Νέα

Έχει χτίσει κανείς σπίτι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kamenosentelws
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 171
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
K

kamenosentelws

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2007
Κριτικές
3
Like
112
Πόντοι
6
λοιπον αρχηγε ,θησειο εχει συντελεστη και με 3 και με 2,6 και με 1,4....τεσπα ας πουμε οτι εχεις 2,6 χ 200 μετρα ,χοντρικα ριχνεις 520μετρα με καλυψη στα 200μετρα οικοπεδο 0,6 ....βαλε περιπου αδειες ,αμοιβη μηχανικου και εσκαφη (αν εχει κτισμα ηδη μεσα +κατεδαφιση)...ριχνεις 4 οροφους ισως και πεντε αναλογα το επιτρεπομενο υψος λογικα μπορεις και 5 (21μετρα).....οποτε υπολογισε 2000χιλιαρικα το μετρο χ 520 εισαι χοντρικα στο μυριο ...βαλε οτι θα εχεις καποιες παρεκλισεις παντα προς τα πανω ,θελεις σιγουρα 1,200,000......αν τα εχεις το κανεις......
υγ...στο θησειο παιζεις βεβαια ρωσικη ρουλετα να ξερεις με την εσκαφη και την αρχαιολογια....αν κατα την εσκαφη βρεθουν αρχαια ,τον ηπιες να ξερεις!!!
Αρχηγέ μου τι γίνεται σε περίπτωση που βρεθούν αρχαία; Είναι υποχρεωτικό να το δηλώσω; Στο κέντρο όλο αρχαία βρίσκουν, δεν βλέπω πολλά αχτιστα...

OP
OP
K

kamenosentelws

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2007
Κριτικές
3
Like
112
Πόντοι
6
Aυτον περιμένανε
Μηχανικός είμαι.

ΥΓ
Αν έχεις το χρήμα για να χτίσεις
Πάρτο και κούνα το
Για να αγοράσεις παλιότερα
10-15 χρονων
Επειδη λες πως έχεις σταματήσει, έχεις ιδέα πόσο έχουν πάει οι τιμές (ειδικά στα νεόδμητα);

Accountant 7

Μέγας
Εγγρ.
3 Φεβ 2012
Κριτικές
34
Like
7.820
Πόντοι
3.886
Ανοίγω τη συζήτηση γιατί πιστεύω πως στις μέρες που ζούμε, αρκετοί σκέφτονται τι θα κάνουν με το στεγαστικό θέμα.

Η ερώτηση είναι η εξής. Έχετε χτισει ποτέ σπίτι; Πόσο σας έχει κοστίσει η εκσκαφή, τα μπετά, ο μηχανικός κτλ;
Σε μια οικοδομή π είναι στα μπετά υπολόγισε ένα 100αρι όροφος γυρω στα 100τμ

BestNot

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2024
Like
423
Πόντοι
21
Επειδη λες πως έχεις σταματήσει, έχεις ιδέα πόσο έχουν πάει οι τιμές (ειδικά στα νεόδμητα);
Ξέρω
Γιατί έχω σταματήσει μεν να δουλεύω, με τα ακίνητα θα ασχολούμαι μέχρι να πεθάνω

Και ξέρω ότι υπάρχει και κόσμος που τα δίνει.
Και ξέρω ότι υπάρχουνε κι αυτοί που θέλουνε νεόδμητα και θεωρούν ένα σπίτι 10 χρονων, γερασμένο

Ο καθένας με το μυαλό που κουβαλάει ..

OP
OP
K

kamenosentelws

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2007
Κριτικές
3
Like
112
Πόντοι
6
Ξέρω
Γιατί έχω σταματήσει μεν να δουλεύω, με τα ακίνητα θα ασχολούμαι μέχρι να πεθάνω

Και ξέρω ότι υπάρχει και κόσμος που τα δίνει.
Και ξέρω ότι υπάρχουνε κι αυτοί που θέλουνε νεόδμητα και θεωρούν ένα σπίτι 10 χρονων, γερασμένο

Ο καθένας με το μυαλό που κουβαλάει ..
Αν σκεφτείς πως στο εξωτερικό δεν αγοράζεις σπίτι 20-30ετιας σε πρωτεύουσα(δεν μιλάω μόνο για Παρίσι και Λονδίνο), με κάτω από 5 χιλιάδες το τμ, Ελλάδα κέντρο είναι αδιανόητο να πουλάει κάποιος καινούρια με κάτω από 5 χιλιάρικα το τμ.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.223
Πόντοι
3.846
Αρχηγέ μου τι γίνεται σε περίπτωση που βρεθούν αρχαία; Είναι υποχρεωτικό να το δηλώσω; Στο κέντρο όλο αρχαία βρίσκουν, δεν βλέπω πολλά αχτιστα...
Αν το οικόπεδο είναι εντός αρχαιολογικής ζώνης, θα σου έρθει η Αρχαιολογία θες δε θες. Με το που θα βγάλεις άδεια θα σου έρθουν στην εσκαφή και θα σου μπλοκάρουν τις εργασίες μέχρι να διαπιστώσουν αν υπάρχουν αρχαία.

