχει σκεφτεί.. πιθανόν γιατί δεν τα ξέρει.. πιθανόν (εως βέβαιον) γιατί ΔΕΝ θέλει να κυβερνήσει...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom