σύ είπας εγώ δεν είπα τίποτε τέτοιο... ;)
εγώ λέω ότι πρέπει να πάψουμε σαν χώρα και σαν άνθρωποι να ψάχνουμε να βρίσκουμε δικά μας μοντέλλα και να γυροφέρνουμε γύρω από την ουρά μας προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον τροχό... προσπαθώντας να βρούμε τρόπους να λύσουμε προβλήματα τα οποία οι άλλοι τα έχουν λυσει προ πολλού με μεγαλύτερο βαθμό αποτελεσματικότητας από εμάς..
πάρε παράδειγμα την περιθαλψη.. ένα από τα μεγαλύτερα καλά που προσπάθησε να κάνει η κυβέρνηση του ΓΑΠ ήταν ο ΕΟΠΠΥ δηλαδή ο ενιαίος φορέας περίθαλψης για όλους τους έλληνες ασφαλισμένους...
ελα μου όμως που η προσπάθεια δεν αρκεί και αντί να βγεί κάτι καλό βγήκε ένα μπάχαλο που όλοι το βρίζουνε.. και ο λόγος απλός.. γιατί ο Λοβέρδος (και οι τριγύρω του σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους στο όλο σύστημα δηλαδή γιατρούς, ασφαλισμένους κλπ) αντί να πάει σε μιά από τις χώρες της Ευρώπης (όποια θέλει, όποια κρίνει ότι το σύστημα της μπορεί να το εφαρμοσει, όποια νομίζει ότι το χρήμα που διαθέτουμε φτάνει) και να πάρει το σύστημα υγείας (νόμους, διατάγματα, εγκυκλίους, διαδικασίες, έντυπα κλπ) να το μεταφράσει στα ελληνικά και να το κάνει νόμο και να το εφαρμόσει σε μιά μέρα σβήνοντας το παλιό ΤΕΛΕΙΩΣ, κάθησε και προσπάθησε να ξαναβρεί τον τροχό και κατέληξε σε ένα σύστημα με τόσες μεταβατικές διατάξεις και τόσες περιπτώσεις και υποπεριπτώσεις που δεν δουλεύει...
να χέσω λοιπόν την πρόθεση αν δεν μπορείς να βγάλεις κάτι εφαρμόσιμο...
βεβαια δεν φταίει μόνο ο Λοβέρδος..
της πουτάνας το κάγκελο έχει γίνει με τα γενόσημα .. και άντε καλά οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν τα συμφέροντα τους.. ο μαλάκας ο κόσμος τι σκατά φωνάζει και σκούζει ?? θα μας δίνουν άχρηστα φάρμακα ωρύονται, τα γεροντακια δεν αντέχουν την αλλαγή φαρμακευτικής αγωγής σκούζουν (λες και το στομάχι του έλληνα γέρου είναι λεπτεπίλεπτο ενώ του γερμανού γέρου είναι από γουρουνόδερμα)...
κόλαση με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση... οι γιατροί σκούζουν ότι τους καθυστερεί (στα παπάρια μας), ότι δεν έχουν υπολογιστή (να αγοράσουν τα μουνόπανα), ότι δεν ξέρουν να τον χρησιμοποιήσουν (να τους πάρουν τα πτυχία γαμώ την παναγία τους τους αχρηστους)...
με την ίδια λογική να χέσω και τα πέντε σημεία του αλέξη γιατί δεν μου λέει πως πρακτικά θα εφαρμοστούν...