Έχεις σκεφτεί να φτιάξεις κανένα εστιατόριο/μπαρ και να το νοικιάζεις; Ή μία μονοκατοικία με πάρκινγκ για ενοικίαση;

• Like
Αντιδράσεις: GRxx

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.790
Πόντοι
496
Δεν θα το σκότωνα το οικόπεδο στο κέντρο της Αθήνας, σε τόσο καλο σημείο.

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι πόσο θα μου κοστίσει να το σκαψω και να ρίξω μπετά για 500τμ. Από εκεί και πέρα μπορώ να το προχωρήσω σιγά σιγά.
Αν το φτιαξεις μονος σου(χωρις εργολαβο) κ αναλογως την κατασκευη υπολογιζε για 500μ2 δομηση κανα 1200 - 1500€/μ2, χωρις αξια οικοπεδου βεβαια.

• Like
Αντιδράσεις: Α-Ω
OP
OP
K

kamenosentelws

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2007
Κριτικές
3
Like
112
Πόντοι
6
Αν το φτιαξεις μονος σου(χωρις εργολαβο) κ αναλογως την κατασκευη υπολογιζε για 500μ2 δομηση κανα 1200 - 1500€/μ2, χωρις αξια οικοπεδου βεβαια.
Τελειωμένο ή μόνο για εκσκαφή και μπετά;

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.790
Πόντοι
496
OP
OP
K

kamenosentelws

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2007
Κριτικές
3
Like
112
Πόντοι
6
Τελειωμενο.Βεβαια αν πας να φτιαξεις το μεγαρο του χιου χεφνερ το νουμερο θα εκτοξευτει.Καταλαβαινεις τι εννοω
Έχω εμπειρία από οικοδομές, δεν έχω εμπειρία από εκσκαφές και μπετά. Εκεί είναι ο άγνωστος Χ για μένα

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.790
Πόντοι
496
Έχω εμπειρία από οικοδομές, δεν έχω εμπειρία από εκσκαφές και μπετά. Εκεί είναι ο άγνωστος Χ για μένα
Χοντρικα υπολογιζε οτι αυτα ειναι το 1/3 του συνολικου.κ παλι σχετικο βεβαια: εξαρταται απο ποσα υπογεια θα κανεις, τυπο θεμελιωσης

OP
OP
K

kamenosentelws

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2007
Κριτικές
3
Like
112
Πόντοι
6
Χοντρικα υπολογιζε οτι αυτα ειναι το 1/3 του συνολικου.κ παλι σχετικο βεβαια: εξαρταται απο ποσα υπογεια θα κανεις, τυπο θεμελιωσης
Έχεις εικόνα για τις διαφορες στη θεμελίωση; Τι αξίζει δηλαδή και τι όχι με βάση και το κόστος

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.790
Πόντοι
496

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.406
Πόντοι
12.756
Φουλ στους μηχανικους και εργολάβους το σαιτ :coffee::coffee::coffee::coffee:
Καλά παμε , ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ !!!

Οταν ψοφησουν και κάτι μεροκαματιαρηδες που εχουν ξεμεινει εδω μεσα θα πηγαινει σουζα το σαιτ

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.468
Πόντοι
2.606
σε περιπτωση που βρεθουν αρχαια,στην περιπτωση σου αρκετα πιθανο,στην καλυτερη θα φας τεραστια καθυστερηση ,στη χειροτερη δεν θα χτισεις ποτε...συν το εξτρα και αρκετα μεγαλο οικονομικο κοστος...μη σε γκαντεμιαζω ομως ,αστο προχωρα και βλεπεις....μπορει και να μη βρουν τιποτα,ειδικα αν
εκει υπαρχει ηδη κτηριο....

OP
OP
K

kamenosentelws

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2007
Κριτικές
3
Like
112
Πόντοι
6
σε περιπτωση που βρεθουν αρχαια,στην περιπτωση σου αρκετα πιθανο,στην καλυτερη θα φας τεραστια καθυστερηση ,στη χειροτερη δεν θα χτισεις ποτε...συν το εξτρα και αρκετα μεγαλο οικονομικο κοστος...μη σε γκαντεμιαζω ομως ,αστο προχωρα και βλεπεις....μπορει και να μη βρουν τιποτα,ειδικα αν
εκει υπαρχει ηδη κτηριο....
Η περίπτωση να κάνουμε πως δεν βρέθηκαν ποτέ, δεν υπάρχει ;

EvilPlasma

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Κριτικές
97
Like
11.523
Πόντοι
17.885
Στο Σιμς όταν ήμουν πιο μικρός και έχω χτισει/διακοσμήσει 2 σπίτια στο elder acrolls online

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom